• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eminim herkesin bir fikri vardır anne kız ilişkisi lütfen okur musunuz?

Selvann

Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2025
267
295
18
28
Merhabalar kızlar,
Benim annem neyi var neyi yok sattı ve diğer kız kardeşimin üzerine yaptı. Babam vefat ettikten sonra mal bölüşümü yapılmadı. Biz annemiz hayattayken buna razı gelmedik annemiz rahat etsin istemiştik ama annem oturduğu 4 milyonluk evi kız kardeşimin üzerine geçirmiş. Diğer kardeşlerle bi maddi ihtiyacımız yok hiç bi zaman peşine düşmedik. Fakat anlayamadık yani biraz sinirlendik. Siz olsanız ne hissedersiniz?

Merhabalar kızlar,
Benim annem neyi var neyi yok sattı ve diğer kız kardeşimin üzerine yaptı. Babam vefat ettikten sonra mal bölüşümü yapılmadı. Biz annemiz hayattayken buna razı gelmedik annemiz rahat etsin istemiştik ama annem oturduğu 4 milyonluk evi kız kardeşimin üzerine geçirmiş. Diğer kardeşlerle bi maddi ihtiyacımız yok hiç bi zaman peşine düşmedik. Fakat anlayamadık yani biraz sinirlendik. Siz olsanız ne hissedersiniz?
Ben olsam hissetmeyi geç dava açarım

Kız kardeşinizin özel bir durumu var mı? Mesela evlenip aile kurmasına ve çalışmasına engel bir şey?

Ben olsam hissetmeyi geç dava açarım
Tepki verdiğimizde kıskanç damgası yedik. Hepiniz evlisiniz ihtiyacınız yok kız kardeşiniz evli değil, bana bişey olursa o size hakkınızı verir gibi abuk sabuk şeyler dinledik. Konuşup açıklama alamadık yani. Anne hayattayken bi çözüm bulunmuyor sanırım kendi rızasıyla verdiği ve bizde babamızı kaybettiğimizde kendi rızamızla miras hakkını almadığımız için.

Konuşmadınız mı niye böyle bir şey yapmış
Kız kardeşiniz bunu nasıl kabul etmiş
Kız kardeşimiz bu konuda bizimle asla muhattap olmuyor. Annem öyle istedi diyor. En küçüğümüz ve karakter olarak maddiyata biraz önem veren biri. Kabul etmesine şaşırmadık annemizin buna gerek duymasına şaşırdık. Neden yaptın diye sorunca mal peşine düşmeyin diye ortalığı ayağa kaldırdı. Halbuki biz düşmedik kendisi düştü bunun derdine.

ben evli, cocukluyum, evim işim, arabam var
abim evli yurt dışında evli , işi gücü var
kardeşim 33 yaşında türkçe öğretmenliği mezunu ama atanamadı , evlenmedi bekar
anneme dedim hiç kimseye ölene kadar resmi bir şey verme ama
ben hakkımı kız kardeşime verdim, anneme bir şey olursa yengem ona 1 şey yaptırmaz ortada kalır

annenizin tek hatası ölmeden korkusundan erken davranması.

ama sonrasında alma hakkınız tek davaya bakar.

Tepki verdiğimizde kıskanç damgası yedik. Hepiniz evlisiniz ihtiyacınız yok kız kardeşiniz evli değil, bana bişey olursa o size hakkınızı verir gibi abuk sabuk şeyler dinledik. Konuşup açıklama alamadık yani. Anne hayattayken bi çözüm bulunmuyor sanırım kendi rızasıyla verdiği ve bizde babamızı kaybettiğimizde kendi rızamızla miras hakkını almadığımız için.
Avukata danışın en kısa sürede. Kıskançlıkla ne ilgisi var anne hiç adil değil. Allah korusun belki bosanacaksiniz para lazım olacak size? Ne saçma laflar etmiş

Avukata danışın en kısa sürede. Kıskançlıkla ne ilgisi var anne hiç adil değil. Allah korusun belki bosanacaksiniz para lazım olacak size? Ne saçma laflar etmiş
Emin olun bu durumda aklımıza ilk gelen, kız kardeşimiz evlense ve damat annemizi istemese annemizin evi yok oldu. Böyle bi akıl işte kendini düşünmesi gerekirdi neyin hırsıyla yaptıysa kendini evsiz bıraktı. Bunu bile söylediğimde bende onlarla yaşarım bu evde otururuz diye savundu. Ya da kızkardeşim öyle kandırdı bilmiyoruz aklı da yerinde yaşlı değil annemiz

Emin olun bu durumda aklımıza ilk gelen, kız kardeşimiz evlense ve damat annemizi istemese annemizin evi yok oldu. Böyle bi akıl işte kendini düşünmesi gerekirdi neyin hırsıyla yaptıysa kendini evsiz bıraktı. Bunu bile söylediğimde bende onlarla yaşarım bu evde otururuz diye savundu. Ya da kızkardeşim öyle kandırdı bilmiyoruz aklı da yerinde yaşlı değil annemiz
Aklı yerinde değilse daha iyi avukat halleder

Mirasta tüm çocukların hakkı var anneniz hepinizin hakkı yiyip evi kardeşinize vermiş. Yasal olarak bu durumda anneniz vefat etse de hak iddia edemezsiniz. Annenizin evi geri alması için ikna etmeniz lazım. Evlilikle ihtiyacın ne alakası var evlilik denen şey tek imzayla bitebilir.

Yani bildiğin hak yemek bu. Kız kardeşin çok zor bir durumda olsa hastalığı olsa bir nebze olsa anlarım ama annenin yaptığı çok yanlış. Bu ara bence kız kardeşinin de kabul etmemesi gerekirdi. Ne yapıp edin alın hakkınızı.

Daha geçenlerde buna benzer bir paylaşım gördüm anneniz hayatta olsa bile hukuki yoldan çözümü oluyor diye aklımda kalmış. Siz avukata danışın. Neyse hakkınız alın.
Size belirtilen sebepte aşırı saçma, kardeşiniz de evlenir evlenmeyeceğinin bir garantisi mi var bu mal paylaşımında bir kriter degil bence.

Merhabalar kızlar,
Bahsi gecen mallar babanızın ustune miydi?

Kardeşinizin çok yaşı da yokmuş daha. Eğer yaşı daha büyük olsaydı ve evlenmeme gibi bir durum olsaydı. Annenize baktığı için mantıklı bulabilirdim ama yaşı daha erkenken biraz garip olmuş. Evleneceği adamın annenizle oturmayı kabul edeceği ne malum. Babanızdan kalan mallar olduğu için bence de hakkınızı arayın. Ama eğer mallar zaten annenizse ve kız kardeşinize vermeyi tercih ettiyse o zaman denilebilecek bir şey yok sanırım.

Seni seçtim Pikachu. Anneniz yaşlanınca kendini bakacak çocuğu seçmiş. Kendince tabi. Reelde öyle olmuyor çünkü. Anneannem de aynısını yaptı. Üç tane ev, zeytinlik falan vardı. Hepsini iki dayıma pay etmiş, 4 kıza hiç bir şey vermedi. Oğullar da bakmadı, teyzemin evinde öldü.

Anneannem hayattayken avukata sorduklarında rıza ile verilmiş, şuan dava açsak da sıkıntılı, ancak ölünce demişti. Ölümünden sonra tenkis davası açıldı. Süreç sonunda herkesin payı belirlendi.

Ev babanın üstüneyse durum değişir sanırım onu da hukukçu arkadaşlar anlatır zaten. Bizde taşınmazlar annenin üstüneydi.

Son düzenleme:
Miras yasal hakkınız. Bu konuda emsal davalar var. Hakkınızı aramak isterseniz mutlaka Miras hukukunda uzmanlaşmış bir avukattan yardım alın.
Bu çok gönül kırıcı olmuş. İhtiyacınız olmayabilir ama...ama işte. 💔

Bahsi gecen mallar babanızın ustune miydi?
Babamızın üzerindeydi dükkan ev araç vs. Hem dükkandan annemize gelir olsun aynen işletilmeye devam etsin dedik hemde annemizin ve kardeşimizin oturduğu evden hak alamayız anne hayattayken rahat rahat otursunlar uğraşmayalım diye. Bu kararımızı kız kardeşimiz de destekledi sonrası şaka gibi bir baktık annemiz kız kardeşimize satış vermiş. İnanın para değil derdimiz öyle olsa devlet bize o hakkı vermişken değerlendirirdik. İşin bizi zora sokan tarafı kız kardeşimizin zaten görüştüğü biri var ve evlenicem diye çıkar da annemizi yanında istemezse bu kadını napıcaz nerde oturtucaz? Öyle olursa giderim bakım evine maaşım var diyo inanmıyoruz bu düşüncelerine.

Back
X