sağol canım, evet ben de hep daha kötülerle karşılaştırıp kendimi şükrediyorum. Ama bazen ister istemez umutsuzluğa düşüyor insan.
yarın son kontrolüm var heralde. sonrasında opu olacak. heyecanlıyım biraz :)
hissettikleri cok normal simdiye kadar kac yumurta gelismis ?
Hayirli Günler ....
@ mirjam Hayirli ugurlu olsun Bebegini kucagina almak nasip etsin Rabbim . cok caresizim bende cok agri Endometriosist hastasiyim ve birtane tüpüm ve yumurtalim alindi en son amalyatda.
Hangi Doctora gittin sen yazarmisin ismini lütfen ? Senin kister icin özel tedavi sürecimi baslandi hangi igneleri kulandin ??? Transfer sorasi calisdinmi kendininasil hissetinn ???
Biliyorum kusura bakma cok sordum ama caresizim umudumu kaybetmek üzereyim 5 Tüp bebek deneyimim oldu heüsi negativ sadece bunlardan bir tanesi kimyasal gebelik olusdu buda ne demek bilmiyorum Rabbim yardim et güc ver su haIrliRamazan Günlerinde cokcaresizim artik bir bebegim olsa saglikli sükredicem
Arkadaslar tavsiyeleriniz varmi naümam lazim artik herseyi bir kenara hirakiyim mi bilmiyorum Uyuyamiyorum zor durumdayim caresizimm....
Allahim nasip et her isteyenever diyorum herzaman.....
Canim oncelikle gecmis olsun Rabbim su mubarek gunun hatrina sifa versin insallah canim ben hollandada yasiyorum canim ama inanki Turkiyedeki tedavi doktorlar daha iyi benim 4. seviyede ilerlemis endoyu anlamalari nerdeyse 2 yil surdu dusun artik..
bende bu hastalik yuzunden sol tupumu ve sol yumurtaligimin yarisini kaybettim doktor beni 4 asilamadan sonralucrin depot diye bir igneyle gecici menepoza soktu 3 ay onu kullandim sonra bir tup bebek denemesi yapildi 7 yumurta toplandi ve hic biri dollenmedi .. sonra 2 ay yine lucrin depot kullandim en son 16 nisanda vuruldu igne hic adet gormeden 16 mayista direk 1 hafta gunluk lucrin kullandim ve 22 mayista kontrole gittim doktor gonal-f de basla dedi 2 haziranda opu oldu bu arada ben hep gunluk hayatima devam ettim sadece 4 yumurta toplandi 1 tanesi icsi yontemiyle dollendi 5 hazirandada transfer yapildi ilk 3 gun evde dinlendim ama ev islerimide yaptim sadece biraz dikkat ettim agir kaldirmadim fazla kendimi yormadim vs..
ama 4. gun pazara felan gittim dusun evde yatip stres yapmadim 5. gun ise basladim ben bu arada creste cocuk bakicisiyim
20 haziranda test gunumdu cok sukur pozitifti benim son sansimda..
ben agrilarim icin endometriozis diyeti ve plates yapmistim ise yaramisti bende morfin haplari kullaniyodum agrilar icinyinede ise yaramiyodu diyet yaptigimda sadece normal agrikesici kullaniyodum ise yariyodu onu dene agrilarina iyi gelir Rabbim sifa versin seni doktorun gecici menepoza sokmadimi? kistlerin kuculmesi icin felan..
ya her seferinde o kadar heyecanlanıyorum ki, sormayı unutuyorum. bir de muayenede çok ağrım oluyor, hemen bitsin gitsin istiyorum.
yarın soracağım inşallah :)
canım endometriozis diyeti nedir?
ilk sayfalara bak 2 veya 3 uncu sayfada saniyorsam ben burda paylasmistim internetten arastirip bulmustum denemistim gercekten agrilara iyi geliyo ama zor bir diyet uygulamasi zor ben agriyi cekmektense her yolu deniyodum.
vallahi ağrıları çekmektense ben de her şeyi denerim
akşam eve gider gitmez bakacağım, sağolasın
aslında genel olarak iyiyim sonra bir kötüyüm sonra yine iyiyim :)
doktor kistlerim varken başlamayı tercih etti. bir kez ameliyat olduğum için 2. ameliyat öncesi kistlerim küçük olduğundan bu şekilde denemek istedi. İki tane kistim var şu an nurtopu gibi. Biri 2, biri 3 cm
Kistleri varken tüp bebekle hamile kalan çok kişi: var inşAllah pozitif sonucun yazrsın buraya benimde kistlerim var ve boyutları büyük sizleri takip ederek kendime bir yol çizeceğim
canım benim de 10 cm'lik bir kistim vardı ameliyat oldum, bakalım inşallah bu kistlerim de çok büyümeden hamile kalırım
Bende ameliyat olmak için gittim aslında son gittiüim doktor rahim filmi çekti tüplerin açık eşininde spermi normal hamile kalabilirsin dedi ama buradaki çoğu kişi tüpleri açık eşinin spermleride norma lolmasına rağmen hamile kalamamış :26: 2 ay deneyip olmazsa tüp bebeğe başvuracağımbu mübarek günlerde Allah dualarımızı boş çevirmez çektiğimiz sıkıntıları karşılığını verir İnşallah
bizim de öyle aynen, tüplerim açık eşimin spermiyogramı beni rezervlerim gayet iyi ama 2 yıldır hiç bir şey olmadı
ama bunlar sana örnek olmasın, bu şekilde kendiliğinden hamile kalanlar da var.
Evet canım büyük kistlerle hamile kalanlarıda okudum ama beklersem büyük olan kistimin yumurtalıkları tamamen sarmasından korkuyorum bu arada sadece kendiniz mi denediniz yumurtlama takibi falan yaptı mı doktor
bir yıl kendimiz denedik, sonra 2 ay yumurta takibi yapıldı. Sonra şimdiki doktorumla tanıştım. Bu kadar beklediğim için kızdı. Hemen tüp bebeğe başladık.
bence hiç vakit kaybetmeden iyi bir doktora görün ve onun da fikrini al. Sonradan telafi edilemeyecek hasar görmesin yumurtalıkların.
Geçen gn hemşire dedi ki bu hastalık güve gibi. İçten içe kemiriyor insanı.
Evet canım 1.2.3.4.evre den bahsediyor doktorlar ve birinci evreden dördüncü evreye geçmesi çok zaman almıyormuş sen hangi şehirdesin hangi doktora gidiyorsun sanırım devlet katkısız bütün masrafları kendin karşılayacaksın ne kadara mal oluyor bende evleneli bir seneyi yeni geçti sanırım 3 sene evlilik şartı sonra amaliyat ve üç aşılamadan sonra tüp bebek hakkı veriyormuş devlet benim bunları beklemeye şansım yok:26::26:
aynen öyle
devlet tedavinin bir kısmını karşılıyor ancak bizim o kadar beklemeye fırsatımız yok. ayrıca ben çok yoğun çalışıyorum evrak peşinde de koşturmaya zamanım yok. her hastaneye gittiğimde beklerken bilgisayarımdan çalışıyorum düşün artık.
ben istanbul'dayım. acıbadem maslak'ta halit fırat erden'e gidiyorum. aslında kendisi nişantaşında bir klinikte ancak tüp bebek işlemlerini acıbadem'de yapıyor. Ben hangi evrede olduğunu bilmiyorum ama beni gören doktorlar bana normal yollardan hamile kalmak için şans vermiyorlar. sanırım ileri bir seviyedeyim
evet bu iş çok masraflı bir iş ve bizim de inan ki bunu kaldıracak çok maddi gücümüz yoktu şu an kendimize göre borçlarımız vardı ama bir şekilde kredi çekip tedavi olmaya karar verdim. bekleyip sonsuza kadar şansımı kaybetmek istemedim
Devletin katkısından benimde bir beklentim yok umut işte 2 aylık ovulasyon sparişi verdim birde böyle deneyeceğim olmazsa maddi olarak hazır olmasakta vakit kaybetmeden tüp bebek merkezine başvurmayı düşünüyorum insanın içimde kist var büyüyor mu küçülüyor mu çocuğum olacak mı olmayacak mı derken psikolojisini bozuyor Allah korusunsenin sonuca ulaşmana çok az kalmış güzel haberleini yazarsın inşallah
yok yaa benim doktor cok olumsuz ne diyo biliyonmu cocuktan sonra eger hastaligin gecmese senin icin en iyisi rahmini aldirmak adet olmazsan hastalikta ilerlemez diyor hem 3 defa temizledilerde ne oldu yine geri geldi benimkisi cok ilerlemis canim o yuzden Allahin izniyle yavrumu saglikla kucagima alirsam hemen ikinciye baslayacagim o zaman hastaligin gecme sansi yukseliyor Rabbim hakkimiza ayirlisini nasip etsin canim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?