Eniştem kardeşimle konuşmama engel oluyor

her şeyi bir kenara bırakıyorum kardeşimin kocası da olsa bana hakaret edemez, sizin yerinizde olsam hayırdır sen kimsin diye onu rezil rüsva etmiştim,
attığı tehdit mesajlarını afişe edip şikayetçi olmuştum bile, annenizle kardeşinize ayrı ayrı hiç anlam veremedim ne demek "boş ver delidir, uzak dur ondan"
biri dayak yemeye diğeri kızının dayak yemesine razıysa buyursunlar o zaman, ama siz bu hakaretlere göz yummak zorunda değilsiniz.

Maalesef ki somut bir adım atmıyor. Ne oluyorsa kadınlar sakladığı için oluyor zaten. Kardeşim evlendikten sonra inanılmaz zayıfladı herkes anneme soruyor annem de bilmiyorum yemek yemiyor filan diyor ama kendisi de çok iyi biliyor ki eniştem yüzünden o kız o halde. Hep "Aman sorun çıkmasın, aman millet laf etmesin, aman kızımın yuvası bozulmasın" derdinden ama kızının ne hissettiği tüm bunlardan daha önemli olması gerekiyordu. Aynı şeyi bana da yapmak istiyorlardı ama bu sistem hiç bana göre değil onları ikna edemeyince kaçmak zorunda kaldım. Ama keşke kardeşimi de kurtarabilsem. Onun için elimden hiçbir şeyin gelememesi vicdanımı sızlatıyor. Benden küçük olduğu için sürekli onu koruyup kollamak istiyorum.

Hakaretlere hakaret etmeden tepkimi vermeye çalıştım. Benim ona söyleyeceklerim yüzünden kardeşimi döneceğini biliyordum. Ama benim için o an onun hakaretlerine cevap vermekten daha önemli bir şey varsa o da kardeşimi korumaktı. Onun için hiçbir şey yapamamak beni mahfediyor. O gece başımı yastığa koyamadım "Ya şuan benim ona ettiğim şu mesajım yüzünden kardeşimi dövüyorsa" diye düşünüp durdum. Ruh hastası adam beni kardeşimle tehdit etti.

Allah akıl fikir versin kardeşinize ne diyim.

Milletin ne dedigi kızının canından önemli olmamalıydı..yazik kız neler çekiyor Allah bilir kendisi oturmuş rahat evinde kızı her Allahın günü cehennem azabı tabi ne kadar korkuyorsa artık sesini bile çıkaramıyor.Asla sen böyle olma olursan malum aileniz zaten arkanızda değil.Keşke ablan darp raporu alıp o adamı boşasa sen ablan annenlere gelince yalnız bir konuş onunla cesaretlenir belki böyle de olmaz ki nereye kadar böyle yaşanır.

Önerim mesela ağız dalaşına girmeyip dövülen kardeş için polisi arayıp şikayette bulunmak. Enişte bozuntusunun belasını vermek gibi gibi…

Sanki kadınlar bunu çekmek zorundaymış gibi davranıyorlar ve ne yazık ki kardeşim de bu hayatı mecburiyet olarak görüp katlanmaya çalışıyor. Yaşı küçükken evlendirildi. 18 yaşındaydı akrabaya verdiler(zaten akraba dışında başka şansı olmuyor) ben o zaman karşı çıkmak için çok dil döküyordum ama işte küçük olduğum için kimse beni dinlemiyordu. Şuan 21 yaşında iki çocuğu var. Boşanmak çok kötü bir şey olarak algılanıyor hele ki boşanmış kadınlara çok kötü gözle bakılıyor. Ahh ben sana içimi döksem sonu gelmez.

Önerim mesela ağız dalaşına girmeyip dövülen kardeş için polisi arayıp şikayette bulunmak. Enişte bozuntusunun belasını vermek gibi gi

Önerim mesela ağız dalaşına girmeyip dövülen kardeş için polisi arayıp şikayette bulunmak. Enişte bozuntusunun belasını vermek gibi gibi…
İlergörüşlü de olmak gerekiyor. Mesela eniştem hapse girince abisi ile babası benim kardeşime hatta aileme kadar zarar verir bundan adım kadar eminim. Silahları alıp kapılarına dayanır. Sonra ailemden belki birileri ölecek sonra polis gelip tutuklayıp götürecek. Ee sonra onlar hapse girince benim ailem geri gelecek mi.

E tamam kardeşiniz ölsün o zaman sorun çözülecek? Ayrıca hapse girmek mi? Adam öldürümce bile hapse girmiyorlar.
Neyse siz bari yeterince arayıp daha fazla dövülmesine sebep olmayın o zaman! Böyle insanlar direk öldürür kadını. Parmağınız olmasın bari kadına yazık!

Çok üzücu zor bir durum keşke herkes anne baba olmasa zorluklarini zülmünü çocukları çekiyor.21 yüzyılda hala bu konuların konuşulması ah ah yorulduk yeminle bıktık kadınlara olan bu ayrımcılık şiddet bitmedi daha da çoğaldı.Şansa yaşıyoruz sankikuzen evliligimi?

Ya Donya o kadar kolay olsa zaten tüm şeref yoksunları içeri tıkılırdı tüm kadınlar rahat ederdi görmüyormusun kadınları dövüyor öldüresiye dövüyorlar yine ceza almayip dışarıya çıkıyorlar en sonunda kadını öldürüyor böyle adamlar.Yani kızın üzerine bu kadar gitmeye gerek yok durumlar orta da zaten berbat piskopat bir aileyle karşı karşıyalar.Asıl iş ablasında bitiyor ilk önce o cesaretlenmeli malum aile evlatlarini gözden çıkarmış iş başa düşmüş ablasi boşanmayi net olarak kafasini koyup yol almazsa bu kiz hiçbirşey yapamaz tek başına.

Bana kalsa gözü korkar. Böylelerinin havası çabuk siner korkaktırlar.

Enişte kişisinin gözümü var sende acaba? Yoksa niye bir enişte bu kadar tepki göstersin

Anlamanız için diyeyim.
Eniştenizin gözü sizdeymiş.
Bu kini öfkesi bence bundan
Pislik herif.
Kuzenin iki kuzeninde de gözü olması ekstra ekstra iğrenç bir durum
Ben şöyle birşeyde düşünüyorum ablası kardeşiyle konuşunca biraz cesaret geliyor kıza karşı gelmek istiyor ya da birşeyler diyor adama sinirleniyor oda sonunda yine dövülüp yerine oturuyor kadın o yüzdende kızı tehdit ediyor ola bilir karısının gözü açılmasın o cesareti kendinde bulamasın boşanamasın diye böyle tip şerefsizdir belki.Kafasını karıştırmasın diye uzak tutmaya çalışıyodur.Zaten babalı kocali dövüyorlarmış kızı şerefsizler

Bana kalsa gözü korkar. Böylelerinin havası çabuk siner korkaktırlar.
Ama kayınbabasi bile dövüyormuş kızı nasıl korkuyorsa ablasi yine geri dönüyor kopamıyor onlardan sağlam bir tehdit söz konusu bence.Işin içinde akrabalıkta var ya ele güne rezil olma korkusu var ailede arada giden kız oluyor yine
Kadın birşeyler yapmalı yine kardeşide yardim ede bilir.Şikayet etseler kuru kuruya yine elini kolunu sallayarak dışarı çıkar adam gelir yine kızı döver kadının güvenip kala bilecegi yerde olmalı çok zor bir durum gerçekten inşallah bir çözüm bulunur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…