Canım hiçbişey anlamadım valla...Merak ettim spermiogram yaptı mı?? Sperm sayınız kaç?? Neye göre tüp bebek dio???. Bu arada kolestrol bizde de yüksekti ama kas gücü ve yorgunluk asla yoktu..Eşim taşı sıksa suyunu çıkarır cinstendir...Hani şu kapıdan girmez dedikleri cinsten...Yorgunluk nedir bilmez...Ankara için yardımcı olamayacağım ama keşke İstanbul a gelebilseniz..Bizim yazdıklarımızı okusan eşine belki ikna olur...Ayrıca hipogonadizmin tek tedavi şekli var..Burda kaç kişiyiz hepimiz hemen hemen benzer tedavi görüyoruz...Ama hipogonadizm iki çeşit..Biri hormonlardan yani beyinden kaynaklanıyor ( burdakilerin hepsi öyle) ,biri de testislerden kaynaklanıyor....İkisinin de adı hipogonadizm....Şöyle anlatıyım bizim kinde sperm üretecek hiç bir engel yok ama beyin hormon üretmediği için sperm yap emrini veremiyor..Dışarıdan bu hormonlar verilirse sorun çözülüyor..Diğer çeşidinde beyin emir veriyor ama testisler görev yapmıyor...Zor olan ve tedavisi olmayan bu..Acaba sizin ki bu çeşit mi??? Belki o yüzden iğne vermemiştir.....Kaan Aydos endokrinci mi??
Benim umutsuzluğum bu son yaşadıklarım...Kızlar ne olur doktor bulmamda yardım edin bana...İstanbula gelemem...İl içine zor ikna ediyorum eşimi...
kızlar blueavcı, ceylinsu sizlerden ne haber??
ROJDA MERHABA BENİM eşimde hipogonodizm ve biz endokrin doktoru falan hiç aramadık elşim de çok az sakal çıkması vardı oda sakal denirse biz direk emre beye yönlendik ben ce sen de emre beyle görüş mail at ona anlat durumu mesafe çok uzak ancak uçakla falan gidip gelebilirsin herhalde o sana doğru yolu gösterecektir.
Bide canım emre beyin muayene ücreti ne kadar. Tahliller falan ne kadara mal oluyor. Bizim gittiğimiz doktor bize hiç açıklama yapmadı. Açık açık bizle konuşurmu kendisi.Çünkü malum erkeler açık açık sıkıntı söylemezler. Biz sadece çocuğumuzun olmadığını söyledik doktor hastalığın adından başka hiçbir açıklama yapmadı bize...
tatlım bizde emre beye gidiyoruz üroloji doktoru ve eşime söylediği ki biz sperm çıksa hemen tüp bebek düşünüyoduk hemde o merkezde 1yıllık bir tedavi verdi bize en kısa zamanda çıkış başlayacak dedi ben tüp bebek felan demiyorum yaşınızda genç sizden normal yoldan gebelik elde edeceğiz dediCanım anladım ama üroloji doktorları hemen bebek olayına giriyolar yukarıda anlattım okumussundur. Ben eşimde gelişme görmeden bebek olayına girmek istemiyorum. O yüzden tekrar hüsrana uğramak istemiyorum üroloji doktoruna gidip.
canım gözünüz aydın çok sevindim sizin adınıza inşl devamı gelir en kısa zamanda kavuşursun bebeğineselam arkadaşlar eşimdede fsh düşüklüğü var daha önce buraya yazmıştım gonal f kullanıyorduk hafttada 3 kez 2 ay oldu bugün kontrol vardı fsh 1.96 dan 2.54 e sperm testındede 9milyon/ml olan miktar 20milyona çıkmış ileri hareket yine sıfır ama yavaş haraekette %10 artmış çok sevindik çok az kaldı inşaallah çok az annem kavuşacaz bebeğim
arkadaşlar merhaba nasılsınız.sonunda emre bey ile eşimle beraber gittik ve görüştük çok memnun ayrıldık.gerçekten alanında uzman bir hekim.geçen hafta antalyada tahlil yaptırmıştık sperm çıkmamıştı fakat hormonlarında biraz gelişme olduğunu fark ettik.6 ay önce antalyada özel bir tüp bebek merkezinde eşim tedaviye başlamıştı haftada 2 ovitrelle haftada 2 defada menegon kullanıyorduk.eşimin daha önceki tahlillerini götürdük eşimi muayene etti ve bazı sorular sordu.muayene ve tahlil sonuçlarına baktıktan sonra çocuk hakkındaki görüşünün olumlu olduğunu hatta şu an eşinizden microtese yapılsa kolay sperm bulabiliriz ama ben ilaçları 1 sene kullanıp gelişmeleri görmek istiyorum yakın zamanda da sperm çıkışı olacaktır dedi.doğal gebelik olabilir dedi.haftaya sperm ve hormon tahlili istedi tekrardan ve her ay sperm tahlili yaptırıp sonucunun fax çekilmesini istedi.ilaç olarak ovitrelleyi 2 defa kullanıyorduk 5 günde 1'e indirdi ve de menegon yerine fostimon 150 veya puregon 600 doktor hangisini yazabiliyorsa onun kullanılmasını haftada 3 defa yaptırmamızı söyledi.hayırlısı bakalım yeni bir yola girdik hayırlı olur inş.blueavcı kardeş ile tedavilerimiz benziyor birbirlerine onlarda 5 aylık teedavinin ardından emre bey ile tedaviye devam edip sperm çıkışı sağlamışlardı bizde 6,5 aylık tedavinin ardından emre bey ile tedaviyi değiştirdik.inş bizde de blueavci kardeşin tedavileri gibi çıkış en kısa zamanda sağlanır.darısı diğer hipogonadizmli dostlara.blueavcı birde bitkisel ürünler kullanıyorum demiştin geçenlerde acaba rica etsem o hazırladığın keçiboynuzu kürünü nasıl hazırladığını anlatabilirmisin bende eşime uygulamayı düşünüyorum.sizleri çok seviyorum tüm hipogonadiizmli gönüldaşlara.yuuuuuuuuppppppiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!
canım benim nasıl sevindim mutlu haberle dönüp memnun ayrılmanıza aynen bizde sizin gibi olmuştuk bitane m gerçektende dedğin gibi tedaviye başlamamız ve tedavi şeklimiz hemen hemen aynı ve gebelik hakkındaki düşünceside ikimizde aynı inşl sizde en kısa zamanda spermiogramda güzel sonuçlar görürsünüz canım yarım litre kaynayan suya küçük küçük kırdığın keçiboynuzlarını atıyosun 3dk kaynatıyosun kısık ateşte daha sonra altını kapat ve 20dk demlensin 2 bardak çıkıyor 1hafta düzenli olarak sabah ve gece yatarken içiyo ondan sonra sadece gece yatarken 1haftadan sonra 2günde bir yaparsın bir bardağını koyarsın bir yere ben öyle yapıyorum halada devam ediyorum oooffff benim eşime yedirdiklerimi bi saysam sağolsun gık demedi rabbim görsün emeklerinin karşılığını versin hayırlısıyla hatta şuanda iğnesini vuruluyo bugün geç kaldık biraz(
canım yine aklına bişelr takılırsa sor bizleride habersiz bırakma olurmu
herkese meraba..6 yıldır sebepsiz infertilite hastasıyken..gittiğimiz bir üroloğun eşimin hormonlarına baktırmasıyla birden hipogonadizm hastası olduk biz de..gerçi biz de sperm sayısı normal ama hareketlilik az ve morfolojide bozulmalar var..sebebi nedir sonuç alımıyız bilemiyorum..gonal f ve pregnyl başlandı..bu ilaçları devlet rapor çıkartırsak ne kadarını ödüyor biliyormusunuz ve herkeste hipogonadizmin sebebi araştırıldı mı acaba?bizim dr, ilk amacımız sizi anne baba etmek, sebebi araştırmak değil dedi..
Kızlar ayın 13. nde Emre hocaya gidiyoruz İstanbul'a. Hayırlısı bakalım...Ne olacak, ne diyecek çok merak ediyorum...
Canım öncelikle geçmiş olsun..Eşimde 3 yıldır tedavide ..Gonal f için durum ne bilmiyorum biz menagon ve pregnyl kullanıyoruz ..Devlet karşılıyor..Altından kalkmamıza imkan yok biz ödersek..Bizde sebebi araştırıldı..Zaten ya testis kaynaklı ya da hipofiz kaynaklı oluyor bu hastalık...Biz de hipofiz bezinde tümör çıktı..Duyunca çok korktuk ama ilaçlardan sonra çekilen emarlarda kaybolmuştu...Belki o yüzden araştırmaya gerek duymamışlardır..Sperm parametrelerinden bahseder misiniz sakıncası yoksa??? Sayı normal demişsiniz merak ettim....Hipogonadizm olupta normal sayıda olan var mı die???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?