Empati kuramayan, anlayışsız bir düşman gibi görüyor beni

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayır artık öyle biri değilsiniz. Sizin de psikolojik desteğe ihtiyacınız var.

Mimar mı kendisi acaba?

Bizimde 5 ten sonrası bu şekilde geçmişti .
Net bı tanım yok hafızamda.ne anlattiysaniz aynılarını yasadim

pek çok şeyi hatırlayamıyorum
Ne yapsam beni suclardi
Bı bunu hatırlıyorum galiba.

Ay velev ki haklı olsun. Velev ki siz ettiniz onu böyle. Mutsuzmusunuz mutsuzsunuz. Bu yeterli ilişkiyi kesmeye.
Bunca tanilar aramaya, yok "love bombing" dönemiydi yok "gaslighting" etti, tüm bu süslü tanımlar sizi kurtariyormu bu bataktan. Hayır kendinizi kandirmaniza yarıyor.
Ben bu denli toxic bir ikiskiden çıkamayacak olan bir zavalliyim, bana bağıran adamı arabadan atamayacak kadar ezigim demek yerine ama o "narsist" bende onu "avı" "kurban"iyim. Manipüle edildim demek daha kolay.

"Destek alacağımı söylediğimde doktor narsist birey arana mesafe koy diyecek dedi, sonrasında sen neler yaşadın neler yaşıyorsun demez kimse hemen kendini kurtarmaya bakar dedikçe kendime tekrar kızdım."

Cevap tam olarak yukarıda yazdığın kısımda, annesi değilsin, evladın değil, onunla kalma mecburiyetin yok. Çek git, suçluluk duyman gerekmiyor. Düzelmeyen ve düzelmeyecek insanla bir arada durmak zorunda değilsin. Her koyun kendi bacağından asılır. Sana ne onu bu hale neyin getirdiğinden. Düzelme çabası olmadığı ve olmayacağı gayet net, destek al kendine gel ve çıkar onu hayatından

Onu bu hale siz getirmiş olsanız bile sizden uzaklaşınca düzeleceğine göre uzaklaşmanız en doğrusu, düz mantık zarar verdiğinden ve zarar gördüğünden uzak dur

Boşa zaman kaybediyorsun, manipülatörleri buna asla ikna edemezsiniz.

O geçmişteki güzel günler var ya, hepsi sizi tuzağa düşürmek için tiyatroydu, asla o günlere dönmeyeceksiniz, çünkü ruhundan değil onlar, kitaplardan filmlerden çalıntı

Adam narsist çözebileceğin yapabileceğin bişey yok.bu ilişkinin içinde kaldıkça bu kendini sorgulamalar bu suçlu hissetmeler devam edecek ve bütün benliğin eriyecek.sen şimdi ayrılamıyorsun ama seni sömürüp tamamen bitirdikten sonra çöp gibi bi kenara koyacak hem de en zayıf anında.sonrasında yaşayacağın normal bir ayrılığın yas süreci olmayacak tramva sonrası stres bozukluğu yaşayacaksın kendine gelemeyeceksin. Hiç bişey yapamazsın hiç bişeyi düzeltemezsin çünkü senden kaynaklı bişey yok.kaçman lazım arkana bile bakmadan

Bütün bağlantını koparırsan seni manipüle edemez

Onu seviyorsanız, ki seviyorsunuz psikoloğa gitmeyi teklif edin. Onun ani sinirlenmelerinin iyi olmadığını. Hem kendisine, hem size iyi gelmediğini güzelce anlatın derim

Ayrıca diyelimki belli başlı konularda siz suçlusunuz.bundan doğal ne var insanız hata yapabiliriz.hata yaparız ve yapacağız da.kurtulun sadece

Yaşadığınız ilişki ne sizi ne de karşınızdakini mutlu ediyor. Yapılması gereken apaçık ortada zaten.

3 hariç hepsi doğru. arkadaşlarımdan soyutlamadı. ailem konusunda da şöyle; babası vefat etmiş anneyle görüşmüyor. bir ailesi yok. ben ailemle oldugumda benim adıma mutlu olduğunu hissediyorum ben de senin de yerin var burada buranın bir parçası olacaksın dediğimde ne hayaller kuruyorduk birlikte.

Arkadaşlarım çok sevdiğim için yıpratıcı kırıcı yorum yapmadan çok üzüleceğimi onun normal psikolojide olmadığını ama dışarıdan aşırı normal görünen mükemmel bir adam imajı çizdiğini söylüyorlar. Olay bu zaten dışarıdan insanlara karşı öyle iyi ki müthiş iyi sevgi pıtırcığı ama ben bana karşı ? Arkadaşı arar kahkahalarla konuşur sohbet eder kapattığında yüzü asılır ben yanında olmama rağmen.

O kendine belki acır ama asla bunu kabullenmez bunu kendine söyleyemez. Ben ona çok acıyorum kendimi de çok seviyorum ama o kadar aradayım ki onu böyle nasıl bırakacağım diye. Ki bıraktığımda asla kabullenemeyecek eminim. Beni daha çok suçlayacak. Sonra yoluna hiç olmadığı kadar devam edecek.

Onu bu hale siz getirmiş olsanız bile sizden uzaklaşınca düzeleceğine göre uzaklaşmanız en doğrusu, düz mantık zarar verdiğinden ve zarar gördüğünden uzak dur
İşte heh tam da bu, herşeyin benim yüzümden olduğunu söylüyor. Ben uzaklaşınca beni suçluyor ne haldeyim aramadın sormadın destek olmadın diye. Gidiyorum duvar koyuyor gelme diye gelmeyince neden gelmedin diyor. Arasam suç aramasam suç. Uzaklaşıyorum senden dediğimde beni tehtid ediyorsun diyor. Ben bir süre iletişimi kopardım 2 hafta gibi sonra kendi döndü kendisine baktığını hatalarını o kadar ılımlı şekilde ifade etti ki bana sonra ben kırıldığım noktalardan konu açınca yine çıldırdı herşey daha kötü oldu.

Şimdi bile neler yaşıyorum. Geçenlerde arı soktu, arıdan çok korkuyorum ama böyle bir tepki vereceğimi asla düşünmezdim panik atak geçirdim öleceğim sandım resmen. Bence yaşadıklarıma vücudum böyle tepki verdi.

Ayrıca diyelimki belli başlı konularda siz suçlusunuz.bundan doğal ne var insanız hata yapabiliriz.hata yaparız ve yapacağız da.kurtulun sadece
Diyorum ya siğiller meydana geldi kendisinde benden geçip geçmediği bile belli değilken sebebi benmişim gibi yaklaştı bana.
Aradım sordum yazdım ettim araştırdıklarımı paylaştım süreci aktardım sen hekim değilsin ihtiyacım yok tavsiyelerine diyor yara bere içindeyim ne haldeyim diyerek acıtasyonlar tavan.

Negatiflik ve acidan besleniyor valla ben olsam bitti ne halin varsa gör arasam suc aramasam.suc ne istediğin de belli degil.senin dengesizliğini cekemem kendini duzeltmedigin surece hayatimda yoksun diye resti cekerdim aramaz sormaz tam tersine mutlu pozlar verirdim. O ugrassin bırakın ona kendi enerjinizi akitmayi. Buna harcayacaginiz enerjiyi kendinizi iyi etmek icin harcayin ve bir uzmandan destek alin.

Aşırı fedakar bir kişilik; narsist, duygusal yoksunluk yaşayan, bencil, istismarci veya manipulatorleri de hayatina cekebilir. Tani koymak bizim isimiz degil. Bunlardan herhangi biri veya hiçbiri olabilir. Sizin birey olarak sorumlulugunuz kendinizi korumak. Onun tanisi ve tedavisi onun işi. Sizin psikolog arkadasiniz adami sadece sizin gozunuzden dinleyerek tani koymus olamaz gibi geliyor bana. Panik atak hissediyorum diyorsunuz. Lutfen acil yardim alin. Kendinizi sucladiginiz surece bu durumdan cikamazsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…