Eltimi düğünüme çağırmak istemiyorum, ne yapmalıyım sizce?

Yani Mune hanım, düğün bir geçse şu noktaya gelebilsek aynen sizin dediğiniz tutumu benimseyeceğim. Şehirler de ayrı olacak zaten fazla görüşmemizi gerektirecek bir durum söz konusu değil ama şu süreç gerçekten çok sinir bozucu. Nişanlım için de benim için de.

Bizim olayımız çok ciddi oldu, ben dahil olmadım ama nişanlım bana yaptığı saygısızlığı yediremeyip kendi muhatap oldu (defalarca yapma dememe rağmen, sadece ondan olayı saklamadım saklamamam gerektiğini de yine buraya sorup çoğunluğa uyarak yapmıştım zaten) ve birbirlerine söylenmemesi gereken ağır laflar ettiler maalesef. Bundan büyük üzüntü duyuyorum, bu noktaya gelmesini kesinlikle istemezdim ama tabi ki o laflar kimsenin hazmedebileceği laflar değildi. Görüşmediğimiz için özellikle arayıp davet etmemi bekliyor. Yoksa tabi ki özellikle aranmaz.

Düğün esnasında böyle kıskanç elti,görümce vakkalari çok rastlanan bir durum,düğüne davet etmemek çok ağır,bu konuda sizi haksız buldum önceki konunuzu da okudum,tipik elti kıskançlığı yapmış abartıp düğüne cagirmamak pek insancıl değil.Ve evet kayinvalideniz haklı malesef gelinler yüzünden iki oğlunun arasi açılacak belliki hangi anne olsa üzülür yani.

O yüzden her barışın diyene hı tamam deyin geçin ama siz çağırmayın.
Nişanlınız abisini çağırınca o merakından koşa koşa gelecektir.

Kayınvalidenizin arayıp eltiniz hakkında konuşması laf aramadan başka bir şey değil sanki, hiç umursamayın bile, aslında olay sizin değil de bir başkasınınmış gibi okusanız valla kafaya takmaya değmez, hele düğün arefesinde, şu an sizin eltiyi değil de gelin makyajını, gelin saçını düşünme zamanınız, siz düğüne odaklanın, odak noktanızı değiştirmelerine izin vermeyin, gelen gelir kimseyi de aman ne olur ayaklarına kapanayım gel diye düğüne çağırmanız gerekmiyor, gelinle damadın sorunu değil bunlar:)))

Hak veriyorum kayınvalideme, taraf tutmasını da kesinlikle beklemiyorum. Hiç suçunuz olmadığı halde durduk yere sırf bir yemeğe davet etmediğiniz için (burada olduğunu bilmiyorsunuz) ona giden benim yüzümü görmesin diye insanları taraf tutmaya zorlayan, eşinize kötü bir tabir olacak ama bildiğin abaza olduğunu, bir kadının peşinde koştuğunu iddia eden, saygısızlıkta son nokta biri ile yüz yüze bakıp düğününüzde görmek ister miydiniz? İçtenlikle soruyorum.

Hatırladım olayı tam olarak.
Yani aslında siz baştan bir kere alttan almışsınız. Yanlış hatırlamıyorsam o konuda çiçek vermemenizi söylemiştim.
Kayınvalide de şimdi eltiyi uyarıp özür diletmesi gerekirken yine sizden adım atılması bekleniyor :/

kkmizin canimiz piskologumuz. bize dogru yolu gösteriyormus gibi düsün.

bence cagir mesafeyi koy. büyüklügünü göster disardan bu durumda sadece yeni gelin geldi kardesleri ayirdi mesaji verirsin net.

mesafeni koruyup cagirirsan disardakiler olaydan haber olmaz, aileden herkez büyüklügünü görür sende söyle gönlünce eglendigin gecede elti iyice catir catir catlatirsin

su da var gelin cevreden yüz bulmasa bu kadar cosamaz arkada neler dönüyor kim bilir...

Doğrudur, çoğunluk yapma demişti zaten. :) Yani kesinlikle öyle, konularımı tam bilmeyenler haliyle önemseme falan diyebiliyorlar, bilmek zorunda da değiller elbette. Ama benimki artık gerçekten dolup taşma, alttan alacak noktası kalmadı.

Ay estağfurullah, mahcup oldum teşekkür ederim. :) Ya ama hep benim alttan almam bekleniyor, bu ilk vukuat değil ki. Kadın bana ağzına gelen her lafı ediyor, ben de insanım artık doldum yani. Nişanlım dışında kimse yanımda değil zaten, garip bir şekilde kadından korkuyorlar. Beni de yumuşak yüzlü bulup gaza getirerek ortalığı yatıştırmaya çalışıyorlar. Başta hep alttan alıyordum ama yüzümü yumuşak bulmalarını kullandıklarını fark ettim ne yazık ki. Aynen son paragrafta dediğiniz gibi oluyor olaylar.

Size hak verdiğim noktalar elbette ki var ama malesef bunlar coğrafya gerçeği,mesela bende dugun zamani görümce terörüne maruz kalmıştım,kimisi de elti terörüne maruz kalıyor. Evet anlattiklariniza bakarak eltiniz avam bir kadın,boş boş konuşmuş... Ben olsam tavrımi düğünüme cagirmayarak değil, mesafeli durusumla gösterirdim.Yine de sizin kararsiniz tabiki, ben fikrimi söyledim sadece.

Sonuçta ailesiniz değil mi? Ben Allah Resulünun sözünü severim ”Sevdiğini ölçülü sev, belki bir gün düşmanın olabilir. Kızdığına da ölçülü kız, belki bir gün dostun olabilir.” (Tirmizî, Birr ve’s-Sıla, 60)

Birde ayet var “İyilikle kötülük bir olmaz. O halde sen kötülüğü en güzel tarzda uzaklaştırmaya bak. Bir de bakarsın ki seninle kendisi arasında düşmanlık olan kişi candan, sıcak bir dost oluvermiş!” (Fussilet, 41/34)

Ben biraz fevriyim hala bu kötü huyum üzerine çalışıyorum ve çok çektim şu an can ciğer dostlarımla çok kötü baslamisimdir.

Eşin abisine davetiye verebilir ya da beraber konuşabilirsiniz çokta eltiyi nazlamadan cagirirsiniz burası size kalmış. Bence boşuna inat gözükme... Eğlenmeye bak

Çok teşekkür ederim, zaten burada konu açma sebebim sizin fikirlerinizi alıp yanlış düşünüyorsam da buna göre düşüncelerimi değiştirmeye ve farklı bir bakış açısıyla bakabilmeye çalışmak. Herkesin bana saygı çerçevesinde verdiği fikirler ayrı ayrı değerli ve hepsini dikkate alıyorum.

Aslında doğru, yani bugün yüz yüze bakmıyoruz ama belki bir gün bir durum olur bakarız. Keşke karşı taraf da bu düşünce anlayışına sahip olabilseydi de bu noktaya gelmeseydik. Çok teşekkür ederim, sevgiler. :)

Bir de olaya şöyle bak, diyelim ki kız kardesiniz eşi ve sizin eşiniz arasında bir problem oldu ve kızkardeşiniz ile eşi sizleri düğüne çağırmayacak ya da abla sen tek gel diyecek,yani bu durum gerçekten içinize sinecek mi?

Bence taviz verme bizde de var böyle terbiyesiz elti . Bende konuşmuyorm işim olmaz başta kayınvaldem sürekli konusunu açardı barışın diye bir tersledim iki tersledim oğluda tersledi daha ağzını açamıyor 2 yıldır konuşmuyoruz. Dünya da yansa konuşmicam gayet iyi biliyor tavrını net koy, kötü ol gerekirse boşver önemli değil. Görgüsüzlerin yanında olsada aile takma kazanmış gibi görünebilir ama dediğin gibi kaynanan çekiniyor demek ama içten içe kimin ne olduğunu biliyorlar . O nasıl fenaysa sende taviz verme senden de çekinsin. Bana eskiden herşeyi diyordu artık yapıştırıyorm cevabı . Bendende korksun madem

Elti bu, dugune cagirmam cagirmadim diye bisey yok ki, erkek tarafinin en yakini, otomatikman gelir, cagirsaniz da cagirmasaniz da gelir yani.
Selamlasmaz, omrunuzce gorusmezsiniz dilerseniz ama dugune gelmesine engel olmamalisiniz,abiyle kardesin arasinda illa ki gerginlik cikar bu yuzden.

Ne eltimden nede elticilikten hoşlanmam ama düğüne gelmesin demek bayağı abartı olmuş bence. İlk konuyuda okudum ama bana yinede abartı geldi tepkiniz. Bilemedim yani. O gelirse düğün kötümü olacak, veya gelmesemi daha güzel olacak.
Her şekilde iki kardeşin arası daha fazla gerilecek. Nişanlınızında tepkisi ilginç, aile arasında böyle şeyler olabilir. Ama kardeşinin düğüne gitmemek, bana tuhaf geldi.
Herhalde karısının davet edilmediği yere oda gitmez diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…