- 14 Ağustos 2017
- 9.973
- 12.811
- 248
- Konu Sahibi Khvekokusu20
-
- #49.401
Canim olur neden olmasin ama sabah namazindan sonra okunmasi makbuldürCanım ben gun boyu nezman musaitsem okuyorum sabah ezanından sonra okumadim ya olmaz mi simdi ne yapayim
Canim olur neden olmasin ama sabah namazindan sonra okunmasi makbuldür
Diger gruptayiz canimkizlar burasi neden sessiz kalmis :) ben.dogum yaptim oglum 25gunlyk oldu bile.darisi.tum.isteyenlere olsun insallah.cok.guzel bir.duygu
selam kizlar.eski topikde paylasimlarimiz olmustu yeni.topikler acilmis dagilmis kizlar.belki beni.cogunuz tanimiyprsunuz :) dogum yaptim ben de 25gunluk oldu oglum.Allah dileyen herkese tattirsun.bu duyguyy insallah.bi.kizim vardi bide oglusum oldu cok.sukur.. tum.takvimler kiz derken yalnizca cin takvimi erkek dedi.tabi.once Allah istemeli.ama cin.takvimi.bende tuttu
Baska neler yapmıştın canimselam kizlar.eski topikde paylasimlarimiz olmustu yeni.topikler acilmis dagilmis kizlar.belki beni.cogunuz tanimiyprsunuz :) dogum yaptim ben de 25gunluk oldu oglum.Allah dileyen herkese tattirsun.bu duyguyy insallah.bi.kizim vardi bide oglusum oldu cok.sukur.. tum.takvimler kiz derken yalnizca cin takvimi erkek dedi.tabi.once Allah istemeli.ama cin.takvimi.bende tuttu
Niyet ettim Saglikli hayirli erkek evladımin olmasi icin Yusuf Suresi okumaya diye niyet et bismillah cek basla 7. Gunun bitimindede duani etPeki okurken ya bitiriken niyet falan okunuyormu tam detayli anlatsana bana canim ben oyle basladim okuyom sadece
Aynen sems suresj ve nisan yağmuru ne detayli anlatirmisin cnm
Allah analı babalı büyütsünselam kizlar.eski topikde paylasimlarimiz olmustu yeni.topikler acilmis dagilmis kizlar.belki beni.cogunuz tanimiyprsunuz :) dogum yaptim ben de 25gunluk oldu oglum.Allah dileyen herkese tattirsun.bu duyguyy insallah.bi.kizim vardi bide oglusum oldu cok.sukur.. tum.takvimler kiz derken yalnizca cin takvimi erkek dedi.tabi.once Allah istemeli.ama cin.takvimi.bende tuttu
Sekine duasının 7 günde oldukça etkili türü
Sekine duası müminlerin sıklıkla okuyup feyz alacakları dualardan biridir. Kalbe huzur veren, acıları dayanılır kılan, kişiyi vesveselerden uzak tutan ve nefse sabrı telkin eden bir duadır.
Sekine duasında geçen “sekine” kelimesi aslında “sakin olmak” anlamına gelmektedir. Huzurlu ve mutlu olmanın karşılığı olarak kullanılan bu kelime ile her türlü ruhi sıkıntının Rahman’ın nuru ile hayra çevrilmesi niyaz edilmektedir.
Bu duayı ettikten sonra yaşama bakışı tamamen değişen ve bu sayede bambaşka bir hayata kavuşan sayısız insanın rivayeti vardır. Sekine duasısayesinde huzuru bulan ve “şükür ile” yaradanına sığınan insanların anlatımları birçok eski el yazması kitapta geçmektedir.
İşte biz de bu yazımızda bu nispette mühim olan sekine duasını sizlerle paylaşarak huzura giden yolda küçük de olsa bir katkı yapmak istedik. İnşallah yazımız siz değerli okurlarımız için faydalı bilgiler sunacaktır.
Sekine duasının üç farklı türü
Kadim dua kitapları incelendiğinde birbirinden farklı üç sekine duası ile karşılaşılmaktadır. Bunlardan birincisi Hz. Ali’nin naklettiği dua, diğeri Allah’ın güzel esmaları ile yapılan sekine duası ve sonuncusu ise 7 gün süren ve Şems suresinin okunması ile yapılan sekine duasıdır.
Hz. Ali’nin naklettiği sekine duasında 6 adet esma vardır ve bu altı adet esma 19 farklı ayetle okunmaktadır. Temeli numerik sisteme dayanır ve çok yaygın bir sekinde duasıdır.
Allah’ın güzel esmalarına dayanan sekine duası ise Rahman, Rahim, Selam, Aliyy, Mucib, Vedud, Nafi ve Sabur esmalarının belli sayılarla okunması ile yapılmaktadır.
Üçüncü sekine duası türü ise Şems suresinin 7 gün boyunca okunması ile yapılan dua örneğidir. Bu dua diğer sekine dualarından daha etkilidir. Zira doğrudan doğruya Allah’ın kelamı olan Kuran’a dayanır. Zaten bir konuda surelerin dua hükmünde okunması her zaman lafızlara dayanan dualardan çok daha etkilidir.
İşte burada usul ve adabı anlatılacak olan sekine duası da bu Şems suresi ile okunacak olan dua örneğidir.
Sekine duasına başlamadan önce yapılması lazım gelenler
- Sekine duasına başlamadan önce mutlak surette bedeni ve ruhi arınma maksadıyla abdest alınmalıdır.
- Sekine duası yalnız bir ortamda eda edilir, bu duanın edileceği mekanın gözlerden uzak bir yer olması duaya icabeti artırır.
- Dua eden kişi dua öncesinde ve sonrasında küçük de olsa bir sadaka verirse rahmet kapılarının açılmasına vesile olur ve duasına cevap alması o nispette kolaylaşır.
- Sekine duası edecek kişi yalnız ve ancak Allah’a niyaz etmelidir. Allah dışında bir aracı tesis etmek iyi niyetle dahi yapılsa büyük bir günahtır.
- Dua eden kişi tam bir teslimiyet ve inançla dua etmelidir. Hayrın da şerrin de Allah’tan geldiğine tereddütsüz iman etmelidir.
Sekine duasının belli bir zamanı var mıdır?
Sekine duasının eda ediliş zamanı sabah namazı sonrasıdır. Kişi sabah namazı ile gün doğumu arasındaki vakitte duasını ederse inşallah duasına icabet olacaktır.
Ulema alimleri eğer kişi sabah namazı sonrasında bu duayı etmek için fırsat bulamamışsa yatsı namazı sonrasında da dua edilebileceğini buyurmuşlardır.
Sekine duası nasıl eda edilir?
Sekine duasına cuma günü başlanır. Toplam 7 gün boyunca dua okunur. Perşembe günü duanın hatime yani bitiş günüdür. Cuma günü duaya başlayan şahıs sonraki cumaya duasını eda etmiş bir biçimde girer.
Dua eden mümin, sekine duası hükmünde olan Şems suresini her gün art arda 3 defa okuyacaktır. 7 günde toplamda 21 defa okunacak bu sure ile inşallah dua hayırlara vesile olabilecektir.
Şems suresi 15 ayeti kerimeden oluşur. Hem mana olarak hem de ahenk olarak muazzam etkili bir suredir. Kuranı Kerim’in mucizevi yönünü en çabuk kavratan surelerden biridir.
Niyet ettim Saglikli hayirli erkek evladımin olmasi icin Yusuf Suresi okumaya diye niyet et bismillah cek basla 7. Gunun bitimindede duani et
Merhabalar hoşgeldin :) iyi düşünmüşsün öncesinde deneyim kazanmak iyi oluyor. Testler gunde iki kez yapilir yapmadan önce 3-4 saat sıvı almadan ve idrara çikmadan yapmak gerekir en saglikli sonuç için. Pik anını görene kadar 8 saat veya 12 saatte bir test yapilabilir. Test yumurtlamaya yakın koyulaşir koyulaştıktan sonra pik olur yani T cizgisi C den koyu olur bu aşamadan sonra 3-4 saatte bir test yapilir T çizgisi C ile ayni renge döndüğü an değerlendirilir sonrası tevekkül :)) bu aşamaların belli bir saati dakikasi yok yani pikten şukadar saat sonra catlar diyemiyorum herkeste bu süreç farkli. hatta heray değişebilir busüre.. testsiz yumurtlama anını yakalamak çok zor iyiki almişsin. Allah yardimcimiz olsunGünaydın kızlar benim de bir kızım var.ikinciyi düşünüyoruz bu sene inşallah.tabi önce ne olursa olsun sağlıklı olması.sonra gönlümden geçense erkek.bu yumurtlama testlerini pek bilmem ben.çünkü yumurtladığım zamani iyi takip ediyorum.akıntımdan anlıyorum.kızımda da böyle kendimi takip etmiştim.ama onda acemiligime geldi. Bu testler falan çok yaygın degildi o zamanlar.Yumurtlamadan önceki gunler birliktelik yaşandı ve kızım oldu :))yani tahminim o yönde.
Bu ay yumurtlama testi aldım bakalım akıntiyla ne kadar orantılı diye.salı günü yaptım hiç cizgi cıkmadı.adet döngüm uzun biraz .yumurtlama adet başlangıcından 15. 16. Güne denk geliyor.dün 13. Gündü silik çizgi başladı.bundan sonra hergün yapmak mı gerekiyor.
Zaten bu ay düşünmüyorum bir deneyeceğim testleri.kısmetse gelecek ay inşallah:)
Allah bağişlasın canım cok sevindim. Saglikla büyüt bebişini insallahselam kizlar.eski topikde paylasimlarimiz olmustu yeni.topikler acilmis dagilmis kizlar.belki beni.cogunuz tanimiyprsunuz :) dogum yaptim ben de 25gunluk oldu oglum.Allah dileyen herkese tattirsun.bu duyguyy insallah.bi.kizim vardi bide oglusum oldu cok.sukur.. tum.takvimler kiz derken yalnizca cin takvimi erkek dedi.tabi.once Allah istemeli.ama cin.takvimi.bende tuttu
Canım sen nasılsınGecemavisim senin testlerle ılgili bilgin var cnm
amin canim sagolasin darisi sana olsun insallah ❤Allah bağişlasın canım cok sevindim. Saglikla büyüt bebişini insallah
amin.canim cumlemizin.yontem basit seyler denedim.2gunluk cinsel pehriz yumurtlama gunlerinde 3kez derin iliski ve o ay sag yumurtaliktan.yumurtlamistim.bu kadar..bida ayiptir soylemesi esim daha istekliydi.baskada birsey yapmadimRabbim evlatlarınizi bagislasin size yonyem falan denemismiydin canm o süreci anlatirmisin
amin canim insallah Allahim sanada nasip etsin❤Allah analı babalı büyütsün
Hayırlı sağlıklı ömürler versin rabbim
Darısı başımıza inşallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?