Diş yüzünden red ediyor herşeyi.Bebek ıcın TV zararlı orası net bebek Yanı bu cocuk bile degil Gec uyutuyorsunuz diye dusunuyorum tam dongu de uyanıyor cunku Birde ek gıdayı nasıl reddediyor daha yeni baslamadınız mı 1 ay zaten tadım surecı
Bütün gün tv karşısında bırakanların genelde konuşma sorunu oluyor. Bakın yazımda abartılacak birşey olduğunu düşünmüyorum neden herşey abartılıyor bu üşkede hiç anlamıyorum. Ben yabancıyım yabancı dilleri çok kolaylıkla öğrenebildim ve küçükken de gayet tv izledim yani. Neden bu derece abartılıyor yarım saatlik bir tv izleme (müzik dinleme desem daha iyi genelde şarkılı şeyler izletiyorum) çocuğun gelişimini etkileyeceğinidüşünmüyorum.tv karsinda cocugunu birakan anneler sebebiyle her yil konusma bozukluklari atipik otizim li cocuklar artiyor.
temizlik yapmayi ver evin pis olsun yat uyu bebek uyurken.
cocuguna kotuluk etme.
bu kadar da buyutmeyin bi kac ay surecek biseyi. cocugu hasta engelli insanlar var hic buyumeyecek hep bakacaklar var. yillarca uykusuz yasayanlar var.
yeni nesil annelerden cocugu kendi sahlikli olup sikayet edenleri yadirgiyorum. ve simariklik olarak goruyorum. eger bi derdiniz varsa sizi tenzih ediyorum
yedi uyurlarin isimlerini okuyup bi fatiha bagislayin bebeginize rahat uyku dileyin nette var. misil misil uyur.
Uyku düzeni var kızımın. Her akşam 8 de kendi kendine desteksiz uyumayı öğrettim.Bence en iyisi bir uyku danışmanından yardım almak. Bu konuda yardım alan arkadaşlarım çok faydasını gördü.
Ayda 1 kez geliyor bir kadın. Ama evde kesilerim var şuan mevsim değişiyor tüyler fazlasıyla dökülüyor o yüzden hergün süpürüyorum evi mecbur.eve temizlik için yardımcı alma imkanınız varmı?
yemeği sevdirmek için kesinlikle bulamaç yapmayın ve eline verin yesin diyor uzmanlar. belki siz böyle sevdirebilirsiniz.
yorulma kısmına katılıyorum yorulunca daha iyi uyuyorlar.
bir de mizaç meselesi sanırım, benim oğlum çok şükür yattı mı 2-3 saat uyuyor gündüzleri ama arkadaşımın bebeği aynı sizinki gibi yarim saat filan uyuyormuş.
sabir bu dönemler geçecek. büyüme atakları oluyor her dönemin ayrı zorluğu oluyor
Aynen valla daha düzenli oluyor bakıcıyla büyüyen çocuklar :))Care erken uyanman jami
Ben 3 senedir evdeyim,sabah en gec 6da uyanmis oluyorum. Yemek yapiyorum,temizlik,dus almak,bakim yapmak falan derken oglum uyaniyor. Dogdugundan beridir duzenim bu. Erken kalkip gec yatmadigin surece kendine vakit ayiramiyorsun. Simdiki aklim olsa dogar dogmaz bir bakici bulur ise ara vermezdim. Anne-anneanne-babaannenin baktigi cocuklar hic de duzenli olmuyor. Bakicinin baktigi cocuk kesinlikle daha duzgun buyuyor. Ben yaptim “kendim bakacagim “hatasini sen yapma derim. Bul bir yardimci ise git. Calistigini bakiciya ver yine de git.
Yapsın ya :) istediği kadar yapsın napalım. Çok yorulduğum zaman zor oluyor sadece :))Kizzzz !!! İçimi kipirdattin ee yerime ayaklarından koklayarak opersinyapsın biraz mizmizlik annesi ya
Ben izletenleri yargılamıyorum ama bana bir şey olmadı diyenleri anlamıyorum.Bilimsel araştırma ve tez im söz konusu değil yok yani
Ben 10 günlük Ken gitmiş bizim evimize TV ve şunun altını cizeyim saatlerce izletilmemesi gerektiğine dair o raya zaman dilimi de bıraktım
3 tane çocuğum var evde TV izlerken eşim illaki onlarda izlediği oluyor
Ben hiç dışı program bakmam telefondan onlar yokken takip ederim
Bu benim onlara izletmeme engel değil illaki maruz kalıyorlar izlemeye
Ki eminim annemde beni bırakmıştır TV başında özellikle sormadım ama küçük kardeşim izlerdi daha da küçükken herhangi bir eksi yok hayatimizda TV ye bağlı
Ama izliyorlardı ne oluyor peki bunun cvp ini sizden alabilirmiyim ?
O tar oyuncaklar da var tabi gün içinde çok fazla şey yapıyoruz zaten. Günde 1 kez kitap okuyorum :) ce ee oynuyoruz büyüm gün ayna karşısında mama sandalyesindeyken bende saklanıp yapıyorum çok seviyo :))Benimki de 8 aylık çocuk doktoru tv izletme kesinlikle donar kalır dikkatini ve davranışlarını etkiler dedi. Biz tabi izliyoruz o da arada görüyor ama televizyonu görmemesi için önüne bi şeyler koyuyoruz. Bi ara bizimki yalnız kalamıyordu ara ara yalnız bırakınca alışıyor ağlasa da bakmıyordum uzaktan izliyordum. Ses çıkaran ışıklı oyuncak ve piyanolar var çok etkili oyalanması için. O uyanıksa mama sandalyesiyle birlikte mutfağa alıyorum yemek yaparken arada sandalyenin altına girip Ce-ee oynuyorum :) sonra devam ediyorum. Çok zor zamanlar ama özellikle ses Çıkaran müzikli oyuncakları tavsiye ederim. Bizimki onunla ritm tutmaya oynamaya başladı baya olumlu etkiledi
Yahu zararı yok mu diyorum? Bütün gün tv karşısında saatlerce vakit geçirirse mutlaka zararı var diye belirttim zaten yorumlarda. Ama malesef anlaşılamıyorum. Gün içinde on dk on dk olarak koyuyorum tualete de mı çocukla gideyim? Bu kadar abartıcak bir durum olduğunu düşünmüyorum. Dediğim gibi saatlerce tv karşısında bırakılmasına bende karşıyım.Ama bahsettiğim günde yarım saat 1 saat de çocuğun gelişimini etkileyecek değil.Ben izletenleri yargılamıyorum ama bana bir şey olmadı diyenleri anlamıyorum.
Neye göre eksisi yok?
Nasıl fark edebilirsiniz ki zararı olup olmadığını?
Henüz küçük, esas biraz daha büyüdüğünde cok zor oluyor. Oglum 17 aylik, heryere tirmaniyor, arkami döndüğüm anda, tehlikeli birşeyle buluyorum onu.. bırakın işi falan. Yetiştirmeye çalıştıkça zaten yetişmiyor hiçbirşey. Kendimden biliyorum..
Biraz dinlenin, yoksa coook yıpranırsınız ve en başta bebeginize ve herkese herşeye tahammülünüz biter..
Yahu zararı yok mu diyorum? Bütün gün tv karşısında saatlerce vakit geçirirse mutlaka zararı var diye belirttim zaten yorumlarda. Ama malesef anlaşılamıyorum. Gün içinde on dk on dk olarak koyuyorum tualete de mı çocukla gideyim? Bu kadar abartıcak bir durum olduğunu düşünmüyorum. Dediğim gibi saatlerce tv karşısında bırakılmasına bende karşıyım.Ama bahsettiğim günde yarım saat 1 saat de çocuğun gelişimini etkileyecek değil.
Farklı bir aktivasyon olmasa hak vericem hepinize ama ben bütün gün kitap okuyorum oyun oynuyorum gezdiriyorum. Gelişimi için elimden gelen herşeyi yapıyorum.
Şaka ayrı bir kenara kolay gelsin canımYapsın ya :) istediği kadar yapsın napalım. Çok yorulduğum zaman zor oluyor sadece :))
Teşekkür ederim canım :)Şaka ayrı bir kenara kolay gelsin canım
Hmm tamam ben görmedim bütün yorumlarıSizi alıntılamadım ki konu sahibi, size bir şey demedim, neden izletiyorsunuz demedim, hatta izletenleri yargılamıyorum dedim.
Biz izledik bir şey olmadı diyen bir arkadaşı alıntıladım emin olamazsınız diye.
Hamileliğimde çok huzurluydum gerilmesim ilk aylar bulantı olduğunda stres yaptım sadece onun dışında çok huzurlu bir hamileliğim oldu. Ama gündüz uyumadım :))) belkide o yüzden böyle bu çocuk :))))Akademik bilgim yok ama çevremde gözlemlediğim şu, hamileyken ne kadar huzurlu olur ve uyursak o bebeğe aynen yansıyor. Hamileğimde denedim ve oldu.
Evet ya bence de büyüdüğü zamana kadar zorluk olucak :) zaman hızlı geçiyor zaten Allahtan çabuk büyüyorlar :))Benimki 14 aylık oldu
Daha yeni insana dönüyorum bundan öncesi yaşayan ölüydüm
Ben şu şekilde rahatladım diyebilirim
Sabah 8-9 gibi uyanıyor (bazen daha fazla uyuyor ama onu da gün içindeki uyku ile denkliyorum) kalkıp kahvaltı hazırlıyorum o sıra odadan odaya koşar oyuncaklarına oradan çekmecelere aşırı derecede hareketli.. kahvaltı yapıyoruz saat 10 buçuk oluyor oyalanıyoruz biraz sonra eline sebze yada meyve veriyorum o sıra mutfak temizlik ne iş varsayapıyorum artık yürüdüğü için benimle beraber bebeğimde yapıyor
Sonra oyun koşturma yemek derken saat 16:30 gibi uykuya dalıyor kendi uyanana kadar dokunmuyorum o sıra bende dinlenmeye çalışıyorum 1 saat bazen 1.5 saat uyuyor uyanıyor akşam 9 gibi tekrar uyuyor böyle geçiriyoruz diş dönemleri çok huysuz oluyorlar uyku,iştah tüm düzen bozuluyor.
Haftada 1 gün pazar gününü bikaç saat kendime ayırmak istediğimde yine yemek faslı için mutfakta buluyorum kendimi :)) dün saatlerce babaannesine götürdü eşim orda baya vakit geçirdiler. Bi kek yapmak bile beni nasıl mutlu etti anlatamam :)Dis doneminde benim kizim da birsey yemiyor. Deneye deneye yogurtlu corba yedigini fark ettim. O donemleri corbayla atlatiyoruz. Cok cignemek istemiyor. Ama ben olsam ek gidaya ara vermezdim. Yemese de teklif etmek bana daha mantikli geliyor. Yeme rutinini bilsin.
Yorgunluk kismina gelince...ay ben de oyleydim. Ben haftada 2 gun bakici buldum. Ama bakici imkaniniz yoksa varsin dursun isler haftada bir gun bile olsa kendinize bir dinlenme günü verin. Ya birlikte uyuyun ya kahve icin. Aksama da bir makarna cakin tamamdir.
Amin inşallah tabi ki sağlıklı olsunlar yeter ki.benım oglan da dis cikariyor yorucu baya dinlenmek yok. sagliklari yerinde olsun da gecer bu gunler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?