• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimin Yuvasini dagitti....

allahından bulsun bunun gibi kaynanalar rahatlık durtuyo ıyılık edıyosun sonu bu oluyo....
Bir ben yaşadım sanırdım aynı vakalar meger cokmus...
hadı senın kaynananda bır sebep varmıs cemkırmesı ıcın altınlar varmış ortada...
benım kaynanamda oda yok sebebım bıle yok...aaa pardon sanırım en buyuk sebep benım çalışmam
bu sebepten konuşma hakkımın dogmasına onların benı ezmesıne fırsat vermememe çıldırıyolar...
Yuva yıkanın yuvası olmaz gerçekten... Rabbim sabır versın eltıcıgıne ınsan cekıyo cekıyo cekıyo bır yere kadar ...Evladım ıcın dıyosun ama bır sure sonra oda cekılmez hal alıyo kesınlıkle ıs erkeklerde bıtıyo anayı bır kenara esı bır kenara koyup yerlerını ayırt edemedıklerınden oluyo...Gerçekten bazen sebebı oluyolar yuvanın yıkılmasının acaba kıyamet gunu geldıgınde nasıl hesabını vercekler yuce rabbıme ...

Son düzenleme:
Kaynından pek umutlu değilim ama hayırlısı olsun

Bende ayni fikirdeyim de, hayirlisi bakalim...
Insallah duzelir... :31:

bir erkekte bir sürü şeyi tolere edebilirim. sadece çalışmamasının benim açımdan mantıklı bir nedeni yoktur..işi vardır ayrılmıştır arıyordur, çabalıyordur.. bu tamam. ama buradaki örnek gibi bir erkekle ben normal arkadaş dahi olamam.

Hayatta buyuk konusmamak gerek... Kimse istemez boyle bir es hayatinda.
Evlendiklerinde boyle degilmis, hayat insani nereden nereye goturur bilinmez.
Ama, Allah kimseye yasatmasin... :31:

allahından bulsun bunun gibi kaynanalar rahatlık durtuyo ıyılık edıyosun sonu bu oluyo....
Bir ben yaşadım sanırdım aynı vakalar meger cokmus...
hadı senın kaynananda bır sebep varmıs cemkırmesı ıcın altınlar varmış ortada...
benım kaynanamda oda yok sebebım bıle yok...aaa pardon sanırım en buyuk sebep benım çalışmam
bu sebepten konuşma hakkımın dogmasına onların benı ezmesıne fırsat vermememe çıldırıyolar...
Yuva yıkanın yuvası olmaz gerçekten... Rabbim sabır versın eltıcıgıne ınsan cekıyo cekıyo cekıyo bır yere kadar ...Evladım ıcın dıyosun ama bır sure sonra oda cekılmez hal alıyo kesınlıkle ıs erkeklerde bıtıyo anayı bır kenara esı bır kenara koyup yerlerını ayırt edemedıklerınden oluyo...Gerçekten bazen sebebı oluyolar yuvanın yıkılmasının acaba kıyamet gunu geldıgınde nasıl hesabını vercekler yuce rabbıme ...

Yapanlar ahireti dusunselerdi inan bunlarin hic biri yasanmazdi...
Malesef ahir zamandayiz iste, kimse yarinini dusunmuyor...
:31:

Hadi kaynananız başardı ve oğlunun yuvası dağıldı. Sonra ne olmasını bekliyor acaba? Son derece güzel, becerikli, zengin, on parmağında on marifet, ağzı var dili yok, hizmet etmek için deliren, "hayattaki en büyük zevkim kaynanamın ayaklarını yıkamaktır" diyen biri mi gelecek sanıyor oğlu için? Neyin kafasını yaşıyor bu kadın?

Eltine cok üzüldum gercekten...

Kadinin yasadigi hicte kolay seyler degilmis... Yazik!!
Eside birseye yaramiyor anladigim kadariyla..
Kadin gitmekle en iyisini yapmis olur kendi ve cocugu icin , bu koca ve kaynana oldukca , kadin mutlu olamaz...

Sende kendini sakin bu kaynanadan sanada sicrar ilerde aman mesafinikoru .. ayni seyleri yasama !!

Kaynanam hediyeyi o sekilde firlatsaydi , yemin ederim bende alir o hediyeye ona geri firlatirdim.. inceldigi yerden kopsun bune bicim terbiyesizliktir...

bu kaynanalar Gelinleri sokaktan aldiklarini saniyolar , Gelinlerinde baska Anne kuzusu olduklarini unutuyolar..

Sinir oluyorum boyle durumlara yaa .. Bir ömür boyu anneler
Kizlarini buyutsunler ustlerine titresinler , sonra bi kaynana gelsin yerden yere vursun ohhh ne ala memleket .. YOK BOYLE BIR DUNYA ...

konunun üzerinden zaman geçmiş ama yazmadan geçemeyeceğim sonuna kadar okudum allah eltine ve yavrusuna yardım etsin..

çok zor böyle bir kadınla aynı ortamı solumak. sanırım çalıştığın için de seni pek ezemiyor. aman gerekirse bakıcı tut ama işine dört elle sarıl ve umarım eşin de her daim destekçin olur.

ama sen kendini kış gelecek diye hazırla varsın gelen yaz olsun. hiç ezdirme kendini sonra arkası gelir.

öncelikle inşallah eltinin yuvası kurtulur bi de çocukta var.büyüklerin yaptığı hatayı hep çocuklar ödüyor olan onlara oluyor malesef :43::43:
benim fikrim eğer bir erkek annesinden babasından evini ayırıp evlendiyse ne aralarında para meselesigeçecek ne de ortak işte çalışacaklar.ev ayrıldıysa iş de ayrılmış olacak.çünkü bu defa kv. bu para konusunda söz hakkına sahip oluyo istediğini söyliyo.nasıl olsa bize muhtaçlar diyo.olan da kendi evladının yuvasına oluyo :50::50:
ama ben en çok da sizin davranışınızı beğendiğimi söylemeden edemeyeceğim.normalde eltiler hiç anlaşamaz birbirlierini hiç çekemezler.siz ne güzel dertleşip birbirinize yol yordan göstermişsiniz.belli ki ikiniz de aklı başında insanlarsınız.Rabbim iki eltinin de gönlüne göre verir inşallah :nazar::nazar:

Kayinvalidemde artik zerre kadar Allah korkusu oldugunu dusunmuyorum... Bir insan evladina ve evladinin yuvasina nasil bu kadar goz gore gore yikici olabilir ki...

Bundan 1 ay once kadar, kayinvalidem eltime oturmaya gidiyor oylesine ve agzina ne gelirse eltime soyluyor... Soyledigi seyler o kadar agir ve eltimin hak etmedigi seyler ki, ben bile sasirdim kaldim bana anlattiginda. Eltim telefonda aglayarak anlatmisti herseyi...

Kayinvalidemin soyledikleri: ben seni idare etmekten biktim, sen ne bicim insansin, suratsizsin, terbiyesiz ve ahlaksizsin... ne zaman sana gelsem suratin bir karis, ben cekmek zorundamiyim senin bu suratini. Yeter bu suratsizligin... Ben sana ekmek veriyorum sen bana tas atiyorsun, ben olmasam siz nolursunuz acaba... (eltim bir ara yer degistirince) kalksana dovsene beni o zaman.... Niye susuyosun, sen onu da yaparsin... Bak telefonum kayitta, butun konustuklarimizi kaydediyor, hepsini dinleticem aksam gorursun sen.... (telefonu kayitta falan degilmis, ama eltim de saygisiz bir laf dahi sarf etmemis, niye boyle yapiyorsun diye cirpinmis durmus).

Eltim 8 senedir evil, fakat 18 senedir bu aileyi taniyor. Zaten esimin babaannesi ile komsularmis. Oradan bir tanisiklik var yani... 6 yasinda bir oglu var ve butun bu kayinvalidemin yaptiklari eltimin oglunun onunde oluyor. En cokta eltim buna uzulmustu. Esine durumu anlattiginda ise, enteresan bir sekilde esinin takindigi tavir gayet sakin, yaptigi yorum da "annem %70 suclu ise sen de %30 suclusun" :53:
Zaten esinin psikolojisi yerinde degil, is problemi var, kayinpederimin dukkaninda yillardan beri. Evliliklerinin ilk zamanlarinda 1-2 sene isler cok iyiymis, fakat sonradan piyasadan dolayi isler bozuluyor, fakat kayinpederim bir gun bile ogluna "oglum isler kotu gidiyor sen basinin caresine bak, dukkani kapatalim" demiyor, kor topal gidiyor iste. Para kazandiklari yok, fakat ogullarina yol yordam gostermekte yok. Aslinda "akli yokmu kendi yapsin" diyeceksiniz, onun da gerekcesi var, zamaninda eltimin esi dukkandan ayrilmayi ve farkli bir is yapmayi istemis, musade etmemisler. Sorunlar yasanmis bu yuzden, simdide "madem siz boyle yaptiniz ve benim rizkima gereksiz yere mani oldunuz, hadi bakalim simdi bas edin" durumunda. Yaptigi tabii ki dogru birsey degil...

Sozun ozune gelmek gerekirse, kayinvalidemin yaptiklari normal degil. Gecen hafta eltim kayinpederimi aramis ve seninle konusmak istiyorum demis. Kayinpederimle konustugunda "ne yapayim ben artik? alip cocugumu gideyim mi?, nedir bu vaziyetimiz oglunuz calismiyor oglenlere kadar yatiyor, ortada bir cocuk var okula gidiyor artik, ben idare etmeye calisiyorum hem maddi hem manevi, bir de ustune kayinvalidem boyle yapiyor?" kayinpederim de ona disini SIKMASINI cok kisa surede herseyin yola girecegini soylemis. Tek sorun kayinvalide degil tabii ki, esinden de muzdarip... Fakat evinde zaten boyle sorunlar yasanirken, evsahibi her ay basinda "kira yatti mi" diye girtlaklarina yapisirken, bir de kadin bu kadar idare etmeye calisip, kayinvalidemin boyle yapmasi tuz biber...

Gecen cuma aksami kayinvalidem ve kayinpederim yine onlardayken kayinvalidem yine baslamis eltime agzina geleni soylemeye. Kayinpederim kizmis fakat adamda birsey yapamiyor herhalde artik, kadin o kadar cirkeflesmeye basladi ki... Bana bunlari pazar gunu anlatti, eltimin dogum gunuydu ve kayinvalidemin ailesi oradaydi. Kizcagiz mahvolmus "evliligimi bitirdi kina yaksinlar, alip cocugumu gidecegim" diye harab ediyordu kendini... Teyzeler ile birlikte zor sakinlestirdik...

Kayinvalidem bir de eltime hediye almis, kendi gozlerimle gordum kapidan kayinvalidem girdiginde once hediye posetini yere atti, sonra posete bir tekme firlatti... Ayni kopegin onune birsey atar gibi... Bu kadin gercekten normal degil...

Bende bu duruma cok uzuluyorum... Insallah ilerde bu kayinvalidem bana da sicramaz... :31:
kayınvalidenizin aklında kesin baska bi gelin adayı var yada oğlunu kıskanıor..yoksa bi insan neden durduk yerde böle davransın..böle kayınvalideler oldukca insan evlilikden soğuyor ya:50:

konunun üzerinden zaman geçmiş ama yazmadan geçemeyeceğim sonuna kadar okudum allah eltine ve yavrusuna yardım etsin..

çok zor böyle bir kadınla aynı ortamı solumak. sanırım çalıştığın için de seni pek ezemiyor. aman gerekirse bakıcı tut ama işine dört elle sarıl ve umarım eşin de her daim destekçin olur.

ama sen kendini kış gelecek diye hazırla varsın gelen yaz olsun. hiç ezdirme kendini sonra arkası gelir.

Ben nabza gore serbetten yanayim...
Bana iyi olana iyi, kotu olana daha kotu olabiliyorum...

Evet ustunden bir hayli gecti. Eltim gitti annesinin evine, fakat orada da aradigi seyi bulamadi malesef.
Annesi babasi benim kendi ailem gibi degil, ben ayni seyleri yasasam cok farkli olurdu hersey.
Bakti annesi babasi da birsey yapamiyor, 1 hafta kaldi annesinde, oglunun babasini ozlemesi ve kendinin de birseyleri duzene sokma cabasi ile geri dondu.
Esine demis, hersey dort dortluk olamaz ama biz cocugumuz icin gecinmek zorundayiz...
Nitekim simdi birseyler kendi acisindan duzeldi...

Kayinvalideme mi noldu?
2 aydir yataktan cikamiyor ve cok hasta.
Yarin ameliyat olacak omuriliginden...
Eltim ve ben hala kayinvalideme iyi davraniyoruz, yemek yapamiyor, yataktan adim atamiyor o halde yani.
Ben hamile oldugum halde evde birseyler yapip gonderiyorum.
Eltim ise bunca yasadiklarina ragmen, hala kayinvalideme gidiyor ve evinin isini goruyor...
Ne diyelim, Rabbim herkese hayirli yazgilar versin...

Eltim mesafeli kayinvalideme karsi, kayinvalidem de hatasini anlamis vaziyette bence.
Umarim anlamistir, ama 2 gun sonra iyilesipte bu iyilikleri unutursa, eltimden de benden de cekecegi var derim...

Ama bende birseyi anladim ki, her ne olursa olsun, elti "eltiymis"..
Aramizda bir problem yok, fakat eskisi kadar yakin durmuyor bana daha mesafeli son zamanlarda.
Bende o yaklasmadigi icin yaklasmiyorum.
Esi ile baristiktan sonra bana mesafe koydu, nedendir bilinmez, ben o kadar yaninda olmaya calistim.
Sorunlarini paylastim, simdi ise ben hasta oldugumda dahi 1 kere kapimi calmadi...
Saskinlik verici bir durum...
Insanlar bir enteresan vesselam... :31:

öncelikle inşallah eltinin yuvası kurtulur bi de çocukta var.büyüklerin yaptığı hatayı hep çocuklar ödüyor olan onlara oluyor malesef :43::43:
benim fikrim eğer bir erkek annesinden babasından evini ayırıp evlendiyse ne aralarında para meselesigeçecek ne de ortak işte çalışacaklar.ev ayrıldıysa iş de ayrılmış olacak.çünkü bu defa kv. bu para konusunda söz hakkına sahip oluyo istediğini söyliyo.nasıl olsa bize muhtaçlar diyo.olan da kendi evladının yuvasına oluyo :50::50:
ama ben en çok da sizin davranışınızı beğendiğimi söylemeden edemeyeceğim.normalde eltiler hiç anlaşamaz birbirlierini hiç çekemezler.siz ne güzel dertleşip birbirinize yol yordan göstermişsiniz.belli ki ikiniz de aklı başında insanlarsınız.Rabbim iki eltinin de gönlüne göre verir inşallah :nazar::nazar:

Ayni fikirdeyim seninle... Evlenip ayriliyorsun, isinide keseni de ayiracaksin...
Yoksa dedigin gibi sorunlar malesef ki ortaya cikiyor...
Neyseki toparladi eltim biraz, simdi evde el isleri yapiyor, kendi harcligini cikartiyor.
Kayinvalidemler ile o kadar yuzgoz degil, zaten kayinvalidem son zamanlarda kendi derdine dusmus vaziyette...

Ya evet, eltim ile cok iyiydik, hele ki o bu sorunlari yasadigi donemlerde...
Ben elimden geldigince sorunlarina cozum uretmeye calistim, dertlerini dinlemeye calistim.
Benim de derdim oldugunda o dinlerdi sagolsun.
Fakat hamileligim sorunlu geciyor biraz, evden cikamiyorum eskisi gibi.
Yaklasik 2-3 aydir evdeyim bir yere ciktigiim yok.
Eskiden eltim gelirdi bir kahve icmeye dahi olsa (yurume mesafesinde oturuyoruz).
Artik malesef ki ayagini kesti, telefonda da cok gorusurduk.
Ben hala ariyordum ama mesela "musait degilim ben seni sonar caldiririm" diyor.
Geri donmuyor, bende bir daha aramiyorum artik, demekki gorusmek istemiyor.

Ortada nasil bir problem var anlamis degilim.
Benim yaptigim birsey oldugunu sanmiyorum, zaten sagligimla ugrasiyorum aylardir.
Ama bir gecmis olsuna bile gelmemesi enteresan oldu.
Bende artik aramiyorum, napayim...
Insanlar enteresan akillarindan ne geciyor bilemiyorsunuz... :31:

Ayni fikirdeyim seninle... Evlenip ayriliyorsun, isinide keseni de ayiracaksin...
Yoksa dedigin gibi sorunlar malesef ki ortaya cikiyor...
Neyseki toparladi eltim biraz, simdi evde el isleri yapiyor, kendi harcligini cikartiyor.
Kayinvalidemler ile o kadar yuzgoz degil, zaten kayinvalidem son zamanlarda kendi derdine dusmus vaziyette...

Ya evet, eltim ile cok iyiydik, hele ki o bu sorunlari yasadigi donemlerde...
Ben elimden geldigince sorunlarina cozum uretmeye calistim, dertlerini dinlemeye calistim.
Benim de derdim oldugunda o dinlerdi sagolsun.
Fakat hamileligim sorunlu geciyor biraz, evden cikamiyorum eskisi gibi.
Yaklasik 2-3 aydir evdeyim bir yere ciktigiim yok.
Eskiden eltim gelirdi bir kahve icmeye dahi olsa (yurume mesafesinde oturuyoruz).
Artik malesef ki ayagini kesti, telefonda da cok gorusurduk.
Ben hala ariyordum ama mesela "musait degilim ben seni sonar caldiririm" diyor.
Geri donmuyor, bende bir daha aramiyorum artik, demekki gorusmek istemiyor.

Ortada nasil bir problem var anlamis degilim.
Benim yaptigim birsey oldugunu sanmiyorum, zaten sagligimla ugrasiyorum aylardir.
Ama bir gecmis olsuna bile gelmemesi enteresan oldu.
Bende artik aramiyorum, napayim...
Insanlar enteresan akillarindan ne geciyor bilemiyorsunuz... :31:

umarım kv. öyle pek önemli sorunları yoktur.sonuçta o da insan.ama keşke biraz daha uzlaşma yoluna gitseydi.
insanlar zaman zaman belli başlı dönemden geçiyor.siz diyorsunuz eltim zor bi süreç geçirdi.aynı şekilde siz de öyle.bazen kardeşler bile birbirlerine vakit bulamaz kendi sıkıntısından dolayı.sonuçta kendi ailesi var.öncelik onlarda.belki kendi ailesiyle ilgili bi sıkıntısı vardır o yüzden size de istemeden de olsa böyle davranıyordur.belki nasıl davrandığının farkına bile varmamıştır.umarım en kısa sürede eskisi gibi olursunuz.
unutmadan inşallah sizin de önemli bi sorununuz yoktur.Rabbim bebişinizi sağlıklı bi şekilkde kucağınıza almayı nasip etsin inşallah :nazar::nazar:

umarım kv. öyle pek önemli sorunları yoktur.sonuçta o da insan.ama keşke biraz daha uzlaşma yoluna gitseydi.
insanlar zaman zaman belli başlı dönemden geçiyor.siz diyorsunuz eltim zor bi süreç geçirdi.aynı şekilde siz de öyle.bazen kardeşler bile birbirlerine vakit bulamaz kendi sıkıntısından dolayı.sonuçta kendi ailesi var.öncelik onlarda.belki kendi ailesiyle ilgili bi sıkıntısı vardır o yüzden size de istemeden de olsa böyle davranıyordur.belki nasıl davrandığının farkına bile varmamıştır.umarım en kısa sürede eskisi gibi olursunuz.
unutmadan inşallah sizin de önemli bi sorununuz yoktur.Rabbim bebişinizi sağlıklı bi şekilkde kucağınıza almayı nasip etsin inşallah :nazar::nazar:

Kv cok ciddi hastaliklari yok aslinda, fakat hepsi bir arada oldugu icin sorun yaratiyor tabii.
Yarin ameliyat olacak, omurilik daralmasi + FITIKlar var.
Umarim sag saglim cikar, gittigi doktor Turkiye'nin sayili doktorlarindan biri.
Beyin cerrahi yapacak ameliyatini ve hatri sayilir bir hastanede olacak/
O yuzden icimiz rahat, hayirlisi ile girsin ciksin ameliyata.
Bende ayni fikirdeyim, insan nihayetinde, kimsenin sagligina zeval gelmesini istemem.

Tesekkur ederim, benim erken dogum riskim vardi, kanamalarim oldu, hastanede kaldim falan.
Simdilik iyiyim cok sukur, doguma kadar insallah uslu durursa bebegim, bir SIKINTIMIZ olacagini sanmiyorum.
Amin insallah... Rabbim herkese hayirlisini versin insallah...
Iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim... :34:

Sorun işlerin yolunda gitmemesi. Maddi imkansızlıklar. Eltiniz nasıl maddi sıkıntılarla mücadele etmeye çalışıyorsa kayınvalidenizde bir mücadele içinde. Kimsenin kimseyi idare edecek hali kalmamış.

Ayrıca eltiniz surat yapıyor olabilir çünkü zor durumda ve bunun sorumlusu olarak eşinin ailesini görüyor. Kavga dövüşle çözülmez bu işler. Eltiniz bir işe girip çalışsın. Eşiyle konuşsun, geçim sıkıntısıyla ilgili alternatifler üretsinler.

Hayat böyle. Çözüm odaklı hareket edeceksin yoksa gün geçmez.

Son düzenleme:
Back
X