- Konu Sahibi Samle_Tweety
-
sanırım toplum olarak birbirimizi tam anlayamıyoruz.
sorun belli.
çocuğa kendi evinde bakıcının bakılması istegi.
eltinin yaptıklarından duyduğu rahatsızlığı açıkca dile getirmiş zaten.
çoğu topikde bakıyorum konu hemen değişiyor,konu sahibine yükleniliyor.
hatta siteden ayrılması bile sağlanıyor.
normal hayattada böyle insanları kırıp döküyormuyuz bilemiyorum.
karşımızdakinin yanlışı varsa en azından uygun şekilde,kırmadan göstermeye çalışmak daha iyi olmaz mı?
Konuyu çözmüşsünüz sevindim..
Mutfağı eskidir kötüdür beğenmiyordur siz yaptırınca heveslenmiştir.?
Hoşuna gitmiştir hep yaptırmak istiyordur siz yaptırınca gaza gelmiştir.cesaretlenmiştir
Aslında geneld ekonulara önyargıyla bakarım ama sizin kıskançlık olarak nitelendirdikleriniz bana hmm özenme gibi geliyor.ve rahatsız etmiyor..sizi de etmesin boşuna kinlenmeyin..
benim kızım olacak Amerikada olsa da atlar gelirim bakarım torunuma.
Bilen bilir benim kayınvalidemle aram çok problemli.
önyargılıyımdırda kayınvalidelere.
Ama rahat kız annelerinden de hiç hazetmem..
Kızlar ya ben anlamıyorum konu sahibi arkadaşa neden bukadar yüklendiğinizi. Tamam başlık seçimi biraz yanlış olmuş ama herkes birden kayınvalidesinin ve eltisinin avukatı kesilmiş durumda. Oysaki tüm bloklarda bunlar kötülenir burda neden bi savunma gelişti anlamadım. Arkadaş kayınvalideye baktırma heveslisi zaten değil mantıklı makul bir insan olarak bakıcıdan yana ama bu bakıcının kendi çocuğuna özel olmasını istiyor ki buda en doğal hakkı. Çünkü k.valide bana yardımcı tutulsun hepsine ben bakayım diyor. Eşi hayır benim çocuğuma annem bakıcak diyor. Eltisi konusunda nekadar haklı nekadar yanlı düşünüyor bilemem ama ucundan anlattığı kadarıyla onu bu düşüncelere eltisinin daha önceki davranışları sevketmiş.( Ki inanın çokta saçma şeyler değil insan kıskançlıktan ve hasetlikten hiç ummadığınız şeyler yapabiliyor bu sitede birçok örneklerini okuduk daha önce.)Burda arkadaşın amacı eşini uygun bir şekilde bakıcı konusuna ikna etmek ve kayınvalidesini kırmadan bu konuyu halletmek. Ama herkes sanki bu konuda yardım istememiş gibi kayınvaliden mecburmu eltin sanamı soracak ikinci çocuk için sen en iyisi bakıcı tut diye yorumlar yapıyor. Zaten bakıcı tutmak isteyen kendisi lütfen daha dikkatli okuyalım arkadaşlar.
Arkadaşım umarım eşini uygun bir şekilde ikna edersin ve kayınvalidende kırılmadan senden yana olur. Yoksa zaten eltin 2. yi yapmasa bile büyük çocuk elinde olmadan kıskanacak ve bebeğine zarar verme eğiliminde olacaktır. Benim görümcemin kızıyla bebeğim arasında 19 ay var ki kendi kızım olmadan yeğenimin en iyi oyun arkadaşı bendim şimdi benim çocuğum olmasına asla tahammül edemiyor. Bu nedenle birlikteyken kendi çocuğumla ilgilenmek yerine yeğenimle ilgilenip oyunlar oynuyorum bir şekilde onu kardeşinin onu sevdiğine ikna etmeye çalışıyorum ki oldukça zor oluyor. Buna rağmen kaşla göz arası seviyormuş gibi yapıp canını yakmaya çalışıyor ne yapıcaksın oda çocuk kızamassınki sürekli ayşe nazı çöpe atalım onu sevme beni sev diye söyleniyor bir araya zor getiriyoruz. siz daha sık bir arada olucaksınız çok daha zor bir durum. Ne büyüğü kıracak nede küçüğe zarar verdirecek bişey yapmamak lazım bunları eşine dolaylı olarak anlatırsan ikna olacaktır diye düşünüyorum
ya ben yanlış okudum ya da diğer bir çok yorumcu...konu sahibi kötü bir şey dememiş ki,bahsettiği gibi elti çok tanıdım ben,çocuklarının arası ikişer üçer ay,hepsi mi tesadüf,ister kıskanma olur adı ister ondan görüp heveslenme.mesele de bu değil zaten.
arkadaş eşini nasıl ikna edebileceğini sormuş,eltisini nasıl alt edip sadece kendi çocuğuna baktırabileceğini değil,niye bu kadar tepki almış anlamadım.
benim fikrim bu konuyu kayınvalidenizle konuşmanız,zaten onun da işine gelecektir,nasıl baksın kadın o kadar çocuğa.annesi eşinize açık açık çocuğa bakamayacağını,evinizde bir bakıcı tutup ona baktırmanızı söylesin.en mantıklı çözüm bu.bir de anlayamadığım bir nokta var,hepsini okumadım sayfalar çok ilerlemiş,eltiniz çalışıyor mu çalışmıyor mu?eğer o da çalışıyorsa şartlarınız eşit,o da çocuğuna parasıyla baktırsın.
off içim şişti bu üstteki yorumları ve bu gibi yorum yapanları tebrik ediyorum.sanırım toplum olarak birbirimizi tam anlayamıyoruz.
sorun belli.
çocuğa kendi evinde bakıcının bakılması istegi.
eltinin yaptıklarından duyduğu rahatsızlığı açıkca dile getirmiş zaten.
çoğu topikde bakıyorum konu hemen değişiyor,konu sahibine yükleniliyor.
hatta siteden ayrılması bile sağlanıyor.
normal hayattada böyle insanları kırıp döküyormuyuz bilemiyorum.
karşımızdakinin yanlışı varsa en azından uygun şekilde,kırmadan göstermeye çalışmak daha iyi olmaz mı?
söylediklerine aynen katılıyorum canım haklısın.
Ayrıca özenmiş olan ve gaza gelip mutfak yaptıran insan kalkıp aynı modeli almazdı neyse konunun çözülmesine çok sevindim bu arada hayırlısı olsun tüm bebişler sağlıkla büyür inşallah
şimdi bu cahillik değildir de nedir??bu eltideki nasıl bir zihniyettir !!!!çocukla,çocuk doğurmakla yarış mı olurmuş allah aşkına!!!!!sırf kendi duygularını,kendi kendilerini tatmin etmek için çocuk getiriyorlar bu dünyaya,sonra böyle cahil bir insanın yetiştireceği bireyden bi hayır bekle,yazık değilmi ya...
ahh ahh aynı dert bende de var 10 aylık evliyim eltim 5 yıllık evli. bi tane de kızı var eşim ailesi tarafından son sevilen biri.biz baştan korunmadık bebek istioduk eltim de biliodu o da çalışmalara başladı çünkü bzm bebeqimiz olursa ailesi bzm bebeqin üstüne düşceqini biliodu allahn hikmeti 10 aydır çocuqumuz olmuo onunda yumurtalıkları tembelleşmiş ara vermiş die qitti tedavi qördü ve şimdi 6 aylık hamile bütün aile de kıskançlık yüzünden hamile kaldıqını bilio olsun varsın allahın bi hikmeti vardır dioruz hep önce bzm çocuqumuz olsa onların qürültüsünü çekilmezdi.ne alsam aynısını o da alıo.tuhaf bi yaratık :)
anacım bunlar hadi elti. benim iş yerimde bi abi vardı emekli oldu, kızının çocuğu olmuş ee adamın torunu olunca sürekli sevmeye gidiyomuş. karısı demiş sen onu çok seviyosun gel ocuk yapalım. şimdi çocukları oldu ve bunu yapan bi anne,elti değil:86:
Arkadaşlar,
Ben 26 haftalık hamileyim. Eşimin annesi +babası 1. katta, teyzesi+amcası 2. katta, eltim ve eşimin kardeşi yine 2. katta ve ben ve işim 3. katta oturuyoruz. Ben ne yaptıysam aynısını bu zamana kadar ( 2.5 senedir) eltim de yaptı.
Hamile kaldım. 3 ay sonra bir baktık ki o da hamile. Gerçekten bunun ilk başta kaza olduğunu düşündüm. Ama eşimin bütün yakınları bile bu kızın kıskançlıktan hamile kaldığını söyledi. Umurumda değildi. Olsun dedim. Sorun değil. Herkesin çocuğu kendine.
Eşim ailenin tek okumuş ve en büyük oğlu. Eşimin kardeşinin +eltimin 3 yaşındaki oğluna 3 senedir kayınvalidem bakıyor. Baksın çok da güzel baktı. Ben hep benim çocuğuma da o bakacak diye düşünüyordum. Ta ki eltim de hamile kalana kadar. Şimdi 3 ay ara ile iki bebek gelecek. Eşim illaki annem bakacak diyor ben de bizim çocuğumuzun ilk 3-4 ay düzeni oluşmuş olacak. Gelen bebeğe göre yeniden mi düzeni ayarlanacak. neden benim bebeğim hibe edilsin ki?? Benim bebeğim genel mi? Bu konuda son derece sert bir tutama sahip olan kocama diyorum ki hayatım iki bebek aynı anda ağlayıp aynı anda gülmeyecek ki. Ayrıca bir de 3.5 yaşında da bir çocuk daha var! Eşimle en sonunda çok kötü tartıştık. Ben çalışan bir anneyim. Çalışmak zorundayım. Çok da iyi kazanıyorum. Çocuğum için gerekirse yabancı dadı bile tutarım ama eşim buna çok yanaşmayacaktır. Ben ne yapacağım? Nasıl davranacağım şaşırdım! Bir yardım lütfen!
yaaaaa cnm benim şimdide ben aynı durumdayım 5 aylık hamileyken ben bi baktık oda hamile eşimin ailesi seninkiler gibi kıskandıda kaldı dediler olabilir beni çok kıskanıyorrrrr....oğlum oldu diyede havaya girdi allah hayırlısını versin kızımm 10 erkeğe beder...şimdi tek başıma ilk çocuğumu büyütüyorum kaynanam ona yardımcı oluyor 3 aydır torununu bile görmeye gelm,yor...erkek torun hastası zaten..bidaha hamile kalmayı düşünüyorum ama biliyorum kıskanıp tekrar kalacak yine olan benim yavruma olacak napcam bilemiyorum eşim çok istiyo ikinciyi çok hevesli
Arkadaşlar,
Ben 26 haftalık hamileyim. Eşimin annesi +babası 1. katta, teyzesi+amcası 2. katta, eltim ve eşimin kardeşi yine 2. katta ve ben ve işim 3. katta oturuyoruz. Ben ne yaptıysam aynısını bu zamana kadar ( 2.5 senedir) eltim de yaptı.
Hamile kaldım. 3 ay sonra bir baktık ki o da hamile. Gerçekten bunun ilk başta kaza olduğunu düşündüm. Ama eşimin bütün yakınları bile bu kızın kıskançlıktan hamile kaldığını söyledi. Umurumda değildi. Olsun dedim. Sorun değil. Herkesin çocuğu kendine.
Eşim ailenin tek okumuş ve en büyük oğlu. Eşimin kardeşinin +eltimin 3 yaşındaki oğluna 3 senedir kayınvalidem bakıyor. Baksın çok da güzel baktı. Ben hep benim çocuğuma da o bakacak diye düşünüyordum. Ta ki eltim de hamile kalana kadar. Şimdi 3 ay ara ile iki bebek gelecek. Eşim illaki annem bakacak diyor ben de bizim çocuğumuzun ilk 3-4 ay düzeni oluşmuş olacak. Gelen bebeğe göre yeniden mi düzeni ayarlanacak. neden benim bebeğim hibe edilsin ki?? Benim bebeğim genel mi? Bu konuda son derece sert bir tutama sahip olan kocama diyorum ki hayatım iki bebek aynı anda ağlayıp aynı anda gülmeyecek ki. Ayrıca bir de 3.5 yaşında da bir çocuk daha var! Eşimle en sonunda çok kötü tartıştık. Ben çalışan bir anneyim. Çalışmak zorundayım. Çok da iyi kazanıyorum. Çocuğum için gerekirse yabancı dadı bile tutarım ama eşim buna çok yanaşmayacaktır. Ben ne yapacağım? Nasıl davranacağım şaşırdım! Bir yardım lütfen!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?