canım çok sevindim hadi gözünüz aydın güzel haberlerle gel inşlKızlar ayın 13. nde Emre hocaya gidiyoruz İstanbul'a. Hayırlısı bakalım...Ne olacak, ne diyecek çok merak ediyorum...
canım aramıza hoşgeldin inşl tedavinizin sonucunda hareket ve morfoloji düzelir gonal f bende bilmiyorum ama prengly rapor alabiliyosun ama zaten çok pahalı bir ilaç değil 11 küsür bişe benim eşimde prengly ve fostimon kullanıyor sayımız 0dı şimdi 20milyon hareketlide iyi ama morfolojiye hiç baktırmadı kısmetse bu ay baktıracağız inşl problem yoktur benim eşimde beyin tümorü ameliyatı geçirdi ondan olduğu düşünülüyo zaten böyle bir ihtimal varmış araştırılmaya gerek duyulmadı o yüzdenherkese meraba..6 yıldır sebepsiz infertilite hastasıyken..gittiğimiz bir üroloğun eşimin hormonlarına baktırmasıyla birden hipogonadizm hastası olduk biz de..gerçi biz de sperm sayısı normal ama hareketlilik az ve morfolojide bozulmalar var..sebebi nedir sonuç alımıyız bilemiyorum..gonal f ve pregnyl başlandı..bu ilaçları devlet rapor çıkartırsak ne kadarını ödüyor biliyormusunuz ve herkeste hipogonadizmin sebebi araştırıldı mı acaba?bizim dr, ilk amacımız sizi anne baba etmek, sebebi araştırmak değil dedi..
Canım öncelikle geçmiş olsun..Eşimde 3 yıldır tedavide ..Gonal f için durum ne bilmiyorum biz menagon ve pregnyl kullanıyoruz ..Devlet karşılıyor..Altından kalkmamıza imkan yok biz ödersek..Bizde sebebi araştırıldı..Zaten ya testis kaynaklı ya da hipofiz kaynaklı oluyor bu hastalık...Biz de hipofiz bezinde tümör çıktı..Duyunca çok korktuk ama ilaçlardan sonra çekilen emarlarda kaybolmuştu...Belki o yüzden araştırmaya gerek duymamışlardır..Sperm parametrelerinden bahseder misiniz sakıncası yoksa??? Sayı normal demişsiniz merak ettim....Hipogonadizm olupta normal sayıda olan var mı die???
sağol arkadaşım,sizlere de çok geçmiş olsun..sayı biz de şimdiye kadar yapılan bütün tetkiklerde 20 milyonun üstündeydi..hareket problemliydi sadece..ben de buna şaşıyorum zaten..kimi okuduysam sayısı problemli
hoşbulduk arkadaşım..çok geçmiş olsun...hadi bakalım inşallah morfoloji de iyidir.canım çok sevindim hadi gözünüz aydın güzel haberlerle gel inşl
canım aramıza hoşgeldin inşl tedavinizin sonucunda hareket ve morfoloji düzelir gonal f bende bilmiyorum ama prengly rapor alabiliyosun ama zaten çok pahalı bir ilaç değil 11 küsür bişe benim eşimde prengly ve fostimon kullanıyor sayımız 0dı şimdi 20milyon hareketlide iyi ama morfolojiye hiç baktırmadı kısmetse bu ay baktıracağız inşl problem yoktur benim eşimde beyin tümorü ameliyatı geçirdi ondan olduğu düşünülüyo zaten böyle bir ihtimal varmış araştırılmaya gerek duyulmadı o yüzden
Yok bizimde sayımız çok düşük değil..40 milyon..Hareketlilikte fena değil..Ama morfoloji 0 maalesef.............
canım hormonların durumuyla ilgili pek b,i bilgim yok daha öncede söylemiştim en son 3ay önce emre beyle başlamadan yaptırmıştık lh ve fsh sıfırn altındaydı bizdende total testesteron istemişti oda 7 küsürdü bizimkide zaten ondan sonrada hç yaptırmadık spermiogram istedi artık hormonlarla işimiz yok sanırım siz düzenli olarak iğnelerinizi vurulmaya devam edin çok kısa sürede değişikliği göreceksiniz inşl keçiboynuzu kürününde faydasını göreceğinize inanıyorum biz onda gözle görülür değişiklik fark ettik açıkçası hem bi çok şeyede faydalı eşime diyorum sayemde ölmezsin sen diye:)))merhaba arkadaşlar.dün eşim heyet raporu çıkardı yarında ilaçlarını alacak.ovitrelle ve de puregon 600.dün aynı zamanda sperm ve hormon tahlili yaptırdı.sperm 0'dı.ancak hormonlarda bi anormallik vardı 12 gün önceki tahlilde FSH:1,46 LH:0,23 testesteron:3,72 idi dünkü sonuçlar FSH:0,71 LH:0,16 total testesteron da 7,41 çıktı emre bey bu sefer normal testesteron yerine total testesteron istemişti.kafamız karıştı eşim emre beyi aradı fsh ve lh de düşüşün sebebini o da fsh ve lh yi kafaya takmayın ilaçları kullandıkça herşey rayına girer total testesteron iyi hatta normalin de üzerinde dedi.hiç merak edilecek soru işareti olacak bir durum yok dedi.1 ay kullan ilaçları her ayda bana sperm tahlilini fax çekin dedi.bakalım hayırlısı.bu arada blueavcı kardeşim senin eşine uyguladığın keçiboynuzu kürünü bende eşime uygulamaya başladım.inş faydasını görür.
hoşbulduk arkadaşım..çok geçmiş olsun...hadi bakalım inşallah morfoloji de iyidir.
bizim doktor umutlu konuştu..hareketlilik ve morfoloji düzelir mi tedaviyle dedim..öyle olacağını düşünüyorum dedi..
arkadaşlar benim eşimin biz bu tedaviye başladıktan sonra başağrısı,mide bulantısı,iştahsızlığı oluyor..ensemde bir ağırlık var sanki diyor..eskiden migreni vardı,acaba ilaçlar onu tetiklemiş olabilir mi.pregnylin içinde migren öyküsü olanlar dikkatli izlenmeli diyor..bu tarz bi yan etki yaşadınız mı hiç?
Özellikle tedavinin ilk başlarında daha sık ve şiddetli baş ağrısı oluyordu...Sonrasında azaldı ama hala ara ara şikayet ediyor maalesef....
çok sağol yanıt verdiğin için arkadaşım..içimi rahatlattın,paniklemiştim biraz ben de..noluyo diye:)
Bu arada tansiyonda çok yüksek bizde...Belki de o baş ağrısı yapıyodur..Doktorumuza sorduk, baş ağrısı, tansiyon maalesef yan etkileri dedi...Siz de ölçün muhtemelen yüksek çıkacaktır...Panik yok....)
arkadaşlar heyet raporumuz olduğu halde devlet puregonu karşılamıyor acaba bu ilacın bir eş değeri varmı bilen varmı devlet sadece yarısını karşılıyor
arkadaşlar heyet raporumuz olduğu halde devlet puregonu karşılamıyor acaba bu ilacın bir eş değeri varmı bilen varmı devlet sadece yarısını karşılıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?