mehabalar benim buğün aşılamam oldu ve sizlerle paylaşmak istedim.bu siteyi yep takip ediyorum ve hep umutlanıyorum yazdıklarınıza inşallah bende annelik duygusunu tadarım
Herkese merhabalar,
1 yıl önce sperm testinde 0'ı görünce dünyamız başımıza yıkılmıştı. O günden bu güne bu siteyi eşim bir yandan ben bir yandan takip ediyoruz ve bu ilk mesajım.
İlk olarak Memorial'da Doç.Dr.Semih Özkan'a gittik. Tıkanıklıktan şüphelendi ancak emin olamadı. Fsh değeri alt sınırda, meni volümü düşüktü. Biopsi yapalım dedi ancak biz biraz daha araştırmak istedik. Bu site vasıtasıyla Kaan Aydos'u bulduk. Ve ilaç tedavisine başladık. 2 ay sudafed ve bir ilaç daha kullandık. Akabinde Klomen ve Proxeed Plus. Bu arada iyi bir labaratuvarda sperm testlerine devam ettik ve 2-3 adet sperm olduğu yıkama sonucu görüldü. Ancak bunlar hareketsizdi. Toplamda 5-6 ay kadar ilaçları kullandıktan sonra Kaan Hoca tüp bebeğe geçmemizi önerdi.
Tüp bebeği Memorial'da yaptırmaya karara verdik. Bu arada yine bu site ile tanıdığımız Çider'e üye olduk. Tedavi sırasında Histeroskopi yapıldı. Tedavi başladı ve Mikro-Tese günü geldi çattı. Allah'a şükür ki yeteri kadar sperm bulundu ve 7 olgun yumurta'dan 5'i döllendi. Bunlardan 2 tanesi 5. güne geldi ve en iyisi ki aslında "4ab" kalitesindeydi ( yani çok iyi kalite değil ama kötü de değil) transfer edildi. Yani tek embryo transferi. Ve müthiş sıkıntı başladı, beklemek. Progesteron iğneleri faciaydı ama insan herşeye dayanıyor.
transfer sonrası 9. gün hafif bir lekelenme sonrası tüm moralimiz bozuldu o gün ve hastane önünde hüngür hüngür ağladık eşimle. Ertesi gün doğru kan testine gittik. 273 rakamını görünce sevinemedik bile sanki hayal gibiydi. 12.gün bir test ve bu sefer 500 küsur. Evet hamileydim. Ama bir korku daha başladı acaba kalp atışını görebilecek miyim?
Doktorumuz 3 hafta sonraya randevu verdi, tabi biz dayanamayıp 6 hafta 3 günlükken başka bir doktora gittik. Ultrasonun başına gittiğimizde bayılacak gibiydik. Doktorun bakın ne var burda demesiyle gözyaşlarımız bir kez daha boşaldı. Kalbinin atışını görüyorduk ve dr sesini de dinletti.
Sesini duyana kadar buraya bir şey yazmak istemedim, kendimce uğur yaptım ama artık hikayemi paylaşabilirdim. Burada yazılanlar sayesinde çok şey öğrendik. Umutlandık, üzüldük, ağladık, sevindik.
Biz açıkçası bu güne kadar çok şanslıydık, her şey yolunda gitti. Umarım tüm çocuk hasreti çekenler bu duyguları yaşarlar.
selam arkadaşlar nasılsınız ben pek iyi değilim ne oldu bana bilmiyorum ama çok zor günler geçiriyorum ne olur bana dua edin bu kadar sene bebişimi bekledim ama şimdi onunla ilgilenemiyorum içimden gelmiyo sürekli ağlıyorum ve daralıyorum hep kendimi evden dışarı atmak istiyorum ev üzerime üzerime geliyo uyku uyuyamıyorum, yemek yiyemiyorum, oturamıyorum çok kötü durumdayım ben ne yapıcam arkadaşlar böyle olmak istemiyorum patlamak üzereyim ben nasıl kurtulucam bu durumdan evladıma ben bakmak istiyorum onu ben çok bekledim ama yapamıyorrumne olur bi akıl verin aklımı oynatmaktan korkuyorum
canım inşşşşşşşşşşşşşşşşşş
inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş
ben her gün umudumu biraz daha yitiriyorum ama yinede inşşşşşşşşşşşş diyorum
bilmiyorum sanki her yeni gün beni bebğimden uzaklaştıryor gibi geliyor
rabbim yardımcımız olsun [/QUOT
canım benim güzel ruhlu arkadaşım her zaman her durumunda hepimizin yanında oldun sen umudunu ne olur yitirme ben inanıyorum sende anne olacaksın hemde çok şeker bir anne rabbim sennde muradını verecek hayırlısı ile
bide bişi diyecem canım istediğin bir zamanda gel senle gözdeye necip beye bir gidelim bir görüş ön görüşme yapalım ne dersin
merhaba guzel annısler buraya yazmayalı cok olmus.
cok ozledım sızlerı.
nete fazla gıremıyorum ıse basladıgım ıcın.ev -iş -cocuk derken gunler gecıyor ..
cucu ve ayse az kalmıs sızlerede ınsalalh tez zamnda kurtulursunuz..
gecmıse bır ıkı sayfa baktım...
bol bol emzırın kızlar.emzırdıkce sut gelır..
eger emmeseydı benım bebek emmezdı..
emme gucu yokdu.kuvezde yattıgı donemde emme gucu alıssın dıye cok ugrastım .
ben gece gunduz 2 saate bır hastaneye gıderdım ve oglum emmezde.
sutum azdı.
ama sonra hastaneden bır cıktı mamayıda kestım...ben sureklı emzırdım hem sut cogaldı..hemde oglum emmeyı ıyıcemen kavradı..
bu arada semısınkı gıbı benımde meme ucum cok kucuk hala alamaz.ama ben cok ugrastım..cok sukur hala alıyor anne sutu
ıse gırdıgımden bellı mama vermeye basladık..
bu arada aymesım ınana gecer o donemlerınız..
bende cok agladım hatta cok agladıgım zamnlar sutum hıc olmazdı..
benım yasadıgım seylerıde kımse yasamamsıtır(
hamılelıgım 8 ayında basladı kayınvalıde kayın kayınpeder sorunları
esımın ıs durumu
dogurdum bebem 15 gunlukken esım ıssız kaldı( yanı babası dukkanda attı dıyeyım
bebem 1 aylıktı ben sokkalarda ev aradım(
kaynım ve eltım olmadık seyler soyledıler.
ogun cok agladım vede hıc sutum olmadı oglum o gun feryat fıgan agladı(
sımdı bunları hıcbırının unutmadım.benım cocougu sut hakkını caldılar hepsıde ınsalalh cıkacak onlardan
NEYSE CANLAR SIZLERI MERAK ETTIM..
YARIN IS VAR
OGLUMN HAFTALIK CANTASINI HAZIRLIYCAM SABAH ANANNESINE GIDIYOR AKSAMLARI ALIYORUM
canım işe başlamışsın ha hayırlı olsun bende 2 hafta sonra falan başlıycam bakalım nasıl yapacaz bizde bide dişler başlıyo huysuz kızım iyice mızmız oldu valla sende çok zor günler geçirmişsin canım allah hepimizin yardımcısı olsun
neyse artık beklerik:)
ilk üç ay geçsin yasakları delerim doktor sorun yok derse :) ,ama ben de son 2,3 ay yasağın mantıklı olduğunu düşünüyorum tabi..
sağol hepimiz inşallah. haklısın dilem bizim de 4.yılımız 2.denememiz bazen söylensem de cesaret edemiyorum tabi ki,kocişlere yazık ama yaaa :))))
bidede 9 ay boyunca yasakdı canım doktorumuz izin vermedi izin versede biz kendimiz yasaklayacaktık kendimize bizzde 5. yılımıza girince geldi dünyaya kızımız eşim derdi 1 anlık kayif için tehlikeye atmaya değmez boşver diye lohusalık vs derken neredeyse 1 sene ilişki olmadı. olsun sağlıcakla kucağımıza aldık tekrardan 2. bir balayı gibi oldu sonrası
demek zuzum daha doğurmamış sağlık olsun
leyl çok sevindim canım hadi sağlıcakla
yeterim inşallah darısı sana
yabanım bi an önce kavuş annenlerle inşallah
dilem sağlıcakla gelsinlerde kuzum
ah balsurat vah balsurat :)
beyazmelek nevroyu bende merak ediyorum
nemo1 gözün aydın
rapunzel işe başladın demek hadi hayırlısı
rabbim en kısa zamanda sanada yaşatsın,uykusuz kalda gör:))))şaka bi yana rabbim herkese yaşatsın işallah.kızlar sizlere her cevap yazdığımda yazıyorum
Ben anne olmadım ama olanların yanında kaldığım için yorum yapıyorum:26::26:
Kızlar işiniz zor:44: Gerçekten bu dönemi kolay atlatırsınız inşşşş
rabbim sabır ve dayanama gücü versin
teşekür ederiz teyzesi:) seni bekliyoruz şimdi hayırlısıyla doğurdum dersin en kısa zamanda.aminn balim..cok zorlaniyorum artik ben yaa..40.haftadayiz tik yok...
uykusuz geceler öylede devam edecek böylede devam ediyor zaten :97:
sevcanim hayaletler,zombiler..ne dersen de..vallahi raziyimm..
daha dogurmadan uykusuzluktan catlicam,uyuyamiyorum...
dogumdan sonra en azindan göbisteki agirlik gidicek
canim massallah,insallah sorunsuz bir gebelik geciririsin
bizede yasakti ilk 3 ay..hatta bana merdiven inip cikmak bile yasakti...
son 3 ay yasak olmadi ama 6.aydan itibaren esim yanasmadi zaten..
sag salim gelsin canim insallah,cok sagol..bu arada massallah yerimmmm senin minnisiniii
canim benim lohusalik cok zormus gercektende..yasamadim bilmiyorum suan icin ama benim depresyonlar daha önceden baska konularda basladigi icin anliyorum seni...bol bol dua etmeni tavsiye ederim..
insallah en yakin zamanda atlatirsin canimm...
rapum nasılsın,evet kayboldunuz valla hep birden kimler kimler vardı buralardamerhaba guzel annısler buraya yazmayalı cok olmus.
cok ozledım sızlerı.
nete fazla gıremıyorum ıse basladıgım ıcın.ev -iş -cocuk derken gunler gecıyor ..
cucu ve ayse az kalmıs sızlerede ınsalalh tez zamnda kurtulursunuz..
gecmıse bır ıkı sayfa baktım...
bol bol emzırın kızlar.emzırdıkce sut gelır..
eger emmeseydı benım bebek emmezdı..
emme gucu yokdu.kuvezde yattıgı donemde emme gucu alıssın dıye cok ugrastım .
ben gece gunduz 2 saate bır hastaneye gıderdım ve oglum emmezde.
sutum azdı.
ama sonra hastaneden bır cıktı mamayıda kestım...ben sureklı emzırdım hem sut cogaldı..hemde oglum emmeyı ıyıcemen kavradı..
bu arada semısınkı gıbı benımde meme ucum cok kucuk hala alamaz.ama ben cok ugrastım..cok sukur hala alıyor anne sutu
ıse gırdıgımden bellı mama vermeye basladık..
bu arada aymesım ınana gecer o donemlerınız..
bende cok agladım hatta cok agladıgım zamnlar sutum hıc olmazdı..
benım yasadıgım seylerıde kımse yasamamsıtır(
hamılelıgım 8 ayında basladı kayınvalıde kayın kayınpeder sorunları
esımın ıs durumu
dogurdum bebem 15 gunlukken esım ıssız kaldı( yanı babası dukkanda attı dıyeyım
bebem 1 aylıktı ben sokkalarda ev aradım(
kaynım ve eltım olmadık seyler soyledıler.
ogun cok agladım vede hıc sutum olmadı oglum o gun feryat fıgan agladı(
sımdı bunları hıcbırının unutmadım.benım cocougu sut hakkını caldılar hepsıde ınsalalh cıkacak onlardan
NEYSE CANLAR SIZLERI MERAK ETTIM..
YARIN IS VAR
OGLUMN HAFTALIK CANTASINI HAZIRLIYCAM SABAH ANANNESINE GIDIYOR AKSAMLARI ALIYORUM
hayırlı olsun sağlıkla kucağınada al işallah.Herkese merhabalar,
1 yıl önce sperm testinde 0'ı görünce dünyamız başımıza yıkılmıştı. O günden bu güne bu siteyi eşim bir yandan ben bir yandan takip ediyoruz ve bu ilk mesajım.
İlk olarak Memorial'da Doç.Dr.Semih Özkan'a gittik. Tıkanıklıktan şüphelendi ancak emin olamadı. Fsh değeri alt sınırda, meni volümü düşüktü. Biopsi yapalım dedi ancak biz biraz daha araştırmak istedik. Bu site vasıtasıyla Kaan Aydos'u bulduk. Ve ilaç tedavisine başladık. 2 ay sudafed ve bir ilaç daha kullandık. Akabinde Klomen ve Proxeed Plus. Bu arada iyi bir labaratuvarda sperm testlerine devam ettik ve 2-3 adet sperm olduğu yıkama sonucu görüldü. Ancak bunlar hareketsizdi. Toplamda 5-6 ay kadar ilaçları kullandıktan sonra Kaan Hoca tüp bebeğe geçmemizi önerdi.
Tüp bebeği Memorial'da yaptırmaya karara verdik. Bu arada yine bu site ile tanıdığımız Çider'e üye olduk. Tedavi sırasında Histeroskopi yapıldı. Tedavi başladı ve Mikro-Tese günü geldi çattı. Allah'a şükür ki yeteri kadar sperm bulundu ve 7 olgun yumurta'dan 5'i döllendi. Bunlardan 2 tanesi 5. güne geldi ve en iyisi ki aslında "4ab" kalitesindeydi ( yani çok iyi kalite değil ama kötü de değil) transfer edildi. Yani tek embryo transferi. Ve müthiş sıkıntı başladı, beklemek. Progesteron iğneleri faciaydı ama insan herşeye dayanıyor.
transfer sonrası 9. gün hafif bir lekelenme sonrası tüm moralimiz bozuldu o gün ve hastane önünde hüngür hüngür ağladık eşimle. Ertesi gün doğru kan testine gittik. 273 rakamını görünce sevinemedik bile sanki hayal gibiydi. 12.gün bir test ve bu sefer 500 küsur. Evet hamileydim. Ama bir korku daha başladı acaba kalp atışını görebilecek miyim?
Doktorumuz 3 hafta sonraya randevu verdi, tabi biz dayanamayıp 6 hafta 3 günlükken başka bir doktora gittik. Ultrasonun başına gittiğimizde bayılacak gibiydik. Doktorun bakın ne var burda demesiyle gözyaşlarımız bir kez daha boşaldı. Kalbinin atışını görüyorduk ve dr sesini de dinletti.
Sesini duyana kadar buraya bir şey yazmak istemedim, kendimce uğur yaptım ama artık hikayemi paylaşabilirdim. Burada yazılanlar sayesinde çok şey öğrendik. Umutlandık, üzüldük, ağladık, sevindik.
Biz açıkçası bu güne kadar çok şanslıydık, her şey yolunda gitti. Umarım tüm çocuk hasreti çekenler bu duyguları yaşarlar.
hayırlı haberlerle yazarsın işallah bize.mehabalar benim buğün aşılamam oldu ve sizlerle paylaşmak istedim.bu siteyi yep takip ediyorum ve hep umutlanıyorum yazdıklarınıza inşallah bende annelik duygusunu tadarım
aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnn aminnnnnnnnnnnndemek zuzum daha doğurmamış sağlık olsun
leyl çok sevindim canım hadi sağlıcakla
yeterim inşallah darısı sana
yabanım bi an önce kavuş annenlerle inşallah
dilem sağlıcakla gelsinlerde kuzum
ah balsurat vah balsurat :)
beyazmelek nevroyu bende merak ediyorum
nemo1 gözün aydın
rapunzel işe başladın demek hadi hayırlısı
casperim semişim bi türlü kendimi toparlayamıyorum nasıl atlatmayı başardınız
ben dün doktora gittim dayanamadım artık oda lohusalık depresyonuna girdiğimi baya ileri dercede olduğunu ve ancak ilaç tedavisiyle düzelebileceğimi söyledi ilaçlarda antidepresan ve yeşil reçeteyle verilen ilaçlar ama bunları kullanırken hemen sütü kesmem gerekiyomuş çocuğuma süt veremiycekmişim artık ve uyku yapıyolarmış ben çocuğumla daha çok ilgilenmek isterken şimdi hiç ilgilenemiycem arkadaşlar tek başıma başaramazmıyım ben bunu destek almam şartmı sizce ne olur bi akıl verin dayanacak gücüm kalmadı tükendim
mehabalar benim buğün aşılamam oldu ve sizlerle paylaşmak istedim.bu siteyi yep takip ediyorum ve hep umutlanıyorum yazdıklarınıza inşallah bende annelik duygusunu tadarım
canım ben de dün ilk aşılamamı oldum, inşallah ikimizinki de tutar.. Haberleşelim inşallah..
canım ben de dün ilk aşılamamı oldum, inşallah ikimizinki de tutar.. Haberleşelim inşallah..
casperim semişim bi türlü kendimi toparlayamıyorum nasıl atlatmayı başardınız
ben dün doktora gittim dayanamadım artık oda lohusalık depresyonuna girdiğimi baya ileri dercede olduğunu ve ancak ilaç tedavisiyle düzelebileceğimi söyledi ilaçlarda antidepresan ve yeşil reçeteyle verilen ilaçlar ama bunları kullanırken hemen sütü kesmem gerekiyomuş çocuğuma süt veremiycekmişim artık ve uyku yapıyolarmış ben çocuğumla daha çok ilgilenmek isterken şimdi hiç ilgilenemiycem arkadaşlar tek başıma başaramazmıyım ben bunu destek almam şartmı sizce ne olur bi akıl verin dayanacak gücüm kalmadı tükendim
Bana dr coraspin vermemişti..vitamin vermişti ama hiç içmedim 1 gün ıcmıstım kusmuştum dahada içmedim :)drdaiçme demiştii.. sadece kan hapı içtim ..
2 ve 3 lü testi ben yaptıradım dr bana bırakmıştı bende istemedim.zaten az çok doppler usgde herşey belli oluyor sorun olsa orda çıkar.
aymesiim canııım ilaç kesinlikle tavsiye etmem o minicik bebişinden uzaklaşırsın ozaman, bu sıkıntıyı hepimiz zamanında yaşadık tatlım ya bak benimkiler ikiz biliyosun, doğum yaptıktan 1 hafta sonra yalnız kaldım ben iki bebeğe yetişmem gerekti ama sezeryan sıkıntım sürüyodu hala, emsinler diye uğraştık epeyce, mutlaka zorla canım asla pes etme zamanla alışacaktır, gece biri ağlıyodu karnını doyurup uyutuyodum tam ben yatarken diğeri uyanıyodu, bazen ikiside anı anda ağlıyodu, ozamanda eşim yetişiyodu imdadıma sağolsun, oğlumun önce sarılık, sonrada çok gaz problemi oldu, gece saat 4 te başlardı ağlamaya, 7 ye kadar kucağımda bütün odaları gezerdm, 4 aya yakın böyle sürdü bu durum,negündüz ne gece uykuları düzenli değildi kızım uyurken emmiyodu aç kalacak büyümeyecek diye korkardım hep, düşünün sizdeki tek bebekten bende ki tane ve iki ayrı bebeğin bakımı çok zor, Rabbime binlerce kez şükürler olsun ikizlerimi bana gönderdiği için, mutlaka zor yönleri var, ama ANNELİK BU İŞTE canım yaa, geceleri sabahlara kadar ağladığımız,başka bir anneyi gördüğümüzde kıskandığımız, toplum içinde "bebek ne zaman " sorusundan nefret ettiğimiz, saklı gizli doktorlara gittiğimiz, tedaviler konusuda bir uzmandan daha fazla bilgi sahibi olduğumuz, araştırdığımız, birlikte dertlerimizi, tedavi sonuçlarımızı, sıkıntılarımızı paylaştığımız günlerden sonra küçücük, sana muhtaç, senin kokunla uyuyan, senin sesinle kendini güvende hisseden, senin sütünle büyüyen, karnındayken okşadığın, senden bir parça, o minicik bebeğin kucağında canım, tüm sıkıntılar atlatılır yeter ki bebeklerimiz iyi olsun, yorgunluk en büyük zorluk ama sabah uyandığımda karyolalarının içinde ikiside bana gülücükler saçıyo ya 1 hafta uyumasam umrumda değil ya, yeter ki o gülücükleri hiç eksilmesin güzel yüzlerinden sabret canım Rabbimden bol sabır iste, bebeğini kokla sarı öp ve dua et senin için en iyi ilaç BEBEĞİNDİR ...
can iso gözyaşlarımla okudum yazdıklarını canım benim yaa
iki meleğin var ne güzel Allah sağlıklarını eksik etmesin inşallah
aymesim dua edicem sana
yakın olsam gelirdik oğlumla ziyaretine inan
ilaç mı yapma ne olur ilaca gerek yok annen yanında değilmi ne diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?