Eltimi düğünüme çağırmak istemiyorum, ne yapmalıyım sizce?

En iyisi yok saymak. Hem kendi sinirinizi bozmazsınız hemde ona düğün günü keyfimi bozacak kadar önemli değilsin mesajı vermiş olursunuz.

Bence bırakın nişanlınız halletsin konuyu, siz karışmayın. Düğüne gelirse muhatap olmazsınız,düğün bittikten sonra da zaten bir daha hiç görüşmezsiniz. Ayrıca düğüne gelenler onların yokluğunu muhakkak fark edecek ve emin olun daha çok irdelenecek bu olay, düğün sonrası da kapanmayacak. Tebriğe gelenler soracak, belki de olayı bilmeyenler sizi suçlayarak "bak iki kardeşi düşman etti" diyecekler. Bu kadar tantanaya gerek yok bence tabii ki siz bilirsiniz.

Haklısınız

Astoria,
kayınvalidelik sıfatını bir kenara bırakalım bir anneden taraf olması beklenmez beklenemez ama dengeyi kurması beklenir, eğer kayınvalideniz evlatlarının arası açılmasın istiyorsa eltinizin hakkınızda söylediklerini size taşımayacaktı, gelininin ağzını kapatıp davete gelecekti, umarım kuramadığı dengeyi bundan sonra kurmayı başarır.

Oradan oraya laf taşırken düşünselerdi bugünü.
Eltin böyle böyle dedi demek yerine, herkes usulunce yemek davetinize gelip gitseydi, bugün kimse bununla uğraşıyor olmazdı.
Elti kim ki ya
Adreslerine davetiye postalardım ben yine de.
Böyle bir daveti kendine yedirip gelebilirse gelsin.
Ama özür falan dileme. Çok çirkin imalar, bugün bunlara eyvallah edersen, yarın daha kötüsünü duyacağını garanti ederim
Üstelik sadece eltinden değil, alttan aldığını bilen herkesten.

Benim anladığım kadarıyla kayinvalideden ziyade nişanlısı tüm konuşmaları ve olayları konu sahibine taşımıs.

Elti düğüne çağrılmazki, zaten düğün sahiplerindendir.
Sizin eltiniz kendisi gelmez belki.

Evet eltiniz saçma şeyler yapmış,belki affedilmeyecek cümleler sarfetmiş.
Ama kayınvalideniz de az değilmiş öyle değil mi?
Laf taşıma, riyakarlık had safhada görünen o ki.
Siz nasıl valideyi silemiyorsanız, eltiyi de abiyi de silmeyebilirsiniz pekala.
Ben olsam hiç umrumda değilmiş gibi davranırdım, utanmıyorsa gelsin, ben düğünüme bakarım. Hatta umrumda olmazdı.

Sakın özür falan dileme sen ozur dilecek birsey yapmadin ki gelirsede gelsin sen davet etme gelmis olsa bile yok say gormezden gel ve en guzel gununu kndine zehir etme eglenmene bak o dha fzla sinir olur bu duruma belki onda yapilmayan seyler sende olunca dha cok hirs yapar kinlenir ama olsun oyle insanlara boyle cevap verilir cunku

Mademki kötü oldun çağırma gelirse de umursama nişanlın halletsin en güzel gününü mahvetmelerine izin verme

Davet etmeniz gerekmiyor ki. Gelirse de gelsin ayrıca. Sonuçta erkek tarafında istediğini çağırır. Size düşmez zaten onu çağırmak

Canım elti düğüne davetle çağrılması gereken bir misafir değildir.
Kayinvaliden aradığında "Özür dilemek gibi bir düşüncem yok ama düğünüme dileyen gelsin" diyip ucu açık bir cevap daha iyi olurdu gibi geldi bana.
Düğünde yüksek ihtimal bu konunun dedikodusu döner,bilmeyen de öğrenir.(Düğündür eğlenelim demez çoğu.Kim ne giyinmiş, kim gelmiş kim gelmemiş dedikoduları döner)
Kayınvaliden bunu da dert ediyordur.Bu senin de dert edeceğin takacağın bir konu mu tabiki değil.
Gelinliğini, saçını,ayakkabını, makyajını düşüneceğin zamanların.Politik olmaya çalış erkek tarafıyla alakalı.Keskin, sert olmayıp ortadan konuşman daha az can sıkar.
Hem büyüklük, küçüklük mevzusu olacaksa illaki o büyüklük yapıp davete edilmeye gerek duymadan gelsin otursun,büyüklük vazifesini yapıp gitsin.
Misafir değil ki davetiye eşliğinde çağrılsın.
Abisinin,kayinvalidesinin, merakının etkisiyle de gelirse gergin davranarak ona istediğini verme,o yokmuş gibi eğlen, güzelce döktür gece senin.
Şimdiden bunu dert etme canım.O akşamki heyecanınla, koşturmayla şuan dert ettiğin şeyi unutacaksın inan bana.
Mutluluklar diliyorum. ♥

Davet etmesende gelecektir çünkü bunlar aileden, bizde bir sürü yanlış hareketlere maruz kaldık ama küsmedik, en güzeli mesafeli olmak, politik olmak, elti olayı hep
Zor ve karmaşık

Bunun görümce versiyonunu yaşadım.Bizde biraz daha farklıydı durumlar.Aslında ana sorun anneler oluyor genelde. Anne hiç bir zaman taraf olmamalı orta yolu bulmaya çalışmalı. Ancak benim kayınvalidem gibi sizinki de denge kuramıyor, farkında olarak yada olmayarak karşı taraftan çekindikleri için bizim alttan almamızı bekliyorlar. Halbuki kendileri aynı durumu yaşasa eminim ki görüşmezler karşılarındaki kişiyle. Kayınvalidem illa görüş et diye beni zorlamadı ama hep boşver kapat gitsin, tekrar yapmaz gibisinden konuştu ve benim olaya sünger çekerek konuşmamı istedi kızıyla . Kızı gelip özür dilemedi bile, sizin de eltiniz gelip bir özür dilememiş. Hiç yapıcı davranmamış, nişanlın da istemiyor düğünde onu. Aslında iki kardeşin arasının eltiniz yüzünden açılması da kötü olmuş. Bu konuda da nişanlınızın erkek kardeşi suçlu, eşinin hatasını görüp kardeşiyle konuşup halledebilirdi bu konuyu. Yada biz kardeşiz bir çözüm bulalım diye kafa yorabilirdi. Hem sessiz kalıyor, hemde kayınvalideniz sizi yumuşak gördüğü için sizden alttan almanızı istiyor. Büyük ihtimalle nişanlınızla da konuştu, baktı ki oğluna hiç laf geçiremiyor birde sizinle denedi şansını. Bir daha konu açarsa ben karışmam nişanlımla abisinin arasında deyip nişanlınıza atın topu. O da annesine gerekeni söyler. Görümcem düğünümde yoktu, hiç de misafirlerin yüzü düşmedi . Düğün atmosferine girince herkes bir anda düğündeki eğlencesine bakıp anı yaşıyor. Eşim kardeşini isteseydi karışmazdım, ikisi kardeş sonuçta. Ama eşim de istemedi kardeşini düğününde. Siz de nişanlınıza atın topu. O karar versin bence. Sonradan siz kötü olursunuz herkesin gözünde. Kimse kardeşlerin arası açık demez, astoria istemedi düğününde derler. Hiç bu sorumluluğa girmeyin. Nişanlınızla da konuşun, istyorsan çağır bu en özel günümüz , stresli geçsin istemiyorum diyebilirsin.

Son düzenleme:
Zaman geçtikçe bu tür meseleler o kadar çoğalıyor sorunlar fazlalaşıyor ki hatta özel bir gün olduğu için hele de eşin ve senin günün..Böyle bir gün yıllar geçse de unutulmuyor emin ol..İlerde ne değişir bilemezsin belki hatasını anlar o da iyi olursunuz ama pişmanlık duyacağın birşey yapma vicdanın rahat olsun en azından alttan alarak. Düğün gününü kendine ziyan ettigine degmez.Hem o bir köşede sen bir köşede.Bir laf vardir düğünde, cenazede,bayramlarda yüzünü görürüm diye onu yap sen.Kardeşlerin arası düzelir herkes kendine gelir de bir sen kendine gelemez suçlu olursun.Bence düğün davetini yap tabi ki önceki konuyu da okudum buna göre söylüyorum.Düğünden sonra da baktın olaylı bir elti olmaya devam ediyor en azından ben alttan almıştım dersin bir haklı sebebin olur.Yaptığın olgunluk yanina kar kalir.Büyüklük sende kalır!Fazla muhatap da olmamaya çaliş gerginlik istemiyorsan.Bu düğün stresiyle eltiler savaşı çıkmasın

Araniz polemikli ama katilicagin ailenin diger bir uyesi,dugun,cenaze vb. etkinliklerde ara kotu de olsa aile bireyleri birlikte bulunur bunun ucari kacari yok.Telefonla ara davet et diyemem ama kuru kuruya da olsa kayinvalidenle dugun davetini yolla derim.Kayinvalidene de kizma kendi ogullari arasindaki problemi tek basina idare edebilir ama elti savaslari,kardes kavgasindan zordur kadin ikinize de idare edin diye nasihat etmeden otesini yapamaz.Eltinle aranizdaki polemik,kardesleride etkiler muhakkak ne yapsin kadin?Yapabiliceginiz tek sey minimum seviye de gorusmek,gordugun yerde de gormemezlige vermek,diger aile bireylerini de onunla ilgili vukuatlari size tasimamalarini soylemek.Dugun konusunda da isteseniz istemeseniz de bulunucak uzgunm.

Ne bileyim doğumgünü değil ki bu düğün ve elti de bu durumda damat tarafından ev sahiplerinden oluyor. Ben çok büyük iftira, kavga gibi sebepler yoksa ilişkileri tamamen koparma taraftarı olmadığımdan mesafeli bir şekilde davranılabileceğini düşünüyorum.

İçime sinmeyecek tabi ama ben öyle hakaretler ettiysem kardeşimin eşine hak etmişimdir o tepkiyi. Kimse durduk yere bu noktaya gelmiyor, en azından ben.

Astoria nişanlıniz ne düşünüyor acaba???

O benden daha sert, kesinlikle görmek istemiyor. Bana da sen ne istersen o olsun dedi.

Evet, galiba topu ona atmak daha mantıklı. Zaten ben karışmak, kötü olmak istemedikçe ucu bana dokundu tuhaf bir şekilde. Olmadı söyleyeyim, özellikle davet etmeyelim ama gelirlerse gelsinler diye. Zaten abisinin gelmesi gerekecek.

Ya kesinlikle beklediğim bu. Hadi tamam eltim haklı olsa ben haksız olsam da anne olan arayı bulur, birimiz kötü bir laf etse de onu söylemez. Koşa koşa herkese laf taşıdı, ağız aradı, hiç yakıştıramadım. Görseniz de yani hiç öyle bir kadın demezsiniz, ne kadar hanımefendi duruşludur. Bana bunları söyleyen eltime neler demiştir, meeeh.

Benim anladığım kadarıyla kayinvalideden ziyade nişanlısı tüm konuşmaları ve olayları konu sahibine taşımıs.

Yok kayınvalidem başta çok laf taşıdı, eltin bunu dedi bilmem ne falan diye, eltime de benden için demiştir. Kadının bana gıcık olduğunu bile bile daha da gıcık edecek hareketler yaptı. Nişanlım laf taşımıyordu aslında ama ben başlarda ya haksızlık mı ettim özür dilesem mi falan yaptığım için "Ne özrü Astoria senden için böyle böyle laflar etti bana senin iyi niyetini hak etmiyor" diye patlayıp söyledi.

Küçüklüğünü yap davet et demesine bozuldum ben yoksa gelecekse gelecek kapıya bodyguard koyup kadını attıracak halim yok ya hahsjsjsj. Niye arayıp davet ediyorum oldu yani kırmızı halı da sereyim hanımefendinin şerefine. Beni yumuşak yüzlü bulup her şeyi yaptırmaya çalışıyorlar, diğeri şirret diye yemiyor. Teşekkür ederim canım, şu günleri bir atlatsam başka bir şey istemiyorum cidden.

Siz beni en iyi anlayanlardan biri oldunuz galiba, teşekkür ederim. Cidden yaşayan bilir ya. Kayınvalidem ya bildiği halde bilmiyormuş gibi davranıyor ya da aynen böyle yumuşak yüzlü bulduğuna ağlayıp istediğini yaptırmaya çalışıyor. Ben de topu nişanlıma atmaya karar verdim, aynen sizin dediğiniz gibi söyleyeceğim hatta mesaj atıyorum şimdi.

Valla çağırmasanız da geleceklerdir.
Bence hiç boşa strese girmeyin. Sizin başınız zaten kalabalık olacak. Umursamazsınız bile..

eski konun da sonuna kadar haklısın bence hiç alttan alma çağırmaya kalkma hem ne çağırması ya nişanlın abisine davetiye versin o kadar isteyen gelir isteyen gelmez arayıp çağrılcak bir durum yok eğer kayınvalidenide onuda şimdi alttan alırsan evlendikten sonra üstüne çok gelirler benden söylemesi... en iyisi resmiyet başın ağrımaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…