- 17 Mayıs 2020
- 2.246
- 6.812
- 88
- Konu Sahibi muhursuzpusula
-
Manipğlasyon derken tam olarak neyden bahsediliyorsunuz ?Bu kişilerin manipülasyon gücü çok ama çok yüksektir 1. ornegi görmüş olan ben bile bir an 2. ornektekini düşünüp tongaya geldim kaba tabirle. Oradaki kadının yerine tekrar koyunca vesonanda beni durtunce tekrar 1. örneği hatırladim. İnan bana kimsenin 1.ornekte ki duruma gelmesini istemem.
Sonra toparlar mısın eğer o toparlanmazsa evet gucluysen ve hayat sana gulerse toparlarsin kendini ama zaman alir.
Bunun için savasirken kaybedecegin seylerde olabilir. Ve bunlar çok basit olmayacaktir genelde, cok cok jyi degerlendir. Ve artık internette her şey var manipülasyona gelme. Manipüle edemezse zaten kendisi çekip gidecektir. Tabi çekip gitmeden önce senden de bir seyler alacak.
Çok karışık konular bunlar. Ya şimdi çeker gidersin ya da kalirsin ama bipolar ve kalirsan aci cekmen yüksek ihtimal.
Bu tarz durumlar herkesin başına gelebilir diye kesin yargili konuşamıyorum prensip gibi düşün. Ama ilk örnekteki kıza bu prensibe sahip olmasam koşarak uzaklasmasini söylerdim.
Evet en önemli şeyde bu bence, gerçekten çaba sarfediyor mu ?İlişkiniz ne kadarlik bilmiyorum ama karantina süreci sizin için sans olabilir oturup düşünün hareketlerini halini tavrini ve ilişkiyi surdurme kararı alirsaniz psikologa birlikte gidin. Caba sarf ediyor mu hastalığı ne durumda ilk uzman ağızdan öğrenin ondan değil.
Onlari ben gördüğüm için anlamadiniz. Yani gördüğüm 2 örnekten bahsettim. Manipülasyon için videolar izleyin youtube de var ve yazılar okuyun, bipolarida guzelce arastirin. Gördüğüm kadariyla bilgileriniz bu hastalık için çok yetersiz. Bir degerlendirip tekrar konu açın en iyisi durumu. Birçok kaynak var manipülasyon ve bipolar insanları anlamak için izleyin okuyun ve ne kadar uyuyor bir bakın. Madem sun psikologa gidemiyorsunuz.Manipğlasyon derken tam olarak neyden bahsediliyorsunuz ?
birde bahsettiğiniz iki örneği anlayamadım
İste bu manipüleye bir örnek misal sizi yokluğu ile cezalandirp sonra gelece ve en kötüsü siz bu sahneyi tekrar tekrar yasadiniz ve kaniksadiniz. Normalde siz buraya sevgilim sürekli ayrilip tekrar barışiyor ne yapayım deseniz yol ver derdik cogumuz hatta belki siz bile ama şuan bunu idrak etmeniz çok güç büyük ihtimalle malesefEvet en önemli şeyde bu bence, gerçekten çaba sarfediyor mu ?
Şuan güya ayrılmak istedi falan filan ama bir süre sonra yine iletişime geçecektir eminim artık. Ancak bu durumun iki çıkışı var ya tedavi olacak bizzat bende şahit olacağım ya da ne kadar sevsemde bitecek
Evet. Doğru diyorsunuz hatta tekrar tekrar yaşadığım için normalleşmeye başladı ve geri döndüğünde yaptıkları çok bormalmiş gibi , aslında ayrılık sebebiyle çaba sarfetmesi gerekirken yapmasa da birşey yine de görüşüyorum.İste bu manipüleye bir örnek misal sizi yokluğu ile cezalandirp sonra gelece ve en kötüsü siz bu sahneyi tekrar tekrar yasadiniz ve kaniksadiniz. Normalde siz buraya sevgilim sürekli ayrilip tekrar barışiyor ne yapayım deseniz yol ver derdik cogumuz hatta belki siz bile ama şuan bunu idrak etmeniz çok güç büyük ihtimalle malesef
Biz buradan ne yazsak da zaten olayin ic yüzünü yaşayana kadar vazgecmeyeceksniz. Hic hakli olmak istemezdim ama öyle malesef. İnterneti iyi kullanin dediklerim kulak ardi etmeyin arastirin derimEvet. Doğru diyorsunuz hatta tekrar tekrar yaşadığım için normalleşmeye başladı ve geri döndüğünde yaptıkları çok bormalmiş gibi , aslında ayrılık sebebiyle çaba sarfetmesi gerekirken yapmasa da birşey yine de görüşüyorum.
Anlattığınız örnekler nasıl bilmiyorum ama bipoların karakteristiğinde pek manipulasyon yoktur. Sevdiğini avucuna almak ya da kendine bağımlı hale getirmek gibi bir amaçla hareket ettiren bir hastalık değil. Kişinin derdi daha çok kendiyle. İki uçtaki Duyguları çok yoğun yaşıyor. Bazen mantık dışı da hareket edebiliyor ve kendini ve çevresindekileri yoran bu.Yok yok bu farklı bakış açısı aslında daha kendini koruyucu ve mantıklı olan bipolar kişiler avcuna aldiginda kişiyi zaten seninde psikolojin alt üst oluyor. Ve bir şekilde sende yuksek ihtimal onun bağımlısı oluyorsun. En iyisi yol yakinken dönmek. Ama eline gectiyse sadece kanıtlar onu caydirici etkiye sahip olabilir. Çünkü genelde bu tarz kisilerin ellerinde olan kisilerde dinleyip gerceklestirememe aktif oluyor malesef. Belkide bambaşka bir psikolojik rahatsızlığı vardır tabii bir doktorla sınırlı kalinmamasi taraftarıyım. Umarım konu sahibi kendi için hayırlı olani secer.
Karşısında ki insani kendinden şüphe ettirdigini biliyorum. Bu da manipülasyon oluyor. Manik ve depresifleriniz cok farkli oldugundan insan da nasıl davrancagini sasiriyor. Kendinde sorun ariyor hatta. Bu tarz psikolojik rahatsızlıklarin tek tipe indirgenmesini dogru bulmadigimdan kesinlikle psikolog önerdim ben zaten.Anlattığınız örnekler nasıl bilmiyorum ama bipoların karakteristiğinde pek manipulasyon yoktur. Sevdiğini avucuna almak ya da kendine bağımlı hale getirmek gibi bir amaçla hareket ettiren bir hastalık değil. Kişinin derdi daha çok kendiyle. İki uçtaki Duyguları çok yoğun yaşıyor. Bazen mantık dışı da hareket edebiliyor ve kendini ve çevresindekileri yoran bu.
dediğiniz manipülasyon teknikleri ve karşıdakini bağımlı ve değersiz hissettirme belki biraz daha borderline ve özellikle narsizmin özellikleri.
Manipülasyonda, karşısındakinin algılarıyla oynamak, onu kendine bağımlı hale getirmekle ilgili kasti bir irade vardır. Gerçeklik algısını sorgulatır, kendine hastalıklı bir şekilde bağlı olmasını sağlamaya çalışır. Amaç söz konusudur yani.Karşısında ki insani kendinden şüphe ettirdigini biliyorum. Bu da manipülasyon oluyor. Manik ve depresifleriniz cok farkli oldugundan insan da nasıl davrancagini sasiriyor. Kendinde sorun ariyor hatta. Bu tarz psikolojik rahatsızlıklarin tek tipe indirgenmesini dogru bulmadigimdan kesinlikle psikolog önerdim ben zaten.
Kişinin derdi kendisiyle ama en çok cevresini yipratiyor bu çok bilinen bir şey kabullenmek istemiypr olabilirsiniz.
Sen daha iyileribe layiksin cumlesi erkeklerin klasik ayrilma cumlesidir, karsidakine ayrilmak icin bajmhane sunamadigi zamanlarda kulkanirlar. Sanirim yedeklerde birisi var. Olmasa da ayrilmak istiyor.
Ikincisi bipolar rahatsizlik karantiba bitince bitmeyecek. Omur boyu surecek. Ve bas etmesi zor bir rahatsizliktir. Brn olsam topuklar kacardim.
Hazir adam da sen daha iyilerine layiksin demisken kacmak lazim degil mi, arkaya bile bakmadan...+++++++++++
Ben olsam kacardim vinlardim hemen
Özellikle en ilginç tarafı da bu gel gitlerinde geri döndüğünde benim onu tamamen bırakmış olup olmama ihtimalimden korkarak yaklaşıyo ve hep söylediği şey seninle asla alakası yok bu durumun vs oluyor. Evet bu durumun benimle hiç bir alakası olmadığının hatta ne yaparsam yapayım çözümünde bende olmadığının farkındayım. Sadece ve sadece kendisi eğer gerçekten hayatını mutlu geçirmek istiyorsa tedavi olmak isteyecek ve başlayacaktır. Sonuçta eğer söylediklerinin tamamı doğru ise benim yanımda çok mutlu olduğunu hep söylüyordu. Bu durumda benim yapabileceğim tek şey tedaviye başlarsa destek olmaktır.Manipülasyonda, karşısındakinin algılarıyla oynamak, onu kendine bağımlı hale getirmekle ilgili kasti bir irade vardır. Gerçeklik algısını sorgulatır, kendine hastalıklı bir şekilde bağlı olmasını sağlamaya çalışır. Amaç söz konusudur yani.
1) kişilik bozukluğu hastalıkları (personality disorder: narsizm vs.)
2) duygu durum bozuklukları (mood disorder, bipolar vs) farklı şeylerdir. Size bahsettiğim durum bu.
kişilik bozukluklarında hastalık biraz da karakterle Birleşmiştir. Manipulasyon taktikleri daha çok bu hastalıkların bir özelliğidir. Kişilik algısı bozuk olduğu için, çevreyle ilişki kurma şekli de öyle olur ister istemez.
bipolar manipulatif değİl, yorucu bir hastalık. ben kendi mesajımda yazmışım zaten hastanın git gellerinin hem kendi, hem çevresi için yorucu olduğunu, neden kabullenmek istemiyeyim?
Haklı olduğunuz nokta, tek tip olmadığı. Hastalık yoktur, hasta vardır derler. Bu da aynı mantık. Her hastanın hikayesi farklıdır. Kimisi hafif, kimdi çok ağır seyreder. Kimi bipolar hastası, normal bir insandan çok daha stabildir. Yani böyle esen coşan, sonra alabora olan bir insan tiplemesi yok illa ki.
Evet, kolay bir hastalık değil, dahası ömür boyu sürüyor. O sebeple hiç güzelleme yapmanın anlamı yok. Bilinçsiz bir şekilde aşk her şeyi çözer diyerek bir ilişkiye başlamanın da anlamı yok.
Konu sahibi, Daha şimdiden böyle git geller yaşayan ve Sevgililik döneminde bile sabit kalamayan biriyle evlilik çok da kolay olmayacaktır.
Şu hastalık döneminde ciddi bir karar verilmemeli tabi ki. Ama çok iyi düşünmeli. Zor zamanda karşımdaki insan nasıl davranıyor? Önemli olan bu. Birlikte gezip cafede tatlı tatlı otururken herkes iyidir, iyi hissettirir. Siz bu hallerini de göz önüne alın düşünürken.
Kadınlar bazen acıma hissiyle, anne rolüne bürünerek ilişki kurabiliyor. Boşanan bir arkadaşımın dediği şeydi bu: sevdiğim için değil, acıdığım için evlenmiştim diye.
daha önce yazılmış, siz onun annesi de, psikoloğu da değilsiniz. Olmak zorunda da değilsiniz. Vicdan yapmadan değerlendirin ilişkinizi. Karşınızdaki insanı bir hastalık olarak değil, iyisi ve kötüsüyle bir insan olarak değerlendirin ve öyle verin kararınızı. Yalnızca iyileri düşünmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?