- 23 Ocak 2019
- 1.988
- 4.061
- 133
- Konu Sahibi Piremsesim11
-
Kimsenin inancıyla dalga geçmiyorum. Benim ailemde müslüman var. Fakat etrafımda gerçekten diş fırçasına ya da yabancı markalara bu gözle bakan insanlar var. Okula gelen ve çocuklara sağlık bilgisi dersi veren bir hanımın sözlerini böyle birşeyle kesen birisi vardı. Bu da saygısızlık. Tek tarafla bakmamak lazım ama eğer sözlerim yanlış anlaşıldıysa özür dilerimMune burada birileri insanların inançlaryla dalga geçmeye çalışıyor kendi çaplarında.
Ne zaman müdahele edeceksiniz acaba, hani yasaktı? Birisi çıkıp bunlara cevap verdiği zaman mı yasak oldugu aklınıza geliyor?
Sanimiyetinize zerre inanmıyorum.
Başka bir sorununu kamufle ediyor olmadığından emin olmalısınız.İyi geceler hanımlar.
Benim 7 ay önce uzun süreli bi ilişkim bitti. Şuanki erkek arkadaşımla iki aydır çıkıyoruz. Kendisi beş vakit namaz kılan birisi. Ama ben açığım onun için sorun olmadığını belirtti.
İkimizde 25 yaşındayız. Evlenme yolunda konuşuyoruz. Kendisine belirttim ciddi olduğunu söyledi o da.
Bu da dert mi demeyin lütfen benim kafama takıldı
Erkek arkadaşım evlenene kadar öpüşemem yakınlaşamam elele tutup sarılmak dışında dedi. Daha önce hiç öpüşmediğini söyledi. Kabul etmezsen ayrılalım dedi ben şok oldum (öpüşürsen günaha gireriz eğer illa öpüşmek istiyorum dersen ayrılırım dedi) bazen düşünüyorum evlenince yakınlaştığımda ya bişey hissetmezsem diye. Yanlış mı düşünüyorum sizce
Sen bir onceki mesajinda insanlara esya misiniz siz demissin tiye almissin. Ben de dini kullananlari tiye aldim sorun ne? Mutfak robotunun iadesi var insanin iadesi olmaz az mantik. insanlara esya diyemezsinMune burada birileri insanların inançlaryla dalga geçmeye çalışıyor kendi çaplarında.
Ne zaman müdahele edeceksiniz acaba, hani yasaktı? Birisi çıkıp bunlara cevap verdiği zaman mı yasak oldugu aklınıza geliyor?
Sanimiyetinize zerre inanmıyorum.
Başka bir sorununu kamufle ediyor olmadığından emin misiniz?İyi geceler hanımlar.
Benim 7 ay önce uzun süreli bi ilişkim bitti. Şuanki erkek arkadaşımla iki aydır çıkıyoruz. Kendisi beş vakit namaz kılan birisi. Ama ben açığım onun için sorun olmadığını belirtti.
İkimizde 25 yaşındayız. Evlenme yolunda konuşuyoruz. Kendisine belirttim ciddi olduğunu söyledi o da.
Bu da dert mi demeyin lütfen benim kafama takıldı
Erkek arkadaşım evlenene kadar öpüşemem yakınlaşamam elele tutup sarılmak dışında dedi. Daha önce hiç öpüşmediğini söyledi. Kabul etmezsen ayrılalım dedi ben şok oldum (öpüşürsen günaha gireriz eğer illa öpüşmek istiyorum dersen ayrılırım dedi) bazen düşünüyorum evlenince yakınlaştığımda ya bişey hissetmezsem diye. Yanlış mı düşünüyorum sizce
Sen bir onceki mesajinda insanlara esya misiniz siz demissin tiye almissin. Ben de dini kullananlari tiye aldim sorun ne? Mutfak robotunun iadesi var insanin iadesi olmaz az mantik. insanlara esya diyemezsin
Anma hizmeti diyosun yaniii
O değil de beyin savaşlarının olduğu 21. Yüzyılda böyle tatlısu müslümanları görmek ne biliim. Günahın ölçü birimi ne diye sormak lazım
Örümcek beyinli resmen, adama bak ya.Onu söyledim o öpüşmek kadar günah değil dedi öpüşmek yakınlaşmak daha büyük günah sarılmak büyük günah değil dedi
Iyi sen saril ama opusme cok mantikli uyeBenim o mesajımı anlamamışsın bile bir de mantıktan bahsediyorsun. "Az mantık" demişsin, ben de sana diyorum ki "az daha mantık"... :)
Ahahah al benden de o kadar. Ne olursa olsun insan cevabını veremeyeceği şeyi yapmamalı. Kararında tutarlı olmalı.Yani normal şartlarda dini konuşabileceğimiz bir alan olsaydı burası, dini bilgimle döverdim ama işte yeri değil :) esasında günahın dereceleri vardır ancak bir haramın alt başlıkları olarak değil. Örneğin adam öldürmek hem haram hem kul hakkıdır. Elbette cezası daha büyüktür bir böceği sebepsiz öldürmekten. Ancak zina, zinadır yani. Ötesi berisi, azı çoğu yok bunun. Dini güncelliyoruz diyerek işlerine geldiği gibi yorumluyor tatlı su Müslümanları. Gerçekten her anlamda dini yaşayabilen insanlara saygı duyuyorum. Lakin her anlamda. En mühim olan kul hakkına girmemek de dahil.
Onun dışında ay ben gösterdim ama elletmedim az zina yaptım, bekaretimi kocama sakladım ama French kiss ustasıyım günahım az diyene de kürekle dalasım var. Ne halt edersen et de ağzına dini alma bari. Bırak o olduğu gibi kalsın.
Iyi sen saril ama opusme cok mantikli uye
günahın azı çoğu olmaz deseydin,Onu söyledim o öpüşmek kadar günah değil dedi öpüşmek yakınlaşmak daha büyük günah sarılmak büyük günah değil dedi
Bunu söyledim fakat tanışmadan görücü usulü evlenemem dediKardeşim bu arada önceden de yorum yazdım da şunu da söyleyeyim, madem dindar flört etmeyecek görücü usulu evlenecek.
İlmihal böyledir. Flört haramdır madem öyle senle de konuşmayacak.
günahın azı çoğu olmaz deseydin,
misal afedersiniz pis olan idrarın bir damlası suya damlasa o su pistir içilmez, daha fazlası damlasa da içilmez. Az günah çok günah diye küçümseme olmaz. Mazallah dinden çıkarabilir insanı günahı küçümsemek.
ilişkinize günah boyutu ile bakıyorsa, dinimizde nikahlı olmadığın biri ile belli şartlar taşımadan ( iki taraftan da aynı odada birileri olması vb gibi) konuşmak da günah. Çok saçma geldi bana, öpüşmek çok günah, sarılmak az günah demesi....
Bu adiler kendilerine göre bir İslam oluşturdu Allah böyle münafıkların cezasını verecek.Bunu söyledim fakat tanışmadan görücü usulü evlenemem dedi
Evet evet biliyor özellikle söyledim hatta yakınlaşma dışında pek çok şeyi anlattım eski erkek arkadaşımla 6 yıl çıktım isteme söz vs oldu. İsteme evlenme teklifi bunları da anlattım başımdan böyle bi olay geçti dedim ilerde bunu problem edip bitirebilir diye. Saygı duyarım benden önce olmuş sonuçta Allah kısmet ederse artık benim eşim olacaksın dediÖncelikle herkesin görüşüne, hayata bakış açısına saygım var fakat burda senin ve erkek arkadaşının hayata bakış açıları çok fark olduğunu görüyorum. Ona çok normal gelen bir şeyi sen sorguluyorursun. Bence bunun gibi bir çok konu daha aklını karıştırıyordur. Kendisi senin için doğru kişi mi bunu düşün bence. Sen de onun gibi düşünsen bu konuyu sorgulamazsın zaten. Bu arada bir önceki ilişkinde yakınlaştığını söylemişsin - ki yanlış anlama bu tamamen normal. Bence bir birini seven iki insanın yakınlaşması kadar normal bir durum yok ama erkek arkadşın bu konularda hassas gibi. Senin önceki ilişkinde erkek arkadaşınla yakınlaşmana ne diyor? Biliyor mu? Merat ettim.
Ben kocamla evlenmeden önce öpüştüm de ne oldu sanki sürpriz olmasın ten uyumumuz var mı diye baktık ne oldu evlenince asıl bana sürpriz oldu.
Bu adiler kendilerine göre bir İslam oluşturdu Allah böyle münafıkların cezasını verecek.
Benim eski de İslamcıydı, aman Allah için sevıyordu aman ezanlarda kendınden gecerı bir karış sakal gece gunduz namaz.
Naptı bılıyor musun, nefsim var ve sen uymuyorsun hıtap etmıyorsun dıye terk etti.
Eger cok sevmıyorsan bitir cunku sonu kesın oyle olacak bu yeni çağ İslamcıları bunlar.
Birebir aynısı canım, aynen öyle yapardı.Yani birlikte otururken mesela ezan okunurken konuşmayalım ezanı dinleyelim diyor mezarlıktan geçmiştik ellerini açıp birlikte Fatiha okuyalım filan dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?