Eltimi düğünüme çağırmak istemiyorum, ne yapmalıyım sizce?

Aynen öyle ağzınıza sağlık. Benim eşim aile anne bağımlısı bir insan asla değil ve ona rağmen bu lafı etti bana.
o yüzden bence birisi d şahitken bunu mutlaka söylemeli.

Ne alakasi var Allah askina, elti sorun yaratiyor diye adamdan niye ayrilsin durduk yere? Sizin eşiniz oyle dedi diye herkesin hayat hikayesini ayni cizgide yazmaniz ne kadar dogru?

Kayınvalide haklı üzülüyor kadın eltiler anlaşamıyor şimdiden daha yolun başında ilişkiler çok kötü ben olsam oğullarım ve kendim için çok üzülürdüm.Allhahim inşallah yazmamıştır.

Olayları biraz büyütüyorsunuz gibi geldi bana tabiki işin için de olmayan bilemez ama eşiniz annesinden vazgeçmez canım cicim ayları geçince bu sıkıntılar evliliğinize yansır hayatta bu kadar keskin çizgilerle ailevi ılişkileri kestirip atmak zor.

Şimdiden sıkıntılar başlaması kötü olmuş ben en çok bu kısma takıldım daha çok çok erken elti kv olayları için inşallah ilerde herkes daha orta yolu bulmaya çalışır sorunlarınız büyümeden biter Allah yardımcınız olsun.

Ne alakasi var Allah askina, elti sorun yaratiyor diye adamdan niye ayrilsin durduk yere? Sizin eşiniz oyle dedi diye herkesin hayat hikayesini ayni cizgide yazmaniz ne kadar dogru?

konu sahibi umarım üyeliğini 10 sene daha aktif tutar , bizde açacagı konuları okuruz ,
herkesi aynı tutmuyorum ama bu dertle evlilik gerçekten insanı yoruyor

Sana resmen soğuk savaş açmış benimde görümcem aynı anlattığın eltin gibi bende senin gibi yapıp onların nişanı olmuştu ona gitmemistim.

Söylediklerinize kısmen katılıyorum. Çünkü arada aile içinde anlaşmazlık çıkaran olunca çok huzursuzluk çıkarıyorlar. En iyisi hiç girmemek böyle tuhaf insanlar varsa aileye. Şu an ben o kadar tedbirli olmalarını söylüyorum bekar arkadaşlarıma düşünün. Kayınvalide adayı ters bi şey mi dedi,görümce seni sevmedi dedikodunu mu yapıyor sürekli boşver vazgeç diyorum. Elti bu durumda dış kapının dış mandalı ama aynısını kayınvalide veya görümce yapsa, direkt ayrıl derdim. Önemli olan eşin yanında olması diyorlar ya, oluyor ama 10 sene yanında olur 11. Sene seni karşına alır. Malesef erkeklerde evli ve çoluk çocuğa karışmış bile olsa, yıllar sonra bile eşini görmezden gelebiliyor. Hayatımda o kadar çok strese maruz kaldım ki etrafımdaki insanlara mükemmel eş ve aileyi bulmadan evlenmeyin diyorum.

konu sahibi umarım üyeliğini 10 sene daha aktif tutar , bizde açacagı konuları okuruz ,
herkesi aynı tutmuyorum ama bu dertle evlilik gerçekten insanı yoruyor

Ben oyle oldugunu dusunmuyorum. Aileden bir kisiyle sorun yaşayan herkesin evliligi bitmiyor, bu tamamen eşle alakali bir durum.

Sorun yaşanan kişiyle (elti, kaynana) devamli bir araya gelip huzursuzluk yaşayip eşle kavga edilirse o zaman evliligi yorar.

Astoria dinlersin dinlemezsin bilemem ama
yaadıklarının fazlasını yaşadım tek çıkardığım ders şu
o alttan almalar bir başlayınca hiç sonu gelmiyor ve sen kendini sürekli
o öyle sen duyma görme boşver laflarını dinlerken ve uymazsan da suçlanmış buluyorsun
o yüzden en başında koy tavrını kafan rahat olsun
ve tavsiyem kesinlikle dik dur ve çağırma bırak kim ne derse desin

tek benim günüm olsa çağırmam ama nişanlın ve ailesi de var.
ben olsam defi bela kabilinden çağırırım.
haklıyken haksız olursunuz.
usulen çağırın. düğün öncesi ve sonrası mağdur edebiyatı yapmasına fırsat vermeyin.
düğünde yok sayın gitsin. sonrasında da bildiğiniz gibi yaparsınız.

Astoria sen hanımefendi bir insansın, ama eltin belli ki değil. Fakat (bunu 6 yıl evli kalmış biri olarak deneyimlerimden söylüyorum ) sen ne kadar hanımefendi, terbiyeli, asil hatta haklı ol, gene de düğünüme gelmesin dersen sen haksız olacaksın ve kötü olan sen olacaksın. Eltinin dediği laflar unutulacak, sen ailenin arasını bozan kişi olarak görüleceksin. Ki kayınvaliden konuşmasından bunu ima etmiş zaten.

İnsanlar birbirine demediğini bırakmıyor ama yüzyüze gelince gayet normal davranıyorlar, ve ilişkilerini ona göre yürütüyorlar. Bana göre değildi ve o aileyle yapamadım zaten. Bana ve aileme sallayıp, sonra hiçbir şey olmamış gibi yüzyüze bakmak istedi kayınvalidem. Fakat eş burada önemli. Nişanlın herşeyin farkında ve senin yanındaysa gelmesin deme bence, en azından ben karışmıyorum diyebilirsin. Çünkü bu şekilde daha çok gergin ve stresli olacaksın.

En iyisi muhatap olmamak ve düşman da olmamak gibi görünüyor, tabi sen bilirsin.

Sarı saç lafından da seni çok kıskandığı, ailede belli ki konuşulduğun ve övüldüğün hatta nişanlının sana çok düşkün ve seni seviyor olduğunu anlıyorum :)

O degil de ben burada adamlara ce kayinvalideye üzüldüm. Sen yillarca bebegine bak buyut evlendir sonra kadinin teki gelsin cenesi ve kiskancligi yüzünden iki evladi birbirine küssün ne kadar kötü. Ve arayi bulmaya calisiyor kendi capinda sanirim ama beceremiyor tabikide. Ne bu kardeslerin el kizi gelince birbirne kusmek zorunda kalmasi. Anne olarak boyle bir seyi görmek istemezdim acikcasi. Sizde hanimefendisiniz bence o elti icin esiniz annenizle konuşsun nisanlim ben karismam dugune gelebilir diyor desin ama ben istemiyorum desin ki siz aradan cekilin karismayin nisanlinizin abisinin vevyengesinin problemi olarak kalsin. Dugune gelip gelmemesine onlar kara versin. Siz evinize almazsiniz olur biter

Canım hayır hayır lütfen. Bu ödün verilecek bir konu değil. Elti denen şahıs sizden özür dileyip ben haddimi aştım dedi mi?

Astoria merhaba
umarım sorunuza kolay çözüm bulursunuz,
ne düşünürsünüz bilemem ama böyle bir "komplo" (hakaretlere rağmen olayın sizin üzerinize yıkılması çabası)karşısında duygusal değil biraz daha politik davranırdım.
Kayın validenizin "oğullarımın arasını açtı" lafını kendisine yedirmek için,
nişanlınıza " ağabeyini düğüne sen çağır" derdim. Kayınvalidene de kardeşlerin arası açılmasın diye ben elimden geleni yaptım, kardeş kardeşi çağırdı, bundan sonrası kendilerini ilgilendirir.
1. Eltin ve kaynının düğüne geleceğini hiç sanmıyorum
amam buradaki sorumluluk sizden çıkmış olacak. illa siz çağırmak zorunda değilsiniz zaten, düğün nişanlınızın da düğünü
oldu da düğüne geldiler, en azından siz yüz eğmiş olmamış olursunuz, keyfinize bakar, ama düğünde de soğuk rüzgarlar ve asık suratlar olmamış olur

nişanlınız ve ailesine, abisiyle arasının açılmasını istemediğinizi, isterlerse gelebiliceklerini söyleyin ve eltiniz yokmuş gibi davranın. yok saymak daha vurucu olur. ama tabi ki siz arayıp davet etmeyin. nişanlınıza da sadece senin hatrın için deyip topu üstünüzden atın ki ilerde pişirip pişirip önünüze getirmesinler bu konuyu.

ne olursa olsun onların kan bağı var size yapılmış saygısızlığı görmeyin demiyorum
ama eş adayınızın kardeşini ve ailesini çağırmasına izin verin sadece aileden olmaları sebebiyle
siz muhatap bile olmayın

Sen niye arıyorsun davet ediyormuşsun gelirse gelir gelmezse gelmez. Birde özel davet mi yapacaksın.

Bazı yorumlarda kv'ye neden üzülündüğünü ben anlayamadım, olayların bu noktaya gelmesinin tek sebebi o bence.

Her duygu gibi kıskançlık da insani bir duygu ve eltinin size karşı kıskançlık hissetmesi normal bunu engellemenin bir yolu yok fakat, nişanlınızın ailesi sizden daha çok o gelini tanıyor, neyi dert eder, neye sinirlenir sizden daha iyi biliyorlardır. Yemek konusunda çok rahat şekilde konuyu kimseyi kırmadan kapatabilirlerdi sizin haberiniz bile olmamalıydı, velev ki siz kötü niyetle, yemeğe özellikle onu çağırmadınız, o durumda bile alttan alması istenecek kişi kıdemli gelin olmalıydı, siz aileye daha girmemissiniz bile, bazi seyleri düşünememeniz hatta hata yapmanız bile hoşgörülmeliydi. Bence kv hayatına renk katmak istemiş ya da gelinler arasında paylaşılamadığını falan düşünmek istemiş ama ipin ucu kaçmış.

Ben olsam tamamen aradan çekilirdim, ailenize hakaret konusunda yazmadığınız şeyler var sanırım, sizden ve ailenizden özür dilemediği sürece yüzüne bakmazsanız haklısınız ama düğüne davet nisanlinizin karari olsun, gelirse siz nisanlinizin uzaaaak bir akrabasi muamelesi yaparsiniz, varligi yoklugu bir olur. Fakat her ne olursa olsun düğününüzün tadini çıkarın, kimse gölge düşüremesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…