erkek arkadaşım evlilikten çok korkuyor onu nasıl evliliğe ikna edebilirim

artık evlenmekten de gectım bana soğuk olmasın yanımda olsun eskisi gibi yeter böle cok acı :(

Bak bence buluşunca üzerine düşme.Konuş bu konuyu açık açık.Neden böyle davranıyosun istediği şeyi açık açık söyle ayrılmak mı istiyosun.Ben seni seviyorum ama istemiyorsan beni ayrılalım de.

bağrına taş bas ve aslaaa arama
seni vazgeçilmez görmüyor
daha çok gençsin
kıymetini bilecek birine harca vaktini ve sevgini

Bak bence buluşunca üzerine düşme.Konuş bu konuyu açık açık.Neden böyle davranıyosun istediği şeyi açık açık söyle ayrılmak mı istiyosun.Ben seni seviyorum ama istemiyorsan beni ayrılalım de.

ya kac kere söledım istemıosan söle ayrılmak istiosan söle yeter artık dedım nerden cıkarıon ben senı sevıyorum dio ama bence benı sevmıo ama neden tmm ayrılalım demio üstüme gelme maddi sorunlarım var dıyıp duruo tmm anlaırm herkesın sorunu var da bu bahane bence

Fazla üzserine düşme hem senden sıkılır, hemde seni değersiz görmeye başlar biryerlerini kaldırma derim ben ;)

Öyle bi adamdan hemen ayrıl. Bi gün bile düşünme. Adam seninle ciddi düşünseydi böyle yapmazdı. Maaşını bile sunduğun halde o kadar özveride bulunduğun halde yine de yan çiziyor. Evlilikten korktuğuna sakın inanma. Normal bi erkek hiçbir zaman evlilikten korkmaz. Aksine bayılır. Onlar kızları zorlar evlenmek için aksine. Adamın niyeti seninle ciddi değil, anla yani. Ancak gönül eğlendirip ayrılmak istedikleri kişilerle evlenmeye yanaşmazlar, kaçarlar. Halbuki evlenmeyi istediği kız olsa bi dakika düşünmeden evlenirler. Artık bu yalanlara inanmayın. Evlenmeden önce de şunlara elinizi bile tutturmayın ki sizi kullanıp atmasınlar.

ne hali varsa görsün bıktım zaten artık şımarıklıklarından hergün kavga hergün kapris sankı ben erkek o kız böle bi şımarıklık olamaz ya artık bende aramıyorum ben kaldırdım biyerlerını aslında onda suc yok

Evlilikten korkmak,evlilige ikna etmek gibi cumleler cok garip geliyo bana.
B insan evlenmek ister yada istemez.birinin iknasi ile olucaksa ondan ne hayir gelir.
Bosuna kandirmayin kendinizi.

artık uğraşmıyorum zaten o uğraşsın benımle evlenmek için ben salak gib kendimi neden bu kadar basitleştirdiysem kendıme kızıyorym bu kadar kişi peşimde koşarken ben en arsıza tutuldum bütün psikolojimide bozdu mahfetti benı

diyelim ki her şey yolunda gitti ve ikna ettiniz. bir gün, bir şekilde, bir tartışmada vs size derse ki "bana bu evliliği sen dayattın"... bununla devam edebilir misiniz? bence bunu düşünün.

bence kesinlikle evlilik teklifi erkekten gelmeli, hatta kadını erkek ikna etmeli. zira evlilik hayatı kadınlar için daha zor. erkekler yalvarıp yakarmadıkça, bizi pembe yalanlarla kandırmadıkça neden evlenelim ki?

bir şey diyeceğim belki komik olacak ama insanlar dahil bütün memeli hatta memeli olmayan hayvanlarda bile durum böyle. geçen bir belgesel izledim timsahlarla ilgili ay lütfen youtubedan vs izleyin. timsahlar bir eş bulabilmek için öyle kurlar yapıyorlar ki.. su dansları vs :1: penguenler tıpkı insanlar gibi dişileri etkilemek için en güzel evi yapmaya çalışıyorlar vs. :1:

yani belki komik bir örnek oldu ama demek istediğim doğanın işleyişi bu şekilde. zorlamamalı. erkekler evlilik kararını kendi vermeli ve bu uğurda fedakarlıklar yapılmalı.

eğer evlenmeyi çok istiyorsanız başka bir aday bulabilirsiniz belki. inşallah her şey gönlünüzce olur.

artık o kadar değişti ki hersey kadınlar peşinden koşuo erkeklerin düzen bozuldu ve buyüzden hersey tersine döndü malesef

büyük ihtimalle arkadaş çevresinden dolayı böyle düşünüyo sen gereken konuşmayı yapmışsın fazla üstüne gitme ama uygun zamanda da çıtlat konuyu biraz abartmadan

bu devrin erkekleri evlenmek istemiyor korkuyor erkekler daha çok ister diyenler olmuş da yok öyle bir dünya bir kere maddi olarak çok korkuyor erkekler hayat pahalı bir de biz de hala evi erkek geçindirir düşüncesi var o yüzden bütün sorumluluğu üstleneceklerini düşünüyorlar ben sana yardım ederim falan inanmazlar boşuna hırpalamayın kendinizi. sonra kafese kapanacaklarını düşünüyorlar evlenince zira kadınlar hep bu konuda sosyal olarak yönlendirilirler ama erkekler öyle değil.. demem o ki hiç kendinizi aman ciddimi değilmi diye hırpalamayın akışına bırakın ille de evleneceğim diyorsanız yavaş yavaş yollarınızı ayırın zira doğru kişi değil demek ki bu insan.

Sonuç ne oldu bilmiyorum ama yazacağım yine de.
Çocukluk travmalarından kaynaklanır böyle durumlar genelde.
İsteseydi evlenirdi, yok küçük çocuk mu laflarını geçelim bir zahmet. :19::19:
Böyle durumlar cidden var çünkü. Anlamak yaşamayan için imkansız sanırım.
Beraber terapiye gitmeyi denemelisiniz mesela.
Kendisi değişmeye istekli olursa çözülebilecek bir durum.
Ünlülerimizden Çağla Şıkel de Emre Altuğ ile evlenebilmek için çok çaba harcamış.
Güven problemi varmış, evlenmek istemiyormuş.
Sonuç ise ortada. Şimdi iyi ki evlenmişim diyen bir adam olmuş.
2 çocukları var zaten.
Biraz çaba harcanıp, gelişme kaydedilirse devam etmek iyi olur.
Ama elbette ki bir anda değişmek kolay iş değil.
Yine de denemekten zarar gelmez. Uzman yardımı şartı ile ama.

Son düzenleme:
bu bekleyi,ş benı öldürcek 1 sene oldu ve daha bırak evlenmeyı ailesi ile bıle tanıştırmadı napcam bılmıom gitsem olmuo kalsam olmuo cok mutsuzum cok da sevıyorum :(

Back
X