erkek arkadaşım çalışmamı istemiyor ...

belin87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2013
1.372
22
46
İstanbul
6 aylık bir ilişkim var . farklı şehirlerde yaşıyoruz . şimdide başladı evlenince çalışmayacaksın diye . ben çalışan biriyim şu an .ben diyorum okadar okudum ettim . ben çalışan birini istemiyorum diyor . nedenide evine yeteri kadar özeni gösteremiyormuş çalışan kadınlar bir sürü dezavantajı varmış . benim durumum iyi güzel geçiniriz diyor . annemde baskı yapıyor çalış koca eline bakma diye . ne yapıcağımı şaşırdım . şimdiden düşünüyorum bunu evlenince ne yapıcam diye .

Neyi düşünüyorsun ki şimdiden karakterini belli etmiş.
Daha çok yeni ilişkin yol vereceksin gidecek.
Ne demek çalışma .
Ben çalışıyorum eve çok yorgun gelince yemeği eşim yapıyor.Yediğim en şahane makarna tavuk o oluyor.
Masa beraber toplanıyor çay sırayla kalkıp konuluyor.
Beraber çalşıp beraber yorulup beraber kazanıp beraber harcıyoruz.
Evlilik paylaşımdır.
Şimdiden bu kafada bir adama eyvallah dersen ileride çoook başın ağrır.

ya okadar acımasız olmayalım . benim yorulmamı istemiyor . hayat müşterek tabi birlikte çalışıp kazanmak iyi birşey ama zaten maddi durumu iyi belkide onu düşünerek bunu söylüyor .bırakıp gitmek hemen öle kolay değil .

hangi erkek arkadasin istemiyo acaba calismani?nisan ayinda erkek arkds adayi olarak actigin konuda bahsettigin kisimi?mayista actigin konuda uzun suredir birlikte oldugun evlilige giden iliskin mi?yoksa 6aydir bitlikte oldugun simdiki sevgilin mi?
kizlar kanmayin..actigi konulara bakin.

buda beni takip ediyor . bak canım 6 aydan beri uzaktan yürütttğüm bir ilişkim var . bir sürü kez ayrıldık . tekrar barıştık . aradaa bir kişiyle görüştüm yalan yok . onun niyetinin farklı olduğunu anlayınca bıraktım . sevgilimle tekrar barıştık . saçma saçma konuşma . git şimdi hadi .

kızlar konuma yorum yapın lütfen . konumun ziyan olmasını istemiyorum . beni bilen biliyor zaten . o kişiyide şikayet ettim zaten kavga istiyor canı belli

çalışmayı seviyorsan çalışırsın ev işlerine de yardımcı alabilirsin mesela, ama imkanın varsa çalışmayadabilirsin ne güzel işte keyfine bakarsın iş hayatının stresinden uzak olursun

seni takip falan ettiğim yok..sadece dikkatimi çekti..ilişkilerinde görüştüğün erkeklerde umurumda değil..ama açtığın konular çelişkili gelince eğer fake isen arkadaşları uyarmak istedim..görcez bakalım..
ayrıca saygısızlık yapmanın anlamı yok..nerede ne zaman bulunacağımı senden öğrenecek değilim..terbiyesizliğin lüzumu yok!

Bu acımasızlık değil bu gerçek.
Benim eşimin durumu da gayet iyi çalışmak sadece maddiyat için değildir.
Kadın çalışmak üretmek zorundadır.
Yorulmamı istemiyor düşüncesi sadece konuyu iyi gösteren bir bahane erkek için.
Kimse yarın ne olacağını bilemez çalışmayıp evde oturmak zorunda bırakılan çoğu kadın ekonomik özgürlüğü olmadığı için bir ton eziyete maruz kalıp ayrılamıyor.
Sadece bu günü değil ileriyi de düşünerek karar verilmeli.

bak ne diyeceim sana facebbokun varsa ekleşelim gör bak baklım fake miyim değilmiyim . hodri meydan . konularda çelişki yok . bu ilişkimde 3-4 kez ayrlıp barışma yaşadım aradada birinle görüştüm zaten hepsini yazdım . fake üye olsam zaten farklı konularda yazarım heralde bunun nesi fake olucak . konumu karıştırma . terbiyesizliği sen yaptın . iftira attın bana . zaten şikayet ettim seni gereği yapılır umarım .

çalışmayı seviyorsan çalışırsın ev işlerine de yardımcı alabilirsin mesela, ama imkanın varsa çalışmayadabilirsin ne güzel işte keyfine bakarsın iş hayatının stresinden uzak olursun

bilmiyorum canım ya kafam çok karıştı . herkes başka birşey diyor . otur evinde mis gibi diyenlerde var . kocanın eline bakma çalış diyenlerde . özellikle annem illa çalış boşa mı okudun diyor erkek arkadaşıma kızıyor .oda ben senin iyiliğin için diyorum yorulursun boş yere diyor kafam karıştı .

kötü niyetli olduğunu sanmıyorum . çalışmak gibisi yok tabi üretmenin hazzı bambaşka . ama şuda var ben işte yoruluyorum yani eve gelip aynı tempoda çalışabilirmiiym ki diyede düşünmekten alamıyorum kendimi .

herkes kendince sikayet etmekte ozgurdur.edebilirsin.cezada alirsam alirim ben bundan dolayi uzulmem yani..ayrica sana fakesin demedm.konun icn dedm.farkli yere cekme.neyse ne..sana erkek arkadasinla mutluluklar

Kötü niyetli demedim zaten.
Ama ev ve işi arasındaki düzen kısa zamanda kuruluyor.
Aslında asıl konu ne biliyor musun.Daha evlenmeden konulmak istenen yasaklar.
Baştan nasıl alıştırırsan öyle gider.
Çalışıp çalışmamak senin kararın olmalı başkası istemiyor diye değil.

daha öncede söylemişti kulak asmamıştım . yine konuşuyorduk zaten evlenince çalışmayacaksın dedi . ben kaldım öle . nasıl ya dedim . şimdilik çalış ama evlenince istemem dedi . niye dedim olmaz çalışan istemem bir sürü dezavantajı var dedi kalakaldım .

herkes kendince sikayet etmekte ozgurdur.edebilirsin.cezada alirsam alirim ben bundan dolayi uzulmem yani..ayrica sana fakesin demedm.konun icn dedm.farkli yere cekme.neyse ne..sana erkek arkadasinla mutluluklar

konu neden fake olsun iyimisin sen ?konu cinsellik veya başka birşey mi fake olcak .tövbe yarabbim ya . tabiki şikayet edicem bana yalancı diyorsun iftira atıyorsun bu ne demek ya bu kadar kolay olmamalı . sonrada tartıştın diye ceza veriyorlar .

arkadasım boyun eğme,6 aylık ilişkide nasıl karısma hakkı buluyormus böyle illa evleneceksın diye bir kaide yok ama bu kişiyle evlilik yapmayı 10 kez düşün bu çalışmayacaksın fikri hiç hoş değil ki arkasıde gelir bunun hayatını mahvetme derim ben ve sonuna kadar calıssss

Daha 6 aylıktan bu kadar karışıyorsa ileride ne olacağını kestirmek zor değil.
Açık konuşacağım erkek arkadaşınız sizin yorulmanızı falan değil, ona hizmetçilik etmenizi istiyor.
Çalışan kadınlar da gayet güzel ev işlerini bir arada yürütebilir. Eşlerinin yardımıyla da gayet güzel olabilir bu iş.
Annem çalışan bir kadındı ablamla beni iyi kötü bu günlere getirdi, büyüttü.
Fena mı şimdi maaşı var, ayaklarımızın üzerinde durabiliyoruz.
Keza ablam da şimdi çalışan bir bayan, evladına da bakıcı tuttu, bir şekilde geçiyor hayat.
Neden okudunuz o zaman ? Neden o kadar emek sarf ettiniz ? Evde oturmak için mi?
Ev hanımlarına laf etmiyorum asla, saygı duyuyorum herkese ancak okumuş etmiş insan madem çalışmamayı kabul edebiliyorsunuz neden okudunuz sözüm ona.
Ancak ben görüyorum ki sizin de gönlünüz var bu işte.
Aman diyim bence kabul etmeyin, bu zamanda okumak,çalışmak,meslek sahibi olmak, evine para getirmek nimettir.
Hele bir kadın için.
Allah bozmasın mutluluğunuzu ama farz edin ki ileride aranız bozuldu, kendi ayaklarınız üzerinde duramıyor olacaksınız.
Özgür hareket edemeyeceksiniz.
Bunları hesaba katın.
Umarım mutlu olursunuz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…