Asgari ucretten azcik fazla maasla ev alacaginiza cocugunuza anne baba sevgisini verseydiniz ayni catinin altndaYeni ev aldik
Bu da mantıklı bir bakış açısı.2 senedir çocuk kayınvalide değil mi? Siz sadece günde 3 saat görüyorsunuz. Bağlanma sizinle değil, kayınvalideyle gerçekleşti yani. Bakımvereninden çocuğun birden ayrılması haksızlık bence. Çocuk kreş yaşına yaklaşmış, en önemli zaman bitmiş. Şu saatten sonra çok önemi yok işten ayrılmanızın. Çocuğun size değil kayınvalideye ihtiyacı var.
Ben bu kadarını yazmayayım artık demiştim,2 senedir çocuk kayınvalide değil mi? Siz sadece günde 3 saat görüyorsunuz. Bağlanma sizinle değil, kayınvalideyle gerçekleşti yani. Bakımvereninden çocuğun birden ayrılması haksızlık bence. Çocuk kreş yaşına yaklaşmış, en önemli zaman bitmiş. Şu saatten sonra çok önemi yok işten ayrılmanızın. Çocuğun size değil kayınvalideye ihtiyacı var.
Kayınvalide büyütsün diye çocuk yapacağım ev kredisi 20 yıl sonra bitince çocuğu geri versin zaten üniversitesi düğün masrafı olur bir 10 yıl da ona çalışırım ayy çıldıracağım kinaye dahi yapamayacağım şekilde sinirlendimTam sosyolojik vaka bence bu tip insanlar.. asgari ucretle insani sartlarda karinlari bile doymazken, ustune borclari varken, normal denebilecek bir eve bile kira odeyemeyecek durumdayken 300-500 fazla odeyeyim diye bir luksunuz olamaz, o 300-500 gecim paranizdir.. eh haliyle boyle insanlarin ev sahibi olmak icin cirpinmalari tam bir sosyolojik arastirma konusu.. hele bir de ev icin cocuklarindan bile vazgecmeleri psikiyatrinin de ilgi alanina giriyor bence..
Ben bu kadarını yazmayayım artık demiştim,
siz yazmışsınız iyi de etmişsiniz çünkü gerçek bu.
Bebek insan kullanmayı öğrenerek dünyaya gelmez ,tamamen saf ve iç güdüsel olarak hareket eder .Yani ağlıyorsa ihtiyacı olduğu içindir.İhtiyaçları karşılanmadığı taktirde herşeyi "çaresizlikle" öğrenir.Nasıl bağımlı bir bebek haline getiririm derseniz ona doğduğundan itibaren saatli emzirme,uyku eğitimleri verme ve bilimum eğitimleri vermeye çabalayın.Böylece ihtiyaçlarının zamanlı ,düzenli karşılanacağını ihtiyacı olsa dahi düzeni dışında ağlamaması gerektiğini "çaresizce"öğrenir ve ya içten içe ihtiyaçlarının giderilmesi için her an fırsat kollayan bağımlı bir bebeğe ve yahut da yine belirtiyorum "çaresizlik" içinde vazgeçmeyi kimseye bağımsız(ki bu çok tehlikeli) olmayı öğrenir. Nasıl bağımsız bir birey yetiştiririm derseniz de,her ihtiyacını( burada ihtiyaçtan kastım duygusal ve maddesel her şey mesela acıkma mesela güvende hissetme ) karşılar,her ağladığında yanında olursanız,güvenli sıcak şevkatli bir meme sıcak bir kucak sevgi dolu sözlerle onu sarmalarsanız bir süre sonra annem zaten her zaman yanımda mesajını alacaktır.İşte o zaman sizden bağımsız olabilecek çünkü düştüğü zaman yaralarını saracak birilerinin varlığından emin.derin sularda sizi forumda takip ediyorum, eğitiminizi de biliyorum. Yakında bende kısmetse bebek sahibi olacağım. Her tecrübesiz anne gibi benim de birkaç tane önemli sorum var, mesaj atmadım açık yazıyorum ki benim gibi anne adayları da faydalansın yararlı bilgilerinizden.
Araştırmalarıma göre ilk 6 aya kadar bebek ve anne ve baba aynı odada kalmalı ama bebek kendi yatağında yatmalıymış, ben 3 Aydan sonra ayırmayı düşünüyordum mesela. Bu işin doğrusu nedir?
Aslında bu tarz konularla ilgili bir kitap önerebilirseniz çok sevinirim. Çünkü bebeğimi bana bağımlı yetiştirmek asla istemiyorum. Ücretsiz izne ayrılıp kısmetse 2.5 yaşına kadar da kendim bakacağım. Faydalı olduğunu düşündüğünüz kitap önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Erken olduğunu düşünmüyorum çünkü burada araştırma yaparken 2,2.5 yaşındaki çocukların anne ve babalarıyla aynı odada yattıklarını filan görüyorum. Farkında olmadan böyle olmak istemiyorum sadece, tabii ki bazı şeyler akış içinde şekillenir ama bazı durumlar için de planlama yapılabilir kanaatindeyim. Çünkü Eminim her anne çocuğu için en doğrusunu yaptığını düşünerek yetiştiriyor ama insanız ve hatalar yapabiliyoruz. Ben bu hataları minimuma indirme peşindeyim. Hem kendim, hem bebeğim için en etkili ve doğru yöntemleri arıyorum aslında. Cevabınız için çok teşekkür ederim.Bebek insan kullanmayı öğrenerek dünyaya gelmez ,tamamen saf ve iç güdüsel olarak hareket eder .Yani ağlıyorsa ihtiyacı olduğu içindir.İhtiyaçları karşılanmadığı taktirde herşeyi "çaresizlikle" öğrenir.Nasıl bağımlı bir bebek haline getiririm derseniz ona doğduğundan itibaren saatli emzirme,uyku eğitimleri verme ve bilimum eğitimleri vermeye çabalayın.Böylece ihtiyaçlarının zamanlı ,düzenli karşılanacağını ihtiyacı olsa dahi düzeni dışında ağlamaması gerektiğini "çaresizce"öğrenir ve ya içten içe ihtiyaçlarının giderilmesi için her an fırsat kollayan bağımlı bir bebeğe ve yahut da yine belirtiyorum "çaresizlik" içinde vazgeçmeyi kimseye bağımsız(ki bu çok tehlikeli) olmayı öğrenir. Nasıl bağımsız bir birey yetiştiririm derseniz de,her ihtiyacını( burada ihtiyaçtan kastım duygusal ve maddesel her şey mesela acıkma mesela güvende hissetme ) karşılar,her ağladığında yanında olursanız,güvenli sıcak şevkatli bir meme sıcak bir kucak sevgi dolu sözlerle onu sarmalarsanız bir süre sonra annem zaten her zaman yanımda mesajını alacaktır.İşte o zaman sizden bağımsız olabilecek çünkü düştüğü zaman yaralarını saracak birilerinin varlığından emin.
Daha hamilesiniz.Doğduğu zaman asla aman emzirme saatiydi aman uyuma saatiydi diye asla kendinizi zorlamayın.Elbette bazı ritüeller gerçekleştirin.Örneğin uykuyu çağrıştıracak şeyler yapın uyumadan önce ama 6 da uyumalıydın saat 6.01 oldu hadi artık uyumalı diye kendinizide bebeğinizi de zorlamayın.Yatak ayırma falan bunları düşünmeniz için erken değil mi? Bebeğiniz bir doğsun bakalım aranızdaki bağ nasıl ilerleyecek,şimdiden kendinize planlar yapmayıp akışına bırakın.Hayırlı mutlu doğumlar ve ikinize de sağlıklı bir yaşam diliyorum
Estağfurullah benim alinganligim ve sacmalamam sizinle alakası yok. Asıl ben özür dilerim. Görüşleriniz Y orumlariniz çok kıymetli bizlerle paylaştığınız için tekrardan teşekkürler.Hayır,hayır,şahsım için emrivaki olarak algılamadım.
Tersine görüşlerime değer verip, konu sahibi için yardım istemenize memnun oldum.
Konu sahibi için 'belki bilmiyordur' yazmanız hoşuma gitti,kibarca ifade etmişsiniz,
ona vurgu yapmak istemiştim,
anlaşılan kendimi doğru ifade edememişim,
yanlış ifadem için özür diliyorum sizden.
Merhaba,derin sularda sizi forumda takip ediyorum, eğitiminizi de biliyorum. Yakında bende kısmetse bebek sahibi olacağım. Her tecrübesiz anne gibi benim de birkaç tane önemli sorum var, mesaj atmadım açık yazıyorum ki benim gibi anne adayları da faydalansın yararlı bilgilerinizden.
Araştırmalarıma göre ilk 6 aya kadar bebek ve anne ve baba aynı odada kalmalı ama bebek kendi yatağında yatmalıymış, ben 3 Aydan sonra ayırmayı düşünüyordum mesela. Bu işin doğrusu nedir?
Aslında bu tarz konularla ilgili bir kitap önerebilirseniz çok sevinirim. Çünkü bebeğimi bana bağımlı yetiştirmek asla istemiyorum. Ücretsiz izne ayrılıp kısmetse 2.5 yaşına kadar da kendim bakacağım. Faydalı olduğunu düşündüğünüz kitap önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
malesef gercekBu gerçek mibakmayacaksa ne demeye doğurmuş . Evlatlık verse cocuga iyilik etmiş olurdu. Gerçekten yazık o yavruya çok üzüldüm.
Konuya gelince Türk insanının ev mezusuna bu kadar anlam yuklemesini gercekten anlamiyorum. Gerekirse evi satin borcu kapatın ama yavrunuzdan bir gun bile ayrı kalmayın. Farkinda misiniz bilmem ama "bu beni de alıştım diyorsunuz" Y avrunuza yabancilasmissiniz. Daha da önemlisi belki yavrunuz size yabancilasmistir. Ayrica sizden önce annesiyle birlikte olmak yasamak onun en dogal ve birincil hakkı.
Ev her zaman alınır, para her zaman kazanılır ama giden zaman, giden anlar geri gelmez. Hele ki anneyle bebek arasında güvenli baglanmanin oluştuğu ilk yıllar. Uzmanlar belli bir döneme kadar anneyle bebegin farklı odalarda kalmasını bile sakıncalı görürken ayrı evler... Allah korusun bebeginizde olusacak manevi bir hasari belki 10 ev parasi verseniz tamir edemeyebilirsiniz deger mi?
Ağır olduysa kusura bakmayın ama bir an önce sarsilin ve kaybolan zamani telafi edip toparlayın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?