Eltimi düğünüme çağırmak istemiyorum, ne yapmalıyım sizce?

Ilk olayda yemek iptal edilmis,bu olayda da dugun iptal olur suraya yazayim

Valla önceki konularıni bilmiyorum eltini sevmemekte haklı olabilirsin ama düğüne cagirmamak gelmesini istememek fazlaca büyük bir hareket. Zaten davet istemez ki elti icin. Zaten düğünün bel kemiklerinden biri oluyor eltilik sıfatı:) anca ozellikle gelmesin diye haber yollamanız lazim ve ne olursa olsun bu dogru olmaz. Umursamamaniz en güzeli olur.

biz biraz dugunu aileler icin yapmistik, o yuzden kim davet edilecek edilmeyecek bilmedim bile, sadece kendi arkadaslarima dagitmak icin davetiye aldim gerisini bilmiyorum. Ben de eltimle o aralar limoniydim, hic davet edilme/edileme konusunu konusmadim bile. Dugunde geldi, hic konusmadik, takisini takarken belki hayirli olsun demistir, cok net hatirlamiyorum su an. Onun disinda hic munasebetimiz olmadi koca dugun boyunca yani. Acikcasi biraz tavsan daga kusmus dagin haberi yoku oynadik ikimiz de su an 9 yillik evliyim, hala her davranisini onaylamiyorum eltimin ama kusluk falan kalmadi. Isler dugune gelmesin raddesine gelmedigi icin unutuldu gitti.

Sizin konunuzda da ben acikcasi gelsin/gelmesin yorumunda cok bulunmasaniz da olur diye dusunuyorum. Ama bir yandan da sizin elti biraz cingar birine benziyor, dugunde de boyle sacmaliklar yapip can sikma potansiyeli var sanki. O yuzden kararsiz kalmakla birlikte karari es adayiniz versin diyorum. Siz muhatap olmazsiniz olur biter, ama onun icin abisinin esi olarak farkli bir konumda. Hem daha iyi tanidigi icin cirkeflik potansiyeline gore karar verebilir.

Çağır demeyeceğim ama illa çağırılacaksa nişanlın çağırsın abisini sen o olaya karışma bence.

Çok yazan olmuş, teşekkür ederim öncelikle vaktinizden ayırıp yazdığınız için. Tek tek herkese cevap veremeyeceğim o yüzden hatırladığım kadarıyla toplu cevap veriyorum.

Eltim benden özür falan dilemedi, sadece böyle bir şey söylemediğini, bana yanlış aksettirildiğini yazan ve aileyi yalancı çıkaran bir mesaj attı. Zaten olaylar biraz da orada koptu. Normalde tabi ki düğüne davet edilmez, o zaten abisinin eşi olarak düğün sahibidir ama burada normal bir durum olmadığını hepiniz fark etmişsinizdir. Baya yüzgöz olundu, ağır laflar edildi. Kimine ağır gelmemiş olabilir ama benim burada banlanmamak için biraz yumuşatarak yazdığımı da bilin. Çok merak edene nişanlıma o gün ne söylediğini özelden yazabilirim. Boşa değil benim onu görmek istememem, ne şımarıklıktan ne kıskançlıktan buna emin olabilirsiniz ben öyle birisi değilim.

Kayınvalidem de bunları bile bile bizi bu hâle soktu, bence kendisine acımayın. Kendisi gayet laf arayan, dedikodu seven bir tip. rozikka hanımın da dediği gibi kendisi büyük (!) gelinini benden daha iyi tanıyor. Kadının neye tepki verip vermeyeceğini, neye bozulduğunu benden daha iyi bilir. Bunun yerine benim lafımı ona, onun lafını bana taşıyarak ortalığı iyice bulandırmayı tercih etti. Ben kendisine notumu verdim, bunu elbette nişanlıma söylemeyeceğim ama davranışlarım belli bir saygı çerçevesinde buna göre ilerleyecektir.

Nişanlımın ileride böyle davranmayabileceğini, ileride benim üzerime sorumluluğu atabileceğini söyleyenler olmuş. Haklısınız hepiniz, bunun örneklerini çok görüyoruz. Dolayısıyla ben de tamamen ona bıraktım. "Bu benim olduğu kadar senin de düğünün, stres olmayalım kim gelmek isterse gelsin ileride pişman olmanı istemiyorum" diye tekrar konuştum bugün. "Konusunu açma artık ben halledeceğim merak etme" dedi yine. Bilmiyorum umarım gerçekten halleder, ben de uğraşmaktan yoruldum çünkü. Sağlığım da etkilenmeye başladı bu stresten dolayı.

hakkında hayırlısı olsun
takma kafana yıllar geçsede bu günler içinden çıkmaz , tadını çıkar boşver
herşeyi nişanlına bırak o versin son kararı Astoria

Elti eski eltinizmi? İlkse kaynının düğününe gelicek sizden niye davet beklesinki? Yani zaten sizin taraf olmadığı için davet kısmı şimdilik size düşmüyor, evlendikten sonra kendi alanlarınıza davet etmez görüşmezsiniz.Simdi düğününüzün güzel geçmesine odaklanın bence.

Kadın (elti) tam çirkef,çiğ ve kıskanç.
Kesinlikle özür dilemeyin, özür dilemesi gereken o.
Nişanlınız abisine davetiye versin, zaten davetiyede x ve ailesi yazacaktır.
Yalnız bana öyle geliyorki bu kadın düğüne gelse de gelmese de yine çirkeflik yapacak gibi.

Eski eltiniz mi derken anlayamadım onu tam olarak mazur görün. İlk evliliğim olacak.

Ben akraba ilişkilerinde minimal iletişimin hiç iletişim kurmamaktan daha kolay ve rahat olduğunu düşünüyorum. Hiç iletişim kurmayınca aman sağda solda denk geldi yüzüme baktı bakmadı insanlar sordu gibi saçma sapan gerginlikler oluyor. Onun yerine merhaba merhaba seviyesindeki iletişim çok daha işlevsel.
Düğüne mi geldi, merhaba. Bayramda mı gördüm, selam. Nasılsın kısmına geçmeyin olsun bitsin.
İnanın kafanız rahat eder. Yok yere yorulmazsınız.

Sen sadece şunu de
DugunumüzeDugunumüze gelmek isteyen buyurur gelir gelsede canı sağ olsun gelmesede dersin böyle diyince kimse senin eşini dolduruşa getirme gibi birşey düşünmez

Elti nasıl düğün sahibi oluyor? Elti dışardan birisi, düğünün sahibi evlenecek iki kişidir sadece.

Ya işte abisinin eşi diye, hani misafirleri karşılarken falan normalde öyle olur ya. Aileden yani.

kv ele gune karsi cagir diyodur. zaten elti yada kayin bizde Davet edilmiyor aileden oldugu icin. millet oyle dedikodu pesindeki gelsin otursun otursun gitsin zaten kendi. heyecanindan onlarin farkinda bile olmazsin

Ya işte abisinin eşi diye, hani misafirleri karşılarken falan normalde öyle olur ya. Aileden yani.
Ben düğünümde hiç bunu yapmadım, olabildiğince dışladım herkesi, kimse düğünü sahiplenmesin diye uğraştım, yoksa herkes her şeye karışmaya çalışıyor. Bence bu kadar hakaret etmişken gelmemesini isteme hakkınız çok doğal olarak var. Çünkü bu kadar kindar bir insan düğün günü boş durmaz, zaten halihazırda stresli olan bir güne yeni stres kaynakları katar.

Ben de ondan korkuyorum açıkçası. Ama yine de nişanlıma bıraktım, benden çıksın en azından. Davet etmiyorsa da o etmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…