Burası bir derdim var bölümü ve herkes istediği konuyu açmakta cevap yazmakta özgür. Ne yapıp yapmayacağına kendi karar vermekte yetkin. Arkadaşlarımla da paylaşıyorum beni hiç tanımayan insanlarla da paylaşmak istedim. Kırıcı yorumlarınızı lütfen kendinize saklayın.
Neden ayrılmıyorsun acidan haz mi duyuyorsunDaha önce konularım oldu akıl aldım fikir danıştım kendimi davranışlarımı düzenleyip yoluma ve ilişkime devam etmeye devam ettim. Fakat artık psikolojik destek alacak kıvama geldim yapamıyorum, kendimi sürekli herşey için suçlamaktan, benim yüzümden bu halde demekten, onu bitirdim ve herşeyin sebebi benim demekten yoruldum. Yaşadıklarım gerçek mi algım mı değişti bilmiyorum lütfen bana destek olun lütfen.
Karşımdakinin gerçekten bir narsisist olduğunu düşünüyorum, çok kitap okudum videolar izledim evet bu o diyorum. Ama söylediği şeylerde o kadar kendime vicdan yapıyorum ki bu kadar hassas düşünen biri nasıl narsisist olsun derken buluyorum kendimi. Destek alacağımı söylediğimde doktor narsist birey arana mesafe koy diyecek dedi, sonrasında sen neler yaşadın neler yaşıyorsun demez kimse hemen kendini kurtarmaya bakar dedikçe kendime tekrar kızdım.
- Kendisi çok dengesiz, benden ne istediğini kendi bile bilmiyor. Fakat ben bişey yaptığımda hep yapmadığım diğer ihtimali yapmam gerektiğini söylüyor. Evlilik durumları daha ilişkinin 3 4 ayında gelişti tüm birikimini coinlerle değerlendirdi şuan çöküşte bunda bile destek olmadığımı söylüyor ama bu kişi bana maddi durumlar hakkında sakın yorum yapma dedi. Şimdi neden yapmadığımı sorguluyor. Büyük kavga etmiştik yanına gidecektim asla gelme istemiyorum dedi yalnız kalmam gerek dedi gitmedim şimdi neden gelmemişim ben bunu yüzüme vuruyor. Ara verdik kendime network hesabı açtım ve paylasımlara başladım, o hastayken bitap haldeyken ben nasıl iş düşünürmüşüm bu kadar bencilmişim bunu söylüyor. Kaldı ki bu hastalığının en başından beri yanına geleyim destek olayım diyen bendim ama beni istemedi doktora gitti doktorun dediğini sordum seni ilgilendirmez dedi. Kaygı bozukluğu olduğunu söylüyor zamanında terapi almış bununla ilgili. Var olan hastalık da genital siğil, yakar biter geçer. Eski sevgilimin bana benim de ona bulaştırdığımı düşünüp acımasızca suçluyor beni... Ve daha neler neler..
Ona sorsak herşeyin sebebi benim ben bu hale getirdim onu psikolojik, maddi,manevi. Ama ben kendime bakıyorum hayat dolu, ona aşık, yaşama sevinci olan, kendi ayakları üzerinde duran bir kadındım. Ne hale geldim kendimi suçlamaktan. Tüm dostlarım benim nasıl empati kurabilen insanlık dolu hümanist ve yumuşak karakterli biri olduğumu söyler kaldı ki dönüp kendime bakınca ben ne yaptım bu çocuğa diyorum hep. Evet kendimi çok geri çektim aramadım sormadım yazmadım ama bunu hep o istedi o itti beni. Şimdi bunları sorguluyor kendince sevgisiz ben oldum sözde sevgili ben oldum. O bizim için uğraşmış ama ben hiç bişey yapmamışım.
Algım çok değişti çok dengesizleştim çok. Bana bi yol çare ne olur lütfen. Özetin özeti bu yazdıklarım.
Neden ayrılmıyorsun acidan haz mi duyuyorsun
Tabiki duymuyorum gerçekte tanısanız beni of of hayatımda ilk kez bir ilişkide böyleyim.
Ayrılmayı hep düşündüm düşünüyorum sürüncemede hep. Şöyle ki karşımdaki olanlar için beni suçlu görüyor ben böyle olmasam böyle davranmasam bu halde olmayacağımızı söylüyor. Şeytan işte ya haklıysa diyorum ama sonra gerekçelerim var bu böyle onun dediği gibi değil ona göstermeliyim diyorum sürekli.
Neden ayrılmıyorsun acidan haz mi duyuyorsun
Anlamadımeflatuns
Kendisinden başkasini sevmeyen ,ve kendini sevmeyen insandan uzak durun . Bunlar hayatı zehir eder insana kendini çok seven de hiç sevmeyen de .Daha önce konularım oldu akıl aldım fikir danıştım kendimi davranışlarımı düzenleyip yoluma ve ilişkime devam etmeye devam ettim. Fakat artık psikolojik destek alacak kıvama geldim yapamıyorum, kendimi sürekli herşey için suçlamaktan, benim yüzümden bu halde demekten, onu bitirdim ve herşeyin sebebi benim demekten yoruldum. Yaşadıklarım gerçek mi algım mı değişti bilmiyorum lütfen bana destek olun lütfen.
Karşımdakinin gerçekten bir narsisist olduğunu düşünüyorum, çok kitap okudum videolar izledim evet bu o diyorum. Ama söylediği şeylerde o kadar kendime vicdan yapıyorum ki bu kadar hassas düşünen biri nasıl narsisist olsun derken buluyorum kendimi. Destek alacağımı söylediğimde doktor narsist birey arana mesafe koy diyecek dedi, sonrasında sen neler yaşadın neler yaşıyorsun demez kimse hemen kendini kurtarmaya bakar dedikçe kendime tekrar kızdım.
- Kendisi çok dengesiz, benden ne istediğini kendi bile bilmiyor. Fakat ben bişey yaptığımda hep yapmadığım diğer ihtimali yapmam gerektiğini söylüyor. Evlilik durumları daha ilişkinin 3 4 ayında gelişti tüm birikimini coinlerle değerlendirdi şuan çöküşte bunda bile destek olmadığımı söylüyor ama bu kişi bana maddi durumlar hakkında sakın yorum yapma dedi. Şimdi neden yapmadığımı sorguluyor. Büyük kavga etmiştik yanına gidecektim asla gelme istemiyorum dedi yalnız kalmam gerek dedi gitmedim şimdi neden gelmemişim ben bunu yüzüme vuruyor. Ara verdik kendime network hesabı açtım ve paylasımlara başladım, o hastayken bitap haldeyken ben nasıl iş düşünürmüşüm bu kadar bencilmişim bunu söylüyor. Kaldı ki bu hastalığının en başından beri yanına geleyim destek olayım diyen bendim ama beni istemedi doktora gitti doktorun dediğini sordum seni ilgilendirmez dedi. Kaygı bozukluğu olduğunu söylüyor zamanında terapi almış bununla ilgili. Var olan hastalık da genital siğil, yakar biter geçer. Eski sevgilimin bana benim de ona bulaştırdığımı düşünüp acımasızca suçluyor beni... Ve daha neler neler..
Ona sorsak herşeyin sebebi benim ben bu hale getirdim onu psikolojik, maddi,manevi. Ama ben kendime bakıyorum hayat dolu, ona aşık, yaşama sevinci olan, kendi ayakları üzerinde duran bir kadındım. Ne hale geldim kendimi suçlamaktan. Tüm dostlarım benim nasıl empati kurabilen insanlık dolu hümanist ve yumuşak karakterli biri olduğumu söyler kaldı ki dönüp kendime bakınca ben ne yaptım bu çocuğa diyorum hep. Evet kendimi çok geri çektim aramadım sormadım yazmadım ama bunu hep o istedi o itti beni. Şimdi bunları sorguluyor kendince sevgisiz ben oldum sözde sevgili ben oldum. O bizim için uğraşmış ama ben hiç bişey yapmamışım.
Algım çok değişti çok dengesizleştim çok. Bana bi yol çare ne olur lütfen. Özetin özeti bu yazdıklarım.
Aynı iliskiden bende çıktım.Şunu söylemek istedim neden ayrılmıyorsun sorunuza; asla ayrılamam ben onsuz yapamam o benim herşeyim kızsa da sövse de modunda olan bir kadın değilim, bundan önce yaşadığım uzun süreli ilişki de olsa yanlışını gördüm bana uymaz dedim ve net şekilde bitiren biriyim.
Şimdi neden bitirmiyorsun eflatuns diyorum hep kendime ben de bunu soruyorum ne var seni ona bu kadar bağlayan bu kadar alttan almana sebep olan diye binlerce kez soruyorum. O gözlüğü kırdığında arabadan inmeliydim korktum yapamadım onu bu halde yalnız bırakamam dedim. Vicdan mı acıma mı merhamet mi bilmiyorum adını.
Sürekli herşeyde hatam bulunuyor, mükemmel gidebilecek bir ilişkiyken sizin yüzünüzden bu hale geldiği söylendiği zaman kendinize güvenseniz de şeytan bi dürtüyor insanı haklı mı acaba diye ? Kendi kendime kaldığımda çok netim kendime karşı ama onunla konuşunca öyle şeyler söylüyor ki ben bile ona inanıyorum o an. Bu döngüyü kırmam gerek diyorum asıl beni görmesi gerek. Mutlu olabiliriz düzelebiliriz ihtimaline bakıyorum bardağın olumsuz yönlerini görsem de. Ona bağlayan ne var bu kadar ah bi bilsem.
Bu adama eski sevgilisi sen narsistsin diye terkederek bitirmiş sonrasında 3 yıl sevgilisi olmamış ben girdim hayatına. O süreçte doktora kendisi ben narsistim diye gitmiş hatta doktor olmadığını söylemiş kaygı bozukluğu var kendisinde. Ama doğru mu yalan mı inanın bilmiyorum tüm özellikler maddeler uyuyor ilişkimize de kendisine de.Aynı iliskiden bende çıktım.
Mutlu oluruz düzeliriz ihtimaliyle 2 yılımı harcadım.
Hep sizin dediğini şeylere maruz kaldım.
Sonuç ...adam narsist bozukluk yaşıyormuş .bitirdim
Zaten ben ona gerçeği söylediğimde davranışlarındaki dengesizliği, benden ne beklediğini sen kendin bile bilmiyorsun ve sonra beni sucluyorsun dediğimde yeter tamam sen değişmemişsin bi arpa yol almamışsın biraz daha düşün herşeyi diyip susuyor. Kaçmak bu başka bişey değil. Benim düzelmemi istiyor kendine baktığını söylüyor ama bakmıyor işte.Siz ya o hakliysa diye tutunuyorsunuz da hadi diyelim o hakli, o zaman bu durumda siz iliskide hep hatalisiniz ama o hep hakli, oyle.mi?
Hiç bir iliski (arkadaslik/sevgililik/aile vs) tek taraflı cabayla yürümez.
Birakin gidin o ne yaparsa yapsın merak etmeyin o bir tane daha manipule edecek kadın daha bulur siz çabaladığınız ve tukendiginizle kalirsiniz.
Psikolojik tedavi icin bile o sizi gitmemeye ikna etmis. O narsist derler korkusuyla size mani oluyor. Aslinda beraber gitmelisiniz o zaman net olarak hatalarının yüzüne vurulacağını biliyor. Bırakın kendi negatifiginin girdabında bogulsun siz kurtarıcı olamazsiniz, kimse istemedigi surece onu düzeltemezsiniz.
Narsist de olsa kaygi sorunu da olsa siz psikolog musunuz ya da amacınız neden onu iyilestirmek?Bu adama eski sevgilisi sen narsistsin diye terkederek bitirmiş sonrasında 3 yıl sevgilisi olmamış ben girdim hayatına. O süreçte doktora kendisi ben narsistim diye gitmiş hatta doktor olmadığını söylemiş kaygı bozukluğu var kendisinde. Ama doğru mu yalan mı inanın bilmiyorum tüm özellikler maddeler uyuyor ilişkimize de kendisine de.
10.aydayız ama 5ten sonrası bu şekilde geçti. Geçiyor da. Sizin net tanınız var mıydı eski sevgilinizin ?
Gidiyor şuanda yani gittiğini söylüyor. Bunu söylerken bile maddiyatım zaten çöküktü iyice çöktü diye yine sallıyor bana tabi.Narsist de olsa kaygi sorunu da olsa siz psikolog musunuz ya da amacınız neden onu iyilestirmek?
Gitsin psikoterapi alsin gerekirse ilac kullansin düzelsin neden bu misyonu siz kendinize yüklüyorsunuz ki?
Beni suclayana kadar kendine bak, madem ben suçluyum o zaman ayrilalim sen de düzgün biriyle ol diyin resti çekinZaten ben ona gerçeği söylediğimde davranışlarındaki dengesizliği, benden ne beklediğini sen kendin bile bilmiyorsun ve sonra beni sucluyorsun dediğimde yeter tamam sen değişmemişsin bi arpa yol almamışsın biraz daha düşün herşeyi diyip susuyor. Kaçmak bu başka bişey değil. Benim düzelmemi istiyor kendine baktığını söylüyor ama bakmıyor işte.
Peki siz mutlu musunuz? Bu adama gözüm kapali güvenirim onunla ömür boyu mutlu mesut yasariz diyebiliyor musunuz?Gidiyor şuanda yani gittiğini söylüyor. Bunu söylerken bile maddiyatım zaten çöküktü iyice çöktü diye yine sallıyor bana tabi.
Ben düzeltemem ama onu anlayıp yanında olabilirim sadece bunu yaptığımı sanarken karşı taraftan zehir zemberek sözde sevgili, yanımda olmayan destek olmayan insan gibi sözler duyunca insan ben daha ne yapabilirim diye düşünmekten kendini alamıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?