erkek arkadaşımın iş problemi ve evliliği sürekli erteleyişimiz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
822
123
5 yıllık bir sevgililik sürecimiz var. En başından beri iş sebebiyle bekliyoruz evlenmek için. Erkek arkadaşım lise mezunu hep özel sektörde geçici ve yorucu işlerde çalıştı şimdi biraz daha iyi maaşlı bir işi vardı oradan da ayrılmış, zaten geçiciydi para biriktirmek için çalışıyordu ama sıkıntılı bir yerdi gerçekten. İş yerinde bir sorun olunca ayrılmış. İkimizde 26 yaşındayız. Nasıl olacak, ne yapacağız bilemiyorum. Hep umutluydum ama bu şekilde sürüp giderse nasıl olacak? bende daha iş sektörüne hiç atılmadım bir kaç yıl sürecek belki benimde işe girmem, sınavlara hazırlanıyorum. Sevgilimi çok seviyorum ufak tefek şeyler dışında saygı, sevgi hiç eksik olmadı. Bugün kendimi çok kötü hissediyorum. Aynı şeyleri o da hissediyor, o kadar istiyor ki artık evlenmeyi, bir yuva kurmayı. bunalıma giriyor.. Yine ben moral vermeye çalışıyorum sen zekisin, çalışkansın bir gün inanıyorum iyi bir iş bulacaksın diyorum...

Düzenleme : Konu evlilik masrafları değil, evlenince ne olacağı. Bu yüzden şuanda bir nişan istemedim, erkek arkadaşımın ısrarlarına rağmen önce kendi sınavlarıma hazırlanmayı ve onunda bu süreçte iyi bir iş bulacağını söylemiştim. Yine de 5 yıl gibi bir süreden sonra onun beklemek istememesi, benim de içten içe artık evlenmeyi istemem bu konuyu açmamdaki sebep oldu. Cevabı kendimin bildiği soru, sadece dertlenmek istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha yaşınız genç acele etmeyin erken evlenmek marifet değil birbirinizi iş için strese sokmayın düğün için belli bir birikiminiz yoksa sizde çalışmaya başlayın

Lise mezunu olması kendini geliştirmesine engel değil aslında, daha yüksek maaşlı iş ararken aynı zamanda eğitim almaya baksın bence. Açıktan da olsa üniversiteyi bitirsin.

Evlenmiş olmak için evlenmemenizi de takdir ettim. Millet ana baba parasıyla evlenip evde oturuyor, evini anne babası geçindirsin diye bekliyor. Siz yeterli ekonomik güce ulaşmayı bekliyorsunuz, doğru yoldasınız. Herşey para değil, saygı ve sevgiyi koruyabileceğiniz insanla evlenin, çok çalışıp yuvanızı sürdürürsünüz.

5 yıllık bir sevgililik sürecimiz var. En başından beri iş sebebiyle bekliyoruz evlenmek için. Erkek arkadaşım lise mezunu hep özel sektörde geçici ve yorucu işlerde çalıştı şimdi biraz daha iyi maaşlı bir işi vardı oradan da ayrılmış, zaten geçiciydi para biriktirmek için çalışıyordu ama sıkıntılı bir yerdi gerçekten. İş yerinde bir sorun olunca ayrılmış. İkimizde 26 yaşındayız. Nasıl olacak, ne yapacağız bilemiyorum. Hep umutluydum ama bu şekilde sürüp giderse nasıl olacak? bende daha iş sektörüne hiç atılmadım bir kaç yıl sürecek belki benimde işe girmem, sınavlara hazırlanıyorum. Sevgilimi çok seviyorum ufak tefek şeyler dışında saygı, sevgi hiç eksik olmadı. Bugün kendimi çok kötü hissediyorum. Aynı şeyleri o da hissediyor, o kadar istiyor ki artık evlenmeyi, bir yuva kurmayı. bunalıma giriyor.. Yine ben moral vermeye çalışıyorum sen zekisin, çalışkansın bir gün inanıyorum iyi bir iş bulacaksın diyorum...
Bence siz de işin ucundan tutun.
Evlilik sorumluluğunu tek kişiye yüklemeyin.
O çalışsın , siz de çalışın .
İki elden borç ödenir , Allah huzur versin.

Evlenin zira bereket var evlilikte demek istiyorum

sevgiliniz iş arasın sız de sınava hazırlanıyorsanız ciddi bir şekilde çalışın. baktınız sınav da olmadı o zmn asgari ücretle işe girin.
şimdi evlenmek için de ya aileleriniz yardım edecek
ya da gönuller bir olsun deyip sade bir nıkahla 2. el eşyayla ev kuracaksınız masrafı azaltmk için. bu durumda da içinizde ukte kalabilir bazı şeyler

Çocuk haklı ama geçici işlerle çok zor sende daha iş sektörüne atılmamışsın sınavlar vs bence brz daha erteleyin para biriktirin birikim yapıp beraber öyle evlenin hakkınızda hayırlısı olsun

Sizde hemen is aramaya baslayin.
Ortaklasa yapin nişani dügünü çeyizi.
Kolay degil artik.
En ucuz dügun olmus 50bin.

Düğünden dolayı değil ama sonrasını daha çok düşünüyorum. Çünkü bir işe girse, sonra yine ayrılsa kira, faturalar vs. nasıl olacak. ben işe girersem ancak evlenebiliriz diye düşünüyorum artık en azından birimizin işi garanti olur :) Bende sınavlarıma daha çok önem veriyorum işe girersem derslere çalışamam sanırım bu durum bir kaç yıl daha sürecek :(

İnşallah çözer. Hiç bi yer sorunsuz değil ne yazık ki , keşke öyle olsa 🙏🏻 Sakın işi sağlama almadan evlilik düşünmeyin üzülürsünüz :(

Sebatsızlık bu resmen .
Bende üzülerek benneyanginlargordum benneyanginlargordum e katılıyorum.
Hayallerle yaşanmaz. İnsan mevcut durumunu iyi değerlendirmeli.
Siz evlenseniz bile bu beyfendi muhtemelen yine işinden ayrılacak.
O zaman fatura ve geçim sıkıntısını omuzlarına yükleyecek.
Nedense aklıma bu geldi😔
Umarım yanılırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X