- 20 Nisan 2018
- 21
- 31
- 3
- 39
- Konu Sahibi Khvekokusu20
-
- #48.161
İki ateş dusurucuyude dönüşümlü kullanabilirsun canim dolven normalde çabuk düşürür eğer dusmediyse 1 saat içinde calpolde verebilirsin.ateşi ara ara cikiyorsa calpolden sonra tekrar sıradaki ilaç dolven olucak ama en sonki dolven verdiğin saat aralığı en az 4 saat olmalı.23 te dolven verdim diyorsun.birdahaki dolven saatin 4 ten önce olmamalı.aynı durum calpol içinde geçerli.bazen düşmeyen dirençli ateşler oluyor 3-4 gün sürüyor.böyle dönüşümlü veriliyor ikisiPeki canim bebeklerde kac saat arayla hem calgon hem dolven verilir biliyormusun kizimin ateşi var hasta saat23 te dolven verdim ateş-i biraz var kac saat sonra calpol vermeliyim acaba
Bu soruyu buraya sorduğunuz için olabilir mi?offf offf neden kimse cevap vermiyor
Sendende canım bildiklerimizi paylaşıyoruz.ilaç bitiminde adet görürsün mutlaka canım en fazla 3 gün gecikebilir ilaç sonrası adetin 3. Veya 5 günü mu çağırdı tekrar bakar kistte küçülme yoksa başka ilaç başlayabilir
Inşallah Cnm hepimiz için güzel bır son ourHaklısın kuzum ya.. bundan sonrası çok güzel olur inşAllah senin için canım.
yeni oldugum icin nerede yazicagimi bilemedimBu soruyu buraya sorduğunuz için olabilir mi?
Çünkü konuyla gerçekten alakasız. Benimde anasınıfına giden çoçuğum olmadığı için bi deneyimim yok yardımcı olamayacağım.
Bir derdim var da sor istersen. Orası daha aktifyeni oldugum icin nerede yazicagimi bilemedim
teskkur edrimBir derdim var da sor istersen. Orası daha aktif
Yemeyen çocuk gerçekten çok zor.ama hasta su ab diyorsun hastalık öncesi ve hastalık boyunca hele ki ateş varsa iştah otimatikmen kapanıyor.Hiç zorlama yemeğe canım Allah korusun akcigerlerine aspire edebilirdi ve durum çok ciddi yerlere gelebilirdi.kızın kaç yaşında bilmiyorum az birşey bile yese yeter ona.yeterki susuz kalmasın vücudu az ve sık sık önüne birşeyler koy sevdiği şeyleri en azından.ilerde düzelecek benim ilk cocugu da öyleydi şimdi masallahi var. Göz altındaki kızarıklık olarak bahsettiğin muhtemelen kusma esnasında zorlandığı için o bölgedeki kılcal damarlarin zorlanmasindan kaynaklı geçici bir durum bir kaç gün sürer.biz bile kusup zorlandigimizda beyine giden kan basınci artıyor.nolur kendini de kızınida uzup strese koyma Allah korusun.Birde kızlar cocuklu ilanlara sorum olacak elifem sende hemsiresin belki bilirsin dun kizima yemek verirken yemedigi icin kizdim agzi doluyken yutsun die 2. Kasigu verdim o esnada hadi ye die kizdigim icin kizim cok nazli cok uzuldu ağzında yemek olduğu icinde bogazinda kaldi kac dakika kusmaya calistu simsayah kesildi midesi cok kotu oldu hemen sonrası gozaltlarinsa kurmizu nokti nokta lekeler cikti acile götürdüm gecer deduler ama bugünde gecmedi hic karsilastiniz mi boyle birseylee acaba
Istahsiz cocuk cok zor dun kendime cok kizdim kendimi hic affedemiyorim kizim sinirlendigimde bile uzulen mutsuz olan bir cocuk ona kizdigim icin uzuntuden kusmayla karşılık verdiyüzüne baktikca kendimi cok sucluyorum o lekelr gecer mi acaba
Kistin çok küçük olduğu için olabilir canım.böyle daha iyi boşver fazla ilaç kullanmadan olmuş oldun.3.günü git bakalım ınş tamamen erimiş olur.An itibariyle Adet oldum ben elifem nasıl olur böyle bişey ilacı sabah ve akşam tek aldım adetimin 3.günü doktir çağırdı
Yemeyen çocuk gerçekten çok zor.ama hasta su ab diyorsun hastalık öncesi ve hastalık boyunca hele ki ateş varsa iştah otimatikmen kapanıyor.Hiç zorlama yemeğe canım Allah korusun akcigerlerine aspire edebilirdi ve durum çok ciddi yerlere gelebilirdi.kızın kaç yaşında bilmiyorum az birşey bile yese yeter ona.yeterki susuz kalmasın vücudu az ve sık sık önüne birşeyler koy sevdiği şeyleri en azından.ilerde düzelecek benim ilk cocugu da öyleydi şimdi masallahi var. Göz altındaki kızarıklık olarak bahsettiğin muhtemelen kusma esnasında zorlandığı için o bölgedeki kılcal damarlarin zorlanmasindan kaynaklı geçici bir durum bir kaç gün sürer.biz bile kusup zorlandigimizda beyine giden kan basınci artıyor.nolur kendini de kızınida uzup strese koyma Allah korusun.
Gerçektende öyle çok şükür rabbime o bır kapıyı kapatıp diğerini açıyor evet doktor küçük bır kist olusmus dedi zaten klomen kullanırken de en büyük korkum kist olmasıydı ve oldu da ins dediğin gıbı erir gider pazartesiye kadarKistin çok küçük olduğu için olabilir canım.böyle daha iyi boşver fazla ilaç kullanmadan olmuş oldun.3.günü git bakalım ınş tamamen erimiş olur.
Anladım canim hiç zorlama zorlarsanı ilerde de böyle devam eder yemek seçer sürekli.yumruğu kadar yesin yeter ona.ilerde duzelecektir daha çok küçük ve 2 yaş sendromlari başlamıştır şimdi.Rabbim kolaylıklar versin sanaCanim aslinda hasta olacagi icin ıstahsiz mis normalde de istahsizdur ama ogun hic yemiyordu tabi ben bilmiyordum zorlayınca oyle oldu doktorlar da kusmaya bagli zorlanma deduler ama insam üzülüyor kizim 23 aylik doğduğundan beri istahi ile hep cekiyirim 2 aylikken meme reddi ile birakti sütü hsls istah konsuunda zorlaniyorim malsef
Canim Nasil yaptin sogan kurunuCanım klomen kist yapabiliyor o yüzden doktor takibinde kullanılıyor
Oluşan yumurtalar fazla buyumesin diye yeterli büyüklüğe gelince ovitrelle çatlatma iğnesi ile çatlatiliyor
Ona rağmen kist olursa doğum kontrol hapı veriyor doktorlar
Yani tedaviye 1 ay ara verilmiş oluyor
Doğum kontrol hapiyla adet olunca 2. 3. Gunu kontrole gidersin..kist yoksa devam
Ama kist hala varsa veya büyümüşse klomen tedavisine devam edilmez
Ufacık bir kisti bile tehlikeli boyutlara getirebilir
20 yasimdan beri yani 19 senedir kutu kutu klomen kullandim
3 ayrı doktora gittim
Hepsi aynı yukarda yazdığım gibi tedavi uyguladılarElifemm- yanlışım varmı canım..
Hatta 2 ay önce 5 cm kistim vardı
Yasmin kullandım geçti
Doktorum klomeni 1e düşürelim dedi
Bende kabul etmedim
2 ile anca oluşuyor 1 le zor dedim
Tamam..kist olustugu için panik yaptım dedi
Ayda 3 kere 3 4 günde bir kontrole gittim
Takibi sıkı tuttu..herşey yolunda çok şükür
Soğan kürü yap...şiddetle tavsiye ediyorum
Geçen ay 1 hafta yaptim
Kontrolde rahim ve yumurtalıkların çok iyi dedi doktorum
Soğan kürünü destekliyor
Bu ayda devam ediyorum
Birde abla tavsiyesi benden sana
Biraz rahat ol
Mesajlarından çok karamsar olduğun yansıyor bana
En güzel yaşındasın..doğurganlığın en yüksek zamanındasin
Senin çocuğun olur Allah'ın izniyle.. biraz kafayı rahatlatman lazım
Kızına geçmiş olsun.. Allah şifa versin inşallah
4.günde olur canım sıkıntı olmazElifemm- bu geceygeceyle beraber sayıyorum pazar günü 3. Gün oluyur pazar doktor yok pazartesi gitmem gerekiyor bu durumda
Canım sen onu çocuğu bilmeden nasıl bu kadar ilaç isimlerini sayarak burda tavsiye ediyorsun .Dediğin kullanma şeklini ben çocuğuma verdiğimde 39 üstü ateşte veriyordum.Ki doktor hastalığını ,kilosunu ,yaşını bildiği için reçete yazarak öneriyordu.Amcam doktor arkadaşım kapı komşum 10 yıllık hemşire bana böyle ilaç tavsiyesinde bulunmadı.Burayı herkes okuyor bilmeden çocuklarına senin önerdiğin şekli ıygulıyabilirler.Balgam sökücü basit bir ilaç benim oğluma yan etki yapıp bronşit olmasına sebep verdi .İlaçların her çocuğa gelmeyip yan etki yaptığını çok iyi bilirsin .Bu yazılarını arkadaşım okudu şok oldu.Bilmeden etmeden nasıl bu kadar ilaç tavsiye edebilir ÇOCUKLARA inşallah ne demek istediğimi çok iyi anlarsınTamam canım öyle yap o zaman. İkiside ağrı kesici ateş düşürücü şöyle yazayım o zaman Dolven de iburofen var çabuk etki eder ağrıyı ateşi çabuk düşürür.calpol de parasetamol var biraz geç etki ediyor.calpol bildiğin minoset ve parol tablet ile aynı etkiyi gösteriyor içerikleri ayni.agrini çabuk geçirsin istiyorsan 1 yemek kaşığı dolu dolven iç dilersen.
Adet bittikten 2 gün sonra başladımCanim Nasil yaptin sogan kurunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?