- 22 Aralık 2013
- 1.668
- 2.310
- 448
- Konu Sahibi uckisidenbiri
-
maalesef türkiyede böyle... bana da çok zevksiz gelen bir merasim bu, hele hele takı merasimi... en başta kendi nikahımda/düğünümde istemediğim yegane şey... ama burası türkiye, siz düğün istemeseniz ya aileniz ya da müstakbel eşinizin ailesi ister. onlar istemese akrabalar laf söz eder, ekonomik olsun dersiniz filanca şurda yapmıştı derler, güzel bişey yaparsınız ne gerek vardı gencecik insanlar dünya kadar para harcamışlar bunların ailesinin eti ne budu ne....
gel de delirme yani... boşver, salla gitsin sen dedikodulara ve saçma yorumlara kulaklarını tıka. düğün tarzı şeylere yapılacak gereksiz ve saçma şeylere harcanan parayla yurtdışında balayına çıkmak çok daha mantıklı ve hoş geliyor kulağıma... :))
Bu devirde genelde erkek ve erkek tarafi kadinlari yolunacak kaz gibi goruyo..
daha geçen gün kuzenimin sevgilisi hakkında halamın dediklerine şahit oldum ve şok oldum.'zaten dulmuş fazla masraf etmeyiz'' insanlar gerçekten çok cahil.
Siz istediğiniz kadar düşünceli olun karşı tarafın zihniyeti neyse sizi de öyle görüyorlar.mesela ben hiç hoşlanmadığım için kına gecesi yapmak istemedim.gereksiz geldi.parası yok da yapmıyor a getirdiler lafı.oysaki nikah eğlencesine ciddi bir para vermiştim.eğer yapılması gereken neyse ve o yapılmıyorsa o insanlar sizi değersiz görüyorlar.bence yapılması gereken çerçevede her şeyi yapın.
Arkadaşının , mal mısın , dul karı mısın lafları kaba olmuş, çirkin olmuş ama dediklerinde çok haksız değil bana göre. Tabi ki senin tercihin ama bunları istemeyen kişilerin de değeri çok biliniyor diye bir şey yok. Düğün istemeyebilirsin maddi durumunuz çok yeterli değilse ama evlenme teklif ederken , bir tektaş yüzük alsaydı bari. Bu kadar da değerin var bana kalırsa.
Tabi ki senin tercihin, sen nasıl mutlu olacaksan, mutluluklar dilerim :)Takmayacağımı bildiğim için istemedim, almak için çok ısrar etmesine rağmen. Doğum günümde aldığı kolyeyi bile bir haftadan sonra takamadım çünkü küpe dışında takıdan pek haz etmiyorum. Bunun yerine şakayla karışık başka şeyler yapmasını teklif ettim o da kabul etti. Düğün istemememin neden sadece maddi duruma bağlandığını anlamıyorum, sevmediğim için istemiyorum düğünü. :) Teşekkür ederim yorumunuz için.
Çok fedakar olmak, hiçbir şey istemiyorum demekte bence doğru değil.
Bu sefer insanlar isteklerini umursamıyor nasıl olsa herşeye razı olmuş oluyosun.
Evlenirken yol kızım iste herşeyi derler yollarsın eşinin gözünde mal ailesinin gözünde görgüsüz olursun boşanırken donuna kadar al derler hiçbirşey olmadığını kendi ayaklarının üstünde duramayacak biri olduğunu ruhuna iletirler belki paran olur ama sen yine malsın sevgiliyken herşeyi ödetirir derler sevgilinin gözünde eee bu kadar paraya bir şeyler beklerler..bunları kadınlar yapar gerçekten mal olmayı öğrenmiş kadınlar..kimseyi dinleme kimse kimseye muhtaç olmamalı ismet özenin bir sözü var çok severim Elalem ne der diye bir put var..gerçekten öyle herkes bu puta tapıyor ve kimse yıkamıyor
Ama bunu fedakarlık yaptım demek için değil, sevmediğim ve istemediğim için yapıyorum. Yine de söylenirlerse görüşmeyiveririm. Bu arkadaşıma yaptığım gibi. Kendimi enerji düşürüyorum sanıyordum, çevrem bu insanlardan oluşuyormuş meğer.Teşekkür ederim yorumunuz için. :)
Her şeyi istemek zorunda değilsin tabiki ama , enazından bir tektaş alınmalıydı . Durumu yok demişsiniz .100 liraya bile tektaş varken alamicak biri evliliği nasıl düşünebiliyor ?
Yarın öbür gün Nasıl geçineceksiniz ?
Kim ne derse desin evlilikte geçim sıkıntısı olunca , aşkta kalmıyor sevgi de ..
örnekler dolu ..
Valla başta sana hak verdim. Bende cirkeflik yaparak, zorla birseyler aldirinca veya çok harcatinca degerli olundugunu dusunmuyorum. Evlilikte mutluluğun formulu para harcatmak değil. Bazilarinda işler boyle yuruyorsa eşlerinin kendilerini ne olarak gordugunu tekrar bir dusunsunler. En pahali mala bile bikac sene özen gösteriyor bazi insanlar mesela...
Ama konu sahibi, sen de cidden enerji dusuruyorsun. Dedim ya başta hak verdim ama yorumlarini okudukça içim sıkıldı. Onu sevmem, bunu sevmem, şunu takmam, bunu yapmam... Kendi zevkin tabi, bende kolye haric kupe ve yuzuk hayatta kullanmazdim. Hala kullanmam ama evlilik yuzugunu arada bir takiyorum. Ne var bunda?
Alayim diye israr ettiyse, illa istemiyorum diye diretmenin ne manasi var, hatira olurdu 7/24 takmak gerekmiyor. Bu kadari da bana bile fazla geldi.
Bir yorumda “takmayacağımı bildiği için” yazmışsın ,ben onu “takamayacağını bildiğim için “diye okumuşumDurumu yok mu demişim? Nerede demişim öyle bir şeyi?
Bir yorumda “takmayacağımı bildiği için” yazmışsın ,ben onu “takamayacağını bildiğim için “diye okumuşumYanlış okumuşum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?