- 7 Mayıs 2011
- 2.099
- 2.069
- 333
- Konu Sahibi thesummerofkatya
-
Doğru diyorsunuz. Yeni yeni aklıma geliyor, ilk evlendiğimde kayınvalidem bu insanlarla ilgili beni uyarmıştı. Ben küs olduklarından kötülüyor sanmıştım. Bir de hiç hoşlanmam aileye yeni katılmış birine bir diğerinin kötülenmesinden. Ama kadın haklıymış valla. Bilememişimarkadaş millet ne yüzsüz ne yapışık ya. iyi ağırlama kısmına hemen son ver, ya bıraksana insanları kendi haline 1 hafta daha kalıcam ne demektir ya. akşamları işiniz olsun eşinle dışarı falan çıkın oda tek kalsın. Tepenize çıkarmanın hiç anlamı yok
Çok iyi yapmışsin şekerim. Eve gelince de başım ağrıyor deyip çekil odana.Kocama iş çıkışı arkadaşımla buluşacağımı, geç geleceğimi söyledim. Yemeği de ayarlarsınız amcanla bişeyler dedim
O da rahatsız aslında ama hem çok yumuşak yüzlü, hem de amcası nihayetinde, benim kadar rahatsız hissetmiyordur eminim. Bana da enayi yerine konduğumu anlayana kadar fazla rahatsızlık vermemişti ama şu an adamı parçalamak geliyor içimdenSeni geçtim, eşinin rahatsız olması lazım.
Başkasının evinde uzun süre kalınırmıymış ya.
Bana göre de bir insan sırf yaş aldı diye saygıyı haketmez. Kötü niyetli insan isterse 100 yaşında olsun "yaşına saygı" gösteremem. Ama bu amca yaşlı bile sayılmaz, bakmayın torun torba sahibi olduğuna.Off okurken ben sinirden çatladım. Sana sabırlar diliyorum. Hiç sevmediğim insan tipi bu adam. Sizin çalıştığınızı bilerek bide çocuk baktırma düşüncesi neymiş acaba. Ben çoktan tavrımı belli etmiş sepetlemiştim valla. Yaşlıysa yaşlı banane. Bazı yaşlılar adamı delirtiyor buda onlardan biri sanırım
belliki küsmekle en iyisini yapmış: )Doğru diyorsunuz. Yeni yeni aklıma geliyor, ilk evlendiğimde kayınvalidem bu insanlarla ilgili beni uyarmıştı. Ben küs olduklarından kötülüyor sanmıştım. Bir de hiç hoşlanmam aileye yeni katılmış birine bir diğerinin kötülenmesinden. Ama kadın haklıymış valla. Bilememişim
haklisin valla konu sahibi evde hep suratin asik olsun bence sinunda anlar gideeSen de çok iyi ağırlama bence. Surat yapma ama muhteşem yemekler,kuş tüyü yataklar hazırlama :) ne varsa onu yesin. Fazla rahat etmiş anlaşılan.
Pardon siz bide calisiyomusunuz, yok artik.calisan insanin evinde ne isi vsr o kadar..cunku biz calisanlar yeri geliyo esimize nazimiz geciyo bi makarna yada kahvaltilik gecistiriyoruz aksami..ama evde misafir varken dort donuyor insan..nasil bi cozum bulunur bilemedim, yuzsuzlugu almis ele..Kocama iş çıkışı arkadaşımla buluşacağımı, geç geleceğimi söyledim. Yemeği de ayarlarsınız amcanla bişeyler dedim
misafirlik süresinin sınırı nedir bilemiyorum ama.
ben kendimce şöyle düşünüyorum. Çok yakın akrabalar için 2 hafta, daha uzak kişiler için 3 gün. Daha fazla kalacaklarsa misafirlik haklarını yitirirler. İyi niyetli kişilerse sorun etmeyebilirim. Yani o misafir ilgi ve alakasını göstermem ama evimden de göndermem. Ama kötü niyet sezersem eşimin akrabası ise eşime söylerim, artık gitmeleri gerektiğini, kendi akrabamsa kendim konuşşurum. Biz eşimle bu kadar sürenin üzerinde misafir kabul etmiyoruz gibisinden.
Bir evde kural varsa o kurala herkes uyar, kimse küsmez darılmaz gibi geliyor bana.
Şeriatın kestiği parmak acımaz hesabı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?