Enayi yerine konmak ya da konmamak!!

konu sahibi yapma
misafir ağırlamak için kendini parçalama
annem yıllarca babamın akrabalarını ağırladı
hem de böyle dayısı amcası olsa öp başına koy
dayısının oğlu, köyde ki komşunun kızı bilmem ne bilmem ne
ev çok nadir boş olurdu annem misafir ağırlamaktan, temizlik yapmaktan, yatak çarşaf yıkamaktan bizle ilgilenemezdi
hem de böyle günlük değil haftalık aylık misafirler
sonra ne mi oldu annemin yüzüne karşı sen kime baktın ki kime evini açtın ki dediler
o yüzden hayır hem çalışan bayansın

misafir rahat ettiğine gelir diye bir laf var o yüzden böyle çok rahat ettirme eşine bir iki gün mühlet ver evden göndersin ve bir daha asla yatıya gelmesine izin verme

Haklısın kimse yoktu yanımda, hadi biriyle muhabbetim yok diğer görüştüklerimizden de bir yardım görmedik. Sadece taşınır taşınmaz oturmaya geldiler işte.

İşte ben gurbette olduğumdan ve ailem yanıma gelemediğinden sık sık, o bahaneyi kullanamam. Bu sefer bir şekilde idare edeceğiz galiba ama bir dahakine eşim artık açıkça mı söyler bahane mi bulur bilmiyorum ama ben kabul etmeyeceğimden eminim.

Hani bir gün yaptıysa ve gerçekten hastaysa neyse de yorgunum deyip çekiliyorsa yapamaz bunu yapmamalı.

O eş evin yemeğini bile yapmalı.
Normalde inanın eşim yemek te yapar, sofrayı kurup kaldırırken ikimiz de bir şeyler taşırız, ben makineyi yerleştiririm o masayı siler falan ama amca varken pek elini sürmedi. Bu akşam masa silerken amca imalı imalı gülüp " hayırdır x yaa yardım mı ediyorsun" deyince anladım nedenini. Kocam herhalde amca hayat müşterek dedi. Bende herşeyi devletten beklememek lazım, öyle yiyip kalkmak olmaz dedim )

İş çıkışı arkadaşla buluştum ama geç saate kadar kalamadım. Kocam da aradı başka bir aile bireyini bir yerden alıp evine bırakması lazımmış. Ben de o evde yokken eve gitmeyeceğimi söyledim, dışarda buluştuk. Yolda neden suratın asık dedi, size anlattığım gibi anlattım tabi daha sinirli bir şekilde. Şimdi diyeceksin ki adamı bir hafta idare edemedin ama enayi yerine konmayı, kullanılmayı 1 saat bile idare edemem dedim. Kendi çocuklarının bile idare edemediği adamı ben "elin kızı" hiç idare edemem dedim. Tamamen haklısın ben de çok bozuldum ve rahatsızım ama kovamam ki dedi. Ama söz veriyorum bir ikincisi olmasına izin vermeyeceğim dedi. Bana da diyecek başka bir söz kalmadı haliyle.
Eve gelirken dışardan bir şeyler aldık yemeğe. Eve girdim amca oturuyor baş köşede viskisini yudumluyor. Dün gece meyve yenmişti sehpada duruyordu, yatarken belki yer diye kaldırmamıştım. Aynen duruyorlardı, onları bile kaldırmamış. Yuhh artık ama ya!
1 hafta daha nasıl katlanıcam ben

eşin yine mantıklı hak bilen insanmış
sorun değil bir hafta elbet geçer eşin cızırdasaydı büyük problemdi

röpdeşambr da giymiş miydi

Bence bir hafta çok uzun bir süre sinir hastası olabilirsiniz :) Çünkü ortada cidden kötü niyet görüyorum ben sizin tüm iyi niyetinize karşılık.Bence eve yakın arkadaşlarınızı falan çağırın onun rahatını bozun biraz.Evden giderseniz daha da rahat edebilir çünkü.Bir de sohbeti kesip yemekten sonra hemen odanıza çekilirseniz sıkılır gider belki.Yemek olayında da hiç kendinizi yormayın bence.Yani çok üZücü aslında kendisi hakkında böyle konuşturması amcanın insan neden kendini bu duruma düşürür ki?

neden konuşmayı denemiyorsunuz?
bu kadar uzun süre misafirlik mi olurmuş?

Çalışırken gene idare edilebilir belki de haftasonuna yazık olur ya, insan zaten haftasonu hayaliyle çalışıyor.
Keşke geçen haftasonu evde olmayacağız, planımız var deyip gönderseydiniz.

okurken ben sinir oldum ya benimde aynı şekilde yeni evli olduğum için evimi annem eşim arkadaşım yaptık ama yapmayanlar daha çok gelmek istiyor herkes hazıra gelir böyle valla sinirden kudurdum şu yazıyı okuyunca nasıl rahat kalıyorlar ben anlamış değilim

Yok valla geldiğinden beri üstünden çıkarmadığı kokmuş kıyafetleriyle elindeki viskiye tezat oluşturacak şekilde arz-ı endam ediyordu amcamız )

Kalabalık çoluklu çocuklu eşin dostun var mı? En az 2 aile en az 4 çocuk gibi.
Sözde uzun yoldan gelmişler gibi kalmaya gelsinler.
Unutma çocuk çok önemli. Mümkünse koşan, zıplayan, tırmanan cinsinden olsun.
Bak amca nasıl kaçacak?

Amca ile diğer aile fertlerinin neden konuşmadığı belli oldu.Bence sizde mesafa koyun derim ben her zaman söylediğim bir söz vardır.İyi niyetliyim ama enayi değilim derim..Uygun bir diller eşiniz konuşsun kv gelecekler felan desin böylece kurtulursun.Bir daha gelmek istediklerinde de bahaneler bulun kabul etmeyin.

Öyledir sağolsun. Zaten çok ters bir karşılık beklemiyordum ama en azından aynı fikirde olduğumuzu öğrendim. Ehh bana da bir hafta sabretmek kaldı.
canim esin anlayisliymis bence onada cok yuklenme amcaya gelince esin bence acik scik konussun bidada gelmez zaten o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…