- Konu Sahibi Finrod Felagund
-
çocuğun emmesinden başlamış,2 aylık bebeyi bırakmasına kadar yermissiniz sona da iki kelimelik yilin siylidilir kısmını sikistirmissiniz,saydir saydir sonra ama durustluk deSon anda bir aksilik çıktığını sanmıyorum zira öyle olsa abisine söylerdi arabayı verirken. Hiçbir şey söylememiş. Rapor versin diyen yok canım, sadece ayıp ettiler biraz gibi. Mesela bizim de bir yerlere gitme planımız vardı ama arabayı onlara verecek, toplu taşımada sürünmelerini istemeyecek kadar da düşünceli insanlarız. Sonuçta lohusalık döneminde. Biraz rahatlamalara ihtiyaçları var dediğiniz gibi değil mi?
Daha dürüstçe yapılabilir ama bu. Anlayışla karşılanırdı. Abisinin esirgemeyeceğini adı gibi biliyor çünkü.
Haklı bul veya bulma, bir şey olacak değil ya. Benim onları anlatmamın sebebi dik kafalı biri olması. Bilgi sahibi olmadığı konularda doğaçlama davranması. Hasetlikmiş. Ahaha dedim sadece.çocuğun emmesinden başlamış,2 aylık bebeyi bırakmasına kadar yermissiniz sona da iki kelimelik yilin siylidilir kısmını sikistirmissiniz,saydir saydir sonra ama durustluk deayyyynen aynen,hasetlik etmeseniz sizi belki hakli bulabilirdik.
Mevzu değilse neden (ayrıntılarınzda)Yanındaydık. Mevzu da bu değil. Takıldığınız şey çok da umurumda değil.
haset edenler genelde ayni seyi diyor zaten :)Haklı bul veya bulma, bir şey olacak değil ya. Benim onları anlatmamın sebebi dik kafalı biri olması. Bilgi sahibi olmadığı konularda doğaçlama davranması. Hasetlikmiş. Ahaha dedim sadece.
Bebekle gitmeyeceklerse 2 genç insan. Toplu taşımanın gitmediği yer yok. Şahsen ben olsam istemekten utanırdım. 1 değil 2 değil. Bebekle rahat gidelim diye istenmiş, o amaçla da verilmiş bir şey bu.Arabayı ödünç alma: Bebekle gitmeyeceklerse arabayı vermeyecek miydiniz? Çok mu sık yaşanan bir durum? Eğer çok sık arabanızı istiyorlarsa bu konu için haklısınız. Kırk yılda birse oh kafa dinlemişler biraz diyip geçin.
Evet. İnsanlara tavsiye vermekte suç olmuş bu devirde maalesef .) Lohusa kadına baskı yapmak olmuş, işine karışmak olmuş. Bebekle arasına girmek olmuş. Olmuş da olmuş.Lohusa anne bazi konularda rahat birakilir. Ama sık sık emzir demek isine karismak degildir. Olmasi gereken o. Yol da mi gosteremeyecek yakinlari? Zaten orada millet bebegi dusunmustur emin olun.
Araba konusunda haklisiniz, bidaha vemeyin. Ikisi birlikte gezecekse metroya otobuse binsinler
Sizin gibi elti düşman basına arabamı yedı kat yabancıya verıyorum bu nasıl bır dusunce . Ayrıca lahusa bır kadına bu kdar kındar nasıl davranırsınız. Sarılık olması herkesın basına gelebılır arkadasım yenı dogum yaptı gelmıyor sutum dıyor ne yapaym dıyor emzırse ne olur kız yok. Allah sızının elınızede dılınıze de düşürmesin dememiş mi birde mesafe koruyoruz. Eşini kardesinden ayırınca ıyı mı oluyor. Kocanın zor durumu olurda onların kapıya gıtmeye yuzunuz olur ınsallah. Belkı bebısde goturcektı annesı dedı bırak kafanı dınle ben bakarm.Önceliklere herkese iyi geceler ve iyi bayramlar diliyorum. Konumda yanlış anlaşılmamak için biraz detaylı anlatacağım.
Kocamın kardeşi yaklaşık 2 yıllık evli. 2 aylık da bebekleri var. Eşimle ben her ne kadar mesafemizi korusak da özel günlerde bir araya elbet geliyoruz. Eltimi size şöyle anlatayım. Kendisi her zaman, her şeyi en iyi ben bilirim düşüncesine sahip biri. Hiç kimseden tavsiye almak istemez ve dediğim dedik biridir. Örnek vermek gerekirse yeni doğum yaptığında bebeği düzgün emmiyordu. Biz ona sürekli (30dk'da bir mesela) emzirmeyi denemesini söyledik ama kendisi 2-3 hatta 4 saat bile çocuğu emzirmeyi aklına getiremedi. Bebek açlıktan kıvrana kıvrana ağlardı. Sonuç olarak çocuk beslenemediğinden düzgünce sarılık tehlikesi atlattı. 2 hafta hastanede kaldılar.
Yani kısacası fazlasıyla bencil biri ve kendisinden bu konularda tecrübeli insanları dinlemekten aciz.
Bayramın 2. günü bize geldiklerinde kaynım, eşime bayramın 3. günü için arabayı istemiş. Bir yerlere gideceklermiş, otobüslerde, metrolarda çocuk sel sefil olurmuş vs. dedi. Eşime ben vermek istemiyorum desem de daha önceden ( daha önce 5-6 kere daha aldılar bu arada ) eşim kardeşine yine kıyamayıp verdi. Hatta arabayı vermeden önce çocuk rahat gitsin diye bizim bebek oto koltuğumuzu da arabaya taktı. Biraz tepki verdim eşime arabayı verme konusunda ama o da kardeşim ne yapayım yani vs. diyerek geçiştirdi.
Tamam buraya kadar her şey normal. Eşim bu akşam arabayı teslim almaya gitti. Oturup biraz konuşmuş kardeşiyle. 180 km yapmışlar ve kahvaltıya yemeğe gitmişler. Bütün İstanbul'u gezmişlerBuraya kadar yine sıkıntı yok. Yol parasını, km'yi, gezmelerini dert edecek biri değilim, keza eşim de öyle. Ama tahmin edin ne yapmışlar?
2 aylık bebeği evde annesine bırakıp gitmişler. Bizden arabayı isteme sebepleri bebeğin rahat seyahat etmesi. Ama bebeği evde bırakıp kendi zevkleri için o kadar yol gidip geziyorlar. Eşim bunu duyduğunda bebeği neden götürmüyorsunuz, bir anne 2 aylık çocuğunu nasıl evde yaşlı kadına bırakır da o kadar yol gider diye kızmış. Bu arada eltimin annesi de hasta biraz. Artı olarak bebek çok küçük. Yuh artık dedim bunları duyduktan sonra.
Sonuç olarak diğer olaylar bizi pek alakadar etmez. Takıldığımız nokta ''bebeğin rahatlığı bahane edilerek araba istenmesi fakat gezmeye bebeğin katılmaması, evde bırakılması.'' O zaman arabayı biz ikimiz için istiyoruz deseydiniz değil mi?
Bir gun eltin burda konusunu gorse ne yapar. Acaba benim basima geldi gorumcemde dedikodumu paylasmiss allah islahhh etdinnnÖnceliklere herkese iyi geceler ve iyi bayramlar diliyorum. Konumda yanlış anlaşılmamak için biraz detaylı anlatacağım.
Kocamın kardeşi yaklaşık 2 yıllık evli. 2 aylık da bebekleri var. Eşimle ben her ne kadar mesafemizi korusak da özel günlerde bir araya elbet geliyoruz. Eltimi size şöyle anlatayım. Kendisi her zaman, her şeyi en iyi ben bilirim düşüncesine sahip biri. Hiç kimseden tavsiye almak istemez ve dediğim dedik biridir. Örnek vermek gerekirse yeni doğum yaptığında bebeği düzgün emmiyordu. Biz ona sürekli (30dk'da bir mesela) emzirmeyi denemesini söyledik ama kendisi 2-3 hatta 4 saat bile çocuğu emzirmeyi aklına getiremedi. Bebek açlıktan kıvrana kıvrana ağlardı. Sonuç olarak çocuk beslenemediğinden düzgünce sarılık tehlikesi atlattı. 2 hafta hastanede kaldılar.
Yani kısacası fazlasıyla bencil biri ve kendisinden bu konularda tecrübeli insanları dinlemekten aciz.
Bayramın 2. günü bize geldiklerinde kaynım, eşime bayramın 3. günü için arabayı istemiş. Bir yerlere gideceklermiş, otobüslerde, metrolarda çocuk sel sefil olurmuş vs. dedi. Eşime ben vermek istemiyorum desem de daha önceden ( daha önce 5-6 kere daha aldılar bu arada ) eşim kardeşine yine kıyamayıp verdi. Hatta arabayı vermeden önce çocuk rahat gitsin diye bizim bebek oto koltuğumuzu da arabaya taktı. Biraz tepki verdim eşime arabayı verme konusunda ama o da kardeşim ne yapayım yani vs. diyerek geçiştirdi.
Tamam buraya kadar her şey normal. Eşim bu akşam arabayı teslim almaya gitti. Oturup biraz konuşmuş kardeşiyle. 180 km yapmışlar ve kahvaltıya yemeğe gitmişler. Bütün İstanbul'u gezmişlerBuraya kadar yine sıkıntı yok. Yol parasını, km'yi, gezmelerini dert edecek biri değilim, keza eşim de öyle. Ama tahmin edin ne yapmışlar?
2 aylık bebeği evde annesine bırakıp gitmişler. Bizden arabayı isteme sebepleri bebeğin rahat seyahat etmesi. Ama bebeği evde bırakıp kendi zevkleri için o kadar yol gidip geziyorlar. Eşim bunu duyduğunda bebeği neden götürmüyorsunuz, bir anne 2 aylık çocuğunu nasıl evde yaşlı kadına bırakır da o kadar yol gider diye kızmış. Bu arada eltimin annesi de hasta biraz. Artı olarak bebek çok küçük. Yuh artık dedim bunları duyduktan sonra.
Sonuç olarak diğer olaylar bizi pek alakadar etmez. Takıldığımız nokta ''bebeğin rahatlığı bahane edilerek araba istenmesi fakat gezmeye bebeğin katılmaması, evde bırakılması.'' O zaman arabayı biz ikimiz için istiyoruz deseydiniz değil mi?
Tamam da toplu taşıma ile giderse dinlenmek için rahatlamak için eğlenmek için yapacakları bir seyahat olmaz hem de seyahat süresi uzar. Bu durumda bebeği siz de düşünmemiş olursunuz.Bebekle gitmeyeceklerse 2 genç insan. Toplu taşımanın gitmediği yer yok. Şahsen ben olsam istemekten utanırdım. 1 değil 2 değil. Bebekle rahat gidelim diye istenmiş, o amaçla da verilmiş bir şey bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?