Erkeği yolunacak kaz gibi görmek?

Ayy benim etrafımdakiler de böyle konuşuyor. Bende kına gecesi, sade bir nikah istiyorum.
Yok dul musun, nişanlının parası mı yok, salak mısın, altın aldırsana, el gün ne der
Hiç umursama, en son ne zaman düğüne gittim onu bile hatırlamıyorum, oynamayı sevmem beceremem de ne haltıma düğün yapıcam ki.
Tıka kulaklarını

Yine söylesinler başımla beraber de öyle bir konuşuyorlar ki dediğiniz gibi gerçekten ben bir haltlar mı yiyorum moduna giriyorum istemeden de olsa. Ben de hiç hoşlanmam uykum gelir çoğu zaman da düğünlerde, oynamayı severim ama bunun için düğün de kovalamam yani. En özel günüm diye düşünmüyorum kendi adıma. Becerebilirim umarım.. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. :))

Evliliği "kocam bana bakmak zorunda, kocam şunu yapmak zorunda, bunu almak zorunda, tek taşımı alsın, evim baştan sona dekore edilsin, sağ elimi yağa sol elimi bala soksun" olarak görenlere ifrit oluyorum. Sanki ticari bir ortaklık kuruyorlar. (Gerçi ortaklıkta bile ortaya bir sermaye koyarsın ama evlilikte kendini bulunmaz hint kumaşı görenler olduğu için her şeyi erkekten bekliyorlar.)
Bu tip insanlar için bir benzetmem var ama burada söylemek abes kaçacak.
Tek taşla, malla mülkle yuva kuranların mutlu olup olmadıklarını bende merak ediyorum.
Bu arada bende sizin gibi hiç bir şey aldırmayanlardandım.

Biz evlenmeye karar verdigimizde kayinvalideme sakin bohca yapma sonra koyacak yer bulunmuyo dedim, kocamdan sadece tek tas istedim bir de alyansim var, oyle soz carsisi falan yaptirmadim zaten neye ihtiyacim varsa aldim, kina gecesi yaptik nikahla tamamladik, babam bi dugun salonu ben tutuyum dedi biz istemedik, 1+1 ev tuttum kiram az olsun dedim, gumusluk falan gibi gereksiz esyalari almadik, neye ihtiyacimiz varsa arastirdik en uygununu yaptik, gelinlik ayakkabimi bile outlet magazadan aldim, bu arada balayina da gittik aklimizda kalmadi tavsiye ederim kesinlikle gidilmeli velhasil daha yazmadigim simdi hatirladikca guldugumuz sey var ki. Pişman misin dersen ASLA hic bir seyde gözüm kalmadi az da olsa yaptik 2.5 senelik evliyiz bir kizimiz var 1 yaşında ikinciye hamileyim, evimizi aldik az bi kredi cektik onu oduyoruz bizden once evlenip bizden cok takisi olanlardan maddi anlamda cok daha iyi durumdayiz. Bi konu daha var evlenitken ne kadar cok emek verirsen iliskin o kadar saglam olur.
Boyle gosteris meraklisi olmayan, kocayi statu atlama ve ego tatmin araci olarak gormeyen en onemlisi yolunacak kaz gibi görmeyen kizlarimizi görünce memnun oluyorum kizlarimi da oyle yetistirmek istiyorum.

Buarada ben evlenirken her halta karisip onu isteyin, şunu isteyin aptal misiniz, şu kadar sayida, şu kadar gramda bilezik isteyin, ben en az 8 bilezik isterim, dul gibi mi evlenecek diye babamin başının etini yiyen akrabam vardi.

Noldu biliyor musunuz? Kendi kizi cocugun bekar evine evleniyor. Ne eşya, ne dugun, ne altin hicbirseyde yapilmadi. Cunku erkek tarafi kizi istemiyor. Simdi sorsan o akrabaya onemli olan birbirlerini sevmeleri der. :)))))) Millet konuşur, konuşur, konuşur...

Canım bende düğünlerden hiç hoşlanmam. Nikah olsun istemiştik sadece ama aileler pek taraf olmayınca. Ortada buluşup kokteyl tarzında bişey yapmaya karar verdik. Sadece kenarda çalan bir müzik hem insanlar biraz daha rahat ederler nikah salonuna göre ve 1.5 saatte biten bi etkinlik. Sonrasında da ailelerle bir yemek?
Sen istemiyosun ama aileler ne düşünüyor bu konuda? Nişanlımın ailesi istedi mesela bu olayı?

Ben bu ritüelleri gereksiz buluyorum.Ev içinde sade bir nişan yaptım kayınvalidem gelirken tuttukları minibus parasını eşimden aldı onda benden.Dugun değil nikah istesim,eşim düğün istedi.Tamam ben de destek olayım dedim düğünun tüm parası benden istendi.Verdim.Dugunu yemekli yapmaya karar verdiler alkol ikraminin parası benden istendi.Vermedim kına gecesi yapmamami konu ettiler.Oyle de böyle de yaranilmiyor

sonucta iki kişi evleniyor kim ne isterse onu yapar ama aile baski kurabilir biz dugun istiyoruz diye..aldırmayla değerli mi olunuyor sanmiyorum ...iki ornek verecegim ... birinin kocasi zerre para vermek istemez cimrinin onde gideni.. annesini ozel hastaneye goturur karisina devlete git der yani esine para vermek istemiyor bu kiz zerre birsey istemedi altinlarini kv alip goturdu ... digeri istedigi altini aldirdi kocasi da cok seviyor herseyini a dan zye ... kocasi mal gibi gormuyor al dedigi icin gayette mutlular ... cevrede bir suru ornek var tam tersi dusunenler de ...

Kimsenin dediğini dert etme canım. Ben de düğün yapmadım. Eşime de nişanda hiç yük olmadım. Elbise hediye etti sadece onu kabul ettim. Düğün yapılacak parayla da evimizi dizdik. Çok da mutluyuz iyi ki yapmamışız

Bende düğün sevmiyorum ve yapmayı düşünmüyorum belki nikah sonrası küçük bir yemek olabilir.. Başkalarına aldırmayın nasıl mutlu olacaksanız öyle yapın bu sizin gününüz onlar 3.sınıf salonlarda göbek atmaya devam etsinler

Siz borcu harci dusunuyorsunuz birsey istemiyorsun sanki cok kiymet bilecekler.Nerden para kisarsan o kadar da cikiyor emin ol.Icinde kalacak ilerde dugunsuz, gelinlik giymeden evlenmek.Sonucta her genc kizin hayali yani. Ege'den bi soz diyim size 'Kar yağdigi gun tozar' Arkadaslarinizda sizi dusundugu icin diyor usluplari yanlis sadece.

Bir insan neden düğün sevmez ki? Yani benim düğünüm nikah oldu ama imkanımız vardı şık bir kır düğünü mekanı tuttuk, önce nikah kıyıldı, sonra yemekler dağıtıldı, dans ettik, pasta kesme gibi saçma bir gösteri yoktu, eş dostla muhabbet ettik, güldük eğlendik akşama kadar. Yeri geldi bir iki oynadık. Çok güzel geçti. Kafamıza göre ne istiyorsak onu yaptık, her şeyi kendi kuralımıza göre ayarladık çok da güzel oldu.
Neden maddi imkan varken düğün istemiyorsunuz anlam veremedim açıkçası?

Bir de insanları memnun etmek için düğün yapılmaz ki. Kendi ailem ve eşimin ailesi düğün mekan ve konseptimizi bile bilmiyorlardı. Herkes o gün öğrendi. Çok da güzel oldu. Kimseye göre düğün yapmam ki ben.

Eğer çok büyük borçla evlenecekseniz bı kaç sene erteleyin durumu düzeltip öyle evlenin derim

Az eşya çok huzur ... Ama olması gerekenler olmuyorsa orda sıkıntı başlar . Gidip de oturacaginiz koltuk takımı 6 bin ise siz tutup 1000 tlik olsun diyorsanız bende yok artık saçmalama derim.

Bende kına yapmadım evde sözüm kesildi yemekli Nisan yaptım kayinpederim zorla ! Düğün yaptı nikah istememe rağmen ... Genç kızsın yarım saat içinmi gelinlik giyceksin tadını çıkar dedi düğün yaptı el gün gelin görsün dedi :)

Aileler destek çıktı eşyalar alınırken .bizde düğünden sonra büyük kısmını taksitlendirmistik ödedik ama asla ucuza basite kaçmadim

Çünkü benim esyam benim düğünüm benim için yapılıyor herşey

Az olsun öz olsun ama iyisi olsun

Size bunu diyebilirim ancak

Nişan,kına,düğün hepsi saçmalık bana göre olmasada olur.evlenirken bütün bunlar hic umrumda olmadı gelinligimi bile ne dedilerse onu aldim,giymesem bile olurdu o kadar yani...sadece esime dedim ki bunlara para harcayacagimiza güzel bi balayi yapalım,oylede yaptik.:)esimle bazen konusuruz eğer düğüne çok merakli olsaydik bida düğün yapmak gerekir diye:)))
Amaaa insanlar bir garip kimseye iylik yaramiyor,esimin tarafindan kimin düğünü olsa,hangi gelin çok para harcattiysa daha bir değerli gozuyle görüyorlar sanki.
Biz ona cok altın taktik,gelinligi cok pahalıydı ,iyi gelin aldik,o değerli bi sürü masraf ettik.düğünü cok pahaliya patladi gibi..
10 yıldır evliyim yaptiklarimdan pisman olmamama rağmen acaba diyorum..belki bunu anlatmaya calismistir arkadasiniz.

Aslında bilinse ki başta her şeyin altına elini atan aileler sonradan çekilince baş başa altından kalkmak zorunda kalındığını. Biri bir şey ısmarlasa bile kendimi kötü hissederim, bir dahakine ben ısmarlamaya çalışırım. Gerçekten dediğiniz gibi ticari bir kurum gözüyle bakılıyor evliliklere. Yarın öbür gün erkek evlat sahibi olsalar gelin iliğimizi kemiğimizi kuruttu diye konu açacak olanlar da onlar. Tek derdim tamam sen böyle istiyorsun böyle olsun demeleri, canım ciğerim dediğim insanlar böyle derse ben kendimi onların demesiyle "el" ortamında nasıl anlatacağım? Teşekkür ederim güzel yorumunuz için, mutluluğunuz huzurunuz daim olsun. :)

Ben de düğün dernek islerini seven bir insan değilim..
Açıkçası herkes kendi heves ettigi şeyi kendi yaşamalı kızına-oğluna yüklememeli..
Ben de düğün yapmadım,pişman miyim değilim!
Tamamen bakış açısı meselesi..
Açıkçası kimsenin sizi bu denli eleştirmesi doğru değil..
Hayata bir kere geliyoruz,neyi nasıl istiyorsanız öyle yaşayın..

Arkadaşının çirkin bir üslubu varmış. Gerçekten çirkin. Ama istediklerin makul ise isteyebilirsin. Kimse yolunacak kaz değil ama. İstediğin şeyleri hayatının her anında (makul olduğu ve yeri olduğu sürece) söyleyemedikten sonra yaşamanın ne anlamı var ki??

Edit: düğünümğ yaparken bende sadece kendi isteklerimi yaptım. Gelinliğimi bi gönlümce aldım. Herşeyi istemedim ama gördüm ki isteyenler daha kıymetli.

O kadar sevindim ki adınıza, ömür boyu sürer umarım bu huzurunuz mutluluğunuz. Kendim için ne istiyorsam karşımdaki için de onu istiyorum, eşim olacak insanı sırf elalem ne der uğruna külfet altına sokmak bana çok bilemiyorum düşüncesizlik gibi geliyor. Yıprattığım insanla ben yaşayacağım sonrasında. Ben de araştırıp sadece kullanacağım şeyleri alacağımı söyledim, beraber her dakika pc başındayız, istediğimizi gerekenleri beraber alıyoruz zaten, emek emek işlenmiş şeylerin baza altlarında çürüyüp gitmesine daha çok üzülüyorum, yapılmasını da istemedim bu yüzden, tarzım değil çünkü kullanmayacağım. Erkek arkadaşım farkında en azından neden böyle düşündüğümün böyle davrandığımın, başta o da istekliydi ama oturup konuşunca ona da beraber yapacağımız şeylere bütçe ayırmak çok daha mantıklı geldi. Uzun güzel ömürleri olur umarım evlatlarınızın, size de istediğiniz gibi hayırla yetiştirmek nasip olur, çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…