Erkege altin haramdir evet ama gumus bakir takabilirler. Peygamber efendimizin taktigina dair pek cok yazi vardir.Ayrica diger (dini ) kaynaklara baktim, yuzuk takmak Hristiyanlardan gelen bir gelenekmis, ayrica erkegin altin yuzuk takmasi ya da mucehver takmasi yasakmis. Bana da tuhaf gelmisti bu yuzuk tartismasinin gecmisi hakkinda yaptiginiz yorumlar.
Demek ki herseyi dogru bilemiyormusuz ve soru sorarak ogreniyormusuz. Bir de, soru soranlari azarlamiyormusuz.
Not: Kaynagi ozelden gonderebilirim, dini icerikli oldugu icin buraya koymadim.
Sert bir uslupla yargilayici yorum yaparsaniz. Alacaginiz cevaplarin buna paralel olmasi normaldir. Azar kimsenin haddi degil.
Kaynak verebilmem icin once benim yazili kaynak bulmam gerek. 27 senelik hayatimin hangi doneminde ve nerede okudugumu hatirlamam mumkun degil. Bos bir vakit bulursam bakabilirim evdeki kitaplara kizim hasta oldugu icin cok musait degilim.
Ama siz biraz durumu yanlis anlamissiniz sanki. Kimse sola takilmamali demedi. Her iki ele de takilabilir. Sadece sol ile tuvalet temizligi yapildigindan saga takmak daha iyi. Isteyen digerine takar temizlik sirasinda cikarir isteyen hic cikarmaz. Cokta uzerinde durulacak bir durum degil aslinda.
Google da okudugunuz herseye inanacaksaniz isiniz zor gercekten.Birisi cikipta ben google da arastirma yaptim siz yanlis biliyomussunuz diyince aaa cok sagol benim bu gune kadar okuduklarim copmus o zaman demeyecegim elbette.Problem, bu gune kadar dogru sandigimiz seylerin sorgulanmasi aslinda, uslup cok alakasiz. Bakin bir basit Google arastirmasiyla kendi sorumu cevapladim, "Ya hakikaten oyleymis bilgi paylasimi icin tesekkurler " demenizi beklemiyorum.
Yine bu sefer "temizlik" meselesini , bunun hangi elle yapildgini sorgulayacaktim ama goruyorum ki soru sormak bir tabu. Temizlik gelenekleri ulkeden ulkeye degisir ve erkek milleti degil mahrem temizligi, ellerini bile yikamazlar ki lavobadan cikinca! O yuzden biz kadinlarin baska gezegende yasadiklarini dusunuyorum. Sacmasapan kurallari o kadar benimsiyor ki milletimiz.
Google da okudugunuz herseye inanacaksaniz isiniz zor gercekten.Birisi cikipta ben google da arastirma yaptim siz yanlis biliyomussunuz diyince aaa cok sagol benim bu gune kadar okuduklarim copmus o zaman demeyecegim elbette.
Burda bahsedilen de adet degil. Bahsettigimiz dine gore temizlik durumu. Kural budur tum dunya boyle yapar diyen olmadi. Dileneyen yapiyor dileyen yapmiyor. Siz sacma bulabilirsiniz ama buna sacma demeniz sizin saygisizliginizdan baska birseyi gostermez bize.
Mantikli bulmadigim hic birseye evet demem. Sol elle olmasi gerektigine dair de mantikli aciklamalari var ama egosu google amcadan ogrendikleriyle tavan yapmis biri icin parmaklarimi daha fazla yoramayacagim. Ne de olsa her duyduguna inanan bi milletin insanlarindan biriyim bende. Google amca daha iyi bilir.
Baya alyansa benzeyenlerden mi takiyorMesela benim kaynim evli değil ama yüzük takar sola takar sevgilisi de yok yüzüğe göre degerlendirilmemeli
Yeterince supheci oldugum icin hala okudum okuyorum ve okumaya devam edecegim zaten. size de vakit bulursam hangi kitap olduguna bakarim dedim.Benim sorum kimin ne yaptigi ya da dogru/yanlisligi degil, bu gelenegin arkasinda ne var, biz bu gelenekleri nereden teyit edebiliriz idi. Ben yerinizde olsam supheye duserdim. Ben bildiklerim hakkinda her zaman supheciyimdir ve her zaman dogru bilgiye ulasmaya cabalarim, biri duzletirse tesekkur ederim, size de bu dusunce bicimini tavsiye ederim.
Google bir icerik arama motoru. Google'a inanmak kavramini ilk defa duyuyorum. Bilgi kaynaklari, elektronik ansiklopediler, kutuphanelerin siteleri ayri ayri adreslerde. "Google Amca" sadece o aradiginiz bilgiyi iceren sayfalari yakalayip size sunuyor, elbette sizin bildiginiz bir seyin web sitesi yoksa gosteremeyebilir. O yuzden size kaynak vermenizi istemistim (ben bulamazsam diye). Ben de wikipedia'dan buldugum bir sayfayi ornek gostermistim. diger kaynak ise dini bir web sayfasi. Yani "Google Amca" degil.
Bir arama motorunu suclamaniza ne denir bilemiyorum.
Evet disardan bakan evli sanar gümüş kullanıyorBaya alyansa benzeyenlerden mi takiyor
Çok ilginç ya neden ne zaman takmaya başladı bilginiz yok mu? Ya da çok mu yakışıklı? kızlardan mi kaciyorEvet disardan bakan evli sanar gümüş kullanıyor
Tam anlayamadım yanlış. bir şey soylersem kusura bakmayın ama sanırım biriniz mezhepli digeriniz mezhepsizsinizYeterince supheci oldugum icin hala okudum okuyorum ve okumaya devam edecegim zaten. size de vakit bulursam hangi kitap olduguna bakarim dedim.
Acik acik kitap adi verildigi halde kitapta olmayan seylerin yazildigini da cok gorduk o sayfalara. Nasil bir sistem isledigini biliyorum.
Neyse gereksiz uzadi.
Cok yanlis anlasilmis hic o konulara girmedik bile.Tam anlayamadım yanlış. bir şey soylersem kusura bakmayın ama sanırım biriniz mezhepli digeriniz mezhepsizsiniz
Pilav Hanımcım,Soru sormak polemik yapmak degildir.
Dini acidan dediniz, o yuzden o ulkenin geleneklerini sordum.
Soru sorani azarlamadan , bana kaynak verebilir misiniz, neden sag tarafaa takiliyormus.
Evet çok yakışıklı 6 yıllık evliyim 6 yıldır hiç parmağından cikarmamistir sevgilisi de yok niye taktiğini bilmiyorum ki bende seviyordur belki de anlamadım yani sormak aklıma gelmedi :)Çok ilginç ya neden ne zaman takmaya başladı bilginiz yok mu? Ya da çok mu yakışıklı? kızlardan mi kaciyorbenim bahsettigim kişi çok yakışıklı olduğunu düşünmüyorum ama farkli bir havası var belki bu sebepten kızlardan korunmak için de takmış olabilir diye düşünüyorum. mesela ınstagramda tanımadığı kişileri eklemiyor.ta da teklifi kabul etmiyor
Aslında benim de hoşuma gider bir şeyi sürekli taşımak bileklik olur kolye olur.ama ne biliyim yuzuk sikinti sonuçta onunda begendigi biri ondan uzaklasabilirEvet çok yakışıklı 6 yıllık evliyim 6 yıldır hiç parmağından cikarmamistir sevgilisi de yok niye taktiğini bilmiyorum ki bende seviyordur belki de anlamadım yani sormak aklıma gelmedi :)
Bu onun pek umrunda değildir emin ol :)Aslında benim de hoşuma gider bir şeyi sürekli taşımak bileklik olur kolye olur.ama ne biliyim yuzuk sikinti sonuçta onunda begendigi biri ondan uzaklasabilir
Çok yakisikliysa ondandir ozaman sanırım benim bahsettigimde çok yakışıklı çünkü arkadaşım da söyledi.yani bana cok yakışıklı diye.biraz da cekingen gibi ya da çok gulmuyor kaslari hep çatı kesin oglak burcuEvet çok yakışıklı 6 yıllık evliyim 6 yıldır hiç parmağından cikarmamistir sevgilisi de yok niye taktiğini bilmiyorum ki bende seviyordur belki de anlamadım yani sormak aklıma gelmedi :)
Neden evlenmeyi düşünüyor herhaldeBu onun pek umrunda değildir emin ol :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?