Erkek İnfertilitesi Erkek Kısırlıgında Hipogonadotropik Hipogonadizm Hastalığı

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Canım brc maalesef doğru söylüyor...Otrivall yerine pregnyl, puregon yerine menagon almanız gerekiyor...Doktorunuz pregnyl bulamayacağınızı düşünüp otrival vermiştir zaten...Otrival bayanlarda daha çok kullanılıyor...

bluavci sizde ilaçlarınıza katkı payı ödüyormusunuz???

canım bizde preglny ve fostimon kullanıyoruz raporumuz var ama pregnly raporla almıyoruz çünkü kolay bulunmuyo yazdırdığımız gün bulabileceğimizin garantisi yok zaten doktora yazdırmayada para ödüyoruz diye direk alıyoruz o 11küsür bişe fostimonda çoka pahalı bir ilaç deği sizin dedğinizi gibi 400 küsür gibi oda 33 felan olması lazım onu yazdırıyoruz ama cüzi bir miktar ödüyoruz

Canım aynı gün vurulunca bizde de olmuştu..Doktorumuz günlerini siz ayarlayabilirsiniz demişti...Bizde bi gün pregnyl bi gün menagon oluyoruz...

Canım aynı gün vurulunca bizde de olmuştu..Doktorumuz günlerini siz ayarlayabilirsiniz demişti...Bizde bi gün pregnyl bi gün menagon oluyoruz...
hııım anladım canım teşekkür ederim dedğin gibi bigün birini bi gün birini vurulmak daha mantıklı bende öyle düşünüyodum

arkadaşlar bir sorum olacak biz 7 aydan beri ovitrelle ve de menegona para ödemiyorduk sistem yeni mi değişti.doktorumuzu değiştirdik emre beyde tedavimizi devam ettireceğiz emre beyde ovitrelleyeu devam menegon yerine fostimon 150 veya puregon 600 yazdır demişt ve doktora gittim o da puregon yazdı bakanlığın yeni sistemi medula yüzünden sıkıntı varmış doktor 1 aya kalmaz düzelir dedi bizde tedavimiz aksamasın diye eczacımızdan ilaçları emanet alıp sistem düzelince doktorun yazacağı ilaçlarla eczacımıza emanet ilaçları iade edecektik.eczacımızda puregonu devlet ödüyor deyince bizde onlara güvenerek aldık.sizin dediğiniz gibiyse 3 adet puregon 600 ün parasını cebimizden demek zorunda kalacağız o da takriben 750 tl gibi bir rakam yapıyor offffff offfffff yaaa......

ilaç değişti ise arkadaşım rapor çıkartıp reçeteyi yeniletmeniz gerekiyor bildiğim kadarı ile ama seni yanlış bilgilendirmek istemem

atrkadaşın siz pregnyli kaç günde bir oluyorsunuz biz haftada bir yapıyoruz o da salı günüe aldık pazartesi çarşamba ve cuma günleri de fostimonu yapıyoruz o zaman bizde fazla şikayet olmuyor

atrkadaşın siz pregnyli kaç günde bir oluyorsunuz biz haftada bir yapıyoruz o da salı günüe aldık pazartesi çarşamba ve cuma günleri de fostimonu yapıyoruz o zaman bizde fazla şikayet olmuyor

biz haftada 2 kere pazartesi ve perşembe günü oluyoruz....salı, çarşamba ve pazar günüde menagon oluyoruz....

canım biz ilk dört ay pregnly kullanıyoduk ya çarşamba günleriydi fostimona geçincede pazartesi salı cuma verdi doktorumuz bu şekil devam ediyoduk bizde ama özlikle bu hafta aşırı bir terleme oldu eşim gripti bide başka ilaçlarda kullanıyordu bide iğneler üstüne gelince sırılsıklam olup kaldı gece

biz haftada 2 kere pazartesi ve perşembe günü oluyoruz....salı, çarşamba ve pazar günüde menagon oluyoruz....

gözde kardeş bu bahsettiğiniz ilaçları ne zamandan beri kullanıyorsunuz ve sperm çıkışı ne zamandan beri oldu kardeşim.bende menegon kullanıyordum 7 aydan ber, şu an emre bey ile tedavimize devam ediyoruz.cevabın için çok teşekkür ederim...

Tedaviye başlayalı yaklaşık 3 yıl oldu...ilk altı ay sonra çıkış görüldü..300.000 di...Sonra artarak devam etti...şimdi 40 milyon sperm sayımız, % 37 ileri hızlı ve hızlı...Fakat morfoloji 0... Biraz sabır gerektiren bir tedavi...Pregnyl kullanmıyor musunuz?

gözde kardeşim bizde 7 ay oldu.haftada 2 defa ovitrelle 2 defa da menegon yapıyorduk sperm çıkışı olmadı bizde tedavimize emre bey ile devam etmeye karar verdik emre bey 5 günde 1 ovitrelle haftada 3 gün ise fostimon veya puregon 600 demişti.şu an eski tedaviden kalan 1 haftalık ilaçlarımızı tüketip emre beyin tedavisine başlayacağız.emre beye güvenimiz tam.gözde kardeşim size sorum tedaviye ilk başladığınız zamanlar hormon değerleriniz nasıldı ? demek ki sperm çıkışı sadece yeterli olmuyor morfoloji denen olay da bayağı etkili anladığım kadarıyla.rabbim kurban bayramının hürmetine evlat veya evlatlar nasip eder inş.

canım sizin sperm testinizde kaç milimde 40 milyon çıktı 1milimde mi mesela bizim 3.6milimde 20 milyon ya bide bişe soracam kafa karıştırmak istemiyorum ama bu tedavinin ana ilacı pregnly değilmi çünkü zor bulunuyor ve bizden muadili bi ilacın kullanılması istenmedi

merhaba blueavcı kardeşim iyi geceler.prenglyni emre beye sormuştuk bulamıyoruz bu ilacı olmazsa olmazlardan bir ilaç mı diye biz 7 aydan beri ovitrelle kullanıyoruz demiştik o da hastalar üzerinde yanlış bir intiba var prenglyn olmayınca olmuyor diye.ovitrelle daha kaliteli dedi biz prenglyn ucuz herkesin bulabileceği soğuk zincir ilacı v.s değil diye veriyoruz ama prenglyn yüzünden hastalrımız mağdur olduklarından ovitrelleyi veriyoruz dedi.bizim için önemli olan sperm dedi prenglyn testesteron için önemli dedi.bizim için fsh ilaçları önemli dedi.menegon yerine fostimon veya puregon önerdi.total testesteronumuz 7,41 çıkmıştı fax çekmiştik emre bey cumartesi eşimi aradı total testesteronumuz gayet iyi hatta normalin üzerinde ovitrelleyi 5 günde 1 yaptırın biraz düşsün dedi.aralık ayında sperm testinizi bekliyorum fax çekin dedi.emre bey prenglyn daha iyi diye birşey yok hastalarımızın üzerinde böyle yanlış bir bilgi var dedi.

anladım canım aydınlattığın için teşekkür ederim bize muadili bir ilaç önermedi ama demekki duruma göre veriyor olabilir zaten biz emre beye gittiğimizde 4aydır pregnly kullanıyordukya demekkş bulmamızdada bi problşem olmadığından başkasını önermedi bize şimdi siz aralıkta test mi yaptıracaksınız inşl canım çıkış başlamış olur güzel haberler alırsınız bizde bayramdan sonra yaptıracağız kısmetse burdan haber veririm inşl güzel haber olur bu kez morfolojiyede bakılacak :18::18:

Biz 3 yıldır bu işle uğraşıyoruz...az çok bilgi sahibi olduk..Doktorumuz aynı zamanda yakın görüştüğümüz birisi..Bu hastalığa sahip diğer hastaları ile ailece görüşmeye başladık...Örneğin bir tanesinin doğal yollarla bebeği var..Diğeri tüp bebekle bebek sahibi oldu..Biz bir kere hamilelik yakaladık ama kısmet değilmiş bebeğimizin kalbi durdu...Aklınızı karıştırmak istemiyorum doktorun söylediğinin üstüne bizlere laf düşmez.ama bizim doktorumuzda istanbulun en iyi proflarından...Bize şöylediği şu...Pregnyl bulmaya çalışın çünkü bu iğnelerin alfa ve betası varmış..Ovitrall östrojen için daha yatkınmış..Tüp bebek tedavisinde biz bayanlar bunu kullanırız...Siz pregnyl bulamadığınız için iyinin kötüsü die ovitral kullanın demişlerdir...Burda bir arkadaşa nasıl temin edeceği konusunda yardımcı olduk...Bir kaç eczanede var..Ama burdan yazamam...Özelden yardımcı olmaya çalışırım...

Total sayı canım...Yani tam bilmiyorum kaç cc de olduğunu ama toplam 40 milyon..Bizimde 3.6 dı sanırım...Sayıya takılmıyorum zaten..Aynı hastalığa sahip görüştüğümüz kişilerin 8 milyonla bebekleri oldu....Doğal yoldan hemde....Kısmet diyorum...Bu ayda deneyeceğim ..Olmazsa şubat tatilinde donmuşlarla deneyeceğim...Bakalım sizin morfoloji nasıl çıkacak??? Sen doktora gittin mi?? Senle alakalı bir sorun var mı??

Bu arada bayan mısınız?? Yoksa hasta siz misiniz???

inşl sizin için en hayırlı sonuç neyse o olur canım bizimde toplamda 20milyon ama ben normal spermiogram değerlerine bakmıştım orda 1cc de 20milyon normal sınır kabul ediliyor ve bunun altına ozosperm deni,liyomuş o aklıma takılmıştı daha ne kadar yol katetmemiz gerek diye zaten bende bu ay morfolojiye takmış durumdayım inan elimi eteğimi herşeyden çektim ona odaklandım önceden sperm var azda olsa var deyip bebek için çalışma yapıyoduk ama bu ay serdim ben doktora gittim canım sadece alttan ulturasonla bakıldı bana bi problem görülmedi yumurtlamamda normal şimdi hormon test, felan yaptırim diyorumda eşimde sen çok kafana takıyosun rahat ol bak problem bende ve çözülüyor diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…