- Konu Sahibi thesummerofkatya
-
Haklısın kimse yoktu yanımda, hadi biriyle muhabbetim yok diğer görüştüklerimizden de bir yardım görmedik. Sadece taşınır taşınmaz oturmaya geldiler işte.Siz taşınırken bu ancak kizlari neredeymis ancak geldiği zaman sürat yapma daha önce yaptığın hizmetlerde boşa gider o geleceği zaman hep bahane bulunan dışarı at kendini evede yemek yapma zaten ayağını keser
İşte ben gurbette olduğumdan ve ailem yanıma gelemediğinden sık sık, o bahaneyi kullanamam. Bu sefer bir şekilde idare edeceğiz galiba ama bir dahakine eşim artık açıkça mı söyler bahane mi bulur bilmiyorum ama ben kabul etmeyeceğimden eminim.bence insanlık sizde kalsın. misafir güzeldir dinimiz gereği.. ben ilk önce elimden geleni yaparım.
ama bu amca gibi suyunu çıkarırlarsa bi daha misafir etmem. sıkın dişinizi. bir daha gelmek istediğinde müsait değiliz.. eşimin ailesi bizde kalıyor der eşin..
her gelmeye çalıştıkça bişeyler üretirsiniz.. anlar herhalde ondan sonra..
Şimdi grev zamanıdır.
Bugün geç gidecekmişsiniz.
Yarını çorba-makarnayla geçiştirirsiniz.
Ertesi gün dışardan lahmacun gibi bir şey söylersiniz.
Eşiniz neden erken yatıyor da siz amcayla muhabbete kalıyorsunuz?
Ben olsam ben yatmadan eşimin yatmasına izin vermezdim.
Güler yüzünüzü kaybetmeyin, ama hem dışarda çalışıp
Normalde inanın eşim yemek te yapar, sofrayı kurup kaldırırken ikimiz de bir şeyler taşırız, ben makineyi yerleştiririm o masayı siler falan ama amca varken pek elini sürmedi. Bu akşam masa silerken amca imalı imalı gülüp " hayırdır x yaa yardım mı ediyorsun" deyince anladım nedenini. Kocam herhalde amca hayat müşterek dedi. Bende herşeyi devletten beklememek lazım, öyle yiyip kalkmak olmaz dedimHani bir gün yaptıysa ve gerçekten hastaysa neyse de yorgunum deyip çekiliyorsa yapamaz bunu yapmamalı.
O eş evin yemeğini bile yapmalı.
eşin yine mantıklı hak bilen insanmışİş çıkışı arkadaşla buluştum ama geç saate kadar kalamadım. Kocam da aradı başka bir aile bireyini bir yerden alıp evine bırakması lazımmış. Ben de o evde yokken eve gitmeyeceğimi söyledim, dışarda buluştuk. Yolda neden suratın asık dedi, size anlattığım gibi anlattım tabi daha sinirli bir şekilde. Şimdi diyeceksin ki adamı bir hafta idare edemedin ama enayi yerine konmayı, kullanılmayı 1 saat bile idare edemem dedim. Kendi çocuklarının bile idare edemediği adamı ben "elin kızı" hiç idare edemem dedim. Tamamen haklısın ben de çok bozuldum ve rahatsızım ama kovamam ki dedi. Ama söz veriyorum bir ikincisi olmasına izin vermeyeceğim dedi. Bana da diyecek başka bir söz kalmadı haliyle.
Eve gelirken dışardan bir şeyler aldık yemeğe. Eve girdim amca oturuyor baş köşede viskisini yudumluyor. Dün gece meyve yenmişti sehpada duruyordu, yatarken belki yer diye kaldırmamıştım. Aynen duruyorlardı, onları bile kaldırmamış. Yuhh artık ama ya!
1 hafta daha nasıl katlanıcam ben
Öyledir sağolsun. Zaten çok ters bir karşılık beklemiyordum ama en azından aynı fikirde olduğumuzu öğrendim. Ehh bana da bir hafta sabretmek kaldı.eşin yine mantıklı hak bilen insanmış
sorun değil bir hafta elbet geçer eşin cızırdasaydı büyük problemdi
röpdeşambr da giymiş miydiİş çıkışı arkadaşla buluştum ama geç saate kadar kalamadım. Kocam da aradı başka bir aile bireyini bir yerden alıp evine bırakması lazımmış. Ben de o evde yokken eve gitmeyeceğimi söyledim, dışarda buluştuk. Yolda neden suratın asık dedi, size anlattığım gibi anlattım tabi daha sinirli bir şekilde. Şimdi diyeceksin ki adamı bir hafta idare edemedin ama enayi yerine konmayı, kullanılmayı 1 saat bile idare edemem dedim. Kendi çocuklarının bile idare edemediği adamı ben "elin kızı" hiç idare edemem dedim. Tamamen haklısın ben de çok bozuldum ve rahatsızım ama kovamam ki dedi. Ama söz veriyorum bir ikincisi olmasına izin vermeyeceğim dedi. Bana da diyecek başka bir söz kalmadı haliyle.
Eve gelirken dışardan bir şeyler aldık yemeğe. Eve girdim amca oturuyor baş köşede viskisini yudumluyor. Dün gece meyve yenmişti sehpada duruyordu, yatarken belki yer diye kaldırmamıştım. Aynen duruyorlardı, onları bile kaldırmamış. Yuhh artık ama ya!
1 hafta daha nasıl katlanıcam ben
Yok valla geldiğinden beri üstünden çıkarmadığı kokmuş kıyafetleriyle elindeki viskiye tezat oluşturacak şekilde arz-ı endam ediyordu amcamızröpdeşambr da giymiş miydi
okurken ben sinir oldum ya benimde aynı şekilde yeni evli olduğum için evimi annem eşim arkadaşım yaptık ama yapmayanlar daha çok gelmek istiyor herkes hazıra gelir böyle valla sinirden kudurdum şu yazıyı okuyunca nasıl rahat kalıyorlar ben anlamış değilimHerkese merhaba,
Bir kaç hafta önce ev taşıdık. Yardım edecek kimsem olmadığından herşeyi kocamla ikimiz hallettik ve inanılmaz yorulduk. Aynı zamanda da çalışıyorum. Taşınmadan sonraki haftasonu bir yandan evi tam olarak yerleştirir, biraz da dinlenirim diye hayal kurarken iki gün boyunca sabahtan akşama kadar misafir ağırladım, dolayısıyla ne dinlenebildim ne de evimi yola koyabildim. Gelenlerden biri de eşimin amcası ve çocuklarıydı, amca bulunduğumuz şehirde işleri olduğundan bir süreliğine geldi. İki çocuğu var burda yaşayan. Evi çok beğendi, ooo yeriniz de varmış falan dedi. Bu arada bu amcayla eşim dışında ailede kimse görüşmüyor. Neyse bu haftasonu böyle geçti, artık haftaya dinlenirim derkeenn bir akşam amca aradı, yanında kaldığı kızıyla kavga etmişler bir kaç gün sizde kalıcam gelin beni alın dedi. Eşim aldı geldi hemen, tabii misafirdir dedik güleryüzle ağırlamaya çalıştık günlerdir. Tabii aklımıza hiç neden diğer çocuğuna gitmediği de gelmedi. Ama arada kendisi onlara gitmek istemediğini çünkü iyi ağırlanmadığını söyledi. Ama başka bir sorunlar yok, gayette görüşüyorlar. Bu arada amca ağırlanması zor bir misafir, şimdi şunu yaptım bunu yaptım demek istemiyorum ama halinden memnun bizde.
Çok uzattım farkındayım asıl sorun ettiğim olay dün yaşandı. İşten geldiğimde amcaya hal hatır sordum, o da bugün bade geldi onunla buluştuk şunu yaptık bunu yaptık diye anlattı(Bade kavga ettiğini söyleyip evinde kalmadığı kızı). Bir de sizin eve getirdim gösterdim, bir yere gidecek olursan çocuklarını bırakırsın yengen bakar dedim, dedi. Şok oldum. Kızını hayatımda bir kez yolda karşılaşıp görmüştüm, hiç bir muhabbetim olmadı da. Bende kibarca "niye öyle birşey dedin ki amca ben çocuk bakamam, kimsenin çocuğunun sorumluluğunu da almam" dedim. Amca epey bozuldu. Sanki yaptığı normal bişeymiş gibi.
Dünden beri sinirden kendimi yiyorum. Misafirdir, kırmayayım diyorum ama enayi yerine konmuş olmayı da yediremiyorum kendime. Kocama da anlattım, o da şaşırdı, haklısın dedi o kadar. Bu arada amca bir hafta daha kalacakmış, dişimi sıkayım diyorum ama bunun burda kalmayacağını, bu şehre geldikçe aynı şeyleri yaşayacağımı da hissediyorum.
Şimdi ben ne yapayım da, tavrımı belli edeyim? Az da olsa sinirim geçsin?
(Fazla uzun oldu gerçekten, okuyanlara içten teşekkürler)
Yok valla geldiğinden beri üstünden çıkarmadığı kokmuş kıyafetleriyle elindeki viskiye tezat oluşturacak şekilde arz-ı endam ediyordu amcamız)
canim esin anlayisliymis bence onada cok yuklenme amcaya gelince esin bence acik scik konussun bidada gelmez zaten o zamanÖyledir sağolsun. Zaten çok ters bir karşılık beklemiyordum ama en azından aynı fikirde olduğumuzu öğrendim. Ehh bana da bir hafta sabretmek kaldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?