- 18 Eylül 2018
- 135
- 116
- 33
- 36
- Konu Sahibi Finrod Felagund
-
Bebeğini kaç saatte bir emzirmis, kime bırakmış, kocasıyla nereye gitmiş.. Bakın bunların hiç biri ne sizi nede bizi ilgilendirmez. Eğer parayı sorun eden insanlar değilseniz bu mevzuyu uzatmanın ne anlamı var? Eminim eşiniz umursamıyordur bu konuyu ve dediği gibi karşıdaki kardeşi tabiki verecek arabasını. Yeri gelir cebine harçlıkta koyar. İnsanlar gezsinler sizi neden bu kadar rahatsız ediyor. Ve her anne evladını düşünür. O kızcağız lohusaliktan dha yeni çıkmış. Gezecek edecek ki biraz yavrusuna daha iyi baksın. Bunalmıştır zaten iyice. 2 aylık bebeklerini bakiciya teslim edip çalışan bunlar var. Konteynera değil annesine bırakmış alt tarafı. Lütfen insanların yaptıklarıyla ilgilenmeyin. Benim bebeğimin metobolizmsi çok hızlı ve kilo alımı yavaş. Eltime göre bende çocuğuma açlık orucu tutturuyorum sağda solda öyle diyormuş hanımefendi .. Herşeyi eleştirmeyin sizde lütfen...Önceliklere herkese iyi geceler ve iyi bayramlar diliyorum. Konumda yanlış anlaşılmamak için biraz detaylı anlatacağım.
Kocamın kardeşi yaklaşık 2 yıllık evli. 2 aylık da bebekleri var. Eşimle ben her ne kadar mesafemizi korusak da özel günlerde bir araya elbet geliyoruz. Eltimi size şöyle anlatayım. Kendisi her zaman, her şeyi en iyi ben bilirim düşüncesine sahip biri. Hiç kimseden tavsiye almak istemez ve dediğim dedik biridir. Örnek vermek gerekirse yeni doğum yaptığında bebeği düzgün emmiyordu. Biz ona sürekli (30dk'da bir mesela) emzirmeyi denemesini söyledik ama kendisi 2-3 hatta 4 saat bile çocuğu emzirmeyi aklına getiremedi. Bebek açlıktan kıvrana kıvrana ağlardı. Sonuç olarak çocuk beslenemediğinden düzgünce sarılık tehlikesi atlattı. 2 hafta hastanede kaldılar.
Yani kısacası fazlasıyla bencil biri ve kendisinden bu konularda tecrübeli insanları dinlemekten aciz.
Bayramın 2. günü bize geldiklerinde kaynım, eşime bayramın 3. günü için arabayı istemiş. Bir yerlere gideceklermiş, otobüslerde, metrolarda çocuk sel sefil olurmuş vs. dedi. Eşime ben vermek istemiyorum desem de daha önceden ( daha önce 5-6 kere daha aldılar bu arada ) eşim kardeşine yine kıyamayıp verdi. Hatta arabayı vermeden önce çocuk rahat gitsin diye bizim bebek oto koltuğumuzu da arabaya taktı. Biraz tepki verdim eşime arabayı verme konusunda ama o da kardeşim ne yapayım yani vs. diyerek geçiştirdi.
Tamam buraya kadar her şey normal. Eşim bu akşam arabayı teslim almaya gitti. Oturup biraz konuşmuş kardeşiyle. 180 km yapmışlar ve kahvaltıya yemeğe gitmişler. Bütün İstanbul'u gezmişlerBuraya kadar yine sıkıntı yok. Yol parasını, km'yi, gezmelerini dert edecek biri değilim, keza eşim de öyle. Ama tahmin edin ne yapmışlar?
2 aylık bebeği evde annesine bırakıp gitmişler. Bizden arabayı isteme sebepleri bebeğin rahat seyahat etmesi. Ama bebeği evde bırakıp kendi zevkleri için o kadar yol gidip geziyorlar. Eşim bunu duyduğunda bebeği neden götürmüyorsunuz, bir anne 2 aylık çocuğunu nasıl evde yaşlı kadına bırakır da o kadar yol gider diye kızmış. Bu arada eltimin annesi de hasta biraz. Artı olarak bebek çok küçük. Yuh artık dedim bunları duyduktan sonra.
Sonuç olarak diğer olaylar bizi pek alakadar etmez. Takıldığımız nokta ''bebeğin rahatlığı bahane edilerek araba istenmesi fakat gezmeye bebeğin katılmaması, evde bırakılması.'' O zaman arabayı biz ikimiz için istiyoruz deseydiniz değil mi?
Hahaha yok , evet deseydiniz zaten fesatsınız diyecektim görgüsüz değil .Ahaha bu kadar görgüsüz değilim. Kendisi söylemiş.
Bebeğini kucağına almak istemeyenler var.lohusalik herkeste aynı şekilde seyretmez.Bebek açlıktan ağlıyordu yahu. Nasıl anne bebek ilişkisiymiş buGelen yorumlar komedi cidden. Biz de lohusalık geçirmesek tamam diyeceğiz.
Abartmayin ben de 2 ayli bebegimi kv ye birakip alis verise gittim giderken de sut sagip biraktim eltiniz de mama ya da sut birsey dusunmustur ayrica yeni dogan bebek 30 dk da bir emmez ki genelde uyur benim bebegm hep uyurdu 3 saattr bir ben zorla uyandirip emzirirdim 30 dk hayatta emmezdi...araba konusina gelince de belki sizden arabayi alirken niyetleri bebekle gitmekti de sonradan karar degistirdiler olamaz mi ? Ve son olarak arabanin verilmesi neden bu kadar sorun oluyor? ben kucukken bizm arabamz yoktu babam arada amcamdan alir bizi de gezmeye gotururdu cok mutlu olurduk yengemin sorun ettigini sanmiyorum oyle olsa bir sekilde belli ederdi sanirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?