En büyük mutluluk bu olmalı, allahıma şükürler olsun

kaç kilo aldın bu zamana kadar? ben 10 kilo aldım sonunda ne olucam bilmiyorum. doktorum normal diyor ama ben endişeleniyorum.birtek karnımdan aldım kiloyuda yüzüm gözüm kollarım bacaklarım eskisi gibi.

kaç kilo aldın bu zamana kadar? ben 10 kilo aldım sonunda ne olucam bilmiyorum. doktorum normal diyor ama ben endişeleniyorum.birtek karnımdan aldım kiloyuda yüzüm gözüm kollarım bacaklarım eskisi gibi.

ben toplam 8 kilo aldım canım ama 2,5 ayda aldım o kiloyu.2 ay önce hiç ki,lo almamıştım şimdi maşallah yani hızla ilerliyorum bu ctesi kontrolüm var benim dr umda hiç memnun değil hızla artışımdan.

Allah her şeyin hayırlısını versin canım minik çınarda bir an önce tamamen toparlansın ve senin kucağında keyif yapmaya başlasın. EKim annelerini okurum birazdan şikayetim yok benim şişmekten yana sağlıkları yerinde olsun başka şey istemiyorum. Yorma demişken ben bu aralar biraz bilinçsiz davranıyorum sanırım rahat rahat eğilip kalkıyorum fazla yürüdüğüm günler oluyor aklımı başıma toplamam lazım sanırım. sevgiyle kal bebeğinle birlikte sohpete katılmanı sabırsızlıkla bekliyoruz.:1hug::Saruboceq:

selam ebruzim ve menekşe

valla kilo meselesi beni rahatsız ediyor.Gebelik ile kilo verdim 4-5 kilo arası yemek ve iştahsızlık hala var ama en azından yemek yediğimde midem rahat.Arada arıza oluyor.Bende 16 haftayı bitirmek üzereyim hani diyeyim kilo verdikten soınra 1 kilo flan aldım.
Dün arkadaşım bir tanesi 4 ayda göre hemde ikiz karnın çok küçük dedi.Kilo durumunu değerlendirdiğimde kilo alamadığımı söyledim.Fakat aynı masada diğer arkadaşta bebeklere birşey olmuş olmasın dedi .Bende pozitif düşünüyorum ama değilmi içime bir kurt düştü.
Rica etsem ne zaman kilo aldığınızı ve beslenme düzeninizin miktarı hakında bilği verebilirmisiniz bana.

ya aktüelcim sen başkalarının lafına kulak asma lütfen arkadaşında seni moralize edeceğine demoralize etmiş yani. daha geçen gün ikiz gördüm iki aylık olmuşlar annelerine baktım incecik. sen nasıl böylee kaldın dedim. ilk 5 ay 8 kilo verdim mide bulantısından ve kusmaktan dedi. hamilelik sonuna kadarda 10 kilo almış. ve bebekleri de 2.5 kilo biri 2.750 biri doğmuş. yani böle şeyleri kafana takma iştahın düzelene kadar kilo alımın az olur zaten.bende hiç mide bulantısı olmadığı için ben çok kilo aldım tatlıyla aram çok iyi bu yüzden de biraz fazla kilo aldım. herkesin bünyesi farklı olur. sıkma canını.

valla bende 10 kilo aldım çok şiştim kendimi kötü hissediyorum. ama doktora çok aldım dediğimde sen ikiz taşıyorsun normal sana diyor. ne bileyim. bende ilk aylar hiç kilo almamıştım birden şiştim valla.son aylarda ne olurum artık allah bilir.:CüvCüv:

güzelim hiç insanları kafana takma. banada hala millet aynı şeyi söylüyor senin bebeklerin küçük sanırım karnın küçük diyorlar ama usg de görüyoruz gayet iyiler ve gelişimleride normal önemlisi bu her kez maşallah dr oluyor. BEnde senin gibi 5.5. kilo verdim ilk 16 haftada daha sonra yavaş yavaş düzeldi iştahım acayip tiksinme ve kusma gün boyu bir şey yiyemediğim oluyordu ilk 12 hafta zaten bizden hiç bir şey almıyormuş bebekler sonrasındada vücuttaki depolarını kullanıyorlar bebekler başının çaresine bakıyormuş sen zayıf düşme diye beslenmeye dikkat etmeye çalışıyoruz. bende çok uzun yıllar diyet yaptığım için bir anda yemek yemem kilo alımımı hızlandırdı açıkçası vucut görmediği besinlerle karşılaştı. açıkçası ben öyle sürekli yemek yiyen hamilelerden değilim. Sabahlar 2 ince dilim kepekli ekmek ve peynir ve 1 tane ceviz içi yiyorum 1 gün araylada haşlanmış yumurta ve sabahaları 1 bardak süt arada 11 civarı yarım yada küçükse meyve yiyorum öğle yemeğinde ( ben vejeteryan olduğum için) yağı suyunu süzdüğüm sebze yemeği 4-5 kaşık ve 1 kaşık pilav yada makarna yağsız salata yine ara öğünde ya meyve yada büyük bir bardak ayran içiyorum akşam yemeklerinide tahıllardan yemeye çalışıyorum ve yanında sadece yoğurt ve salata yemekten 1 saat sonra meyve yatarkende süt içiyorum ve her hafta sonu mutlaka 1 tane balık oda ya ızgara yada fırında pişirilmiş.tüm gün yediklerim bunlar öyle ne buldumsa yemiyorum ve ben günlük hayatımda tatlısız duramazken aşerme zamanlarında tatlıdan çok tiksinmiştim ve hala yiyemiyorum. hiç endişelenme bebeğinin sağlığını dr milletten daha iyi biliyordur.

havalar biraz serinleyince şişlikler azaldı önemlisi o bence boşver alınan kiloları miniklerimiz iyi olsun.

mrb arkadaşlar dünden beri kimse uğramadı sanırım her kez ve minik yiğenlerim iyidir umarım.

mrb arkadaşlar dünden beri kimse uğramadı sanırım her kez ve minik yiğenlerim iyidir umarım.

benimkilerdede 2 haftadır yer değişikliği var sanırım bende c tesi kontrole gidicem dr a sormayı düşünüyordum. sanki bağırsaklarıma baskı yapıyorlar biraz aşağıya indi gibi geliyorlar hareketleri eskiden göbek üstümdeydi şimdi aşağıda ters bi durum değildir umarım.

Kızlarrrrr benimki yaptı yapacağını bugün ultrasona girdim ve sonuç kızzzzzzzkaydirigubbakcemile3, erkek olduğu zaten kesin değildi çok erken olduğu için ama ben hep öyle hissediyodum ve gerçekten pipisini gördüğümüzü sanmıştım, kız erkek hiç önemli değil ama kendimi öyle alıştırmışım ki şok oldum resmen, hiç alışveriş yapmaya falan elim gitmiyodu demekki bundanmış, doktor kesin kız dedi ama ayın 23'ünde ayrıntılı ultrason var yinede ona girmeden inanamıycam galibakaydirigubbakcemile

Bu arada ebrizmcim negüzel besleniyosun bakıyosun kendine ve bebişlerine, süper bir anne olacaksın valla hayran kaldım maşallah sana, ben çok beceriksizim bu konuda hiç canım istemiyo ne bulursam onu yiyorum

Benimki hep altta oynadı canım.Genelde ters duruyor kontrollerde.Belki seninkide dönmüştür :))

kaydirigubbakcemile5 AA bak ne güzel kızlarımız olcak seninle :))
Hayırlısı canım.Her işte bir hayır vardır.Cici cici elbiseler alırsın artık kızına :) Sen yine de ayrıntılıyı bekle.Ben öyle yapmıştım.

yok yok sıkma canını ben doktora sordum. zaten baş aşağı duruyodu benimkiler.doktorda bir sorun yok.daha ilerleyen zamanlarda sanki çıkacaklarmış gibi hissedeceksin demişti.çektirecek bunlar bize valla..:))

Kuzicim gözün aydın diyelim bari.Ama gerçekten inanma ayrıntılıdan önce.Benimkini biliyorsun nasıl da oynatmıştı bizi.3 kez karar değişti.kesin kız demişti ultrason uzmanıydı hem de.Ayrıntılı da şok olduk resmen.Oynata oynata bir hal oldu valla.Hala daha oynatıyor gerçi.Çok şükür solunumu düzeldi artık.Bir iki haftaya kalmaz çıkar
diyorlar.kaydirigubbakcemile2 Bakalım eve geldikten sonra nasıl oynatacak,ne işler açacak başımıza.

Herhalde ikizler için normal bir durumdur.Nereye sığacaklar yazık yerleri dar.Benim de son bir ayda bayaa aşağıdaydı.Zaten tek ayağı vajinadayken doğdu.Hissediyordum tekmelerini falan vajinadan çıkacak gibi oluyordu.Aslında vajinal kontrolden pek hoşlanmıyoruz ama.belki de ara sıra yapılsa açılmalar falan kontrol altına alınabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…