Erkeği yolunacak kaz gibi görmek?

uckisidenbiri

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2016
551
974
103
"Düğün, kına gecesi gibi şeyleri maddiyattan ötürü değil, hoşlanmadığım için istemiyorum."
(Başta belirteyim buna bağlanmasın. :))

Ablalarım selam, belki önce açtığım konuları bileniniz vardır.
Karakter olarak birilerinden bir şeyler istemeye çekinen ve yapabildiğim her şeyi kendi başıma yapmaya çalışan bir insanım.
Nişanım yapılacak ve çok akrabam olmadığı için hizmet etmeye yardım etmesi için bir arkadaşıma yazdım, diğer arkadaşlarım yer uzak olduğu için gelemeyecekler bu evli diye gelebilir belki diye düşündüm.
Konu konuyu açtı ve düğün istemediğimi söylediğimde "Dul karı mısın sen düğünsüz kız mı gider?" gibi bir cümle kurdu, daha sonra sevmediğimi ve istemediğimi söylememe rağmen "Mal mısın sen, hiç bir şey mi istemeyeceksin, işleri ne yapsınlar, neden tektaş istemedin, gerizekalısın sen onu da mı aldırmadın?" gibi cümleler sarf etti. Bunları ben ona söylüyor olsam çoktan kırılıp küseceğini fikirlerime saygı duymasını söyledim ama "Ben seni düşündüğümden böyle konuşuyorum, yaşadım biliyorum da konuşuyorum." gibi şeyler söylemeye devam edince ben de peki derdim vardı konuşmak dertleşmek istedim burnumdan getirdin özür dilerim deyip kestim konuşmayı.

Ailelerimiz mi bize erkekleri sömürmeyi bir yola baş koyarken elimizi cebimize atmamamız gerektiğini öğretiyor böyle. İleride benim masrafım olacak her şeyden kaçınmak istemem nasıl aptallık olabilir. Başımı huzurla yastığa koyamayıp gösteriş uğruna yaptığım borcu harcı düşünerek nasıl uyuyabilirim.
Diğer arkadaşlarım da böyle "İşleri ne yapsınlar, erkek değil mi alacak tabii." mantığındalar hep.

Bir şeyleri istemediğim için hakaret edilip küçük görülmek çok zoruma gidiyor, ben kimseye sen neden düğün yaptın deme hakkını kendimde görmezken ben yapmayınca insanların böyle davranması ne kadar acımasızca.

Son düzenleme:
Merak etme böyle düşünenler karşısındaki erkeğin gözünde zaten satın alınacak "MAL" gibi gözüküyolar Ne ekersen onu biçersin

Neden karşımızdakinin de bir insan olduğunu düşünemiyoruz, anlamadığım şey bu, gerçekten utanıyorum böyle insanlar olduğu için çevremde, kendimi anlatamamaktan tükeniyorum. Ağzımdan çıkan her cümle aptallık olarak anılıyor, sırf gelenek görenek peşinde koşmadığım için.

Kimin aptallık ettiği ilerde yaşayacağı hayattan belli olur sen kafana takma böyle şeyleri.. Zamanında yolduğun kazlar gün gelir poponu tırmalar de geç Herkes kendi hayatına baksın kimseyi ilgilendirmez.. Gerekirse kimseyle konuşma bu konularda.. kimse söyledi diye de fikirlerini değiştirme bence doğru yoldasın

eğer gerçekten düğünü borç harç yapacak ve sonra bir dolu borç ödeyecekseniz veya düğüne harcayacağınız parayla ev, araba vs alma, peşinat verme imkânınız varsa tabi ki yapmayın.

ama hem düğün yapmayıp hem de oraya harcanacak para size yar olmayacaksa o zaman en azından nikahtan sonra kısıtlı sayıda insanla güzel bir yemek fikrini düşünebilirsiniz bence

bir süre sonra keşke diyebilirsiniz çünkü

Hayatımdaki 1 avuç insanı tanıyacak zamanı buldum diyordum geçen gün. Umarım ben de onlar da haksız çıkmayız. Herkes mutlu olsun dilerim, konuşmayı kestim zaten. Varsın o kendi bildiği gibi yapsın. Kimseye de anlatmıyorum artık, erkek arkadaşımla konuşuyorum sadece başka kimse kimsenin derdini dinlemek istemiyor. Ben de ama ben sizi yıllarca dinledim diye yüzsüzlük yapamıyorum. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için, gerçekten benim gibi düşünen bir kaç insan o kadar iyi hissettiriyor ki.

Ben çocuğumun düğünü olsun isterim anneyim evladımı telli duvaklı yada damatlık lı gelinimi telli duvaklı görmek isterim,bu benim arzum tabiiki..Arkadaşınızın üslubu çok çirkin dost acıyı tatlı dille karşı tarafı incitmeden anlatandır bence.Ayıp etmiş.Maddi durum kötü ise nikahtan sonra toplanıp sade bir yemek verilebilir.Böylece nikahın ilanı yapılmış olur.Hakkınızda hayırlısı olsun.

Karakterim öyle değil işte, daha önceki konumda da bundan bahsetmiştim, hoşlanmadığım için yapmıyorum sebebi bu. Ama tabii ki bize yar olmayacak. Yine de bize yar olmayacak diye yapmak istemediğim bir şeyi yapmak istemiyorum.

Anneler elbette ister ama çocukların da birer birey olduğunu gözden çıkarmamak gerekiyor diye düşünüyorum. Ben istemiyorum çünkü. Konuşmayı kestim zaten kendisiyle. Hakkımızda hayırlısı olsun gerçekten, teşekkür ederim. Maddi durumla alakalı bir şey değil, hoşlanmadığım için yapmak istemiyorum.

Daha önceki konumda da buna benzer mesajlar atanlar oldu, yaptığım masrafla bilinecekse değerim bilinmesin zaten. Öyle şeyler yaşayan insanlar çok fazla evet görmezden gelinemez haklısınız kesinlikle. Yine de istemediğim halde değerim bilinsin diye bir şeyleri kanırtmak da bana utanç verici geliyor. Tam olarak ne koparırsam kâr diyorlar, böyle insanlarla arkadaşlık yaptığım için de utanıyorum, böyle olaylar tanımaya vesile oluyor insanları, tek tesellim bu.

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

benim çevremde gördüğüm bu iş karaktere bakmıyor, yaşa bakıyor
insan önce istemiyor ama sonra fikirler değişebiliyor, olay "keşke"ye dönüyor
ben de Freyza__ gibi kızımıkızımın düğünü olsun isterim ama imkan varsa tabi
arkadaşının üslubu çok çirkin ama her düğün isteyene de "erkeğe yolunacak kaz gözüyle bakmak" yaftası yapıştırılmamalı. neticede evlenmek önemli bir olay. düğün de onun tuzu biberi...

dügün yapmıyor olabilirsiniz ama arkadaşınızın demek istediği evleniyorsunuz . En güzel gününüzü normalleştirmeyin . Olmadı balayına istediğiniz size bir ömür anı olacak biryere gidin . onu sevmem bunu sevmem yaparsanız ilerde çok pişmanlıklar yaşarsınız . Güzel günlerinizin kıymetini bilin .sevgiyle kalın

Estağfurullah bunun düğün istemekle alakası yok, bana istemediğim için yapılan hakaretten dolayı böyle bir başlık attım. Asla kimsenin isteğine burun kıvırmıyorum. Bir insanın en önem verdiği şey düğün de olabilir bunun bilincindeyim tabii ki. Bir şeyler istemediğim için mal olmakla aptal olmakla suçlandığım için, bu insanların aileleri şu şu şu olmadan kız vermeyiz diyen ama kendi kızları da bir baltaya sap olamamış insanlar.
Dünya görüşüm bu şekilde, ilerde elbete ki değişebilir ve keşke diyebilirim, o vakit de durumum elveriyor ve çok istiyorsam yaparım bir düğün, olmaz mı? :)

Gösteriş seven bir insan değilim, ona harcanacak parayı çift olarak zevk aldığımız şeylere harcamayı düşündüğümüzü söyledim, o direkt böyle şeyler için yaşayan biri. Dediğiniz gibi olsa kırılmazdım zaten.

Sevmem yapmam dediğim şeyler, düğün vesaire zaten. Onun dışında kalan birlikte yapabileceğimiz detaylara demiyorum asla yapmam diye. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için, sevgiler.

maalesef türkiyede böyle... bana da çok zevksiz gelen bir merasim bu, hele hele takı merasimi... en başta kendi nikahımda/düğünümde istemediğim yegane şey... ama burası türkiye, siz düğün istemeseniz ya aileniz ya da müstakbel eşinizin ailesi ister. onlar istemese akrabalar laf söz eder, ekonomik olsun dersiniz filanca şurda yapmıştı derler, güzel bişey yaparsınız ne gerek vardı gencecik insanlar dünya kadar para harcamışlar bunların ailesinin eti ne budu ne....

gel de delirme yani... boşver, salla gitsin sen dedikodulara ve saçma yorumlara kulaklarını tıka. düğün tarzı şeylere yapılacak gereksiz ve saçma şeylere harcanan parayla yurtdışında balayına çıkmak çok daha mantıklı ve hoş geliyor kulağıma... :))

Sizi çok iyi anlıyorum fakat maalesef şöyle bir durum var, nekadar az masraf olursa siz okadar değersizleşiyorsunuz. Toplumumuz maalesef çok cahil

Haklısınız kesinlikle ama yaptığım masrafla değer görmek de çok onur kırıcı benim için, seviyorlarsa karakterim için sevsinler, sevmiyorlarsa amenna, görüşmesinler diye düşünüyorum. Ki masraf yaptırıp yine değer göremeyenler de oldukça fazla "masraf yaptırdıkları" için. Teşekkür ederim yorum için. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…