Erkeğin parmağındaki yüzük her zaman nişan yzüğümüdür

Eşim işi sebebiyle her zaman takmiyorum ama esimde genelde sağ eline takar yüzüğü bilerek dümdüz Alyans aldım şu sadece düz olanlar babaannelerimizin bile taktiği klasik evlilik yüzüğü sırf evli olduğu belli olsun kizlarimizin aklı karışması diye ne kadar düşünceli bi insanım yaa

Medeni duruma işaret eden yüzük bellidir zaten, diğer yüzükler ya devre yüzüğüdür ya da aksesuar olduğu bariz olan yüzüklerdir

Evet benim bahsettigimde buydu eşim de bu yüsden sağ el uygun der.sol el yasak degil tabiki ama uygun olan sağ el temizlik acisindan der.

Nasıl yani temizlik açısından, ellerin ne farkı var ki, solak olmayan herkes sağ elini daha aktif kullanır

Anlamadım

Nasıl yani temizlik açısından, ellerin ne farkı var ki, solak olmayan herkes sağ elini daha aktif kullanır

Anlamadım

Ben anladım :) sol elle taharet alınıyor ya o yüzden öyle söylemiş. Ancak tuvalete girildiğinde yüzük çıkarılabilir veya diğer ele geçirilebilir. Sırf bunun için devamlı sağ ele takılı olması gerekmez bence.

Ben sağlak bir kişi olarak sol elle ancak elime yüzüme bulaştırırdım herhalde, tabi tuvalet kağıdı kullanmıyor olsaydım

Ben sağlak bir kişi olarak sol elle ancak elime yüzüme bulaştırırdım herhalde, tabi tuvalet kağıdı kullanmıyor olsaydım

Ben de sağlak bir insanım, ama sol elle daha rahat hallediyorum o işi. sanırım küçükken kazandırılan alışkanlıkla ilgili.
Çünkü çocukken de sol elle taharet alınmasıyla ilgili uyarılıyorduk hem dini hocalardan hem de okuldaki hocalardan.
Siz sağ elinizi kullanmaya alışmışsınız o yüzden.

Mesela benim kaynim evli değil ama yüzük takar sola takar sevgilisi de yok yüzüğe göre degerlendirilmemeli

Katılıyorum, bana temiz gelen neyse o şekilde devam ettim, ediyoruz

Benim esim de takmıyor rahatsız ediyor diyor bende takmıyorum bazen unutuyorum evde hiç takmadıgım için

Niye takmasınlar? m.ö'de dâhi islenmis süslü püslü yüzükler kullanıyordu insanlar? bu kadar niçin cahil kaldın bu konuda şaşırdım

Bu konuda kesin bilginiz var mi, (1) Erkekler evlenince yuzuk takiyorlardi (2)Sag tarafa takiyorlardi,

Bana kaynak gosterebilir misiniz?

Soru sorani azarlamadan kaynak vermeniz mumkun mu?

Soru sormak polemik yapmak degildir.

Dini acidan dediniz, o yuzden o ulkenin geleneklerini sordum.

Soru sorani azarlamadan , bana kaynak verebilir misiniz, neden sag tarafaa takiliyormus.

Bu konuda kesin bilginiz var mi, (1) Erkekler evlenince yuzuk takiyorlardi (2)Sag tarafa takiyorlardi,

Bana kaynak gosterebilir misiniz?

Ben yüzük takmaları konusunda dedim pilav ablacım. Sağ sol vs icin demedim. Zaten mesajınızda da yüzük takmıyorlar imasında bulunmustunuz.. tarihi kazılardaki araştırmalara bakarsanız eğer yüzüğün eski zamanlardan itibaren yüzyıllardır kullanıldığını görürsünüz. nicin buraya arşiv muamelesi yapıp kaynak sıralayayım. sadece sizin bilginizi sorgulamanız için bir şey söylüyorum.. cok dertlenirseniz eğer buyrun kendiniz araştırmasını yapın. :)

Hanımlar lütfen tartışma çıkmasın.
Ve rica ediyorum konuyu ırklara, mezheplere getirmeyin.

Ayrica diger (dini ) kaynaklara baktim, yuzuk takmak Hristiyanlardan gelen bir gelenekmis, ayrica erkegin altin yuzuk takmasi ya da mucehver takmasi yasakmis. Bana da tuhaf gelmisti bu yuzuk tartismasinin gecmisi hakkinda yaptiginiz yorumlar.
Demek ki herseyi dogru bilemiyormusuz ve soru sorarak ogreniyormusuz. Bir de, soru soranlari azarlamiyormusuz.
Not: Kaynagi ozelden gonderebilirim, dini icerikli oldugu icin buraya koymadim.

Soru sorani azarlamadan kaynak vermeniz mumkun mu?
Sert bir uslupla yargilayici yorum yaparsaniz. Alacaginiz cevaplarin buna paralel olmasi normaldir. Azar kimsenin haddi degil.

Kaynak verebilmem icin once benim yazili kaynak bulmam gerek. 27 senelik hayatimin hangi doneminde ve nerede okudugumu hatirlamam mumkun degil. Bos bir vakit bulursam bakabilirim evdeki kitaplara kizim hasta oldugu icin cok musait degilim.

Ama siz biraz durumu yanlis anlamissiniz sanki. Kimse sola takilmamali demedi. Her iki ele de takilabilir. Sadece sol ile tuvalet temizligi yapildigindan saga takmak daha iyi. Isteyen digerine takar temizlik sirasinda cikarir isteyen hic cikarmaz. Cokta uzerinde durulacak bir durum degil aslinda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…