- 5 Mayıs 2018
- 39
- 69
- 3
- 36
- Konu Sahibi Khvekokusu20
-
- #48.781
Anladımcnm sağolEvet canım folikul içindeki yumurta hücresi çatlama olduktan sonra tüplere geliyor
Spermle yumurta tüplerde dolleniyor
Yumurtanın kalitesine göre ömrü var
Bazı kadınlar yumurtanın çatlama öncesindeki gerilmesini hissettikleri için yumurtlama zamanlarını da bilebilirler.
Yumurta hücresi 24 saat yaşayabildiği için yumurtlama olduktan 1 gün içerisinde ilişki olursa gebelik gerçekleşebilir. Ancak yumurtlama olduktan 2-3 gün sonra ilişki ve spermle yumurta buluşması olursa gebelik olamaz çünkü yumurta hücresi o zamana kadar canlılığını kaybeder.
Erkeğin sperm hücresi ise yumurtaya oranla daha uzun ömürlüdür ve kadın vücudu içerisinde ortalama 3 gün kadar yaşar. Bu açıdan bakıldığında yumurtlama olmadan 2-3 gün önce cinsel ilişki olsa dahi sperm 3 gün yaşayabileceği için yumurtlama olduğunda yumurta hücresini dölleyebilir
Alıntı
Aynen canım kesinlikle katılıyorum benimde Nisa’nda 14. Gün çatladı Martta 19. Gün çatlamıştı. Sürekli değişiyor takipsiz bilmek mümkün değilBir de soyle bir sey var her ay yumurtlama illa ovulasyonun tam ortasinda olmuyor.. Mesela ben gecen ay 13. Gunde iken yumurtlamam bu ay 17. Gunde oldu ve adetim de gec oldu yani tutturnak bazen mesele bir de her erkgin sperm kalitesi ayni deildir. Kiminin y gucludur daha uzun sure yasar kiminin x i daha guclu y si kisa yasar sonucta is yumurta d a bitmiyor sadece
Tesekkurler cnm bunu da not edicem listeme muhakkak da uygulayacagim yanliz hangi vakit yaparsak onemli mi?tugbabeyza divinity
La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü mine'zzalimin. (Z peltek)
Hz. Yunus Aleyhisselam'ın duasıdır. Balığın karnında yapmıştır.
(Allahım senden başka ilah yoktur. Sen bana zulmetmedin. Ben kendim kendime zulmettim. Ben kendime yazık ettim. Ben başıma bu belayı kendim çektim. Sen bana acıyorsun başımdan bir sürü belayı kaldırıyorsun. Kurban olduğum Allahım ben zalim oldum Sen münezzehsin. Anlamlarına geliyor bu dua)
İki rekat hacet namazı yapılır. Namazın son secdesinde 41 defa bu dua okunur. (Anlamını idrak ederek Şuurla okunur)
Rasulullah sallalahu aleyhi vessellem buyuruyor
Söz veriyorum Allah'ın adınadaki mutlaka o dardan çıkacak, feraha kavuşacak. kabul olunmayan bir sıkıntılı kalmaz.
Namaz bitince de dua ediyoruz. Ben kendim çok sıkıntılı bi zamanımda kılmıştım. Sıkıntısını çektiğim bi mevzu vardı ama çözüme ulaşması içinde bi hafta beklemem gerekiyordu. O zamanda olup olmayacağı belli değildi. Ama bu namazı gönülden öğle namazından sonra kılmıştım. Aynı günün akşamı mevzu olumlu bi şekilde çözüme ulaşmıştı. İnşaAllah tekrarı nasip olur.
Ve 35 yasindayim yumurtlama nin belirtilerini yeni ogrendim.. Herhalde istedigim cinsiyete daha onceden olsaydi yumurta akinin ne anlama geldigini dahi bilemyecek yumurtlamadan bile haberim olmayacakti belki.. Simdi kizlarim var bir de farkli cinsiyet istedigim icin dikkat etmeye ogrenmeye calisiyorm..Aynen canım kesinlikle katılıyorum benimde Nisa’nda 14. Gün çatladı Martta 19. Gün çatlamıştı. Sürekli değişiyor takipsiz bilmek mümkün değil
Canım bence o takvimlere inanma rus olsun Çin olsun onlar sadece eğlence kısmı diye düşünüyorum en mantıklı sı yum çatladığı nda olan ilişki daha detayını Biliyormusunuz pekiTeşekkür ederim kızlar bu ay denemiycem yani şu çin takvimi rus takvimi falan kız gösteriyo belkide ondan etkilemiyorum yada düşmesinden tekrar önce bu korkuyu yenmem lazım sonra hamile kal ok ama 14. Haftaya kadar bekle dur erkekmi kızmı diye bu arada önceki sanırım kızdı bütün uygulamaları yaptığım halde ayrıca dua okumuştum o dua kızsa düşürürmüş çok üzüldüm sonradan ama tüm takvimlerde oğlandı yaa ne bilim çokmu stres yapıyorım acaba
Cnm güzel araştırma yapıyorsun denemeler ne zamanVe 35 yasindayim yumurtlama nin belirtilerini yeni ogrendim.. Herhalde istedigim cinsiyete daha onceden olsaydi yumurta akinin ne anlama geldigini dahi bilemyecek yumurtlamadan bile haberim olmayacakti belki.. Simdi kizlarim var bir de farkli cinsiyet istedigim icin dikkat etmeye ogrenmeye calisiyorm..
Canım bence o takvimlere inanma rus olsun Çin olsun onlar sadece eğlence kısmı diye düşünüyorum en mantıklı sı yum çatladığı nda olan ilişki daha detayını Biliyormusunuz peki
Bende cok stres yaptim galiba. Bu kadar stres olacagimi bilsem hic yapmazdim inanin. Tek cocuklada durulur ne sanki.Teşekkür ederim kızlar bu ay denemiycem yani şu çin takvimi rus takvimi falan kız gösteriyo belkide ondan etkilemiyorum yada düşmesinden tekrar önce bu korkuyu yenmem lazım sonra hamile kal ok ama 14. Haftaya kadar bekle dur erkekmi kızmı diye bu arada önceki sanırım kızdı bütün uygulamaları yaptığım halde ayrıca dua okumuştum o dua kızsa düşürürmüş çok üzüldüm sonradan ama tüm takvimlerde oğlandı yaa ne bilim çokmu stres yapıyorım acaba
Niye sordun cnm. Belli olmazki kafasina darbe alirsa ölebilir hayati boyunca yatalak kalabilir hersey olabilir. Insallah böyle bisey düşünmüyosundurkızlar bişey soracam ıkinci kattan atlayan biri ölürmü sizce
Canım kerahat vakti dışında nafile namaz kılınabilen her vakit kılabilirsin.Tesekkurler cnm bunu da not edicem listeme muhakkak da uygulayacagim yanliz hangi vakit yaparsak onemli mi?
Bende mesela kızıma ovulasyon testiyle Hamile kalmıştım ama cinsiyet için değil kolay Hamile kalmak için akıntıyı falan yeni öğrendim.Ve 35 yasindayim yumurtlama nin belirtilerini yeni ogrendim.. Herhalde istedigim cinsiyete daha onceden olsaydi yumurta akinin ne anlama geldigini dahi bilemyecek yumurtlamadan bile haberim olmayacakti belki.. Simdi kizlarim var bir de farkli cinsiyet istedigim icin dikkat etmeye ogrenmeye calisiyorm..
Aminñnnnn inşallahEvet canım Salih sağlıklı hayırlı oğlanlar nasip etsin dileyen herkese ama herkese
Hakikaten canım neden sordun bende merak ettimkızlar bişey soracam ıkinci kattan atlayan biri ölürmü sizce
düşünüyorum cnm eşimle dün akşam tartıştık kizima aciyorum ya bana bişey olursa atlamayı düşünüyorum çünkü söyleye söyleye eşimin kafasına geciremiyirum atlamak ona hayatının dersini vermek istiyorm hayatı boyunca ıster bana bişey olsun ıster olmasın vicdan azabı çeksin istiyormNiye sordun cnm. Belli olmazki kafasina darbe alirsa ölebilir hayati boyunca yatalak kalabilir hersey olabilir. Insallah böyle bisey düşünmüyosundur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?