Endometrıozısı olan arkadaslar buraya

Cnm bnde seninle ayni durumdaym kistlerm 5.5 ve 6 cm ben direk tüp bebek tedavisine başladım acba şansım cokmu düşük bilmiyorum bide mikroenjeksyn isteyncemi yapıyorlar özel hastndmi yaptrdn
canim ben hollandada yasiyorum gittigim merkez ozel hastane degil, benim normal tup bebekte yumurtalar dollenmeyince son care mikroenjeksion yaptilar normal insanlara gore sansimiz evet biraz dusuk ama umudunu asla kaybetme bak ben o kistlerle ve Allahin izniyle ikinci kez hamileyim Rabbim insallah en kisa zamanda sanada nasip eylesin

Tekrar 41meryem suresine basladim cumlemiz icin allah hicbirimizin kucagini bos birakmasin sizlerde bizim icin dua edin.buarada her ne kadar inanmasamda dun yine sogan suyuna basladim onuda yapicam.allahtan umit kesilmez

canim bizim durumumuzda kisa protokolle tup bebek tedavisi pek uygun degilmis benim doktorum oyle demisti ve baslamadan once 3 ay menepoz hamile kalma sansini yukseltiyor oglumdan once lukrinle menepoza sokmustu ama benim bileklerimde sinir sIkIsmasina neden oldu o yuzden bu defa sadece dogum kontrol hapi verdi cunku iki eliminde hala cok agiriyor ve gecmiyor tup bebekten once menepoz veya dogum kontrol haplari sansi biracik daha arttiriyor

Tekrar 41meryem suresine basladim cumlemiz icin allah hicbirimizin kucagini bos birakmasin sizlerde bizim icin dua edin.buarada her ne kadar inanmasamda dun yine sogan suyuna basladim onuda yapicam.allahtan umit kesilmez
yaptigin cok iyi canim meryem suresi ve ben birde kurban bayrami arefesi 600 ihlas suresi okumustum oda dualarin kabuli icin birisi onermisti ama normaldede bir dilegin varsa 600 ihlas okuyup dua edebilirmisin onuda tavsiye ederim Rabbim kimsenin emegini bosa cikarmasin ve kimsenin yuvasini evlatsiz birakmasin insallah..

Amin cnm inşallah ya devlet hastnsndede mikroenjeksiyon yapiolar ozamn benmde tutmzlrsa yaparlrmi inş gerk kalmazda

Bana doktr 3 ay geçici menopoza sokck iğne vurdu ilknde adet oldm ikincyi yeni vurldm sen adet olmusmuydun iğne vuruldugun zamn

Mirjam canım nasılsın agrın yada bulantım birşeyden tiksinme yaşıyormusun?ben hepsini yaşıyorum da

Bana doktr 3 ay geçici menopoza sokck iğne vurdu ilknde adet oldm ikincyi yeni vurldm sen adet olmusmuydun iğne vuruldugun zamn
evet canim ilkinde bende olmustum bu cok normal ikincide olmamistim
Mirjam canım nasılsın agrın yada bulantım birşeyden tiksinme yaşıyormusun?ben hepsini yaşıyorum da
cok gecmis olsun canim, bol bol ayran felan ic iyi gelir gorumcem oyledi ben sukur cok iyiyim hic bir sorunum yok suanlik ben ogluma hamileykende hic bulanti kusma felan yasamadim sadece cok istahliydim :) agrim felanda hic yok elhamdulillah sadece ogluma hamileyken hafif kanamam olmustu suanlik bisey yok

sarojo canim nasilsin uzun zaman oldu gorusmeyeli neler yapiyon? tedavine basladinmi?

Merhaba hamileliğiniz hayırlı olsun. Bende de çikolata kisti vardı tüp bebekle hamile kaldım. Sizin ikinci bebeğiniz galiba. Merak ettim iki gebeliğiniz de tüp bebek mi? İlkinden sonra kendiliğinden olmadı mı? Bunu çok merak ediyorum. Benim şuan hamilelikte kistim gözükmüyor. Acaba ikinci kendiliğinden olur mu diye düşünüyorum.

sarojo canim nasilsin uzun zaman oldu gorusmeyeli neler yapiyon? tedavine basladinmi?

Canim hayirli olsun glaiba hamilesin cok sevindim!!!

Canim bir sene tedaviye ara vermeye karar verdik, tamamen kariyerle alakali bir mesele..su an isimde terfi aldim, cok sukur isterimde hersey cok iyi gidiyor...esiminde is degisikligi soz konusu..yani cocuk konusunu simdilik mumkun degil...ama kontrollere gittim, tum testler tekrar yapildi..cok sukur yumurta reservinde bi sorun yok, fsh de dusuk cikti ve tupler de bi sorun yok...yastan dolayi kafaya takiyordum ama testlere gore doktor da acele etmene gerek yok dedi...(bu arada doktorum hala normal yolla olabilecegini soyledi, duzenli yumurtluyormuşum, gorunurde cok sukur kist de yok)...

bu arada bagisikla ilgili bi doktora gidicem, sirf extra testler icin...bazi hastalari extra bagisiklik sistemi ilaclari ile hamile kalmis..ben bir sene daha dusunmuyorum ama sonra tam gucle bebek calismalarina basliacaz

bi suredir dogum kontrol hapi aliyorum..hem endo icin hem de su an dusunmedigim icin..yani en az bir sene dogum kontrol hapina devam...sonra yine once normal, olmazsa tup bebekle devam... bende haberler boyle...bu arada cok giremiyorum foruma..herkese selamlar..siz yazin ben yine bakmaya calisirim...

oncelikle cok tesekurler sizinkide hayirli olsun, Rabbim hayirli ve saglikli bir sekilde kucaginizada almayi nasip etsin insallah benim iki hamileligimde tup bebekle oldu cunku benim ameliyatla drm tuplerimi kapadi benim hastaligim cok ilerlemis oldugu icin mecburduk ama tuplerde sorunu olmayan insanlar kendiligindende hamile kalabiliyor bu sadece kistlerin yeri ve tuplerin acikligiyla alakali..

sagol canim cok tesekurler istiyorumki herkes hamile kalsin kimse evlat hasreti cekmesin insallah istedigin zaman normal yolla kavusursun yavruna bu arada isinde telfi etmisin hayirli olsun canim

Amin inşallah. Sizin durum farklıymış o zaman. İnşallah hayırlısıyla doğumumu yapayım. İkinci için çok beklemek istemiyorum. O yüzden sormak istedim. Sağolun cevabınız için. Sorunsuz geçen bi hamileliğiniz olsun inşallah..

Merhaba kızlar, bende umutsuz olanlara belki umut olurum diye yazmak istedim . umudunuzu kaybetmeyin ve hep hayırlısıni isteyin Allahımdan.bende 1,5 sene önce öylesine muayeneye gittiğimde öğrendim 4. Derece ileri evre endometriozis olduğumu. Adetlerin hep ağrılı geçerdi ama umursamamisim ki hiç doktora gitmedim.ne zaman ki kan değerlerim normalde en az 14 olması gerekirken ben de 3 çıktı o zaman araştırmaya başladılar ve sebebin bu olduğu ortaya çıktı. O kadar kötü durumdaydı ki hemen ameliyat dediler. Laparoskopi oldum.doktor um yumurtalıkların bitmiş durumda dedi.kist mafetmis herşeyi. Sonra tedavi başladı. İlaçlar,rakipler,asilamalar vs vs .. Artık sokakta gordugumde çocuğa aglar oldum. Ben tam düzeldi derken kist yine aynı seviyeye ulasti ama 1 sene içinde 2 kez ameliyat yapamadıkları için bu sefer ilaçla yok etmeye çalıştık olmadı. Yumurta rezervi bitti. Yumurtalığın teki iş gormez hale geldi. Doktor um yaşım küçük olduğu için tüp bebek önermiyordu ama yumurtaliklar yok olmaya başlayınca tüp son çare oldu. Sadece 6 yumurta gelişti ve sadece 3 tanesi döllendi. O sırada tedavi gorenlerle konusuyodum en az yumurta benimdi. Ama hep dua ettim hayırlısı istedim,negatif olacaksa da dayanma gücü ver dedim .meryem suresi okudum hergun.ya musavvir çektim (hala elim karnımda çekmiyorum) test yapacağım gün hastaneye giyemedim korkudan,eşim zorla goturdu.ağlayarak kan verdim, arayipta hamilesin dediklerinde de saatlerce ağladım.kendimi hep olmayacak diye hazirladigim için inanamadim.ama çok sukur ki iyiyiz şuan.Allahım tez zamanda da sizlere böyle güzel gözyaşları nasip etsin.. :)

Selamünaleyküm,çok çok geçmiş olsun şimdi iyimişsin çok şükür bizlerde aynı hastalıktan muzdaribiz.Şu an hamilemisin nasıl gidiyor?benimde sadece 3 yumurta oluşuyor ama hepside dölleniyor birtanesi tuttu.çok şükür sonuna kadar sıkıntısız hamikelik yaşarız inşaallah.

Rabbim hayirli saglikli bir sekilde kucagina almayi nasip etsin canim cok tesekurler paylastigin icin belki umudunu yitiren arkadaslara umut olur

canim nasilsin? nasil gidiyor?

Amin inşallah benmde bi mucize olur ve ilk tüp bebek tedavimde hamile kalırım benm kistlermde büyük ama ameliyat olmadm direk tüp bebek tedavisine başladım sizn kistler kac cmdi

canim nasilsin? nasil gidiyor?
Slm canım,karnım çok şiş yemeye korkuyorum migdem yanıyor hep birde yatamıyorum yediklerim agzıma geliyor.Düşük için utrogestan günde 4 adet içiyorum yarım saat sonra uyumam gerekiyor yoksa ev dönüyor hayalet gibi dolaşıyorum çok oldu amatuvalete çıkamıyorum neyapsam fayda yok bunların haricinde iyiyim.Sen nasılsın canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…