- 18 Ekim 2018
- 8.029
- 33.273
- 548
Doğrudur, çoğunluk yapma demişti zaten. :) Yani kesinlikle öyle, konularımı tam bilmeyenler haliyle önemseme falan diyebiliyorlar, bilmek zorunda da değiller elbette. Ama benimki artık gerçekten dolup taşma, alttan alacak noktası kalmadı.
HaklısınızBence bırakın nişanlınız halletsin konuyu, siz karışmayın. Düğüne gelirse muhatap olmazsınız,düğün bittikten sonra da zaten bir daha hiç görüşmezsiniz. Ayrıca düğüne gelenler onların yokluğunu muhakkak fark edecek ve emin olun daha çok irdelenecek bu olay, düğün sonrası da kapanmayacak. Tebriğe gelenler soracak, belki de olayı bilmeyenler sizi suçlayarak "bak iki kardeşi düşman etti" diyecekler. Bu kadar tantanaya gerek yok bence tabii ki siz bilirsiniz.
Astoria,Hak veriyorum kayınvalideme, taraf tutmasını da kesinlikle beklemiyorum. Hiç suçunuz olmadığı halde durduk yere sırf bir yemeğe davet etmediğiniz için (burada olduğunu bilmiyorsunuz) ona giden benim yüzümü görmesin diye insanları taraf tutmaya zorlayan, eşinize kötü bir tabir olacak ama bildiğin abaza olduğunu, bir kadının peşinde koştuğunu iddia eden, saygısızlıkta son nokta biri ile yüz yüze bakıp düğününüzde görmek ister miydiniz? İçtenlikle soruyorum.
Benim anladığım kadarıyla kayinvalideden ziyade nişanlısı tüm konuşmaları ve olayları konu sahibine taşımıs.Astoria,
kayınvalidelik sıfatını bir kenara bırakalım bir anneden taraf olması beklenmez beklenemez ama dengeyi kurması beklenir, eğer kayınvalideniz evlatlarının arası açılmasın istiyorsa eltinizin hakkınızda söylediklerini size taşımayacaktı, gelininin ağzını kapatıp davete gelecekti, umarım kuramadığı dengeyi bundan sonra kurmayı başarır.
Davet etmeniz gerekmiyor ki. Gelirse de gelsin ayrıca. Sonuçta erkek tarafında istediğini çağırır. Size düşmez zaten onu çağırmakMerhaba arkadaşlar, güzel bir hafta geçirmenizi dileyerek söze başlayayım.
Konularımı bilenler biliyorlar, bilmeyenler için baştan anlatılamayacak kadar uzun. Bilmeyenler varsa link ekledim; buraya tıklayarak eltim ile ilgili sorunlarımı okuyabilirler. 1 yılı aşkın bir süredir nişanlıyım, konuyu okuduysanız görmüşsünüzdür ya da beni önceden biliyorsunuzdur; eltimle ilgili ciddi sorunlarım var. En son yaptığı o büyük terbiyesizlikten dolayı ne nişanlım ne de ben eltimle ve eşiyle görüşmüyoruz. Normalde aileler bilmiyorlardı ama biz ciddi ciddi aynı ortamda dahi bulunmadığımız için nişanlımın anlatmasıyla öğrendi onlar da artık. Yani eltimin bana yaptıklarının gayet farkında olduklarını, bilinçsiz olmadıklarını baştan belirtmek isterim. Ağustos'ta düğünüm var, bir yandan da onun hazırlıkları ve stresiyle uğraşıyorum, şu sıralar tahammülsüzleştim biraz da onun farkındayım bu arada.
Bugün kayınvalidem aradı beni. O iğrenç kavganın ne zamandır konusunu açmıyordu ama durduk yere konu açtı. Bu kavgamızdan dolayı çok huzursuz olduğunu söyledi (sanki ben başlatmışım hatalı benmişim gibi), benim "küçüklük" (!) yapıp "büyüğüme" (kendisi eltim oluyor) saygı göstererek düğünüme davet etmem gerektiğini, onun da yaptığı hatanın farkında olduğunu, bir daha bunların yaşanmayacağını söyledi (nereden garanti ediyorsa anlamadım). Ben de bana ve aileme ciddi ciddi hakaret ettiğini, artık benim de nişanlımın da onlarla normal bir ilişkimiz olamayacak kadar yüzgöz olduğumuzu söyledim. Durdu ağlamaya başladı (evet ağlamaya), oğullarının arasının açılmasını istemediğini, bunların aşılabilecek şeyler olduğunu (merak ediyorum kendi eltisi ona bu kadar hakaret etse aşabilir miydi acaba), onun hata yapsa da benim alttan almam gerektiğini falan söyledi. Ben de alttan almayacağımı, bu saygısızlığı kabul etmeyeceğimi, düğünümde de onu görmek istemediğimi söyledim. "Peki kızım sen bilirsin madem" yaptı sinirli sinirli, kapattı.
Yine suçlu ben oldum ya anlamıyorum artık. Kadın bana ve aileme her türlü hakareti ediyor, nişanlıma "O kızın bir tarafına takılmış gidiyorsun, sarı saçlı bir kız gördün diye kudurmuşsun" diyerek seviyesizliğin dibine vuruyor, "Astoria'nın evine giden benim yüzümü görmesin" diye herkese dayılanıyor, nişanlımın abisi desen ölü sanki ne karısına ne annesine ne kardeşine tepki vermiyor. Nişanlıma da söyledim "Anneme bakma, ben de görmek istemiyorum onu düğünümüzde hallederim ben canını sıkma" dedi ama gene ben kötü oldum bundan eminim. "Astoria doldurdu çocuklarımın arasını açtı" olacak adı. Kayınvalidem laf taşımayı seven bir kadın açıkçası ve eltimden acayip çekiniyor, beni de yumuşak yüzlü bulup hep benim üzerimden oynuyor biliyorum ama ben çok sıkıldım bu durumdan. Düğünümde de herkes asık suratlı olacak, şimdiden karnıma ağrılar giriyor düşündükçe. Ben ne yapayım sizce, bunca hakarete rağmen yine de alttan alıp çağırayım mı gerçekten? Yani ben de istemezdim düğün öncesi aileler birbirine düşsün ama burada inanın ki suçlu ben değilim. Okuduğunuz için teşekkür ederim, sağlıcakla kalın.
Bir de olaya şöyle bak, diyelim ki kız kardesiniz eşi ve sizin eşiniz arasında bir problem oldu ve kızkardeşiniz ile eşi sizleri düğüne çağırmayacak ya da abla sen tek gel diyecek,yani bu durum gerçekten içinize sinecek mi?
Astoria nişanlıniz ne düşünüyor acaba???
Bence bırakın nişanlınız halletsin konuyu, siz karışmayın. Düğüne gelirse muhatap olmazsınız,düğün bittikten sonra da zaten bir daha hiç görüşmezsiniz. Ayrıca düğüne gelenler onların yokluğunu muhakkak fark edecek ve emin olun daha çok irdelenecek bu olay, düğün sonrası da kapanmayacak. Tebriğe gelenler soracak, belki de olayı bilmeyenler sizi suçlayarak "bak iki kardeşi düşman etti" diyecekler. Bu kadar tantanaya gerek yok bence tabii ki siz bilirsiniz.
Astoria,
kayınvalidelik sıfatını bir kenara bırakalım bir anneden taraf olması beklenmez beklenemez ama dengeyi kurması beklenir, eğer kayınvalideniz evlatlarının arası açılmasın istiyorsa eltinizin hakkınızda söylediklerini size taşımayacaktı, gelininin ağzını kapatıp davete gelecekti, umarım kuramadığı dengeyi bundan sonra kurmayı başarır.
Oradan oraya laf taşırken düşünselerdi bugünü.
Eltin böyle böyle dedi demek yerine, herkes usulunce yemek davetinize gelip gitseydi, bugün kimse bununla uğraşıyor olmazdı.
Elti kim ki ya
Adreslerine davetiye postalardım ben yine de.
Böyle bir daveti kendine yedirip gelebilirse gelsin.
Ama özür falan dileme. Çok çirkin imalar, bugün bunlara eyvallah edersen, yarın daha kötüsünü duyacağını garanti ederim
Üstelik sadece eltinden değil, alttan aldığını bilen herkesten.
Benim anladığım kadarıyla kayinvalideden ziyade nişanlısı tüm konuşmaları ve olayları konu sahibine taşımıs.
Canım elti düğüne davetle çağrılması gereken bir misafir değildir.
Kayinvaliden aradığında "Özür dilemek gibi bir düşüncem yok ama düğünüme dileyen gelsin" diyip ucu açık bir cevap daha iyi olurdu gibi geldi bana.
Düğünde yüksek ihtimal bu konunun dedikodusu döner,bilmeyen de öğrenir.(Düğündür eğlenelim demez çoğu.Kim ne giyinmiş, kim gelmiş kim gelmemiş dedikoduları döner)
Kayınvaliden bunu da dert ediyordur.Bu senin de dert edeceğin takacağın bir konu mu tabiki değil.
Gelinliğini, saçını,ayakkabını, makyajını düşüneceğin zamanların.Politik olmaya çalış erkek tarafıyla alakalı.Keskin, sert olmayıp ortadan konuşman daha az can sıkar.
Hem büyüklük, küçüklük mevzusu olacaksa illaki o büyüklük yapıp davete edilmeye gerek duymadan gelsin otursun,büyüklük vazifesini yapıp gitsin.
Misafir değil ki davetiye eşliğinde çağrılsın.
Abisinin,kayinvalidesinin, merakının etkisiyle de gelirse gergin davranarak ona istediğini verme,o yokmuş gibi eğlen, güzelce döktür gece senin.
Şimdiden bunu dert etme canım.O akşamki heyecanınla, koşturmayla şuan dert ettiğin şeyi unutacaksın inan bana.
Mutluluklar diliyorum. ♥
Bunun görümce versiyonunu yaşadım.Bizde biraz daha farklıydı durumlar.Aslında ana sorun anneler oluyor genelde. Anne hiç bir zaman taraf olmamalı orta yolu bulmaya çalışmalı. Ancak benim kayınvalidem gibi sizinki de denge kuramıyor, farkında olarak yada olmayarak karşı taraftan çekindikleri için bizim alttan almamızı bekliyorlar. Halbuki kendileri aynı durumu yaşasa eminim ki görüşmezler karşılarındaki kişiyle. Kayınvalidem illa görüş et diye beni zorlamadı ama hep boşver kapat gitsin, tekrar yapmaz gibisinden konuştu ve benim olaya sünger çekerek konuşmamı istedi kızıyla . Kızı gelip özür dilemedi bile, sizin de eltiniz gelip bir özür dilememiş. Hiç yapıcı davranmamış, nişanlın da istemiyor düğünde onu. Aslında iki kardeşin arasının eltiniz yüzünden açılması da kötü olmuş. Bu konuda da nişanlınızın erkek kardeşi suçlu, eşinin hatasını görüp kardeşiyle konuşup halledebilirdi bu konuyu. Yada biz kardeşiz bir çözüm bulalım diye kafa yorabilirdi. Hem sessiz kalıyor, hemde kayınvalideniz sizi yumuşak gördüğü için sizden alttan almanızı istiyor. Büyük ihtimalle nişanlınızla da konuştu, baktı ki oğluna hiç laf geçiremiyor birde sizinle denedi şansını. Bir daha konu açarsa ben karışmam nişanlımla abisinin arasında deyip nişanlınıza atın topu. O da annesine gerekeni söyler. Görümcem düğünümde yoktu, hiç de misafirlerin yüzü düşmedi . Düğün atmosferine girince herkes bir anda düğündeki eğlencesine bakıp anı yaşıyor. Eşim kardeşini isteseydi karışmazdım, ikisi kardeş sonuçta. Ama eşim de istemedi kardeşini düğününde. Siz de nişanlınıza atın topu. O karar versin bence. Sonradan siz kötü olursunuz herkesin gözünde. Kimse kardeşlerin arası açık demez, astoria istemedi düğününde derler. Hiç bu sorumluluğa girmeyin. Nişanlınızla da konuşun, istyorsan çağır bu en özel günümüz , stresli geçsin istemiyorum diyebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?