- 27 Eylül 2016
- 2.336
- 2.708
- 63
Evet benim bahsettigimde buydu eşim de bu yüsden sağ el uygun der.sol el yasak degil tabiki ama uygun olan sağ el temizlik acisindan der.
Nasıl yani temizlik açısından, ellerin ne farkı var ki, solak olmayan herkes sağ elini daha aktif kullanır
Anlamadım
Ben anladım :) sol elle taharet alınıyor ya o yüzden öyle söylemiş. Ancak tuvalete girildiğinde yüzük çıkarılabilir veya diğer ele geçirilebilir. Sırf bunun için devamlı sağ ele takılı olması gerekmez bence.
Ben sağlak bir kişi olarak sol elle ancak elime yüzüme bulaştırırdım herhalde, tabi tuvalet kağıdı kullanmıyor olsaydım
Ben de sağlak bir insanım, ama sol elle daha rahat hallediyorum o işi. sanırım küçükken kazandırılan alışkanlıkla ilgili.
Çünkü çocukken de sol elle taharet alınmasıyla ilgili uyarılıyorduk hem dini hocalardan hem de okuldaki hocalardan.
Siz sağ elinizi kullanmaya alışmışsınız o yüzden.
Niye takmasınlar? m.ö'de dâhi islenmis süslü püslü yüzükler kullanıyordu insanlar? bu kadar niçin cahil kaldın bu konuda şaşırdım
Soru sorani azarlamadan kaynak vermeniz mumkun mu?Benim esim hep karistirir. Nisanliyken sola takiyodu simdi saga takiyor.
direk konuyu araplara indirgemek ne kadar ilginc. Cok 'skeptiksiniz' masallah.
Bazi mezheplerde sag ele takmanin daha uygun oldugu soylenir. Sola takilmasinda da sakinca gorulmemis ama taharet sirasinda cikarilmasi gerektigi soylenir. Bu yuzden bazilari direk saga takmayi tercihe eder.
Sen nerden bukadar eminsin canim?
600 lü yıllar derken din sadece ozaman vardida simdi mi yok? neyin polemigine girmeye calisiyorsun?
Herkes hak özgür esim her zaman sag ına takar ben soluma takarim.Bu günah demiyorum uygun olan saģ diyoruz sadece.
Sorgula bakalim neden sag diyorum ?
Bu konuda kesin bilginiz var mi, (1) Erkekler evlenince yuzuk takiyorlardi (2)Sag tarafa takiyorlardi,
Bana kaynak gosterebilir misiniz?
Sert bir uslupla yargilayici yorum yaparsaniz. Alacaginiz cevaplarin buna paralel olmasi normaldir. Azar kimsenin haddi degil.Soru sorani azarlamadan kaynak vermeniz mumkun mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?