Endometriosis (Çikolata kisti)

canım öncelikle geçmiş olsun..benim ir arkadaşımda var çikolata kisti.o da 3 ayda bir göbeğinen bir iğne oluyor.regl olmaman lazım demiş dr tekrarlamaması için ve 9 aydır adet görmüyor bu yüzden..belki faydası olur diye paylaşayım dedim..Allah şifa versin canım..

çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Arkadaşının da inşallah bir daha tekrarlamaz..Allah hepimize şifa versin..

Arkadaşlar ben de ocak ayındaki ameliyattan sonra hiç ara vermeden doğum kontrol hapı kullanıyorum ve 6 ay boyunca regl olmayacağım. Ancak son 10 gündür hafif kanlı olan kahverengi akıntı geliyor. Doktorumla konuştum, normal olduğunu söyledi, doğum kontrol hapının bir etkisi olduğunu anlattı ve endişelenmemi söyledi. Bu tür bir şey yaşayan var mı?benneyaptımki

merhaba aranıza yeni katıldım dostlarım yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim
ben 6 yıldır evliyim 26 yaşındayım ve Endometriosis teşisi konuldu doktorlar tüp bebek diyorlar ama eşim istemiyor
benim çok ağrım oluyor adete 7 gün kalasıya yerimden bile kalkamıyorum özeliklede gece ağrıyor gece yatmadan apranax içmeden uyuyamıyorum sizlerde de oluyormu şiddetli karın ağrısı
beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirm sevgiler :a015:

çikolata kıstının özelliği nedır bende de kıst varmış ama hemorajık kıst dedı dr 1.5 cm miş iksi arasında fark var mı analyamadım ve dr bana ne ilaç ne de suan açin ameliyat dedı gecmesse gelecek ay doğum kontrol hapı verırım dedı

Merhaba arkadaşlar, benim değil ama arkadaşımın çikolata kisti vardı. Doktor ilk başta ilaç tedavisi denedi kist küçülmeyinde ameliyat dedi. Arkadaşımın morali çok bozulmuştu, zaten bir süredir çocuk istiyorlardı fakat olmuyordu. Neyse arkadaşım korka korka ameliyat oldu. Doktor 3 ay regl olmayacaksın dedi. Dediği gibi 3 ay regl olmadı, 3. ay regl olmayı beklerken başka bir sürprizle karşılaştı. Hamileydi:)) O yüzden eğer doktor ameliyat şart diyorsa korkmayın. Eğer şüpheniz varsa birkaç doktorun da fikrini alın.

(Bu arada doktor ameliyattan sonra 3 ay regl olmayacaksın dedi ama verdiği ilaçtan mı yoksa ameliyatın tesiri sonucu mu öyle dedi hatırlamıyorum)

Arkadaşlar ben bu hastalıktan kurtuldum, yazdıklarınızın hepsini okudum ama şaşırdığım bi nokta var. Benimki 6.5 cm katı bi kistdi ve açık ameliyatla alınmak zorundaydı, dr hemen ameliyat dedi. Ve salak pratisyen ben çocuk olayını sorunca çocuğun olmaz şeklinde konuşmuştu ameliattan sonra. Ama prof.um hiç bir ilaç vermedi doğum kontrol hapıda dahil. Hemen acilen çocuk yapmaya çalışın endometriyosizin en güzel ilacı budur demişti. Bizde hemn bu konuda çalışmya başladık tabii. Ama ilk başlarda olmadı, umutsuzluğa kapıldığım çok oldu ama 7 ay (doğal yollardan) sonra hamileydim. Bebeğimi o salak pratisyene göstermek isterdim. Ameliyatdan sonra hamile kalana kadar hala acılarım varken hamilelikten sonra hiçbirşeyim, hiç bir acım kalmadı. Size tavsiyem ameliyattan sonra vakit kaybetmeden hamile kalmaya çalışın

Evet kızlar bana da dr.um evlenir evlenmez çocuk yapın demişti.ama benim düğünüme daha 3ay vardı.o da prof.tu.ameliyattan 1ay sonra kontrole gidince hap kullanıyo musun diye sordu bende hayır deyince niye kullanmıyorsun demişti sanki demişte kullanmamıştım.neyse ben sonra hap kullanmaya başladım ve ağustosta evlendim geçen aya kadar hapa devam ettim.bu ay ilk ayımızdı ama hamilelik olmadı.umarım en kısa zamanda olur hepimizinde.korkuyorum tekrar aynı şeyleri yaşamaktan...

Benim evlenmeme daha aylar var, doğumdan önce yeni bir kist oluşumundan korkuyorum.

Geçmiş olsun canım ben bayadır takip etmiyorum burayı.
Biliyorsun benimde endometriozis var.
Bende 7 ay boyunca aralıksız doğum kontrol hapı kullandm senin gibi.
Amaç adet olmamamdı tabi. Ama ben 7 ay boyunca kimi zaman yoğum kimi zaman hafif lekelenmeler şeklinde hep adet oldım.
Sonra doktora kontrole gittiğimde bundan çok rahatsızlık duyduğumu söyledim. Bir kaç ay ara verelim dedi. Nisanın 27 sinde kontrolüm var tekrar. Bakalım o zaman ne diyecek.
Şimdi gecikmeli ve ağrlı olarak adet oluyorum.
Şimdiden ağrılarım başladı benimde..

bende 7 cmlik çikolata kistinden laparoskopi oldum doktor ilaç verdmedi hemen çocuk dedi ama nişanlıyım ewlenmeme 1 yıl var ne yapcam kist oluşursa çocuğum olmaz mı???????

Evet canım, bende de kelelenmeler oldu. Hala kahverengi akıntıyla karışık kan geliyor, öyle çok değil ama sonuçta geliyor. Doktorum ilaca devam dedi bana. 6. ayı tamamlayınca bırakacağım. Sonra ne olacak bilmiyorummirmirmirmir

yaa kıslar valla 'apışıp kalmak' tamda benim şu anki durumumu anlatıyor.nolur bişey söyleyin ya da ben söyleyeyim sizde yardım edin nooolur....
şimdi bende çikolata kisti var 5 cm lik 3 doktor da ameliyat dedi.sordum!!açık mı kapalı mı? dediler ki,eli laparoskopi ye yatkın olan doktor seçersen kapalı olmak iyidir eli yatkın olsun çünkü kapalıyı yapmak zordur beceri ister yoksa Allah muhafaza yumurtalıklarına zarar verirler bebişin mebişin olmaz sonra.ok dedim!başka çaresi yokmudur dedim?vaaar hamile kalmak dediler!ozaman kaybolabilirmiş bu çikolata kılıklı şey....ama ben 5 aylık evliyim bir sene geçsin bari daha erken dedim..eee o zaman ameliyat dediler.sonra nolcak dedim?tekrar çıkarmış bu meret genemi aynı eziyet!!!başka çaresi yok dediler...bide soğan kürünü deneyelim dedik 6.güne geldik bakalım sonucu nolcak!bu çarşamba başka doktora randevum var yaneee soğan kürünün 12.gününde doktora gitmiş olcam bakalım bi etkisini göstermişmi bu soğan...perşembe yazıcam kısslar küçülmüş ise bu meret hepimize hayırlı olsun dicem herkese tavsiye edicem...hade bana dua edin ..perşembeye görüşürüzzzzzz:teytey:

cnm merb
bende açık kist ameliyatı oldum ama dr 6 ay bekle dedi çünkü dikişlerde açılmalar olur dedi ocak ayının sonunda oldum işte 2,5 ay oldu şimdi ağustosu bekliyorum hazırlıklar için ama sen şanlısın zaten 7.ayda kaldığın için dikişler de iyileşmiştir.
napmalıyım bilmiyorumki:uhm:

mrb. arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım.
bende ekim ayında çikolata kistimi laparoskopi yöntemi ile aldırtım eğer bir engel yoksa en sağlıklısı laparoskopik yöntem.doktorum sadece bir ay korunmamızı ve sonra bebek sahibi olabileceğimi söyledi ve şubat ayında hamile kaldığımı örendim ancak 3 gün önce boş gebelik teşhisi ile kürtaj olmak zorunda kaldım malesef şimdi 3 ay daha sabretmem gerekicek benim ameliyatım çok başarılı geçti bu sebeple herkese iyi bir doktor ve laparoskopi ile ameliyatı tavsiye ediyorum hem ameliyat iziniz neredeyse sıfır hemde iyileşme süresi daha hızlı ...

Merhaba
bende ocakta laparaskopi oldum, ve çok başarılı geçti..şimdi gebe kalmayı bekliyorum...nigar senin neden boş gebelik olmuş..bi açıklaması varmı..?

bende de 5 cm çikolata kisti var
önce 7 cm di hamile kaldım 4 cm oldu
hamile kalmak geriletiyor kaybolmuyor kist.
düzenli kontrole gidiyorum.
gittiğim dr çoğu aldır diyor
2 tane dr aldırma 2 bebeği yap öyle aldır diyor
napçam ben şaşırdım valla.

Bildiğim kadarıyla 4 cmden küçük kistler gebelik süresinde kayboluyormuş ama zaten seninki çok büyükmüş, o kadar küçülmüş olması bile güzel. Sanırım doğum kontrol hapıyla bu haliyle kontrol altında tutabilirler.Bence de eğer doğum yapmayı düşünüyorsan yumurtalıklarını aldırman mantıklı değil. :CüvCüv:

yumurtalıklarımı aldırmıcam cnm kistimi aldıracam.
dr 2.bebek düşünüyorsan aldırma
2.sezeryan olacağından bebekle alırız kisti dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…