Enerji moral bişey kalmadı :(

Diş yüzünden red ediyor herşeyi.
Evet yeni başladık ilk hafta gayet iyi yedi sonra birden red etmeye başladı. Düzelir mutlaka.
Tv zararlı evet biliyorum bütün gün bırakırsan zararlı. Abartılmasına gerek yok bu durumun

Bütün gün tv karşısında bırakanların genelde konuşma sorunu oluyor. Bakın yazımda abartılacak birşey olduğunu düşünmüyorum neden herşey abartılıyor bu üşkede hiç anlamıyorum. Ben yabancıyım yabancı dilleri çok kolaylıkla öğrenebildim ve küçükken de gayet tv izledim yani. Neden bu derece abartılıyor yarım saatlik bir tv izleme (müzik dinleme desem daha iyi genelde şarkılı şeyler izletiyorum) çocuğun gelişimini etkileyeceğinidüşünmüyorum.
Sahlıklı değil bu arada “sağlıklı”.

Bence en iyisi bir uyku danışmanından yardım almak. Bu konuda yardım alan arkadaşlarım çok faydasını gördü.
Uyku düzeni var kızımın. Her akşam 8 de kendi kendine desteksiz uyumayı öğrettim.
O konuda bir sorunum yok gündüz uykularında sorun var sadece kısa kısa uyuyor. Belki de dişten çünkü 3 aylıkken ilk dişlerini çıkarttı.

Ayda 1 kez geliyor bir kadın. Ama evde kesilerim var şuan mevsim değişiyor tüyler fazlasıyla dökülüyor o yüzden hergün süpürüyorum evi mecbur.
Büyüme atağı veya dişten kaybaklanıyor belkide. Yada huyu budur :)

Care erken uyanman jami
Ben 3 senedir evdeyim,sabah en gec 6da uyanmis oluyorum. Yemek yapiyorum,temizlik,dus almak,bakim yapmak falan derken oglum uyaniyor. Dogdugundan beridir duzenim bu. Erken kalkip gec yatmadigin surece kendine vakit ayiramiyorsun. Simdiki aklim olsa dogar dogmaz bir bakici bulur ise ara vermezdim. Anne-anneanne-babaannenin baktigi cocuklar hic de duzenli olmuyor. Bakicinin baktigi cocuk kesinlikle daha duzgun buyuyor. Ben yaptim “kendim bakacagim “hatasini sen yapma derim. Bul bir yardimci ise git. Calistigini bakiciya ver yine de git.

Son düzenleme:
Aynen valla daha düzenli oluyor bakıcıyla büyüyen çocuklar :))
Benim hedeflerim var iş kurucam en geç 1 yaşına geldiğinde zaten işe başlicam. O zaman bakarım bir çaresine.
Bende 6 da uyanıyorum ama kızım 6 da uyandığı için :))
Allahtan 8 de uyuyor da 2 saat filan yorgun düşene kadar kendimle uğraşıyorum :)

Ben izletenleri yargılamıyorum ama bana bir şey olmadı diyenleri anlamıyorum.
Neye göre eksisi yok?
Nasıl fark edebilirsiniz ki zararı olup olmadığını?

O tar oyuncaklar da var tabi gün içinde çok fazla şey yapıyoruz zaten. Günde 1 kez kitap okuyorum :) ce ee oynuyoruz büyüm gün ayna karşısında mama sandalyesindeyken bende saklanıp yapıyorum çok seviyo :))
Kahkaha atıyo.
Yerim ya bunları ben. Çok güzel zamanlar ama işte yorgunluk uykusuzluk çok frna etkiliyor.

Ben izletenleri yargılamıyorum ama bana bir şey olmadı diyenleri anlamıyorum.
Neye göre eksisi yok?
Nasıl fark edebilirsiniz ki zararı olup olmadığını?
Yahu zararı yok mu diyorum? Bütün gün tv karşısında saatlerce vakit geçirirse mutlaka zararı var diye belirttim zaten yorumlarda. Ama malesef anlaşılamıyorum. Gün içinde on dk on dk olarak koyuyorum tualete de mı çocukla gideyim? Bu kadar abartıcak bir durum olduğunu düşünmüyorum. Dediğim gibi saatlerce tv karşısında bırakılmasına bende karşıyım.Ama bahsettiğim günde yarım saat 1 saat de çocuğun gelişimini etkileyecek değil.
Farklı bir aktivasyon olmasa hak vericem hepinize ama ben bütün gün kitap okuyorum oyun oynuyorum gezdiriyorum. Gelişimi için elimden gelen herşeyi yapıyorum.

Asıl büyüdüğünde kolaylaşıyor, bir emeklese-yürüse bağımsızlaşmaya başlıyor ve bel ağrıları bilek ağrıları geçiyor.

Sizi alıntılamadım ki konu sahibi, size bir şey demedim, neden izletiyorsunuz demedim, hatta izletenleri yargılamıyorum dedim.
Biz izledik bir şey olmadı diyen bir arkadaşı alıntıladım emin olamazsınız diye.

Hmm tamam ben görmedim bütün yorumları

Akademik bilgim yok ama çevremde gözlemlediğim şu, hamileyken ne kadar huzurlu olur ve uyursak o bebeğe aynen yansıyor. Hamileğimde denedim ve oldu.
Hamileliğimde çok huzurluydum gerilmesim ilk aylar bulantı olduğunda stres yaptım sadece onun dışında çok huzurlu bir hamileliğim oldu. Ama gündüz uyumadım :))) belkide o yüzden böyle bu çocuk :))))

Evet ya bence de büyüdüğü zamana kadar zorluk olucak :) zaman hızlı geçiyor zaten Allahtan çabuk büyüyorlar :))
Benim kızım da kendi kendine uyuyor ama bu aralar nedense uykuya geçmekte çok zorlanıyor ve hemen de uyanıyor. Gündüz uykularo 1 bucuk saat olsa ben dünyanın en mutlu insanı olurum heralde :))

Haftada 1 gün pazar gününü bikaç saat kendime ayırmak istediğimde yine yemek faslı için mutfakta buluyorum kendimi :)) dün saatlerce babaannesine götürdü eşim orda baya vakit geçirdiler. Bi kek yapmak bile beni nasıl mutlu etti anlatamam :)
Temizlik normalde çok titiz biri değilimdir ama kedilerim tüy dökme dönemindeler her yer tüy olunca psikolojim bozuluyor ve sık sık süpürmem gerekiyo.
Malesef haftada 1 e bırakamıyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…