enayi gibi hissetmek

goldgreeen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2015
52
19
36
kızlar öncelikle herkese selamlar.
Benım derdım şöyle ki;ben nişanlandım konu eşyadan kim ne yapacaktan açıldı,nişanlımın ailesi daha doğrusu kayınvalide adayım hiç kız evlendirmemiş nişanlım tek çocuk,arkadaşına sormuş kız tarafı ne alır diye( bu arada bizde adet kız tarafına sorulur nedir adetleriniz diye öyle birsey sorulmadı neysee) onlarda beyaz eşya bölünür çeyizini getirir yatak odasını alır demiş adet budur demiş iyi güzel hoş,isteme günü kimse aileme ne istersiniz ya da sizin adetlerde ne edilir gücümüz yettiğince yapalım diye sorulmadı (belirteyim imkanları gayet iyi)neyse ben ne nişan alışverişine götürüldüm ne başka bişey neyse adet pek bilmyor dedim ama nişandan sonra bana gelipte adet buymuş eşya paylaşılacak denmesi cok sinirimi bozdu,bende nişanda bana bişey alınmadı deyincede onkar adet bilmiyor oluyor insan ne alınacak diye sormasını biliyorsa kıza ne yaplılır diye soramıyor mu.İlk sorum bu

İkinci olarak kayınvalidem ve nişanlım gezmeye gidicez bekliyoruz kayınvalidem sordu nasıl oldum diye bende nazeketen biz sizin yanınızda sönük kaldık çok şık olmuşssunuz dedim,ertesi gün nişanlıma xxxx benim şık olmama üzüldü heralde demiş :KK53::KK53:ağzım açık kaldı.Nişanda zorla bir bilezik takıldı neyse dedim imkanları yokmuş heralde,ramazanda bize geldiler iftara kayınvalidem sana süprizim var dedi bizde heralde bişey aldı dedik nişanda yapamadı diye ,aradan bi kaç gün geçti kendine pahalı bi saat almış onu gösteriyor bana bende şaşkın ama hıç bozulmadan çok güzel güle güle kullanın dedım .Bu ikinci sorum
Biraz karşık oldu kusura bakmayın toparlayamadım

Bazı yenin olaylar oldu konu açmak istemedim burdan devam ediyorum.

Geçen kayinvalide adayımi evinden almaya gittik,arabada bekliyoruz
, geldi yanımıza bende o arada sokak kedilerine su veriyorum sıcaktan bunalmis hayvanlar bu geçti arabaya bi Merhaba bile demedi surat bi karış,ben Nasılsıniz iyi misiniz dedim iyiyiz Sağol dedi,saçını boyatmis oğlu fark etmemis ona bi azar çekti.
Neyse ben sonradan nisanlima sordun neden suratı asıktı bişey mi yaptim bilmeyerek diye (ki bariz belli bana yaptığı nisanlima soruyor sadece veya onunla konuşuyor ) nişanlım sormuş ne oldu diye evde kavga ettim ondan demis.Benim aile terbiyeme göre ne kadar Moralsizde olsan karşında ki insana böyle davranamazsın.

Daha sonra kolumda yeni saat vardı nisanlima sormuş yeni mi diye,o da evet demis babasi Almış hediye diye cevap vermiş Güle güle kullan deseydin demis o da karşılık;eskiden bi eşyamda demis bende zaten vardı demişim ki olayda şudur yeni mi güzelmiş dedi bende vardı yeni değil çok teşekkür ederim dedim.

Kusura bakmayın çok karışık oldu yazarak anlatmakta pek iyi degilimdir,nisanlima annesinin yaptığı yanlışları nasıl belli edebilirim

Son düzenleme:
Adet olaylari bana sacma geliyor acikcasi. Madem onlardan biseyler bekliyorsun neden kendin nisanlina demedin bizde adet budur bunu yapalim geldiginizde gibi gibi..

Kayinvalidene gelirsek o lafi bosver nasil anlamak isterse oyle anlamistir ama saati cikarip gostermek gorgusuzluk olmus resmen. Sana surprizim var diyo saatini gosteriyor bunun neresi sana surpriz?

Valla adet madet kökten karşıyım, aile yardımı olacaksa eşit olmalı durumlar yakınsa, değilse de duruma oranla olmalı vs vs amaaa..

Sürprizim var diyip kendine aldığı saati gösterdiğini okuyunca gece gece kahkaha attım bu nasıl bir cinsliktir ya

Bana da o dediklerinin hiçbiri yapılmadı ama en azından soruldu biz ailecek istemedik çünkü saçma geliyor. Yani size sorulması gerekiyordu haklısınız dünür olacaklar beraber düğün yapacaklar sonuçta

Konuyu tamamen okumadım bu adetlerden anlamadığım ve hoşlanmadığım için ama biri çıkıp il il söz-nişan-düğün adetleri rehberi hazırlasa hem kendisi zengin olur, hem de taraflar arasındaki anlaşmazlık biter. Mutluluklar Size ve müstakbel eşinize :)
Çok zekice :)

Niye istediklerinizi direk söylemiyorsunuz , ne istiyorsanız direk açık ve net söyleyin siz onlar düşünsünüz diye beklerseniz oooo daha çok beklersiniz.Kimse kimseyi düşünmüyor valla herkes kendi açısından bakıyor.

Tabi ki de herkes adetlere göre yaşamak zorunda değil bende zaten illa öyle olacak diye düşünmedim beni üzen işine gelince adet işine gelmeyince bilmiyor olması.Birde yine nisanlimla beyaz eşya baktık begendik kayinvalidem geldi daha sonra bizimle ona da gösterelim dedik benim alacaklarima iyi dedi kendi tarafının alacaklarına bunlar çok pahali ne gerek var 500 tlik eşya neye yetmiyor diye bişeyler dedi ama tabi yine bizim istediğimizi aldı nisanlim kendi ödedi çünkü Allahtan
Birde yine o gün ben tencere takimi begendim bi markanın onu alicam nisanlimda içinden gelmiş bende sana şu takımı alayım dedi neyse ben önden gidiyorum onlar arkadan kayinvalide adayım ne gerek var onlar alacakmis işte diyor,yani bu para mevzuları o kadar can sıkıyor ki anlatamam hee ihtiyacım yok çok şükür hersryimi aldım kendim bigün yine yemek takımı alicaz kayinvalide adayimda cok onceden bizim imkanımız yok diyor sürekli bende olabilir hem daha iyi herseyimizi biz yapıyoruz kimse karismaz diyorum , ben yemek takımı aldım o da kendine aldı ben tencere seti aldım o da aldı Eee insan acaba diyor enayi mi oluyorum

Tek evladı değilmi arkasi önü yokmuş daha neyin pazarlığını yapıyor? seninle iyi olması gerekirken kv olucak ucuz pazarlık peşinde:KK12:

Aslında daha Çok şey var konudan Sapanca ama.
Eskiden sürekli her dışarı ciktigimizda bizimle gelirdi bende iyi niyetli olarak bişey demezdim ama kendisi nisanlima XXX iyi dayanıyor ben olsam kayinvalidemi istemezdim sürekli yanımda demis maden sen istemiyorsun biraz anlayış göster sende gelme,daha sonraları artık onlar ikisi çıktı gezmeye ben gelmedim işim var dedim atlattim çünkü her cıktığımızda nişanlım kahvede şeker atar benimkine atma zaten veya elimden tutar merdivenden inerken annesinin elini tutmaz ben gider incelik olsun diye tutarım gözü bizi mi görüyor der, hafta sonu plan yaparz gezmek için hep bişeyler çıkarır geç çıkarız.
Nisanlimda sinirleniyor doğal olarak bana gelir benim oğlumun huyu eskiden böyle değildi birileri çok değiştirdi der sırf bu yüzden nisanlimdan soguyorum bazen nasıl davranicam bilemiyorum

Telefondan yazıyorum karışık olduysa kusura bakmayin

Yapacak bir şey yok sorunlar heeep olucak , bu bitecek başka bir şey çıkacak , her çift arasında sorunlar oluyor evlenme aşamasında .

Aslında daha Çok şey var konudan Sapanca ama.
Eskiden sürekli her dışarı ciktigimizda bizimle gelirdi bende iyi niyetli olarak bişey demezdim ama kendisi nisanlima XXX iyi dayanıyor ben olsam kayinvalidemi istemezdim sürekli yanımda demis maden sen istemiyorsun biraz anlayış göster sende gelme,daha sonraları artık onlar ikisi çıktı gezmeye ben gelmedim işim var dedim atlattim çünkü her cıktığımızda nişanlım kahvede şeker atar benimkine atma zaten veya elimden tutar merdivenden inerken annesinin elini tutmaz ben gider incelik olsun diye tutarım gözü bizi mi görüyor der, hafta sonu plan yaparz gezmek için hep bişeyler çıkarır geç çıkarız.
Nisanlimda sinirleniyor doğal olarak bana gelir benim oğlumun huyu eskiden böyle değildi birileri çok değiştirdi der sırf bu yüzden nisanlimdan soguyorum bazen nasıl davranicam bilemiyorum

Telefondan yazıyorum karışık olduysa kusura bakmayin
Allahım her şeye burnunu sokuyor ya.Nişanlınız anne başbaşa plan yaptık diyemiyor mu ? Siz arada kalıyorsunuz resmen ben olsam bende soğurdum.Nişanlınıza söyleseniz.Nişanlılıgımızı düzgünce yaşayamıyoruz buna bi çözüm bulalım deseniz yanlış anlar mı ? Kendi rahatsız değil mi bu durumdan ? Tamm kv fena biri ama bana göre biraz müdahele şart.Bunuda siz yapamayacağınıza göre...

Allahım her şeye burnunu sokuyor ya.Nişanlınız anne başbaşa plan yaptık diyemiyor mu ? Siz arada kalıyorsunuz resmen ben olsam bende soğurdum.Nişanlınıza söyleseniz.Nişanlılıgımızı düzgünce yaşayamıyoruz buna bi çözüm bulalım deseniz yanlış anlar mı ? Kendi rahatsız değil mi bu durumdan ? Tamm kv fena biri ama bana göre biraz müdahele şart.Bunuda siz yapamayacağınıza göre...

Bi kere dedim artık tahammül edemedim biz ne zaman basbasa kalicaz her planimiz olumsuz sonuclaniyor dedim o da ben suan aynı evde kaldığım için bişey diyemiyorum isteklerine evlenelim bu lardan kurtuluruz diyor ama hiiccc inandırıcı gelmiyor nedense

X