Erkek kardeşim bencil olduğumu düşünüyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok sevaba girmişsiniz kardeş; ben anne tarafından dört, baba tarafından üç kuzen için ortaklaşa bir üyeliğe girdim. Bayramlarda konu dağıtıyorum hepsine yedi eşit paragraf.
Bayramda danaya girer gibi konuya giriyorsunuz demek, Allah kabul etsin arkadaşım.

Kardeşinin eşi ne düşünüyor bu arada

Yapmayın yahu diğer konu arkadaşımın diyerek.
Tepki almıştınız şimdi tersinden açmışsınız konuyu.
İtiraf edin en azindan.

Aileyi bir rahat bırakın diyorum ben.
Eski eskide kalmış artık, evlenip barklanmıssınız hepiniz, ailesine düşkün olan dizinin dibinde otursun evlenmesin bir zahmet. O düşkünlük değil de maddi bağımlılıktır bu arada kandırmayalım birbirimizi.

Ya esiniz rahatsiz olmuyor mu kayinvalideyle yasamaya bi garip geldi herkes bi garip. Acikcasi sey diye dusunuyorum ailede miras kalacak kim kaparsa gibi
Eşim kendi ailesine getirmez beni ama bizd e kalıyor
Valla ben eniştemin teyzesinin eltisinin kızı için üye oldum, siz kimin için üye olmuştunuz :)) hemen bi üyelik sarayım ablama, iftarda sıcak sıcak yersiniz
Dalga geçilecek bişey yok öyle değil ama inkar ediyorsamda yok burası fikir tecrübe alma yeri bu kadar uzatılmasına gerek yok.

E silmek zorundaydım benim konum değil çünkü ne alaka silme seçeneği olmasın o zamn
Mune size tekrar kuralları anlatır. Ama söyleyeyim konu silmek yasak. Hem sildiğiniz konu geri gelir hem de banlanırsınız.

Ekmek elden su gölden, çocuklara da bakılıyor, kira fatura yok, tüm gelir cebe cukka
Bir insan bunu nasıl bırakır, değil mi ama...

O konuda görümceyi savunanlar benim konumda gelini savunuyor buda garip

bende şimdi eski konuya baktımda yaptığı şeyi yaşıyor resmen.

Ekmek elden su gölden, çocuklara da bakılıyor, kira fatura yok, tüm gelir cebe cukka
Bir insan bunu nasıl bırakır, değil mi ama...
Artık bedavadan yaşamak nasıl tatlı geliyorsa, yarışa girmiş kardeşler, adi da aileye düşkünlük.

Eşim kendi ailesine getirmez beni ama bizd e kalıyor

Dalga geçilecek bişey yok öyle değil ama inkar ediyorsamda yok burası fikir tecrübe alma yeri bu kadar uzatılmasına gerek yok.
Uzatılmasına şöyle gerek var.
Yaptığınız yanlış.
Görümcenizin kalmasını istemeyip "ailesiyle neden kalıyor, kocamla gidip kalamıyorum rahatsız oluyor" diyip konuşmaya yelteniyorsunuz.
Ama siz ailenizin evinde istediğiniz gibi kalıp kardeşinize fırsat vermiyorsunuz ve üstüne "ama benim odam var bla bla" diyip alttan alttan kalmasını istemediğinizi söylüyorsunuz.
Bende diyorum ki siz görümceden rahatsız olduğunuz gibi gelinde sizden rahatsız oluyor olabilir. Niye sizin görümceden rahatsız olma, orada kalmak isteme hakkınız var da gelininizin neden olmasın?
Neden çifte standart uygulamaya çalışıyorsunuz? Görümcenize nesne kalıyorlar diye çıkışıyorsunuz ama siz ailenizin evinden çıkmıyorsunuz. Kardeşinize fırsat vermiyorsunuz. Çifte standart, bencillik adına ne denir bilmiyorum ama bencil, sadece kendi rahatını düşünen biri gibi duruyorsunuz.
Alınmayın ama hayatımda asla barındırmak istemediğim insan tipi, bencil insanlardır. Sadece kendilerini düşünür, kendi çıkarları uğruna hareket eder çevresini hatta annesini babasını kardeşini yok sayar ezer geçer,sadece kendi menfaati ön plandadır.
Çook insan kaybedersiniz böyle, sonra o evlerin hepsi size kalır ama sadece siz olursunuz o evde, çevrenizde insan bırakmazsınız bu düşünce şeklinizle. Gelin bile dolduğuna göre değiştirmelisiniz bunu.

Yalnız iki konu baya baya birbirinin aynısı birinde görümce , birinde gelin olup açmış konuyu konu sahibi

Konudaki herkes kv ve anneye gitme meraklısı
bana bu devirde bu kadar bir arada yaşamayı istemek çok enteresan geldi açıkçası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…