erkek kardeşim karısı istemiyo diye beni resmen evden kovdu!

siz olsanız görüşürmüydünüz böyle kardeşle

• Ankete Katılan
    40
O evden annemi de alıp öyle çıkardım, hatta babamla konuşur evi sattırır (ya da saymış gibi yapar) kira almasını söylerdim. Ne demek bakıcı? Kendi hallerine bırakırdım yani. Ha ev sizin diye evin hanımına sormamak da olmamış belli ki bariz bir anlaşamamazlık var ortada. O burnu biraz sürtmek lazım

kardeşimin YASADIĞI EV BABAMA AİT. BABAM KİRA BİLE ALMADAN ONUN ORDA YAŞAMASINA İZİN VERDİ BABAMIN EVŞNDEN KOVULDUM TERBİYESİZLER YÜZÜNDEN!

Biliyor musunuz su mesajı okuyana kadar biraz sizi haklı buluyordum, ermivaki yapıp ben burda kalacagım demeniz ve annenizin sizin orda kalmanızı soylemeniz dısında. Annenize bakıcı diye hitap etmeleri zaten cok cok yanlıs, kadıncagız da orda canla basla onlara destek olmaya calısıyordur eminim.

Ama zaten siz bu dusuncede bir insansaniz ve bunu kardesinizin esinize hissettirdiyseniz, kalmanızı istememekte haklı.

Benim eşim de benim bekarken aldıgım ve alırken annemin de para verdiği bir evde oturuyor ama annem bir gün bile burası benim evim istediğim zaman kalırım modunda olmadı.

Boyle konular cok hassas siz de biraz duygusal davranmıssınız, kardesinizi esini anlamaya calısın, hic buyutmeyin olayı bence. Sonucta kardesiniz.

kardeşimin YASADIĞI EV BABAMA AİT. BABAM KİRA BİLE ALMADAN ONUN ORDA YAŞAMASINA İZİN VERDİ BABAMIN EVŞNDEN KOVULDUM TERBİYESİZLER YÜZÜNDEN!
Tapu olarak babanızın evi olabilir ama şuan orda yaşayan o evi yuva yapan kardeşiniz ve eşi. Ev onların oluyo tapuya bakmadan :) yani kimin kalıp kalmayacağına tapu sahibi değil evde yaşayan insanlar karar verir. Tapu babanızın diye kalmanız gerektiği sonucunu mu çıkardınız?

Kalmanızı istememişler demek ki
Emrivaki hiçbişeyi bende kabul edemem. En azındam onlarla birlikte otururken kalıp kalmama konusunu onların duyacağı şekilde konuşsaydınız haberleri olurdu.
Siz onlar yokken annenizle konuşup karar vermişsiniz
Gelinde siz yokken eşiyle konuşup karar vermiş. Gayet normal.
Şehir dışı olmadığı sürece şu kalma işlerinden hiç hoşlanmam.

Evin tapusunun kimde olduğunun bir önemi yok neticede orası kardeşinizin ve eşinin evi. Oldu olacak anahtar yaptırın kendinize istediğiniz zaman eve girip çıkın sırf tapusu babanızda diye :)

Neyse konu bu olamaz zaten. Bana geçmişe dayalı bir geçimsizlik varmış gibi geldi. Ya da anneniz çocuğa bakmak için kaldığında kardeşinize veya eşine gereğinden fazla müdahale ediyor olabilir mi? Kardeşiniz veya eşi söylemeden annenizin kal diyebiliyor olması bende bu düşünceyi uyandırdı. Annenizle o gece orada kalmak konusunda konultuktan sonra o kadar zaman birlikte oturmanıza rağmen neden kardeşine veya eşine bu konuyu açmadınız peki? Böylelikle olay bu kadar büyümezdi.

Kardeşinizin bakıcı demesi gerçekten tuhaf. Acaba bebeğe bakan kişi mi demek istedi? Bazen kardeşinizin eşinin ailesinden birileri de bakıyorsa öyle söylemek istemiş olabilir. Annenize gerçek anlamda bakıcı dediyse bunun üzerine ÖZEL olarak konuşmanız gerekiyor.

Kardeşinize tepkili olmanız sizin kaybınız olur. Bence oturup konuşun. Anladığım kadarıyla eşiyle aranızda bir problem var ve muhtemelen karşılıklı. Gerekirse onunla da konuşun. Ben ablayım konuşmam gibi gereksiz gurur yapmayın. Asıl büyüklük olgun davranmak ve orta yolu bulmakta bence.

Bütün kararlar ana- kız arasında alınır , erkek evlat+ gelin onaylamak zorundadır dimi.Orası kardeşiniZin evi, kardeşiniz evdemi müsaitmi, belki misafiri gelecek , belki bir programları var vs vs adamın hiç haberi yok kalacağınızdan.Seni bırakim abla dediğinde kalamazmıyım yani diyorsun. Kelimelerinizden anlaşılıyor emrivaki yaptığınız bu tavrınız gelinin hoşuna gitmiyordur muhtemelen. annemde kalacaksam bile ararım evdemisin , müsaitsen bu gece sende kalacam derim. Ki zaten bütün gün ordaymışsınız geceyi ertesi gündüzü orda geçirmenin ne lüzumu var. Orası babanıza ait olabilir ama abiniz yaşıyor.sizin eviniz değil. Sizin kirada falan eviniz olsa gidip yatılı kalmak istersiniz galiba ne de olsa siİn eviniz. Düşün insanların yakasından.huzur verin.Hak vermiştim size ama yazımı sildim editledim. Sizin düşüncenizdeki bir insanı kapımın eşiğinden sokmam. Gelininiz iyiymiş bence.

Neden annesiyle konuşmasın. Neden bir anne evlatları arasında taraf tutsun. Abla kardeş arasındaki probleme neden anne karıştırılıyor. Kız hata yapsa anne erkek tarafına geçermi ?

Kaynanalık görevini artık görümceler üstlendi ...sırf sizi evinde yatılı istemedi diye babanız bunları yapacak kadar cahil olamaz olmamalı. Erkekler kadınların bu hilelerine pabuç bırakmaz

Neden annesiyle konuşmasın. Neden bir anne evlatları arasında taraf tutsun. Abla kardeş arasındaki probleme neden anne karıştırılıyor. Kız hata yapsa anne erkek tarafına geçermi ?
Anne haklı tarafında bulununsun tabij8de. Böyle bir terbiye sizlik olmazki.Çocuğuna sevmediğin gorumenin anasına baktir görümce yi kapıya koydur.Tabiki de bu annenin kızının koluna girip o evden çıkması lazımdı.
Burada gelinin terbiyesizliğine wtek kardeşte eşlik etmiş. Bir bayan evden kuvilacak kadar rencide edilmez. Ben o kaynana yerinde olacam o gelını o gece kapıya koydururdum.
Neyseki konu sahibi saygıdeğer bir bayan anneside eli öpülecek kadar saygıdeğer bir kayinvalideymis .

Siz kardesinize ve hatta gelininize kalip kalmayacaginizi danismaliydiniz. Burda hata sizin. O evin babanizin olmasi sizin istediginiz gibi girip cikabileceginiz anlamina gelmiyor ki bence zaten sizde bunun farkindasiniz.
Acaba kardesiniz esinizin ailesinin yatili kalmasini istemedi sadece cocuga kim bakacaksa o kalsin dedi de gelin hanim da size mi oyle dedi ki??? Benim aklima bu geldi.
Burda gelinde bir hata göremedim zaten hata kardesinizin uslubunda ve hatta sizden cok annenize ayip etmis.

O gelinde iki gun sonra buraya gelip, kaynanam cocuk bakma bahanesi ile biz de kaliyor. Gorumcemde kalmak istedi ama ben izin vermedim. Simdi beni kotu gelin olarak biliyorlar, diye konu acar. Ona da hak veririz. Ben calistigim zamanlarda gorumcem iki saatligine cay icmeye geldiginde bile çıldırıyordum. Abiniz ve karisi sa isten yorgun argin gelmisler. Evde siz ona haber vermeden kalmak istemişsiniz. Ben gelininizin verdigi tepkiyi fazla bulmadim. Boyle bir durumda ben de esimle konusup gondertirdim yani. Onceden haberim olaa basimin ustunde yeri var. Sizi de suclamiyorum kardesinizin evi ve anneniz orda kalmak istemeniz normal. Ama bence annenizden izin almak yerine eve geldiklerinde kardesiniz ve karisina sorsaydiniz o zaman reddetmezlerdi bence. Annenize bakici demeleri evet hos degil ama insanlik hali.

Acaba gelininizin kız kardeşine sixin kardeşiniz böyle bir şey yapsa bu kabul edermiydi.Biz ne zaman bu kadar eşlerimizin ailelerine karşı bu kadar ön yargılı olduk.Ne kadar üzücü kardeşimin evinde kalmak için izin istemem gerekiyor.Çok acı gerçekten.O benim canım kanım o zaman ana babası olmayan kimsesiz insanlarla evlensinler.

Çocuğuns görümcesinin annesi bakmıyor, çocuğunun babaannesi bakıyor, kocasının annesi bakıyor. Sapla saman karışmış sizde. Ortalığı karıştıran kayınvalideyi geline düşman eden sizin gibi kalbi kararmış görümceler. Çok kötüsünüz kusura bakmayın

Görümce sinin annesi çocuğun Baban nesi olmuyormu arkadaşım benim.senin gibi fesat gelinler yüzünden evlat anneye kardeşe dUsman oluyor.Senin gibi uyanık gelinlere lafanlatmakta imkansız .
BEN gene tekrar ediyorum o kaynana ben olaçaktım gelin geceyi istediği parkta geçirebilirdi. Konu sahibi gorumenin sevgili annesinin ellerinden öperim iyi kalbi için.

Böyle fesatlık yapıp tırununa baktırmayacaksa ömrünü annesiyle geçirsin, başka akrabaya yiğene abiye falan ihtiyacı yok o görümcenin.benim çocuğuma bakmayı bırak benimle bile ilişkisini bir başkası yüzünden bozan kişinin karakteri zaten problemlidir.hamdolsun rabbime kimseyi kimseye düşman etmediğim gibi kv bile kaç yaş büyüğümdür saygıda kusur etmez bana. Kv olduğunuzda bu söylediklerinizi harfiyen uygulayın çok karlı çıkarsınız emin olun.

Eee derdin ne o zaman sanki konu sahibi yazdigi gelin sensin gibi davranıyorsun.

Kardeşiniz abla seni eve bırakayım dedikten sonra kalmayı düşünüyordum demeniz hatalı olmuş bence.Annenizi görmek istemeniz normal , hem anneye çocuk baktır hem de kimseyi evde barındırma , annenizin bir sosyal hayatı yok demek ki , yaşam amacı torun bakmak olmuş sanki.Afedersiniz ama annenizi kullanıyorlar.Kızıyla bir gece kalamaz mı anneniz yani ? Hem anneyi çocuk baktırma ayağına eve hapset hem de kızını da eve koyma bir gece altı üstü.

Ya buradaki hanımlar neyin kafasını yaşıyor merak ediyorum? Dalga mı geçiyorsunuz nedir? 1 gece birisi kalınca hele de canınızdan kanınızdan parçanız kardeşiniz kalacaksa “ay planları vardır 1 gecelik ondan kovmuşlar, haklılar, anneniz kalın diyemez” mi diyorsunuz?
E pes! Düşünün ki kocanız kardeşinizi evde istemiyor gece götür bırak kalmasın diyor. Merak ediyorum aynı olgunluk gösterilir miydi? Hayır kadın bir de ilk defa gitmiş. Burda kal demek bile ayıp çünkü kalması gerek, öyle icap eder.
Ben bir daha ne o kardeşin ne de o gelinin suratına bakmam. Bir bardak suya muhtaç olsalar vermem. Annenize bile bakıcı demişler ne pis insanlar. Allah ıslah etsin inşallah. Gerçekten asalet doğuştan geliyor. Böyle insanlara bizim oralarda bayat derler.
Aman sakın bir daha muhattap olmayın sakın.

Ayrıca anne nasıl kal diyemez yahu , kadıncağız kızıyla bir gece kalamaz mı köle mi bu insan çocuk bakıcısı mı? Al eve getir çocuk baktır , kendi kızıyla bir gece kalmasına bile izin verme. Gelin neyse de kardeşinize yazıklar olsun. Hem gelinim hem görümceyim olaya her açıdan baktım yani kimse sadece görümceyim diye böyle konuşuyorum zannetmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…