Eltimi düğünüme çağırmak istemiyorum, ne yapmalıyım sizce?

Yanlış hatırlamıyorsam ya bu olaydan ya da başka bir sebepten kayınvalide ile bir soğukluk yaşayıp sonra ona çiçek falan yollayan siz miydiniz? Yorumumu ona göre yapmak isterim.
Bir de elti, eşin erkek kardeşinin karısı oluyorsu değil mi? Bu olayda erkek kardeş nerede ne diyor? Karısı yüzünden o da mı gelemeyecek düğüne?
Kendinizi haklı görüyorsanız konuyu kapatın biz davetlileri ayarladık dersiniz.
Bir kez alttan alırsanız bundan sonra alttan alan hep siz olursunuz.
Ama evlilik dünyası da böyle bir şey.
Sevmediğin kişilere katlanma sanatı (bekarım )

Katılıyorum Astoria . Bence de yokmuş gibi davran.

Çağırma bence canım. Ama istemiyorum onu gibisinden de çok konuşma lafı açılırsa, astoria ortamı körüklüyor olur sonra adı. Valideanımın berikine bulaşmaya gözü yemiyor anlaşılan sende deniyor şansını, anne çok kırgınım telafi etmesi gereken ben değilim ki, hem konuşunca üzülüyorum de konuyu kapat. Gelirse de düğüne ancak tebrik için yanına kadar gelirse kuru bir teşekkür et onun dışında katiyen yok say. Önemseme yani, olmuyorsa önemsemiyormuş gibi davran sonra gerçekten önemsemezsin. Ama en önemlisi irtibat kurup da asla çağırma eğer nişanlınla hemfikirseniz. Hayırlı olsun şimdiden.

Astoria, bazı eltili konuları okuyunca (Seninki de dahil) rabbımın neden bana bir elti vermediğini daha iyi anlıyorum, beni mi korudu yoksa olası eltiyi mi bilmiyorum. Çağırma tabi ve yüzsüzce gelirse diye elti için kapıya bi bodyguard koydurup fotosunu versen de düğüne almasa mı ki? Senin eltiye çok fena kıl oluyorum Ast, okudukça salon kadını çizgimden çıkıyorum. :)

Düğünüme gelemezler diyeceğiniz bir olay göremedim. Her iki tarafta ağır saçmalamış. Buradaki yorumlarınıza nazaran sizi çok kaprisli buldum ben. Nişanlınızın size olan sevgisinin farkındasınız, arkanızda durması da çok güzel ama bu durumu kullanmışsınız. Ben mi suçluyum serzenişiniz yersiz geldi o nedenle.

Canım nişanlının yanında olması çok güzel bunu iyi değerlendir ve onları hayatına dahil etme düğününe de sakın çağırma herkes düğünde olmak zorunda değil, gelecekse sadece abisi gelsin ama o da mümkünse

Galiba her ailede öyle birisi var. Yani böyle "Allah a yakın benden uzak olsun" dediğimiz. Sonuçta kimse size onu hususi davet etmeye zorlayamaz. Ama eşinin peşine takılıp gelse "demek sende eşinin k* takılıp bir yerlere gidiyorsun" diyebilirsiniz sonra sonuç olarak: Kismenin sizin özel gününüzü mahvetmeye izin vermeyin. Gelse geldi, görmezden gelin. O gün önemli olan sizin ve esinizin mutluluğu gerisi kudursun :)

Bu elti bu ailenin gelini değil mi ? Özel davete gerek yok gelmek istiyorsa gelsin.

Kendinizi mutlu gününüze odaklayın..Gelirse de mesafenizi korur ilerleyen zamanlarda görüşmezsiniz olur biter.

Açıkçası ne siz ne nisanliniz gelmemesi için hicbir şey yapmayın.

Kayinvalidenizle bir daha ki konuşmanızda dilerse gelebilir diyebilirsiniz. Gelmezse bırakın herkes ondan bilsin.
Büyük ihtimal de gelmeyecektir.

Ay yok kadın çekilir dert değil, ben katlanamıyorum böyle hin ve haset insanlara. Herkes benimle ilgilensin en tepede ben olayım insanı.

Sanki her istenileni yapinca iyi oluyorsunuz,
Kotu olucam yok söyle boyle diye dusunurseniz ,daha cok sorun yasarsiniz ,geliyorsa kayinbireder gelsin ,gelmiyorsa da karisiyla evinde otursun umursamayin ,

Çok teşekkür ederim güzel temennileriniz için. :) Kayınvalideme acımayın ya hiç acınacak bir tarafı yok; bu duruma gelmemizde payı olanlardan birisi de kendisidir. Laf taşıyarak insanları birbirine düşürdü, hiç ortayı bulma olayı yok. Benim bu söylediğimi de gitmiş yetiştirmiştir eminim. Belki ortayı bulsa daha farklı olacaktı.

Çok teşekkür ederim Mune hanım. Yani muhtemelen kimseyi gözüm görmeyecektir o gün ama işte yediremiyorum o kadının hiçbir şey olmamış gibi davranacak olmasını.

Eeeööö evet bir çiçek olayı oldu başka bir konuyla ilgiliydi. Kardeşime biz evlenince nişanlımın bekar evine taşınmasını önermişti kayınvalidem, yine eltim uyuzluk yapmıştı. Ama sert tepki verdiğim için terbiyesizlik ettiğimi düşünmüştüm ondan göndereyim demiştim. Onu aştık, bu durum bambaşka. Nişanlımın abisinin hiçbir şey gram umrunda değil, o gelsin onunla bir derdim yok. Ama bu olayda o da bize soğuk kalmayı tercih etti, onu da belirteyim.

Ya Allah aşkına ne kadar önemsiyor sunuz şu eş ailesi ve akrabalarını, sen nişanlını sevdin siz yeni bir hayat kuruyorsunuz senin için önemli olan bu, onlar dış kapının dış mandalı, nişanlın olmasa onlar hayatında olmayacaktı bile, herkesin eğitimi kültürü dünyası belli, çok şey bekleme, ayıp onun ayıbı, çok kafaya takarsın böyle, kim ki o çağırsammı çağırmasam mı konu aşıyorsun birde, madem davet etmek istemiyorsun etme arkadaşım, ama düğünümde görmek istemiyorum neden? Gelen insanlara git mi diyeceksin?

Yani ben de şunu anlamadım. Eltiniz eşinizin erkek kardeşinin eşi. Yani sizin özellikle çağırmanız ya da çağırmamanızla mı gelecek? O da erkek kardeşinin düğününe gelecek sonuçta. Eşi gelmek ister ya da istemez ben olsam hiç oralı olmam. Sizin aranızda problem olmuş olabilir yani bu düğün tek kişilik ya da tek taraflı değil. Kayinvalidenizin arayıp ağlaması cok gereksiz. Hiç dert etmeyin. Herkes kendi düşünsün.

Çok teşekkür ederim, o an biraz sinirlendim farkındayım daha ılımlı konuşabileceğimin. Ama cidden dayanamıyorum artık, sürekli bu kadınla alakalı bir vukuat oluyor ve her daim üste çıkmayı başarıyor.

Hahaha dalga geçme ya :)) Ya beni biliyorsun sen aşağı yukarı ben kompleksli, illa yok şu bu olsun diyen biri değilim. Bizim aile ilişkilerimiz bile çok kopuktur öyle kayınvalideymiş, eltiymiş, görümceymiş benim ilk defa ilişki bağlamında deneyimlediğim şeyler. Gerçekten kadın şansını çok zorluyor, acayip tuhaf birisi. Görüşmüyoruz gene derdi tasası bitmiyor anlamadım.

Burada çok detay veremedim haliyle, belki ben tahammülsüzleşmişimdir şu sıralar. Ama eltim ilişkimin en başlarından beri 3. kişi olarak ilişkimize dahil oluyor. İlişkimizin ilk aylarında aynı ortamda tesadüfen tanıştık kadın çiftli olarak tatile gitmeyi teklif etti, daha biz o dönemler nişanlımla yeni tanışma aşamasındayız düşünün ne kadar ayarsız olduğunu. Sonradan kendince beni rakip gibi görüp saçmalamaya başladı, benimki artık pek çok vukuat üzerine dolup dolup taşma evresi. Ben de bu duruma gelmeyi inanın hiç istemezdim. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim.

Benlik bir şey yok, kavga çıkaran taraf da ben değilim keza. Önemsemiyorum, zaten durduk yere konusu açılmasa zaten ben de bu konuyu açmayacaktım. Gelen insana git demeyeceğim ama özellikle aranıp yok sen küçüksün büyüğünü ara davet et diye ağlamalar hoş olmuyor. Aramızda birtakım olaylar yaşandı, tatsız bitti, görüşmüyoruz. Bunun üstelenmesi tuhafıma gidiyor.

Çok teşekkür ederim Mune hanım. Yani muhtemelen kimseyi gözüm görmeyecektir o gün ama işte yediremiyorum o kadının hiçbir şey olmamış gibi davranacak olmasını.
O zaten gelse dahi kendini bir geri çekecektir, size yaklaşacağını düşünmeyin yaklaşmaz, merakından gelir görür sonra kendince kritiğini yapar, belki kendisiyle sizi kıyaslar vs vs.

Önemli olan sizin tutumunuz, kayınvalidenizi laf taşıyor diye anlatmıştınız sanırım, eltiniz de ağzının ayarı olmayan bir kadın, evleneceksiniz o ailenin bir ferdi olacaksınız, ister istemez bazı toplantılarda(bayram, doğum günleri vb) bir araya geleceksiniz, ne kayınvalidenize eltinizle ilgili sözler söyleyip laf verin, ne de eltinizin ekmeğine yağ sürün.

Herkesle mesafeli, ketum bir duruşunuz olsun, istemediğiniz hiçbir şeyi yapmayın ama bir tartışmanın da içine çekilmenize izin vermeyin, baktınız işler sarpa sarıyor atın topu eşinize, ben eşimi bilirim eşimin dediklerini baz alırım deyin, siz evinizin içinde eşinizle yaşayacaklarınıza bakın yoksa emin olun kimsenin ne lafı biter, ne laf taşıması.

O lüzumsuz eltiniz, düğüne davetle mi gelecekmiş. O kadar yaptığı terbiyesizlikten sonra, kendi kendine gelip, özür dileyip, gönül alıp gitmesi gerekir. Hiçte aramayın. Zaten sizin değil, kaynın düğününe gelecek, gelirse.Gelmezsede gelmeyiversin. Çok lazım değil. Sakın siz aramayın. Kaynananız kendi çağıracaksa, çağırsın,karışmayın hiç.
Hep böyle olur zaten. Densize kimse bir şey diyemez.Yüzü yumuşak olana, sen alttan al denir.

yani ben de evlendim, evlenmeden önce de sonra da eş ailesini yemeğe davet edip ağırladık ama hiçbir zaman eltimi özel olarak aramadım. zaten o aileden bir kişiyi arayıp davet ediyorsun gelin diyorsun, elti kayın hepsi bir geliyor.

düğünde aynı şekilde yani eltimi niye davet edeyim ki zaten kocasıyla gelecek. siz özel olarak arayıp davet edip havalara sokmayın. ama gelirse de bişey olmamış gibi davranın.

Ben olsam "Hadi benim nişanlım k.. ma takılıyor. Eltim bundan rahatsızken o niye bizim k.. mıza takılıp düğüne gelsin ki" derdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…