- 15 Temmuz 2013
- 4.589
- En iyi cevaplar
- 1
- 5.833
- 358
- Konu Sahibi Bademli_Magnum
-
Düğünüme gelen en yakın arkadaşımla düğünün önceki gecesi kendi odamda tek kişilik yatakta yatıyordum. Dostumu misafirhaneye göndermedim. Bir şekilde birlikte kaldık. Bir an dahi ayrılmadık.Onunla ilgili ben daha birşey demeden evin dolu olduğunu söyledi. Şehir dışından dayısı, teyzesi gelecekmiş. Ben de birşey diyemedim haliyle.
En yakın arkadaşım için masraftan kaçmam kaçmadım da düğününe de gittim altınını da taktım uçak parası da verdim ancak pandemi yoktu. Pandemi konusunda çok evhamlıyım şu an aynı şehirde kardeşim evlense düğününe gitmem pandemi varken.Kızlar iyi akşamlar,
En yakın arkadaşım eylül ayında evlenecek. Fakat düğünü şehir dışında olacak. İstanbul'da olsa hiç sorun değil ama düğün şehir dışında olunca işler değişiyor.
Düğünde giyecek elbise, uçak bileti, otelde konaklama, düğün hediyesi/altın derken bu düğün bana oldukça pahalıya patlayacak.
Gitmesem de ayıp olacak. Bazı ortak arkadaşlarımız pandemiden dolayı gelmeyi kabul etmemiş. Yani geçerli bir sebep tabiki ama gitmekte istiyorum bir yandan.
Masrafı düşürmek için altın yerine evine bir hediye alsam olur mu acaba? Altın malum aldı başını gidiyor. Ne önerirsiniz hanımlar?
Evet pandemiden dolayı da çekincem var. Düğüne 150 kişi katılacakmış. Orda artık covid havada uçuşur.En yakın arkadaşım için masraftan kaçmam kaçmadım da düğününe de gittim altınını da taktım uçak parası da verdim ancak pandemi yoktu. Pandemi konusunda çok evhamlıyım şu an aynı şehirde kardeşim evlense düğününe gitmem pandemi varken.
Davetliye düğün menüsü odetmek mi? Ilk kez duydum. Üzücü olmus yaşadığınızBen seneler önce o zaman yakın olan bir arkadaşımın düğününe şehir dışına nişanlımla birlikte gitmiştim. Benzin parası gidiş dönüş (yedi sekiz saatlik mesafedeydi), elbise, kuaför, altın, otel masrafı derken bir de düğün yemeğine para verdik (düğün kişi başı ücretliydi) ve cebimizden çıkan binlerce lirayla eve geri döndük. Şimdi hamileyim, o arkadaşım bir kere telefon bile açmadı. O zaman aklıma gelmedi hiç bu yaptıklarımı oturup hesaplamak ama şimdi düşünüyorum da şimdiki aklım olsa asla yapmazdım, baya enayi yerine koyulmuşuz. Siz de kendinizden fazla ödün vermeden yapın ne yapacaksanız.
Evet, tüm davetlilere kişi başı ücret belirlemişler, garsonlar herkesten topladı gecenin başlangıcında. Benim de bu şekilde katıldığım ilk ve son düğün buydu.Davetliye düğün menüsü odetmek mi? Ilk kez duydum. Üzücü olmus yaşadığınız
En yakın arkadasınız ama cok masrafa gıreceksem ve bana pahalıya patlıyacaksa sadece hedıyesını verırımKızlar iyi akşamlar,
En yakın arkadaşım eylül ayında evlenecek. Fakat düğünü şehir dışında olacak. İstanbul'da olsa hiç sorun değil ama düğün şehir dışında olunca işler değişiyor.
Düğünde giyecek elbise, uçak bileti, otelde konaklama, düğün hediyesi/altın derken bu düğün bana oldukça pahalıya patlayacak.
Gitmesem de ayıp olacak. Bazı ortak arkadaşlarımız pandemiden dolayı gelmeyi kabul etmemiş. Yani geçerli bir sebep tabiki ama gitmekte istiyorum bir yandan.
Masrafı düşürmek için altın yerine evine bir hediye alsam olur mu acaba? Altın malum aldı başını gidiyor. Ne önerirsiniz hanımlar?
Niye otelde kalıyorsunuz ki? Arkadaşınızın misafir etme imkanı yok mı? O zaman bir masraf düşmüş olur. Altın kısmında da şöyle düşünüyorum, yanımda olsun sevdiklerim hediyesi önemli değil.Kızlar iyi akşamlar,
Kisi başı ucret oluyor evet ama masrafi misafire yıkmak bilemedim :/ bizim de görüştüğümüz yerler kisi basi hesapliyordu hep. Biz kac kisi katilirsa oyle vericektik ücreti sonra vazgeçtik düğünden. Arkadaslarimizla yemeğe çıktık. Orada da kişi başı hesap oldu misafirime odetmezdim asla. Ilk kez duyunca sasirdim. Kusura bakmayin hatirlatmis olduysak.Evet, tüm davetlilere kişi başı ücret belirlemişler, garsonlar herkesten topladı gecenin başlangıcında. Benim de bu şekilde katıldığım ilk ve son düğün buydu.
Ücret kişi başı oluyor da onu düğünü yapanlar ödüyor davetliler değil :) bu arkadaşlar mesela mekan kişi başı yemek artı iki içki 200 mü dedi, herkesten o gece 200 topladılar, içtiğimiz ekstra içeceklerin de parasını peşim verip içtik. Yani neyse, o zaman gözüme batmamıştı arkadaşım sonuçta durumu yok ama düğün yapmaya heveslenmiş diye düşündüm. Zaten yaptığımız diğer masrafların yanında bu hiçbir şey, değecek biri olsaydı lafını etmezdim ama kendisi vefasız çıktı.Kisi başı ucret oluyor evet ama masrafi misafire yıkmak bilemedim :/ bizim de görüştüğümüz yerler kisi basi hesapliyordu hep. Biz kac kisi katilirsa oyle vericektik ücreti sonra vazgeçtik düğünden. Arkadaslarimizla yemeğe çıktık. Orada da kişi başı hesap oldu misafirime odetmezdim asla. Ilk kez duyunca sasirdim. Kusura bakmayin hatirlatmis olduysak.
Başka seçeneğim yok malesef otelde kalmaktan başka. Konaklama imkanı sunmadı düğün sahipleri. Bu şehir de türkiyenin en büyük turistik kenti. Otellerin en normalinin geceliği 3000 liradan başlıyor.Niye otelde kalıyorsunuz ki? Arkadaşınızın misafir etme imkanı yok mı? O zaman bir masraf düşmüş olur. Altın kısmında da şöyle düşünüyorum, yanımda olsun sevdiklerim hediyesi önemli değil.
Resmen düğünün masrafını davetlilerden çıkartmışlar ne kadar ayıpEvet, tüm davetlilere kişi başı ücret belirlemişler, garsonlar herkesten topladı gecenin başlangıcında. Benim de bu şekilde katıldığım ilk ve son düğün buydu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?