Erkeğin parmağındaki yüzük her zaman nişan yzüğümüdür

Erkege altin haramdir evet ama gumus bakir takabilirler. Peygamber efendimizin taktigina dair pek cok yazi vardir.

Problem, bu gune kadar dogru sandigimiz seylerin sorgulanmasi aslinda, uslup cok alakasiz. Bakin bir basit Google arastirmasiyla kendi sorumu cevapladim, "Ya hakikaten oyleymis bilgi paylasimi icin tesekkurler " demenizi beklemiyorum.
Yine bu sefer "temizlik" meselesini , bunun hangi elle yapildgini sorgulayacaktim ama goruyorum ki soru sormak bir tabu. Temizlik gelenekleri ulkeden ulkeye degisir ve erkek milleti degil mahrem temizligi, ellerini bile yikamazlar ki lavobadan cikinca! O yuzden biz kadinlarin baska gezegende yasadiklarini dusunuyorum. Sacmasapan kurallari o kadar benimsiyor ki milletimiz.

Google da okudugunuz herseye inanacaksaniz isiniz zor gercekten.Birisi cikipta ben google da arastirma yaptim siz yanlis biliyomussunuz diyince aaa cok sagol benim bu gune kadar okuduklarim copmus o zaman demeyecegim elbette.
Burda bahsedilen de adet degil. Bahsettigimiz dine gore temizlik durumu. Kural budur tum dunya boyle yapar diyen olmadi. Dileneyen yapiyor dileyen yapmiyor. Siz sacma bulabilirsiniz ama buna sacma demeniz sizin saygisizliginizdan baska birseyi gostermez bize.
Mantikli bulmadigim hic birseye evet demem. Sol elle olmasi gerektigine dair de mantikli aciklamalari var ama egosu google amcadan ogrendikleriyle tavan yapmis biri icin parmaklarimi daha fazla yoramayacagim. Ne de olsa her duyduguna inanan bi milletin insanlarindan biriyim bende. Google amca daha iyi bilir.

Benim sorum kimin ne yaptigi ya da dogru/yanlisligi degil, bu gelenegin arkasinda ne var, biz bu gelenekleri nereden teyit edebiliriz idi. Ben yerinizde olsam supheye duserdim. Ben bildiklerim hakkinda her zaman supheciyimdir ve her zaman dogru bilgiye ulasmaya cabalarim, biri duzletirse tesekkur ederim, size de bu dusunce bicimini tavsiye ederim.

Google bir icerik arama motoru. Google'a inanmak kavramini ilk defa duyuyorum. Bilgi kaynaklari, elektronik ansiklopediler, kutuphanelerin siteleri ayri ayri adreslerde. "Google Amca" sadece o aradiginiz bilgiyi iceren sayfalari yakalayip size sunuyor, elbette sizin bildiginiz bir seyin web sitesi yoksa gosteremeyebilir. O yuzden size kaynak vermenizi istemistim (ben bulamazsam diye). Ben de wikipedia'dan buldugum bir sayfayi ornek gostermistim. diger kaynak ise dini bir web sayfasi. Yani "Google Amca" degil.

Bir arama motorunu suclamaniza ne denir bilemiyorum.

Yeterince supheci oldugum icin hala okudum okuyorum ve okumaya devam edecegim zaten. size de vakit bulursam hangi kitap olduguna bakarim dedim.
Acik acik kitap adi verildigi halde kitapta olmayan seylerin yazildigini da cok gorduk o sayfalara. Nasil bir sistem isledigini biliyorum.
Neyse gereksiz uzadi.

Kızlara hepinize çok teşekkür ederim.bu kadar yazacaginizi dusunemedim oyüzden gittim :) aranızda biri konuyu açıp gitmiş dedi de :) neyse işte birden görünce cok sevindim.burasını aktif olması da beni çok mutlu etti.konuya gelirsek üniversitede bir asistan var yeni yeni yuzuk takmaya başladı ama nişanlı mi emin olamıyorum yaşı küçük gibi.üstelik face ya da instagram hesaplarında en azından profil fotosundaki kendi fotoğrafı var.taktiği yuzuk de başta çok basit gelmişti ama biliyorum nisan yuzuguyse de üzülürüm yani kötü dedigime

Evet disardan bakan evli sanar gümüş kullanıyor
Çok ilginç ya neden ne zaman takmaya başladı bilginiz yok mu? Ya da çok mu yakışıklı? kızlardan mi kaciyor benim bahsettigim kişi çok yakışıklı olduğunu düşünmüyorum ama farkli bir havası var belki bu sebepten kızlardan korunmak için de takmış olabilir diye düşünüyorum. mesela ınstagramda tanımadığı kişileri eklemiyor.ta da teklifi kabul etmiyor

Tam anlayamadım yanlış. bir şey soylersem kusura bakmayın ama sanırım biriniz mezhepli digeriniz mezhepsizsiniz

Soru sormak polemik yapmak degildir.

Dini acidan dediniz, o yuzden o ulkenin geleneklerini sordum.

Soru sorani azarlamadan , bana kaynak verebilir misiniz, neden sag tarafaa takiliyormus.
Pilav Hanımcım,
dini niteliği tartışılır tabi ama, mesela babannem de seneler önce sol ele takılmaz o sağa takılır derdi. Erkek için.
Nedenini sorunca da günahkar olsa bile gideceği yerde sağ elinin yanmayacağını ileri sürerdi.
O buna inanıyordu.

Umarım fikir verebilmiştir, bana da birçok şeyde olduğu gibi yozlaşmış kültürden ileri gelen bir durum gibi geliyor. Dini bir niteliği olduğunu sanmıyorum.

Kizlar peki Çevrenizde çok yakışıklı olan ya da ne biliyim kendini çevreye kapatan yuzuk takan kişiler var mi

Evet çok yakışıklı 6 yıllık evliyim 6 yıldır hiç parmağından cikarmamistir sevgilisi de yok niye taktiğini bilmiyorum ki bende seviyordur belki de anlamadım yani sormak aklıma gelmedi :)

Evet çok yakışıklı 6 yıllık evliyim 6 yıldır hiç parmağından cikarmamistir sevgilisi de yok niye taktiğini bilmiyorum ki bende seviyordur belki de anlamadım yani sormak aklıma gelmedi :)
Aslında benim de hoşuma gider bir şeyi sürekli taşımak bileklik olur kolye olur.ama ne biliyim yuzuk sikinti sonuçta onunda begendigi biri ondan uzaklasabilir

Çok yakisikliysa ondandir ozaman sanırım benim bahsettigimde çok yakışıklı çünkü arkadaşım da söyledi.yani bana cok yakışıklı diye.biraz da cekingen gibi ya da çok gulmuyor kaslari hep çatı kesin oglak burcu ben de normalde ilgilenmezdim yani ilgilenmek dediğim de sadece düşünüyorum asildigim falan yok.ben de normalde pek kimseyle konuşmam ama onla konusabiliyorum .

Ya mesela.şunu anlamıyorum insan biriyle nisanliyken neden fotolarini profil yapmaz.kizlar asiliyor desem o da pek olmaz çünkü bulunduğumuz yerde.kız çok az

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…