Merhaba
ben 1 hafta önce çikolata kistinden laparoskopi ile ameliyat oldum. Dr 3 ay hiç bırakmadan yasmin kullanabiirsin dedi yani 3 ayda bir regl olacağım. tekrar etme riskini aza indirgemek için. size böyle bi öneri sunan dr. oldumu? faydası olur mu sizce? tekrar etmesinden çok korkuyorum. cevaplarsanız çok sevinirim..
canım öncelikle geçmiş olsun..benim ir arkadaşımda var çikolata kisti.o da 3 ayda bir göbeğinen bir iğne oluyor.regl olmaman lazım demiş dr tekrarlamaması için ve 9 aydır adet görmüyor bu yüzden..belki faydası olur diye paylaşayım dedim..Allah şifa versin canım..
Arkadaşlar ben bu hastalıktan kurtuldum, yazdıklarınızın hepsini okudum ama şaşırdığım bi nokta var. Benimki 6.5 cm katı bi kistdi ve açık ameliyatla alınmak zorundaydı, dr hemen ameliyat dedi. Ve salak pratisyen ben çocuk olayını sorunca çocuğun olmaz şeklinde konuşmuştu ameliattan sonra. Ama prof.um hiç bir ilaç vermedi doğum kontrol hapıda dahil. Hemen acilen çocuk yapmaya çalışın endometriyosizin en güzel ilacı budur demişti. Bizde hemn bu konuda çalışmya başladık tabii. Ama ilk başlarda olmadı, umutsuzluğa kapıldığım çok oldu ama 7 ay (doğal yollardan) sonra hamileydim. Bebeğimi o salak pratisyene göstermek isterdim. Ameliyatdan sonra hamile kalana kadar hala acılarım varken hamilelikten sonra hiçbirşeyim, hiç bir acım kalmadı. Size tavsiyem ameliyattan sonra vakit kaybetmeden hamile kalmaya çalışın
Arkadaşlar ben de ocak ayındaki ameliyattan sonra hiç ara vermeden doğum kontrol hapı kullanıyorum ve 6 ay boyunca regl olmayacağım. Ancak son 10 gündür hafif kanlı olan kahverengi akıntı geliyor. Doktorumla konuştum, normal olduğunu söyledi, doğum kontrol hapının bir etkisi olduğunu anlattı ve endişelenmemi söyledi. Bu tür bir şey yaşayan var mı?benneyaptımki
Geçmiş olsun canım ben bayadır takip etmiyorum burayı.
Biliyorsun benimde endometriozis var.
Bende 7 ay boyunca aralıksız doğum kontrol hapı kullandm senin gibi.
Amaç adet olmamamdı tabi. Ama ben 7 ay boyunca kimi zaman yoğum kimi zaman hafif lekelenmeler şeklinde hep adet oldım.
Sonra doktora kontrole gittiğimde bundan çok rahatsızlık duyduğumu söyledim. Bir kaç ay ara verelim dedi. Nisanın 27 sinde kontrolüm var tekrar. Bakalım o zaman ne diyecek.
Şimdi gecikmeli ve ağrlı olarak adet oluyorum.
Şimdiden ağrılarım başladı benimde..
Arkadaşlar ben bu hastalıktan kurtuldum, yazdıklarınızın hepsini okudum ama şaşırdığım bi nokta var. Benimki 6.5 cm katı bi kistdi ve açık ameliyatla alınmak zorundaydı, dr hemen ameliyat dedi. Ve salak pratisyen ben çocuk olayını sorunca çocuğun olmaz şeklinde konuşmuştu ameliattan sonra. Ama prof.um hiç bir ilaç vermedi doğum kontrol hapıda dahil. Hemen acilen çocuk yapmaya çalışın endometriyosizin en güzel ilacı budur demişti. Bizde hemn bu konuda çalışmya başladık tabii. Ama ilk başlarda olmadı, umutsuzluğa kapıldığım çok oldu ama 7 ay (doğal yollardan) sonra hamileydim. Bebeğimi o salak pratisyene göstermek isterdim. Ameliyatdan sonra hamile kalana kadar hala acılarım varken hamilelikten sonra hiçbirşeyim, hiç bir acım kalmadı. Size tavsiyem ameliyattan sonra vakit kaybetmeden hamile kalmaya çalışın
bende de 5 cm çikolata kisti var
önce 7 cm di hamile kaldım 4 cm oldu
hamile kalmak geriletiyor kaybolmuyor kist.
düzenli kontrole gidiyorum.
gittiğim dr çoğu aldır diyor
2 tane dr aldırma 2 bebeği yap öyle aldır diyor
napçam ben şaşırdım valla.
yumurtalıklarımı aldırmıcam cnm kistimi aldıracam.
dr 2.bebek düşünüyorsan aldırma
2.sezeryan olacağından bebekle alırız kisti dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?