Enayilik mi yapıyorum?

stillstanding

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2017
22
17
3
35
Merhaba arkadaşlar.

Önceki konumda nişanlımın para biriktirme (biriktirmeme) konusunda görüşlerinizi sormuştum. O konuda şu an sessiz kalmaya karar verdim.

Ancak gelen bir yorum beni biraz düşündürdü.

Maddi konularda ben kendimi geri çeken "o alsın, o ödesin" şeklinde bir insan değilim. Dışarıda bir aktivite yaparsak hesabı hep bölüşürüm. Düğünümüzü yarı yarıya ödüyoruz. Nişanlımın arabası yok, benim var; bir yere gideceksek benzin vs hepsi bana ait. Bazen gelip birkaç gün bende kalır (ben ailemden ayrı yalnız yaşıyorum) eve alışveriş yaparız gıda vs o da bende. Gelinliğimi ben alıyorum yine bahsetmiştim. Evlenince daha büyük bir eve kiraya çıkacağız ben kendi evimi kiraya vereceğim katkı olsun diye vs.

Gerçi nişanlım da hiçbir şey yapmıyor değil yani özel günleri unutmaz hediye alır. Sebepsiz yere çiçek vs. Aslında kibar bir insan ve bana değer vermiyor gibi bir his yok içimde açıkçası.

Şimdi bunlar bu zamana kadar bana batmıyordu ama dediğim gibi birkaç yorum beni düşündürdü...

Ben enayi miyim sizce? Yoksa bunlara takılmak boş mu?

Sanki biraz abartmışsınız sorumluluk almayı. Erkeği bu kadar rahata alıştırmamak lazım. Madem evdeki gıda, benzin vs. size ait, dışarıdaki tüm aktiviteleri o ödesin.
Ayrıca önceki konuyu okumadım ama para biriktirmiyorsa ne yapıyor?

Biriktiriyor da kazandığı miktara göre aşırı az bir şey birikmiş ki anlattığım gibi benimle alakalı çok bir gideri araba yol yemek masrafı olmamasına rağmen...

Ayyy tatlım seninki kadar olmasa da bende hesap ödeme konusunda muzdaribim Benim konudaki yorumları okuu istersen
Nedir bu erkeklerden çektiğimiz

Biriktiriyor da kazandığı miktara göre aşırı az bir şey birikmiş ki anlattığım gibi benimle alakalı çok bir gideri araba yol yemek masrafı olmamasına rağmen...

Kurusa bakmayın ama gelinliği sizin almanız hiç doğru değil. Öyle ya da böyle onun alması gerek. Kendi bütçesi yetmiyorsa ailesinden almalı. Ailesinde yoksa da biriktirdiklerinden kullanmalı.
Üstelik bu anlattığınız tipteki bir erkek damatlığı da sizden bekler.

Ayyy tatlım seninki kadar olmasa da bende hesap ödeme konusunda muzdaribim Benim konudaki yorumları okuu istersen
Nedir bu erkeklerden çektiğimiz
Gördüm konunu canım.
İşin geribi benim eski konuma gelen 1-2 yoruma kadar ben gayet normaldim yani beni rahatsız eden bir şey yoktu. O yazılanlardan sonra "Nasıl yani?!!" dedim.
Senin konuyu da okudum biraz sanki bazı yorumlar acımasız geldi. Ben bölüşmek veya sırayla ödeme taraftarıyım ama sanırım biraz abarttım ben.

gelinliği erkek alır. neden gelinliğini sen kendin alıyorsun.
"Elim ayağım tutuyor çalışıyorum iyi de kazanıyorum istediğim modeli ve fiyatı kısıtlamaya girmek zorunda kalmadan kendim alabilirim niye ona aldırayım ne münasebet?!" diye düşündüm açıkçası ama sanırım bu pek bu şekilde düşünülecek bir şey değilmiş...

konu o değil ki canım. istersen ceo maaşı al. bazı şeylerin ahengi vardır büyüsü vardır. maddi durumu el vermeyebilir en güzelini almaya ama orta yol bulunurdu. nişanlınız gelinliği ben öderim dediğinde ne münasebet demeliydi. Ben olsam ilk başlarda takmasam bile sonralarda içime otururdu.

bende eşimi çok düşündüm. hiçbişey istemedim. mehir bile isterken çok komik bir rakam söyledim ama şimdi pişmanım. keşke herşeyin en iyisi olsaydı cazgır olup herşeyi aldırsaydım. erkek milletine nabarsan yap yaranılmıyor anladım ama geç oldu.

Erkegin birini iki etmeyeceksin der buyuklerimiz kendini geriye cek birazda nisanliniz sorumluluk alsin evlenince daha cok problem olur

Zamanında fazlaca enayilik yaptığım için seni anlayabiliyorum!Ama evlendikten sonra ev hanımı olunca devrettim:)Arada düşününce rahatsız olmuyorum değil ama sanırım yine olsa yine yaparım, bizim gibiler fazlaca hassas ve tabiri caizse verici!Bir de şu var ki kimsenin üzerimde hakkı olsun istemiyorum sanırım oda sebeplerden biri bilmiyorum belki de kendimi kandırıyorum!Minnetsizlik güzel bir duygu yinede!

ARABA SENDE KİRAYA VERİLCEK EV SENDE BENZİN MAZOT PARASI SENDEN GELNLİĞİ SEN ALIYOSUN YEME İÇME ŞİMDİ SENDE SEN ENAYİLİK YAPMIYOSUN AMA aşırı ağız veriyosun canım ilerde o çalışmaz bile söylim nasılsa karım yapar hesabı :/

ya tamam kızlar araa bisey ödesin ama hesabı sürkli bölüstürmek nasıl erkek derim ben gecen ilk defa sahit oldum cok hos bi restoranta gittik esimle kalabalıktı masaları biraz yakın koymuslar hesap geldi artık duyuyorum tabi masalar cok yakın cocuk aynen tam yarı yarıya olsun demez mi kız mesela bisey soruyo aaa onuda yarıya bölelim mesela tatlı olsun yuhh beee dedim nerde kaldı senin erkekligin insan sırf hava parası bile olsa istemez yani kız arkadasın senin

sende biraz fazla yapıyoruz erkeklere ne kadar yuz verirsen o kadar ister bence kiraya cıkma kurulu düzenini bozma asla ev almaz cünkü evin var zaten

Ben akıllandım artık, bide bizimkisi hesap mevzusu en basiti yani yarın öbürgün nişan düğün derken daha beter olur bu yüzden elimi eteğimi çekicem artık onun yanındayken , bence sende öyle yap mesela gelinlik için bir miktarını onun ödemesini teklif et, Şu gelinliği beğendim ama bütçemi zorlayacak birazını sen mi ödesen de, gel beni al derse benzinim kalmadı bu ayki paramıda tükettim vs böyle şeyler diyebilirsin.
Bi laf aklıma geliyor kendim için diyorum özellikle. Acıma yetime ....

imkanı varsa o yapmalı bence, gelinliği erkek alır. Ben enayi gibi hissederdim kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…