Erkek İnfertilitesi Erkek Kısırlıgında Hipogonadotropik Hipogonadizm Hastalığı

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Pazartesi , çarşamba pregnyl 5000 oluyoruz. 3 günde menagon 75 ama her seferinde çift doz karıştırıyorlar. Yani 150 mg ve 3 kez . Haftada 450 mg yani. Bu arada eşlerimiz aynı yaşta.

bizim degerlerin çok üstünde kullanıyorsunuz biz haftada 3 defa 1500 pregnyl haftada 2 defada 75 lik menegon kullanıyor baya çok fark var yan etkisi falan olmadı degilmi ilaçların bizim milyonlu rakamları daha göremememizin sebebi anlaşıldı şimdi siz hangi doktoro gidiyorsunuz

Canım benim yan etkisi yok. Dedim ya yarım çay bardağı süt ayarındaymış. Bu arada benim eşim kilo vermeye başladı . Doktor ismi vermiyim ama ondan iyiysi yok. Bizizm gibi çok hastası var. Çoğunun bebeği oldu. Gizliden yazmanın bi yolu olsa

Bu arada dr. istanbul da. Mutlaka görüşün derim

esmacım bızde gecen sene bu zamanlarda tedavıye basladık ama pregnly bulamadık istanbul a gıtmek zorunda kaldık tek tek eczanelerı gezdık ve yeterı kadar bulduk suan yıne bulamıyoruz emre bey ovıtrelle kullanıyoruz tanesı 82 tl ve 5 gunde bır kullanılıyor esıme ben kendım gobekten atıyorum aylık 560 tl oduyoruz bunun yanında dıger iğnesınıde devlet artık cok az tutarını oduyormus anlayacagınız aylık 1000 tl odeme yapıyoruz bızde sperm sayısının yukselmesını beklemden tup bebek yapmayı dusunuyoruz...

gozdecım sızde tup bebek dusunuyorsunuz sanırım tup bebek için rapor aldınız mı? erkek faktorlu oldugunda daha kısa zamanda cıktıgı soylenıyor dogrumudur? bırde rahım fılmı istenıyor mu? tesekkur ederım:)

sağolasın ilgin için için tosbik81 kardeşim.bakalım bulunduğumuz ilçede tanıdık bir eczane var onun vasıtasıyla yurt dışından prenglyn getittiriyoruz kendisi eski türk eczacılar birliği meclis üyelerindenmiş.pazartesi reçeteyi verip 10 gün içerisinde elimizde olacak.şimdilik elimizde stok yapmaya çalışıyoruz 10-15 gün içerisinde sözde organon firması prenglyn dağıtımı yapacakmış ecza depolarına.bakalım biraz elimizde biriksin stokta bulunsun prenglyn ondan sonra başlayacağız tedaviye.tedavinin yarsında bu gibi problemlerle karşılaşmak istemiyoruz.tosbik81 kardeşim merak ettğim birkaç soru var.1) tedaviye başlarken hormon değerleri ve sperm değerleri neydi ve 1 sene sonra şu an kaçta hormon ve sperm değerleri.2)prenglyn 5000 yanında menegon mu kullanıyorsunuz yoksa başka bir ilaç mı.devlet çok az ödüyor diye kastettiğin hangi ilaç.biz menegon kullanıyoruz.bir de biz antalyada yaşıyoruz emre beyi çok methettiler bu hipogonadizm konusunda tedavimize onunla başlamayı çok arzu ediyorduk ama olmadı imkanlar el vermedi.şu an vakit kaybetmemek için başladık ama en kısa zamanda 5-6 ay sonra tedaviye emre beyi görmeyi çok istiyoruz.

esma arkadasım bız tedavıye basladıgımızda degerlerımız cok cok dusuktu hatta 6 ay 7 ay hıc degısmedı 10. ayda bıraz yukselme oldu izmirdeki doktorumuz hemen mıkro tese yapalım dedı ama bızı ıkna edemedı bızde bu durumda butun ımkanlarımızı zorladık ve emre beye gıttık cok ilgili davrandı ilaçlarımızı dozunu arttırdı sıklıgını arttırdı bıze tedavıye uzaktan devam edebılırız her ay yapılan testlerı maille gonderebılecegımızı soyledı bızde emre beyden 1 ay sonra tahlıllerı yolladık degerler artık normale yaklasmıstı 20 gun sonratekrar yolladık artık normal degerlerdeydı bundan sonra artık sadece sperm tahlılı ıstedı ve sperm cıkmasını beklıyoruz artık dedı 2. sperm tahlılınde 14 nısanda yaptıgımız testte sperm cıkısı saglandı 10.000 altında... bırde esımde tek taraflı inmemiş testıs problemı de vardı ...
eşimin dıger iğnesi fostimon monogonu bulamadık bu ilacında az bır bolumunu oduyormus..
emre beye gıtmenızı tavsıye ederım uzaktan tedavı yapıyor tahlıller muayene sanırım 450 falan odedık yanı bıze yol yarasıyla bırlıkte 600 falan buldu ama içiniz rahat olur emre bey cok guvenılır bır doktor..
eşin ucakla bıle gıdıp gelebılır umut tup bebek merkezıne gıttık anadolu yakasında sabıha gokcen havalımanına yakın cumartesılerı umut tup bebekte oluyor ...
allah acıl sıfalar versın :)))
sabırla iğnelerınızı olun mutlu sona mutlaka ulaşacaksınız..:)

Son düzenleme:

Selam tosbik. Ben geçen eylül gibi tedavi için gittim. Kendi doktorumuz biraz bekle dedi.Keşke yaptırsaydım . Şimdi tek embrio biliyosun. Rapor çıkartmayı denemedik.açıkçası. Çok fark olmuo benim düşündüğüm hastanede. Rahim filminr gerek yok dediler. Sonuçta micro yapılcak tüpler açık kapalı fark etmezmiş. Bu arada çok ilaçta çıkmıyo. En düşükten hesapladılar beni. Şimdi haziran da başlıyoruz inşallah.

evet gozdecım tek embrıyo yasası gercekten kötü oldu bızde hazıranda dusunuyoruz rahım fılmı olmamasına sevındım:) maliyet olarak ne kadar dedıler tabı sakıncası yoksa paylaşabılır mısın? hangı hastanede yaptıracaksınız? tesekkur ederım..:)

1900 euro artı ilaçlar. Memorial düşünüyoruz. Ya siz?

Bu arada dr. istanbul da. Mutlaka görüşün derim

merhaba gözdem yanılmıyorsam bahsettigin doktor emre bey oysa eger adını heryerden çok duyuyorum iyi bir doktor ilaç dozlarını sormak için gidebiliriz belki

bu arada ben de tüp bebek tedavisine yeniden start verdim bu sefer kocaeli tıp fakültesinde denicem en azından devletten bu konuda yayarlanalım diye orda başlıyacagız bende de polikistik over sendromu oldugu için sorunlu oluyoruz biraz tek taraflı değil bizim sorunlarımız bakalım hayırlısı

hayır canım çapa dan refik bey

hayır canım çapa dan refik bey

merhaba canım biraz araştıdım refik beyi galiba emekli olmuş bir kaç kitap falanda yazmış galiba iyi bi doktor

biz şimdi tıp fakültesinde tüp bebekge başladık rapor alabilmemiz için oranın üroloji prof. ne muayne olması gerekiyor onunlada konuşup imzaları alınca tam olucak tahmini bu ayın 22 sindeki adetlerimle ignelere başlıcaz inşallah bu sefer çift çizgiyi bizde görücez:Saruboceq:

işallah canım bende hazıran 13 de adet olucam ve bı aksılık cıkmazssa iğnelere başlayacagız...
sophıacım tup bebek için hangı aşamalarda n gecılıyor hangı tahlıller tranferde toplamada ağrı oluyor mu ? iğneler nasıl gobısten mı yapılıyor ?:) tesekkur ederım....

canım tosbikim hayırlı olsun tedavin inallah güzel sonuç alırsın iğneler göbekten yapılıyor hepsi sadece tarnsfer sonrası bir iğne var o haftada bir kez kalçadan yapılıyor toplama dersen benim anestezi ile olmuştu ama anesteziden kalkınca çok ağrım oldu sbebei ise benden çok yumurta toplanmasıymış benim eşimd eogün tese olduğu için o benden daha kötü durumdaydı mecbur her işe ben koştum ama çok zordu allahım inşallah bu sefer tesseye gerek kalmadan sperm bulunurda tüp bebeğimiz yapılır

canım benim hala orda prof. ama üroloji değil. endokrinci. zaten bizim hastalığımızın kaynağı hipofiz o da endokrin. Hiç bir üroloji doktoru bizi bu hale getiremezdi. Bu arada bende tahlillerimi yaptırmaya başlayacağım.. Haziran adetiyle başlıyoruz inşallah...

merhaba canım öncelikle hepimizin tedavileri hayırlı ugurlu olsun

inşallah benimde kistlerle ilgili bir sorun çıkmazsa 22 haziran gibi ignelere bende başlarım biz şuan raporla ilgileniyoruz ayrıca dogum kontrol hapıda verdi onu kullanıyorum sen benden önce başlamış olucaksın inşallah güzel haberini alırız

ilk denememde genel bütün hormon tahlillerini yapmışlardı arkasından adetimin 2. günü yumurtlama ignelerini göbişten :) yapmıştım daha sonra çatlamaması için yanına ayrıca igne yapmaya başladım arkasından opu için 36 saat önce çatlatma ignesini yapıp gitmiştim opu da tüm hastaları genel anestezi ile yapıyorlar ben hiç agrı çekmemiştim işlemden sonra biraz kanamam olmuştu ama eve geldikten sonra hiçbişeyim yoktu hastaneden arayıp embriyoların durumu için bilgi verdiler 3 günü gidip transfer ettiler idrara sıkışık gidiyorsun hiç bir agrı hissetmeden muayne olur gibi trasferini yapıyorlar eve gidiyorsun ve hayatının en uzun 12 gününü bekliyorsun :) ve beklerkende popodan her gün igne yaptırıyorsun asıl acıyon bu :) ve vee inşallah sen pozitif haberini alıp evine mutlu mutlu dönüyorsun hiçbirşey için stres falan yapmamaya çalış mümkün oldugunca sakin olmaya çalış günler yaklaştıkca heycanda başlar inşallah herşey güzel olucak merak ettigin bişeyler olursa cevap vermeye çalışırım sorabilirsin

eşiminde gittigi dr endokrinciydi bu arada hepimiz haziranda ki adatle başlıyoruz tedaviye herhalde inşallah güzel sonuçlar alırız hepimiz
tospik 13 haziran
ben 22 haziran
senin tahmini adet tarihin kaç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…