En dogal hakkım

Valla bebeğe de üzüldüm size de.Bir çok arkadaş yazmış ya kv size yakına taşınsın Yada siz ona.Nasıl dayandınız bebek nasıl durdu sizden ayrı.Ya Allah geçim sıkıntısı vermesin kimseye tek maaşla geçinmenizde zor.Allah yardımcınız olsun.

Ben kendim yarim gun calisiyorum anneme yakin uc sokak otesinden ev aldik annem bakiyor kizima.sabah sekiz bucukta uykusundan uyandiriyorum hazirlayip anneme birakiyorum isten donuncede az bir oturuyorum hadi evimize gidelim diyor eve gelince sukur evimize geldik evimiz sicacik anne diyor sonra da oyuncaklariyla oynuyor kendi evinde mutlu ona ait..

Piyasa çok kötü malum kriz var. Şimdi çıksanız bir süre işgücü piyasasından uzak kalmış olacaksınız. Bebeğinizde 2 Seneye zaten kreşe Başlama yasına gelmiş olacak. Tek maaşla geçinmek zor. Evini kira mı bilmiyorum. Ama ben olsam işi bırakmazdım.

Eşinize göre bu durum normal anladigim kadarıyla ama siz bu durumu nasıl kabul edersiniz, bakıcıda rahat edemem madem çocuk benden ayrı mı kalsin diyorsunuz? Evinizi kiraya da veremiyorsaniz gider kayınvalidenizde kalırsınız ne kadar kalmanız gerekiyorsa, evlatsa söz konusu olan insan ne eş tanır ne de başka bir kimse..

konuyla ilgisi yok ama yazmak istedim hani böyle insanin derdi olurda insan yol gösterecek sakin birini arar ya tam da oylesiniz iste yazdiklarinizi okudugumda ufkum açılıyor bana cok iyi geliyor hep yazin lütfen hep olsun sizin gibi guzel yurekli iyi insanlar

'Güzel bakan, güzel görür' diyorum ve güzel yorumunuz için teşekkür ediyorum.

Yanlış mı okudum diye düşündüm...siz ciddi misiniz?h.içi 2,3 saat sevip evinize geri dönüyorsunuz..ve o çocuğun duygusal gelişimini düşünmüyorsunuz...çocuğunuza o kadar üzüldüm ki..yazık.

Ev alınmış. Ve yeni evde kalmak için bu karar verilmiş.

Ev kiraya verilip yeni evde oturulabilinirdi. Ya da ev kararı ertelenmeliydi.

Çocuk değil süt çocuğu bırakılan çocuk.

Evet aklım almıyor. En çare arayan üyelerden biriyim. Kolay kolay eleştiri yapmam. Bu bambaşka bir konu.

Yolu aranmaliydi. Hepimiz zor şartlarda çalışıyoruz. Üstelik bir değil kaç çocuk var evlerde. Farklı yollar bulunmaliydi.

Şimdi nasıl bulunduysa öncesinde olmalıydı bu.

Son düzenleme:
Eşinizin aileside bir değişik. Herkes cocugunu kvdeye veriyor maşallah. Ve ne uğruna? Ev borcu var. Siz kaza ile mi hamile kaldınız? Insan planlı hamile kalsa çünkü normalde ekonomik planlama da yapar. Sizin burda herhangi bir çözüm bulabileceğinizi zannetmiyorum, çünkü "en doğal hakkım" dediğiniz halde, sizin esinize ve ailesine söz geçirebileceğinizi zannetmiyorum. Bebege yazık. Kendi annesinden ayrı hep. Ilerde babaanneye anne desede kimse o cocugu suclayamaz

Zaten en olmanız gereken zamanlarda çalışmak durumunda kalmışsınız. Bundan sonra ufaktan okul hayatı başlar. Boşuna işten ayrılmayın. Alışmıştır çocuk zaten...

Benim bir tanıdığım aile şu şekilde yapıyordu kız çalısırken. Bir hafta kayınvalidesinde hepberaber bir hafta da kebdi annesinde kalıyorlardı. Hafta sonu kendi evlerinde geçiriyorlardı. Siz de ya kayınvalidenizde hepberaber kalacaksınız ya kayınvalidene yakın bir eve kiraya çıkacaksınız ya bakıcı alacaksın ya da işten ayrılacaksın. Başka bir çözüm yok gibi. Sana en uygun hangi çözümse diğerlerine birşey diyebilirsin ama heralde evini kiraya verip yakın eve tasınmaya bişey demezsin heralde. Madem borçlardan dolayı çalısman lazım.

Sosyolojik olarak incelenecek nesi var yahu. Bir ömür boyu başkasının evine kira ödeyeceğime 200 300 fazla ödeyeyim 10 sene sonra farzımisal evim olsundur nedeni. Ben hiç kresiyle ev almadım. Bilmiyorum kresi takaitleri nasıldır falan ama bana garip bir durum gibi gelmiyor

Tam sosyolojik vaka bence bu tip insanlar.. asgari ucretle insani sartlarda karinlari bile doymazken, ustune borclari varken, normal denebilecek bir eve bile kira odeyemeyecek durumdayken 300-500 fazla odeyeyim diye bir luksunuz olamaz, o 300-500 gecim paranizdir.. eh haliyle boyle insanlarin ev sahibi olmak icin cirpinmalari tam bir sosyolojik arastirma konusu.. hele bir de ev icin cocuklarindan bile vazgecmeleri psikiyatrinin de ilgi alanina giriyor bence..

Ben bıraktim hic pişman degilim ben ona doyuyom o da bana bu ikimiz ićin de en iyisi yerinizde olsam yeterince ayri kaldim deyip süresiz izne ayrilırdım doya doya vakit gecirip biraz daha buyudukten sonra tekrar dusunurdum

Calisirken cocuk yapan kadinlari hic anlamiyorum kusura bakmayin ama. Yazik, cocuk bebekligini anne babasindan ayri gecirmis, bu nasil anne babalik?

Psikoloji eğitimi almış biri olarak size katılıyorum.
sedeflidondurma bu konudaki durum,
Rahat rahat geçiniyoruz,bir ev alalım,ilerde rahat edelim, durumu değil.
Konu sahibi ve eşi,boylarını aşan borçlara girip, ev almışlar.
Onu ödeyebilmek için kadın vardiyalı çalışıp,
el kadar bebeğini kv'de de yatılı bırakıyor.
Eşi beyfendi de bu durumu gayet normal karşılıyor.
Bebeğimizin nasıl yanında oluruz?u değil,
1 yıl içinde araba alırsak bebeği akşam eve getirebiliriz'in hesabını yapıyorlar.
Ailece hepsinin psikolojik durumu incelenmeli.

Bir akrabamızın kızı da bu şekilde büyüdü.Şimdi otuzlu yaşların sonunda.Aile diğer iki çocuğunu önemsediği kadar onu önemsemiyor.O da tabii ki ebeveynlerini.Bir kere kopmuşlar birbirlerinden.Yabancı gibiler.Kız evli ama yetim,öksüz gibi eşine ve onun ailesine karşı.Çok acı...İnşaAllah sizin çocuğunuz böyle büyümez.Allah yardımcınız olsun.

Kuru sogan kuru ekmek yerim cocugumu kimselere birakmam isi birakin. Parttime bulun. Krese birakin. Bakici bulun ... kv size tasinsin siz kv yanina tasinin.

Kayinvalideye en yakın evi tutarim, başka çarem yoksa ve çocuğumu yanımdan ayırmam, sabah bırakır akşam alirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…