Empati kuramayan, anlayışsız bir düşman gibi görüyor beni

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kırıcı hatta dağıtıp parçalayıcı olan hayatınızdaki, ona yapamadığınız giderleri burda bana yapmayın.

Neden ayrılmıyorsun acidan haz mi duyuyorsun

Valla hayat böyleleri uğrunda tükenmek,yıpranmak için çok kısa.İnsanlar yeri geliyor ailesini bile siliyor bu tarz kişilikler yüzünden…Ömrümü törpületmek,vaktimi harcayıp tükenmek istiyorum diyorsanız bu ilişkiye devam edin umarım bir gün pişman olmazsınız.Ben “Belki bir gün düzelir” diye 2 senemi heba ettim,bana yaşattığı üzüntülerin vücudumda ve ruhumda bıraktığı olumsuzluklar da cabası,tüm arkadaşlarım “sen böyle değildin gözlerindeki ışıltı bile söndü gitti” derdi omuz silker geçerdim,meğer haklılarmış…

Sevgilinize narsist teşhisi koymuşsunuz kendinizle ilgili yok mu? Sizde normal değilsiniz çünkü.
Ailesinden kimseyle görüşmeyen, tek bir arkadaşı olmayan ciddi problemli bir adam var karşınızda.
Size yaşattıklari da belli.

Kaç tane konu açtınız onunla ilgili, istediğiniz kadar açarsınız elbette ama güya herşeyin bu kadarı farkında olup, eli kolu bağlı gibi ayrılmayıp kendine eziyet etmeyi benim aklım almıyor. dönüp dönüp aynı yere geliyorsunuz, ne yazılsa bir anlamı yok sizin için.

Şunu söylemek istedim neden ayrılmıyorsun sorunuza; asla ayrılamam ben onsuz yapamam o benim herşeyim kızsa da sövse de modunda olan bir kadın değilim, bundan önce yaşadığım uzun süreli ilişki de olsa yanlışını gördüm bana uymaz dedim ve net şekilde bitiren biriyim.

Şimdi neden bitirmiyorsun eflatuns diyorum hep kendime ben de bunu soruyorum ne var seni ona bu kadar bağlayan bu kadar alttan almana sebep olan diye binlerce kez soruyorum. O gözlüğü kırdığında arabadan inmeliydim korktum yapamadım onu bu halde yalnız bırakamam dedim. Vicdan mı acıma mı merhamet mi bilmiyorum adını.

Sürekli herşeyde hatam bulunuyor, mükemmel gidebilecek bir ilişkiyken sizin yüzünüzden bu hale geldiği söylendiği zaman kendinize güvenseniz de şeytan bi dürtüyor insanı haklı mı acaba diye ? Kendi kendime kaldığımda çok netim kendime karşı ama onunla konuşunca öyle şeyler söylüyor ki ben bile ona inanıyorum o an. Bu döngüyü kırmam gerek diyorum asıl beni görmesi gerek. Mutlu olabiliriz düzelebiliriz ihtimaline bakıyorum bardağın olumsuz yönlerini görsem de. Ona bağlayan ne var bu kadar ah bi bilsem.

Kendisinden başkasini sevmeyen ,ve kendini sevmeyen insandan uzak durun . Bunlar hayatı zehir eder insana kendini çok seven de hiç sevmeyen de .

Aynı iliskiden bende çıktım.
Mutlu oluruz düzeliriz ihtimaliyle 2 yılımı harcadım.
Hep sizin dediğini şeylere maruz kaldım.
Sonuç ...adam narsist bozukluk yaşıyormuş .bitirdim

Siz ya o hakliysa diye tutunuyorsunuz da hadi diyelim o hakli, o zaman bu durumda siz iliskide hep hatalisiniz ama o hep hakli, oyle.mi?
Hiç bir iliski (arkadaslik/sevgililik/aile vs) tek taraflı cabayla yürümez.
Birakin gidin o ne yaparsa yapsın merak etmeyin o bir tane daha manipule edecek kadın daha bulur siz çabaladığınız ve tukendiginizle kalirsiniz.
Psikolojik tedavi icin bile o sizi gitmemeye ikna etmis. O narsist derler korkusuyla size mani oluyor. Aslinda beraber gitmelisiniz o zaman net olarak hatalarının yüzüne vurulacağını biliyor. Bırakın kendi negatifiginin girdabında bogulsun siz kurtarıcı olamazsiniz, kimse istemedigi surece onu düzeltemezsiniz.

Aynı iliskiden bende çıktım.
Mutlu oluruz düzeliriz ihtimaliyle 2 yılımı harcadım.
Hep sizin dediğini şeylere maruz kaldım.
Sonuç ...adam narsist bozukluk yaşıyormuş .bitirdim
Bu adama eski sevgilisi sen narsistsin diye terkederek bitirmiş sonrasında 3 yıl sevgilisi olmamış ben girdim hayatına. O süreçte doktora kendisi ben narsistim diye gitmiş hatta doktor olmadığını söylemiş kaygı bozukluğu var kendisinde. Ama doğru mu yalan mı inanın bilmiyorum tüm özellikler maddeler uyuyor ilişkimize de kendisine de.

10.aydayız ama 5ten sonrası bu şekilde geçti. Geçiyor da. Sizin net tanınız var mıydı eski sevgilinizin ?

Zaten ben ona gerçeği söylediğimde davranışlarındaki dengesizliği, benden ne beklediğini sen kendin bile bilmiyorsun ve sonra beni sucluyorsun dediğimde yeter tamam sen değişmemişsin bi arpa yol almamışsın biraz daha düşün herşeyi diyip susuyor. Kaçmak bu başka bişey değil. Benim düzelmemi istiyor kendine baktığını söylüyor ama bakmıyor işte.

Narsist de olsa kaygi sorunu da olsa siz psikolog musunuz ya da amacınız neden onu iyilestirmek?
Gitsin psikoterapi alsin gerekirse ilac kullansin düzelsin neden bu misyonu siz kendinize yüklüyorsunuz ki?

Narsist de olsa kaygi sorunu da olsa siz psikolog musunuz ya da amacınız neden onu iyilestirmek?
Gitsin psikoterapi alsin gerekirse ilac kullansin düzelsin neden bu misyonu siz kendinize yüklüyorsunuz ki?
Gidiyor şuanda yani gittiğini söylüyor. Bunu söylerken bile maddiyatım zaten çöküktü iyice çöktü diye yine sallıyor bana tabi.

Ben düzeltemem ama onu anlayıp yanında olabilirim sadece bunu yaptığımı sanarken karşı taraftan zehir zemberek sözde sevgili, yanımda olmayan destek olmayan insan gibi sözler duyunca insan ben daha ne yapabilirim diye düşünmekten kendini alamıyor.

Beni suclayana kadar kendine bak, madem ben suçluyum o zaman ayrilalim sen de düzgün biriyle ol diyin resti çekin
Hep sen suclusun diyen insan sorumsuzdur, ben bu tip birine "kendi duygularının sorumlulugunu al, ben senin duygularini kontrol.edemem" diye kestirip atiyorum. Yasiniz kac bilmiyorum ama ben yalniz kalmayi böyle birine vakit ayırmaya tercih ederim.

Peki siz mutlu musunuz? Bu adama gözüm kapali güvenirim onunla ömür boyu mutlu mesut yasariz diyebiliyor musunuz?

Bir de madem tedavi aliyor siz de ben de alacağım doktorunun adini verir misin memnunsan ben de gidip kendimi duzelteyim.diyin :) sorun sizde oldugu icin degil o sizi sucladigi icin onun anladigi dilden konuşarak bilgi alin

Bir koc olarak diger koclari da tenzih ediyorum ...kuzum ne ugrasiyorsun?hayir yani evli olsan cabaya deger esindir yuvandir vs soyle boyle yap deriz dje yapilacak sey belli uzaklastir ,'ayril ,kurtul ..adam hakaret edecek psikolojimi bozacak ben de oturup uzulecegim yok ya baska?

Sadece bu konunuzu okudum ama bazı tahminler yapayım:

1) Herkesi ve herşeyi suçluyor ve kendisi masum bir kar tanesi
2) Çevresinde pek fazla kişi yok ve tabi ki bu onların suçu
3) Arkadaşlarınızla ve/veya ailenizle temasa geçtiğinizde rahatsız oluyor
4) Devamlı sizi aşağılayıcı laflar söylüyor, devamlı sinirli

Yukarıdakiler doğruysa tebrikler, ağır öfke problemli sorunlu bir kişiyle berabersiniz demektir.

Bakın karşıyı suçlamak problemli kişilerin genel özelliğidir, hiçbir gerçek yanı da yoktur. Bugün bir hapishaneye gidin, seri katiller kendilerinin ne kadar masum ve haklı olduğunu, kurbanların hakettiğini söyleyecektir.

15 gün evde komşusuna işkence yapan kişi ile konuşma yapmışlardı... kadın suçluymuş çünkü “zaten yapacakmış evinin önünden o geçmiş”. Oturup bu saçmalığı ciddiye mi alacağız?

Peki neden dediklerine kanıyorum derseniz, onun da açıklaması var. Böyle kişiler aile arkadaş gibi bağlarınızı kopartarak özgüveninizi yerlere vurur. Bir de bakarsınız ki en olmayacak saçmalıklara acaba diyorsunuz. Oturup ayrılmanız gerekirken kendinizi ona ispatlamaya çalışırsınız.

Peki neden böyle davranıyor derseniz genetik, epey aile etkisi diyelim. Değişir mi? Suçlamaya devam ettikçe asla hayır. Gerçekten yalnız kalıp acaba diyip doktora gitmesi lazım, kendi isteğiyle. İronik bir şekilde yanında durmanız durumu daha kötüleştirir, iyileştirmek yerine.

Size tek diyeceğim şu:
Şöyle sağlam bir arkadaşınızla ona gihaber vermeden kahveye çıkın, olanları anlatın. Bakışlarını görünce bu kadar sayfa neden yazıldığını anlayacaksınız.

Sizin ona acımanız değil tam tersine onun kendisine acıması lazım. En önemlisi kendi kıymetinizi bilin, yaşam bir kişiliğin elinde telef olmayacak kadar kısa.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…