Eltim ve derdim

Elisalady

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2021
168
51
48
Merhaba arkadaşlar 1 senelik evliyiz ve 1 senedir çocuk sahibi olmak istiyoruz.Eltim evlendiği ilk ay hamile kaldı.Kendisi benden 10 yas büyük.Bir doğurganlık meselesi aldı başını gidiyor evde.Simdi ikinciyi düşündüklerini söylediler.Hava atar gibi.Ben strese giriyorum strese girdikçe motivasyon düşüyor.Hersey allak bullak oluyor doktora gittim eşimde ve bende sıkıntı çıkmadı ama hala bir sonuç yok.Artik o kadar bunaldım ki benim gibi bir durum yaşayan oldu mu nasıl başa çıktınız nasıl bir yol izlemeliyim.Alternatif kür vs ile hamile kalan var mı..

Çocuk düşünmüyorum deyip kestirip atın yaninizda konuşanlara. Stres gerçekten bu süreci etkiliyor. Görümcemde şahit olmuştum. Birtakım sıkıntıları vardı. Bir yıl denediler olmadı. Ben başka şehirde yaşıyorum. Atla gel kafa dinle dedim. Kvmle geldi iki- üç hafta kaldı pamuk gibi oldu. Döner dönmez de hamile kaldı. Siz de eşinizle tatile falan çıkın. Çevreden uzaklaşın bir. Olur inşallah.

Kirmak istemiyorum ama eltinizi kıskaniyorsunuz sanki, şimdilik sizin çocuğunuz yok diye onların 2.cocuk düşünmeleri neden hava atmak olsun, size göre mi çocuk planı yapsınlar. Sırf bu stresten dolayı bile hamile kalamıyor olabilirsiniz, bırakın eltiyi onu bunu, kendi mutlulugunuza odaklanın, ne zaman stresten tamamen siyrilirsaniz o zaman çocuğunuz olacaktır inşallah emin olun.

Evliliğimin ve doğumumun üzerinden çok zaman geçti ama yanlış hatırlamıyor isem, 6 aylık evliyken aile hekimimiz ve hemşiresi arayıp gebelik düşünüyor musunuz düşünüyorsanız tahlillerinizi yapalım ihtiyaç duyulan takviyelere başlayalım diye aramıştı. Yani önce bebek istiyorsanız kan ve hormon testlerini yaptırmalısınız ve takviveye başlamalısınız. Kilo problemi varsa zayıflamalısınız. Bunlar yapıldı mı?
Olayın yaşla hem ilgisi var hem de yok. Eltiniz sizden 10 yaş büyük ise birincisi siz olsa olsa 25-27 yaşındasınızdır. Yaş açısından dert edeceğiniz durum yok. Siz kendi bedeninize sağlığınıza odaklanın. Hiçbir sorun yok ise, psikolojik olabilir. Takmadığınız ay hamile kalırsınız. Taktıkça zorlaştırıyorsunuz.
Eltiyi bu açıdan kıskanıyorsanız bir süre uzak durun, kendinize bakın.

Sizde hemen doğurana madalya falan mı dağıtıyorlar?
Siz evlenir evlenmez çocuk düşünmeye başlamışsınız, elti ilk aydan hamile kalmış.
Evliliğinizi ilk yılını çocuk stresiyle heba ettiniz muhtemelen.
Eltinin şuanki durumunuzla bir alakası yok ayrıca, siz onun yerinde olsaydınız aynısını yapacaktınız, kafalarınız benzer çünkü.
Çocuğunuz inşallah olur ama daha bir yıl olmuş, biraz sakin olun.

Ben de bunu anlamıyorum

Kimse size hava atmıyor

Siz sadece alıngansınız

Sizden 10 yas büyük eltiniz muhtemelen yaşından ötürü arayı fazla açmadan 2. cocugu yapmak istemiştir ,ki çok haklı bir sebep bu.Bir insanın başka bir insana nispet yapmak için cocuk doğurması kulağa hic akliyane gelmiyor.Bence eltinizi ve cocugum olmuyor fikrini gundeminizden çıkarın gündelik hayatınıza odaklanin.Ruhsal olarak toparlanmaya bakin

valla o olacak mı olsun diye stres yaptıkça olmaz o bebek ben söyleyim size bırakın milletin doğurduğunu falan kendinizi maddi manevi hazır hissediyor musunuz ona bakın doğacak bebeğin de günü vardır elbet

aklıma eltilerin savaşı geldi. benim yumurtam önce pişti yarışı
bu işler nasip yapacak bir şey yok
olacağı zaman olur

En kısa sürede kucağınıza alırsınız inşallah.
Duyanda 10 yıldır uğraşıyorsunuz olmuyor zannedecek durun daha 1 yıllık evliymişsiniz.

Elti ne alaka ?
Eltiyi de kıskanmayı bırakın bence.
Eltim her geldiğinde çocuk meselesini muhakkak açıyor bir kere açarsın iki kere açarsın tabi ki çocuk sahibi olmasının benimle bir alakası yok.Ama bu durumu kendisinin artısı benim ise eksiğimmiş gibi kocamın ailesine yansıtmasından dolayı stres oluyorum birşey söyleyemiyorum içime attıkça stres oluyorum durum bundan ibaret aslında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…