erkek ailesi aileme karşı rahatlığı söz verip maddi olarak destek vermekten vazgeçme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okuyup mühendis olmuş birinin konusumu bu şimdi?
Hangi cümlenize şaşıracağımı şaşırdım gerçekten. Eşinizin ailesi size hic birsey vermek zorunda değil. Babanızın yaptığı ayrı, sizin yaptığınız ayrı ayıp. Insanlara evde ev evde ev diye baskı yapmışsınız inanamıyorum.
Isterse sarayları olsun yine vermezse vermez. Onlarin yerinde olsam sizin gibi paragöz insanlarla çocuğumu evlendirdigim için çok üzülür, ailenizle tamamen iletişimi keser sizinlede bayramdan bayrama görüşürdüm.

Çocuklarımızı evlendirmeden önce mallarımızı satıp yiyelim valla. Böyle konuları okudukça sinirlerim bozuluyor

Benim babam da cok paragozdur, eşimin ailesinin mal varlığı yok. Evlenirken dunurler iyi hissetsin diye "gencler çalışıp kendi evlerini kendileri alsınlar, böylece malın mülkün kıymetini anlarlar ilerde miras olunca satıp savurmazlar "demişti. Gerçekten haklıymış. İnşallah siz de böyle gerçekçi dunurler bulursunuz:)

Babam da babamm ben inanmadım nedense. Baba 3 kuruş verdi bence ki erkek ailesi bunu görüp koca koca evleri versin

Her yere şikayet etmeyi atlamayalım lütfen

gözleri doysun evlerı var ıstanbulun göbeğinde hala cocuklarından mal sakınıyorlar bu durum normalmi sizcee??

"Gözleri doysun" dediğiniz mal adamların kendi malı farkında mısınız?
Siz kimsiniz pardon? Babanız kim? Siz kimsiniz ki insanların malına mülküne bu kadar karışıyorsunuz?
Doğada nadir görülen bir kendini bilmezlik seviyesi bu. Şok içinde okudum konuyu.

Allah eşinizin ailesine sabır versin.
İyi ki erkek kardeşim yok dedim yine.
Elin kızı bi yandan, babası diğer yandan öf.

Yahu demi bak düşün evlendin cocuklarin var calisiyorsun ev aliyorsun ki yaslaninca bir garantin olsun kiralarda surunme sonra evlendiridigin cocugunun kocası veya karisi gelin veya damat kaldirsin ortaligi ayağa zerre hakki olmayan eve göz diksin bunun adi acgözluluk

vallahi konunun sonunu getiremedim bile ama neden sürekli kendinize değil de aileye güvenip bir şeyler bekliyorsunuz? kaç yaşında rahat edecek bu insanlar?

Senin kocanin evi yokki kocanin evi yok beni çildirtmakmi istiyorsun

Imza MÜGE ANLI

Ya tamam, Tüp bebek süreci zor, psikoljik olarak da yipranmistir anlarim, takmaya yer ariyorumdur onu da anladik tamam. Ama kendi mallarini vermedikleri icin de "gözleri doysun" demek de ayri bir olay. Sahsen simdiye kadar hicbir planimi annemin veya esimin annesi babasi verecekleri üzere kurmadim. Hersey birden olmuyor iste. Ilk kendi paralarini yönetemedikleri icin borca girerler, sonra parasini yönetebilenlere sararlar. Bizim ailemizdede var böyleleri. Biz niye elalemin varini yogunu bilmiyoruz? Ilgilenmiyoruz cünkü. Bu kadar basit. Konu sahibi kendi bosuna strese sokup duruyor. Cocugun olmamasini bu "strese" bagliyor. Sanirsin kira da oturmak dünyanin sonu. Herkes ev almak ister, ama bizde daha yeni bakiniyorsunuz, cünkü ilk baska halletmemiz gereken isler vardi Durum yoksa zorlan olmaz.

Madamgazel aklımdayken yazayım bir topikte denk geldim mune benden bıktı demişsiniz, bıkmadım aramızdaki ban kovalamacasından bıkılır mı
Espri bir yana da siz yazınca bir akrabam düştü yine aklıma, yeri geldiğinde topiklerde kendisinin kulaklarını sıkça çınlatırım, anne babasının durumu iyi, 3 kardeşler her kardeşe birkaç daire, dükkanlar, tarlalar kalacak, her neyse bu bizim akrabayı babası evlendirdi, ev verdi düğün yaptı eşyalarını aldı, geline de hatırı sayılır takı taktı, sonra 2 erkek çocuğu oldu yine babası çocukların sünnetini yaptı tüm masrafları karşıladı, he bu arada akrabamın altına arabasını da çektiler, bir çalışır 5 çalışmaz olduğundan evine de baktılar, bir gün demesin mi ben sana 2 varis verdim, senin soyadını taşıyacak 2 oğlum var onlara da ev alacaksın mal vereceksin diye, bizim baba sülalesi pek mal sever para sever türdendir de, bu akrabam level atladı resmen, kendisi 51 yaşında çalışıp bir ağaç sahibi olmuşluğu yok 80'e merdiven dayamış ailesinden istiyor her şeyi, büyük oğlu 20'li yaşlarını yarıladı sayılır, evleneceğim diye tutturursa yine babasına giderler torununa düğün yap, eşyasını al, takısını tak diye, ev de verecek el mecbur.

Off bi bitin ya otu boku aileler ödesin siz ne halta yarıyorsunuz? Evlenen siz ama takılarınızı eşyalarınızı düğününüzü yapan aileler saçmalığa gel madem bunların üstünden gelemiyorsunuz bi zahmet oturun evinizde evlenmeyin. Ev vermemişlermiş kira gelirinide niye babanın malı mı tasası sana düştü? Kocan bile bi halt diyemez zira kendi malı değil çalışın yapın milletin üstünden hep geçiniyorsunuz. Size niye ev verilsin kira verilsin kız kardeşte varmış bi eşin mi var evlat? Neymiş kız kardeşinin sevgilisinin ailesinin durumu iyiymiş her şeyide araştırmışsın bu durum seni ilgilendirmez. Kızlarını tabi düşünecekler bir evlat eşin değil bak senin baban haddi olmayan şeylere nasıl burnunu sokuyor? Anca verin yiyelim tüp bebek masrafını bike bekliyorsunuz pes böyle bedavacılık olmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…