arkadaşlar tesekkur ederım bende 10. haftama gırdım dun doktora gıttık bebegımı gordum allah herkese bu duyguyu yaşatsın ....
canım Allah devamını getirsin..ben kalp atışlarını gördükten sonra 9. haftama girerken kaybettim. kalbi durmuş meleğimin..Allahın takdirii...
gozdecım embryo yada sperm dondurdunuz mu?
merhabalar a.s. benim eşimede hipogonadotropik hipogonadizm teşhisi konuldu daha çok yeni. buradan araştırrırkn bu topiği buldum. bu rahatsızlığı olan erkekler de azosperm görülüyo sanırım ama bizim sperm çıkışımız var hemde 10milyon/ml de. ama hızlı haraket ve morfolojı 0.
eşimin fsh ı 1.96 civarı yani sınırda
anladığım kadarıyla bu fsh düşüklüğü eşimde sonradan başladı ve normalın altına inmeden yakaladık doktorumuz gonal f ısımlı hormon iğnesi verdi hafata 3 kez yapılıyor 2 ay sonra kontrol var Allah ın izniyle haydasını görürürüz tez zamanda
topikte geçmişi okudumama bizim dururumumuzda kimseye rastlayamadım
yorumlarınızı bekliyorumm arkadaşalarr :teselli:
Canım siz ankarada ikamet ediyorsunuz sanırım. Hangi doktora gittiniz ve hangi testleri yaptı size.
Bizde Kaan hocaya gittik. Testesteron ile FSH hormonlarına baktı ve bizde de FSH normal testesteron düşük çıktı. Daha sonra benden tahlil istediler.Hormon testi, ultrason ve vajina filmi.Şimdi onları cektirmek için ugrasıyorum. Ama bize daha ne problem var söylemedi...Hiç acıklama yapmadı..Bekliyoruz bakalım ne olacak...
Canm biz özel bi doktora gitmedik gazi üniversitesi hastanesi ürolojı bölümünde muane olduk(12 aydır korunmamaıza rağmen gebelik oluşmadı hiç) spermiyogramda sorun çıkınca hormonlara bakıldı (fsh testestoron lh prolaktın lsh ...) bınun sonucunda bu tanı konup fsh hormon tedavisi başladı bununla beraber testis renkli doppler de çekildi varıkosel filan var mı diye ama çok şükür çıkmadı bişey.bende kadın doğuma muane oldum sadeece alttam muane oldum sorun görünmüyo tertemiz dedi doktorum hormonlarımada bakılacak bu aralar. Allah yardımcımız olsun zor işler bunlar :teselli:
canım mrb öncelikle geçmiş olsun benim eşimde hipogonodzm ve tedavi görüyoruz fsh hormon tedavisi görüyoruz demişsin ya ilacın adını haftada kaç kere ve kaç dozda ve ne zamandır kullandığınızı öğrenebilirmiyim rabbim derdimizin dermanını versin
mrb canm bize tanı yeni kondu gomal f iğnesi vuruluyoor eşim haftada 3 kez daha tedaviye başlayalı 2 hafta oldu 2 ay sonra kontrole çağrdı doktor bizde sperm var ama haraket ve morfolojı sıfır. Allah yar yardımcımız olsun cnm amin.
benım eşim sadece pregnyl 5000 i.ü iğne oluyor sperm çıkışı kaç ayda olur?
Bildiğim kadarıyla sadece pregnyl ile sperm çıkışı sağlanır mı bilmiyorum..Bize bi de menagon vermişlerdi..6 ay sonra 600.000 olmuştu...Şimdi 40 milyon civarı..Ama sabırla iğnelere devam..
benım eşim sadece pregnyl 5000 i.ü iğne oluyor sperm çıkışı kaç ayda olur?
ben size konuyu açıyım arkadaşlar benim eşim talasemi majör hastası ayda bir kan alıyor o yüzden hipofiz bezinde demir birikimi oldugu için sperm için gerekli hormonları salgılamıyor gittiğimiz endokrin çapa tıp fakültesinden refik tanakol doktorumuza sordum ben menegonu falan hyr pregnyl yeterli dedi bilemıyorum haftaya tekrar muayne olcaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?