- 23 Eylül 2013
- 25.372
- 52.601
- 798
- Konu Sahibi stillstanding
-
Merhaba arkadaşlar.
Önceki konumda nişanlımın para biriktirme (biriktirmeme) konusunda görüşlerinizi sormuştum. O konuda şu an sessiz kalmaya karar verdim.
Ancak gelen bir yorum beni biraz düşündürdü.
Maddi konularda ben kendimi geri çeken "o alsın, o ödesin" şeklinde bir insan değilim. Dışarıda bir aktivite yaparsak hesabı hep bölüşürüm. Düğünümüzü yarı yarıya ödüyoruz. Nişanlımın arabası yok, benim var; bir yere gideceksek benzin vs hepsi bana ait. Bazen gelip birkaç gün bende kalır (ben ailemden ayrı yalnız yaşıyorum) eve alışveriş yaparız gıda vs o da bende. Gelinliğimi ben alıyorum yine bahsetmiştim. Evlenince daha büyük bir eve kiraya çıkacağız ben kendi evimi kiraya vereceğim katkı olsun diye vs.
Gerçi nişanlım da hiçbir şey yapmıyor değil yani özel günleri unutmaz hediye alır. Sebepsiz yere çiçek vs. Aslında kibar bir insan ve bana değer vermiyor gibi bir his yok içimde açıkçası.
Şimdi bunlar bu zamana kadar bana batmıyordu ama dediğim gibi birkaç yorum beni düşündürdü...
Ben enayi miyim sizce? Yoksa bunlara takılmak boş mu?
İlişkiniz sağlam olsa, bu kişi sizin kafanıza tam olarak oturmuş olsa bunları sormazdınız bile bence. Gayet normal bu şeyler... Çünkü zaten siz artık evleneceksiniz, ne önemi var artık neyi kim ödemiş. Ben de gelinliğimi kendim aldım, bir çok şeyi kendim yaptım. Eşim de ben de biraz para biriktirmiştik. O sırada orada kim varsa, kimin elinde nakit veya kredi kartında limit varsa o yatı ödemeyi. Sonuçta aynı eve girince bütçeler bir gibi oluyor. Ne önemi var?Merhaba arkadaşlar.
Önceki konumda nişanlımın para biriktirme (biriktirmeme) konusunda görüşlerinizi sormuştum. O konuda şu an sessiz kalmaya karar verdim.
Ancak gelen bir yorum beni biraz düşündürdü.
Maddi konularda ben kendimi geri çeken "o alsın, o ödesin" şeklinde bir insan değilim. Dışarıda bir aktivite yaparsak hesabı hep bölüşürüm. Düğünümüzü yarı yarıya ödüyoruz. Nişanlımın arabası yok, benim var; bir yere gideceksek benzin vs hepsi bana ait. Bazen gelip birkaç gün bende kalır (ben ailemden ayrı yalnız yaşıyorum) eve alışveriş yaparız gıda vs o da bende. Gelinliğimi ben alıyorum yine bahsetmiştim. Evlenince daha büyük bir eve kiraya çıkacağız ben kendi evimi kiraya vereceğim katkı olsun diye vs.
Gerçi nişanlım da hiçbir şey yapmıyor değil yani özel günleri unutmaz hediye alır. Sebepsiz yere çiçek vs. Aslında kibar bir insan ve bana değer vermiyor gibi bir his yok içimde açıkçası.
Şimdi bunlar bu zamana kadar bana batmıyordu ama dediğim gibi birkaç yorum beni düşündürdü...
Ben enayi miyim sizce? Yoksa bunlara takılmak boş mu?
Yoo gayet öyle düşünülecek bir şey. Gelinlik de bir kıyafettir bana göre. Giyecek olan benim, ben karar veririm. Normalde de nasıl kendi paramla da alıyorsam aşırı pahalı bir şey almıyorsam gelinlikte de öyle yaparım. Aşırı pahalı değil, ama benim giyeceğim için benim beğeneceğim bir şey. Fiyatı da uçuk olmadığı sürece beni ilgilendirir, çünkü kimseye elimi açıp, şu şu fiyataymış alabilir miyim diye sormak, ikna etmek zorunda değilim."Elim ayağım tutuyor çalışıyorum iyi de kazanıyorum istediğim modeli ve fiyatı kısıtlamaya girmek zorunda kalmadan kendim alabilirim niye ona aldırayım ne münasebet?!" diye düşündüm açıkçası ama sanırım bu pek bu şekilde düşünülecek bir şey değilmiş...
İyi de kim sizi ne için sömürüyor ki? Gelinlik alıyorsanız kendinize.. Evinizi kiraya vereceksiniz yine size katkısı olacak... Arabaya benzin insan arkadaşından bile istemez yani genelde araba kiminse o alır zaten. Yani sonuçta yaptığınız her şey sizin için olduğuna göre nasıl sömürülüyor olabilirsiniz ki? Ha paranızı alıp nişanlınızın ailesine verseniz tamam derim sömürülüyorsunuzdur ama öyle bir şey de yok.Aynen öyle ben de ekonomik özgürlüğüm olsun diye yıllarca okudum ve by saatten bu yaştan sonra kimseye eyvallahım olsun istemiyorum.
Ailem de biraz garipsedi mesela gelinlik olayını ama sonuçta beni okutan ve bu şekilde kimseden bir şey istemeyen her şeyine, lüksüne kadar rahatça yetebilen biri olarak onlar yetiştirdi.
Ben ailemden bile istemiyorum bir şey ki onun ailesinden asla isteyemem... ama bu sanırım onlar tarafından "sömür enayiyi nasılsa bir şey istemiyor" olarak mı algılanıyor??
Kafamda deli sorular...
+1Sanki biraz abartmışsınız sorumluluk almayı. Erkeği bu kadar rahata alıştırmamak lazım. Madem evdeki gıda, benzin vs. size ait, dışarıdaki tüm aktiviteleri o ödesin.
Ayrıca önceki konuyu okumadım ama para biriktirmiyorsa ne yapıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?