Bizde tüp bebek aşılama falan tutmayinca Kağan beye gittik sebepsiz infertilite teşhisi ile bir şey bulur dedik ama yanıtları bile boş boş vermiş kesin DNA hasarı var dedi yüzde beş çıktı sperm kulturu istedi onda da bir şey çıkmayınca bize verdiği cevap aynen şu
"""""****"bebek olması için 1 tane içeriği sağlıklı spermin yumurtayı döllemesi yeterli. Sizde ise çok sayıda sağlıklı sperm var. Bu değerlerle çocuk sahibi olan çok sayıda hastamız var. Endişe etmeyin.
Şimdiki durumunuz çok iyi. Zaman zaman hareketinde düzensizlik olsa da bu sperm doğal yolla çocuk olmasına yeter. Ama ne zaman olacağını bilemeyiz. Bu ay da olur, 1 yıl sonra da. Her çift evlendikten hemen sonra çocuk sahibi olamıyor, bazen 2 yıl sonra oluyor. Bu insanın doğasında var. O nedenle, isterseniz doğal yolu bekleyin ama isterseniz hemen tüp bebeğe de geçebiliriz
Bazı hastalar, bu duruma rağmen ailevi sebeplerle veya başka sebeplerden (iş durumu, izin süreleri vb.) dolayı tüp bebeğe geçmeyi tercih ediyorlar. Böyle bir düşünceniz varsa, bu da tabii ki en doğal hakkınız. Ancak ben en az üç ay beklemenizi öneririm. Aşılamada başarı şansı %10 civarında olduğu için önermiyorum."""""""****
Bizde bunu duymak için gittik sanki halbu ki muayene de konuştuğumuzda başka yollardan bakarız bir şey yoksa demişti şimdi ise sıradan bir doktor gibi bana yeni tüp bebek yaptıran biri olarak tedavi bile vermeden uç ay bekleyin tüpe geçebilirsiniz diyor ne diyeyim herkes paraci olmus